Vasemmisto. Rehelliseen työntekoon ja yrittämiseen

vanha_vasuri

keskittyvien ihmisten puolue. Työttömiä ihmisiä unohtamatta. Porvarien ja suurpääoman himoitseman rahavallan vastustajia, mutta vain lain ja asetusten mukaisesti käyttäytyviä.

Siksi vasemmistolaisuus puhuttelee rehellisiä työntekijöitä ja kaikkia heikoimmassa asemassa olevia. Rohkeasti vaan mukaan rehellisten ja luotettavien ihmisten puolueeseen.

355 kommenttia

Vastaukset

 • On tainnut usko mennä tähän petospuolueeseen joka on unohtanut duunarit kannatus laskee kokoajan että turhaa haikaulua että nämä takaisin tulisivat.

  • Olet oikeassa. Persut ovat todellakin pettäneet joka ainoan vaalilupauksensa. Pahempaa petospuolouetta on vaikea edes kuvitella. Vain Kokoomus kiittää, koska he saivat nöyrän kyllä-napin painajan kaikille ehdotuksilleen.


  • persut_valehtelee_aina kirjoitti:

   Olet oikeassa. Persut ovat todellakin pettäneet joka ainoan vaalilupauksensa. Pahempaa petospuolouetta on vaikea edes kuvitella. Vain Kokoomus kiittää, koska he saivat nöyrän kyllä-napin painajan kaikille ehdotuksilleen.

   ääni vasemmistolle on tukesi terrorismille


  • "rehellistä" vasemmistolaista "työntekoa" hakataan yhdessä kattiloita ja haukutaan kaikki natsi rasisteiksi. Siinä "rehellistä" työntekoa???????????????????. Sellaista normaalia duunaria ei tämä somali puolue enää kiinnosta, vasemmisto ei ole päässyt vielä pettämään kun ei ole puheita pidemmälle päässyt, Jokainen osaa sanoa että nyt pistetään asiat kuntoon HUOM SANOA JA SIIHEN SE JÄÄ NÄILTÄ VASUREILTA.


  • EINARINA kirjoitti:

   "rehellistä" vasemmistolaista "työntekoa" hakataan yhdessä kattiloita ja haukutaan kaikki natsi rasisteiksi. Siinä "rehellistä" työntekoa???????????????????. Sellaista normaalia duunaria ei tämä somali puolue enää kiinnosta, vasemmisto ei ole päässyt vielä pettämään kun ei ole puheita pidemmälle päässyt, Jokainen osaa sanoa että nyt pistetään asiat kuntoon HUOM SANOA JA SIIHEN SE JÄÄ NÄILTÄ VASUREILTA.

   Olet edelleen oikeassa. Persut ovat todellakin pettäneet joka ainoan vaalilupauksensa. Pahempaa petospuoluetta on vaikea edes kuvitella. Vain Kokoomus kiittää, koska he saivat nöyrän kyllä-napin painajan kaikille ehdotuksilleen.


  • Onkos persut vaihtanut nimeä vasemmistoliitoksi???? Kirjoitin kyllä ihan tästä vasemmistoliiton touhuista, oletkos koulusi käynyt??? vai mistä päin afrikkaa olet kun et suomen kieltä osaa lukea tai saatikka edes ymmärtää.


  • EINARINA kirjoitti:

   Onkos persut vaihtanut nimeä vasemmistoliitoksi???? Kirjoitin kyllä ihan tästä vasemmistoliiton touhuista, oletkos koulusi käynyt??? vai mistä päin afrikkaa olet kun et suomen kieltä osaa lukea tai saatikka edes ymmärtää.

   Persut eivät ole vaihtaneet muuta kuin kapitalistijohtonsa rasistijohtoon. Persut ovat siis edelleen jokaiselle rehelliselle työntekijälle pelkkä suutasoittavien takinkääntäjien lauma. Ja nyt vielä pelkistetyn rasistinen sellainen.


  • persut_valehtelee_aina kirjoitti:

   Persut eivät ole vaihtaneet muuta kuin kapitalistijohtonsa rasistijohtoon. Persut ovat siis edelleen jokaiselle rehelliselle työntekijälle pelkkä suutasoittavien takinkääntäjien lauma. Ja nyt vielä pelkistetyn rasistinen sellainen.

   vasemmisto parasta mitä paskalla saa aikaseksi.lauman turpaansa soittavia niitti-naamoja ei mitään muuta


  • persearkat kirjoitti:

   vasemmisto parasta mitä paskalla saa aikaseksi.lauman turpaansa soittavia niitti-naamoja ei mitään muuta

   Olet siis vihdoin peiliin katsonut ... hehehe heheheh heehhehe


 • Vaikka itse olen köyhä/pätkätyöläinen, niin ei tulisi mieleenkään enää äänestää vassareita, eikä edes demareita.

