Kohdun limakalvon liikakasvu ja myomat

vertajasuolenpätkiä

Ehkä 5 v sitten kävin UÄ:ssä koska kuukautiset olivat olleet jo pidempään runsaat ja niiden mukana tuli isompia "kappaleita". Lääkäri selitti että keltarauhashormonin määrä kehossani näin nelikymppisenä on uuvahtanut, jolloinka kohdun limakalvo paksuuntuu liikaa kierron mittaan, koska se ei enää "kypsy". Lisäksi havaittiin pari myomaa, muistaakseni 3,5 mm ja 1,7 mm kokoiset.

Sain Terolut-hormonilääkkeen, mutta kun sitä söin, tuli toiseen häpyhuuleen peräperää neljä kipeää paisetta. Myös kasvoissa oli näppylöitä. Nyt on niin että vuosia sitten sairastuin vulvodyniaan ja olen sen takia saanut ihan tarpeeksi kärsiä hävyn alueen kivuista ja säryistä, joten mitään paiseläjää en sitten viitsinyt kärsiä jokaikinen kuukausi uudestaan ja uudestaan, joten jätin lääkkeen.

Viimeiset pari vuotta kuukautiset eivät ole olleet niin hirviömäiset ja olen olettanut että joskohan estrogeenikin olisi vähenemään päin, olenhan nyt jo 48 v. Mutta nyt tuli kyllä kaikkien aikojen mössöläjä kuukautisten mukana. Käytän kuukuppia suojana, ja 4 t sisällä tuli kahteen kertaan sellainen kasa kuin "raa'an maksan palasia" että hyvä kun edes vessaan ehti etteivät tulvineet kupista ulos. Näiden menssujen aikana olen myös tuntenut kuvotusta. Saattaa tosin johtua tasapainoaistin häiriöstäni, joka netistä lukemani mukaan naisilla tapaa pahentua menssujen edellä (ja aikana?)

Onko olemassa mitään muuta hormonivalmistetta kuin Terolut joka saattaisi korjata tilannetta? En halua paiseita. Niitäkin oli ihan tolkuttomasti silloinkin kun vulvodynia puhkesi, pahasti kroonistuneen hiivatulehduksen yhteydessä.

Lääkäri puhui tuolloin aikoinaan myös kaavinnasta. Olen naisilta kuullut juttua että siitä tulee ihan helvetin kipeäksi. Eikä siitä ilmeisesti ole oikein mitään hyötyäkään. Poistaako se myomat?

2

297

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Termoablaatio

   Termoablaatio saattaisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Itselleni tehty ja vuotoja ei sen koommin ole näkynyt, todella tyytyväinen.

   • vertajasuolenpätkiä

    Paremmalta sekin kuulostaa kuin

    "3. Kelta­rau­has­hor­mo­ni­tab­le­tilla on useita haitta­vai­ku­tuksia

    Pidem­pi­syk­li­sellä tai jatku­valla pro­ges­tii­ni­hoi­dolla vuo­dot niukke­nevat ja saat­tavat jo­pa lop­pua, mut­ta ky­seiseen hoi­toon liit­tyy pal­jon haitta­vai­ku­tuksia, ku­ten turvo­tusta ja pahoin­vointia se­kä pitkäai­kais­käy­tössä osteo­po­roosia."

    "3. Kohdun­poisto on lopul­linen rat­kaisu

    Kohdun­poisto on iso leik­kaus, jo­hon liit­tyy noin 3 pro­sentin va­kavien kompli­kaa­tioiden ris­ki. Noin 30 pro­sen­tille tu­lee jo­kin lie­vempi kompli­kaatio. Li­säksi se ai­heuttaa pit­kän työky­vyt­tö­myyden ja sairaus­loman. On myös viit­teitä sii­tä, et­tä kohdun­poisto li­sää pitkäai­kais­seu­ran­nassa ilmaan­tuvan virtsain­kon­ti­nenssin ja lantion­pohjan toimin­ta­häi­riöiden ris­kiä."

    http://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/runsaiden-kuukautisten-hoito/

    Olen muuten varsin turvoksissa aina ennen kuukautisia, ja pahoinvointiakin riittää (mahdollisesti tasapainoaistin häiriön vuoksi). Että ei kyllä yhtään kiinnosta sitä keltarauhashormonia syödä. Jos valmisteita olisikin useampia, niin sama lopputulos niillä kai lienee.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   3448
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1612
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1032
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   439
   967
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   958
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   893
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   783
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   118
   741
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   739
  Aihe