  Nykypäivän vassarit eivät enää korvaansa lotkauta "rahavallan" takia, vaan nyt heilutellaan sateenkaarilippuja ja vastustetaan rasismia ja islamofobiaa ja halutaan täyttää Suomi ulkomaisella halpatyövoimalla ja elintasosurffareilla ja siten heikentää suomalaisen duunarin asemaa vain entisestään.

  • Kysynpä sinulta huvikseen että ketä oikein kannatat? Muistappa että valtaosa suomalaisista äänesti persuja yhden aatteen vuoksi ja hienosti se estikin elintasosurffareiden tulon tänne. Kokoomus pettää lupauksiaan tämän tästä mutta pukumiehet on niin uskonnollisia omilleen että nuo jatkaa hallituksessa vaikka suomen tuhoon asti. Keskusta on aikalailla samaa pataa kuten sipilä todistaa,

   Minä vihaan vasemmistoa heidän maahanmuutto politiikan vuoksi mutta minä en äänestäkään puoluetta yhden asian vuoksi kuten monet persut tekee. Ainakin kataisen hallituksessa vasurit poistui sieltä kun perusturvaa meinattiin leikata ja pysyttiin uskonnollisina äänestäjilleen. Persut halus audin takapenkin niin myytiin se yks lupaus siinä sivussa.


  • Ei se nyt ihan noin mennyt jos haluat vaikuttaa perusturvaan niin olisi pitänyt pysyä hallituksessa. Paavo olisi joutunut tekemään puheittensa eteen töitä, jos olisi jäänyt hallitukseen niin olisi jäänyt kiinni valehtelemisesta, koska yksikään sosialisti ei tee muiden eteen yhtikäs mitään. Kovia puheita mutta mitään ei tapahdu, normaali suomalainen ihminen alkaa olla mitta täysi näitä matuja joita nämä hyysäävät . Se on jokaiselta suomalaiselta vähä-osaiselta pois se kaikki mikä menee näille matuille. Ei voi hyysätä kahta samaa asia kuin matut ja vähäosaiset Siitä tippuu toinen pois ja nämä vasurit ovat tiputtaneet suomalaisen vähä-osaisen siitä pois. Se turha vasurin enää puhua paskaa vähä-osaisten suomalaisten puolesta.


  • politiikko1 kirjoitti:

   Ei se nyt ihan noin mennyt jos haluat vaikuttaa perusturvaan niin olisi pitänyt pysyä hallituksessa. Paavo olisi joutunut tekemään puheittensa eteen töitä, jos olisi jäänyt hallitukseen niin olisi jäänyt kiinni valehtelemisesta, koska yksikään sosialisti ei tee muiden eteen yhtikäs mitään. Kovia puheita mutta mitään ei tapahdu, normaali suomalainen ihminen alkaa olla mitta täysi näitä matuja joita nämä hyysäävät . Se on jokaiselta suomalaiselta vähä-osaiselta pois se kaikki mikä menee näille matuille. Ei voi hyysätä kahta samaa asia kuin matut ja vähäosaiset Siitä tippuu toinen pois ja nämä vasurit ovat tiputtaneet suomalaisen vähä-osaisen siitä pois. Se turha vasurin enää puhua paskaa vähä-osaisten suomalaisten puolesta.

   No mitäs persut ovat sitten asialle tehneet? Hyväksyneet tänne jokaikisen mamun. Viime vuonnakin yli 36 000. Mihin unohtui hallituspuolue persuilta Suomen vähä-osaiset, kun olisivat asiaan voineet vaikuttaa?? Itkette vaan jatkuvasti edellisten hallitusten ja nykyisen opposition toimia! Katsoisitte kerrankin peiliin, niin löytäisitte sieltä sen oikean syyllisen nykytilanteeseen.


 • Jos puoluetta johtaa nuori pyrkyri, jonka cv:stä löytyy työkokemusta ainoastaan muutama tunti Muumilaakson, kaikki kunnia muumeille, lipunmyyjänä niin ei vasureilla ole enää tuntumaa työelämään. Matuja hyysätään jotta saataisiin tulevaisuudessa edes joku äänestämään ja sama kaava toistuu oppositioäänessä. Räksytetään kuin kulkukoira, teki kulloinkin vallassa oleva hallitus mitä hyvänsä. Kun tarpeeksi pitkään puhuu köyhän puolesta niin saattaa jonkun äänen kalastaa, mutta sekin vain hetkeksi kun äänestäjä keksii ettei äänellään ollut painoarvoa.
  Vasemmisto yrittämisen asialla,,:))))

  • Typeriä päätöksiä tekevää hallitusta pitääkin "haukkua ja räksyttää". Li on vaan niin fiksu puoluejohtaja, että hän perustelee "haukkunsa" faktatiedoilla, eikä menneiden oppositiojohtajien tapaan valheilla ja sutkauksilla.


  • Mitä vasemmistoiitto on sitten puheillaan saanut aikaan?? Pelkkiä puheita. Työtä kun pitäisi tehdä puheittensa eteen, niin kumma juttu kun hiljenevät. Jokainen osaa paskaa puhua, oli se sitten kuka tahansa. Miksi työttömien asema ei ole sitten parantunut??? vaikka tämä harhainen livi huutaa asiasta joka käänteestä. Tiedätkö että eu on suurin päättäjä suomessa, ei mikään puolue, eikä mikään hallitus. Eikö mene päähän??? Ottakaa asiasta selvää ennen kuin mitään kirjoittelette, koska ei tuota paskaa usko edes puhujat ite.


  • politiikko1 kirjoitti:

   Mitä vasemmistoiitto on sitten puheillaan saanut aikaan?? Pelkkiä puheita. Työtä kun pitäisi tehdä puheittensa eteen, niin kumma juttu kun hiljenevät. Jokainen osaa paskaa puhua, oli se sitten kuka tahansa. Miksi työttömien asema ei ole sitten parantunut??? vaikka tämä harhainen livi huutaa asiasta joka käänteestä. Tiedätkö että eu on suurin päättäjä suomessa, ei mikään puolue, eikä mikään hallitus. Eikö mene päähän??? Ottakaa asiasta selvää ennen kuin mitään kirjoittelette, koska ei tuota paskaa usko edes puhujat ite.

   Ja Soinin sutkauksiin uskoo vain idiootit. Ja nyt sitten työttömät ja pienipalkkaiset kärsii persujen selkärangattomasta Kokoomuspolitiikan "peukuttamisesta".


  • vasemmisto_vaalivoittoon kirjoitti:

   Typeriä päätöksiä tekevää hallitusta pitääkin "haukkua ja räksyttää". Li on vaan niin fiksu puoluejohtaja, että hän perustelee "haukkunsa" faktatiedoilla, eikä menneiden oppositiojohtajien tapaan valheilla ja sutkauksilla.

   mieltä tuosta Li Anderssonin fiksuudesta. Räksyttää asiasta jos toisesta kuin rakkikoira, mutta montako työpaikkaa se on tuolla poliittisella "tähdenlennollaan" suomalaisille duunareille luonut? Epäilen ettei ainottakaan ja yrittäjäpuolelta luulen viestin olevan sitä suuntaa, että Li vie työllistämisen tahtoa alaspäin eli kusee duunaria nilkkaan.
   Sen verran se ehkä saattaa olla fiksu, että heittää poliittisella urallaan perinteiset vasemmistot Suvi-Anne Siimeksen tapaan; puhuu teille "tolloille" mieltänne lämmittäviä sen aikaa, että saa perseensä ministeri-audin takatuhdolle ja sen jälkeen ei taida työväen asia enää kinnostaa peen vertaa.


  • Eriävää kirjoitti:

   mieltä tuosta Li Anderssonin fiksuudesta. Räksyttää asiasta jos toisesta kuin rakkikoira, mutta montako työpaikkaa se on tuolla poliittisella "tähdenlennollaan" suomalaisille duunareille luonut? Epäilen ettei ainottakaan ja yrittäjäpuolelta luulen viestin olevan sitä suuntaa, että Li vie työllistämisen tahtoa alaspäin eli kusee duunaria nilkkaan.
   Sen verran se ehkä saattaa olla fiksu, että heittää poliittisella urallaan perinteiset vasemmistot Suvi-Anne Siimeksen tapaan; puhuu teille "tolloille" mieltänne lämmittäviä sen aikaa, että saa perseensä ministeri-audin takatuhdolle ja sen jälkeen ei taida työväen asia enää kinnostaa peen vertaa.

   Kuten persueliitti, joka valitsi ministeriauton kyydit, unohtaen joka ainoan vaalilupauksensa.
   No persut saivat mitä tilasivat. Mamutulvan, oman kansan tulojen ja tukien leikkaukset, ja kaiken huipuksi ... siirtymisen kuset housuissa oppositioon räksyttämään .. ilman mitään valtaa.

   Enpä tuolla paljoa kehuskelisi.


 • Kyllä, vasemmisto ainoa aito työväenpuolue. Siksi kannatus kasvaa ja duunarit tykkää...

  • Katopppa kun tuota kokemusta politiikasta yli 30 v jo, 100 ihmisestä puolikas äänestää vasemmistoliittoa, se että nämä gallupit kun tehdään niin nämä vasuri toimittajat ettivät ettimällä näitä vasuri "kannattajia" eli näitä kettinki naamoja. Että saisivat nämä huuhaa puhujille vähän "kannatusta". Pitäisi tietää vähän enempi tästä politiikasta ennen kuin lähtee siitä kirjoittelemaan. Tästä puolueesta ei saa edes tekemällä työväenpuoluetta, suomessa ei ole tällä hetkellä YHTÄÄN TYÖVÄENPUOLUETTA JOKA PITÄISI DUUNARIN PUOLTA. Täällä huutelevat sellaiset jotka eivät päivääkään ole ite työtä tehnyt. Tällä hetkellä vasemmisto kannatus on 100 % laskussa, kerrohan mistä olet saannut tietoa että kannatus kasvaa?? Kannatus loppuu siihen kun nämä anarkistit joutuvat töihin. Tiedän monta entistä anarkistia jotka "joutuneet" töihin, niin ovat huomanneet sen kuinka tämä puolue pitää vain pelkkiä puheita.


  • politiikko1 kirjoitti:

   Katopppa kun tuota kokemusta politiikasta yli 30 v jo, 100 ihmisestä puolikas äänestää vasemmistoliittoa, se että nämä gallupit kun tehdään niin nämä vasuri toimittajat ettivät ettimällä näitä vasuri "kannattajia" eli näitä kettinki naamoja. Että saisivat nämä huuhaa puhujille vähän "kannatusta". Pitäisi tietää vähän enempi tästä politiikasta ennen kuin lähtee siitä kirjoittelemaan. Tästä puolueesta ei saa edes tekemällä työväenpuoluetta, suomessa ei ole tällä hetkellä YHTÄÄN TYÖVÄENPUOLUETTA JOKA PITÄISI DUUNARIN PUOLTA. Täällä huutelevat sellaiset jotka eivät päivääkään ole ite työtä tehnyt. Tällä hetkellä vasemmisto kannatus on 100 % laskussa, kerrohan mistä olet saannut tietoa että kannatus kasvaa?? Kannatus loppuu siihen kun nämä anarkistit joutuvat töihin. Tiedän monta entistä anarkistia jotka "joutuneet" töihin, niin ovat huomanneet sen kuinka tämä puolue pitää vain pelkkiä puheita.

   Sossujonossa havainnoiminen ei välttämättä ole se paras paikka määritellä muiden puoluetta tai puolueiden kannatuksia. Kavereitasihan siellä vaan on.


  • NO NYT KUN PERUSSUOMALAISET OVAT puhdistuksen jälkeen halla-ahon johdossa ,niin se on suomen paras työväen puolue. ÄÄNI VASEMMISTOLIITOLLE TAI VIHREILLE ON SUORA TUKI ISLAMISAATIOLLE JA EPÄTASA-ARVOLLE. vasemmiston kannatus tosin on laskenut sotien jälkeisten vuosien ajan ja laskee koko ajan ja kävihän neuvostoliiton paratiisillekin köpelösti.....nieff nieff


  • mmmmjjjhuyt kirjoitti:

   NO NYT KUN PERUSSUOMALAISET OVAT puhdistuksen jälkeen halla-ahon johdossa ,niin se on suomen paras työväen puolue. ÄÄNI VASEMMISTOLIITOLLE TAI VIHREILLE ON SUORA TUKI ISLAMISAATIOLLE JA EPÄTASA-ARVOLLE. vasemmiston kannatus tosin on laskenut sotien jälkeisten vuosien ajan ja laskee koko ajan ja kävihän neuvostoliiton paratiisillekin köpelösti.....nieff nieff

   No miten kävi Hitlerin kansallissosialismille? Sitähän persut tännekkin yrittää Hullu-ahon johdolla!


 • Ei tarvitse olla kummoinen ennustelia kun puolue menettää äänestäjiä oppositiosssa josssa huudelllaan puskista kun ei tarvitse mistään kantaaa vastuuta,tämänpäivän äänestäjät eivät ole samanlaisia sumutettavia kuin ennen jotka olivat puolueille uskollisia äänestäjiä Vasurit hukkasivat nämä tukipilarit jäljelle jäi huuhaa porukka joka jää kotio maaate tai äänestää mitä päähän pälkähtää.Taisi olla viimeinen kerta kun puolue on hallituksessa ainakin ennustelen Vasemmiston poistumista puoluekartalta muutamienvuosien kuluttua.

  • Tulet olemaan niin väärässä. Porvarihallitus on tuhoamassa hyvinvointi suomea kovaa tahtia pienituloisten ja sairaitten kustannuksella. Pian kun ihmisillä ei ole enää rahaa lääkkeisiin, sairastamiseen tai asumiseen niin sitten vasta vasurit lähtee nousuun.

   Kokoomus on kyllä kaikista hauskin puolue koskaan. Nuo kieronaamat lupailee kaikkea ja sitten seuraavassa hetkessä pettävät lupauksiaan kuten koulutuksesta leikkaamisessa. Kokoomus voisi vaikka pettää kaikki lupauksensa ja silti idiootit suomalaiset nuita äänestää hallitukseen. Persuille ei lupausten pettämistä anteeksi annettu kuten kuntavaali tulokset kertoo,


  • VasuritNousee kirjoitti:

   Tulet olemaan niin väärässä. Porvarihallitus on tuhoamassa hyvinvointi suomea kovaa tahtia pienituloisten ja sairaitten kustannuksella. Pian kun ihmisillä ei ole enää rahaa lääkkeisiin, sairastamiseen tai asumiseen niin sitten vasta vasurit lähtee nousuun.

   Kokoomus on kyllä kaikista hauskin puolue koskaan. Nuo kieronaamat lupailee kaikkea ja sitten seuraavassa hetkessä pettävät lupauksiaan kuten koulutuksesta leikkaamisessa. Kokoomus voisi vaikka pettää kaikki lupauksensa ja silti idiootit suomalaiset nuita äänestää hallitukseen. Persuille ei lupausten pettämistä anteeksi annettu kuten kuntavaali tulokset kertoo,

   Vasurit johtajanaa pissis tyttönen ei vakuuta, mutta tyhmille pitää olla oma puolue.


  • Leveä.perse kirjoitti:

   Vasurit johtajanaa pissis tyttönen ei vakuuta, mutta tyhmille pitää olla oma puolue.

   Jos puoluejohtajan perseen koko ratkaisee sinun puolueesi, niin en yhtään ihmettele että olet persu.


  • Kuntavaalit kertoo tuloksen?? millähän tavalla??? Voi voi... Kuntavaaleissa ratkaisee paikka määrät ei muut, siinäkin persut meni ohi, jos ei ole tietoa niin miksi kirjoittaa paskaa?? PS. EN OLE PERSU!!!! Onko kivaa elää harhaisessa maailmassa jossa kuvitelmat tekee näistä työtä vieroksuvista maailman parantajia????? Täällä on moni maininnut että paikka määrä ratkaisee kuntavaaleissa, mutta eihän näille oppimattomille mene päähän. Ei se suomi nouse kattiloita hakkaamalla ja toisten rahoilla elämisellä.


  • politiikko1 kirjoitti:

   Kuntavaalit kertoo tuloksen?? millähän tavalla??? Voi voi... Kuntavaaleissa ratkaisee paikka määrät ei muut, siinäkin persut meni ohi, jos ei ole tietoa niin miksi kirjoittaa paskaa?? PS. EN OLE PERSU!!!! Onko kivaa elää harhaisessa maailmassa jossa kuvitelmat tekee näistä työtä vieroksuvista maailman parantajia????? Täällä on moni maininnut että paikka määrä ratkaisee kuntavaaleissa, mutta eihän näille oppimattomille mene päähän. Ei se suomi nouse kattiloita hakkaamalla ja toisten rahoilla elämisellä.

   Ei Suomi myöskään nouse työttömien, sairaiden ja opiskelijoiden etuja leikkaamalla, vaikka oikeistohallitus niin luuleekin. Kattiloiden sijaan pitäisikin paukuttaa porvareita pesäpallomailalla päähän!


  • Jos tämä huuhaa puolue olisi hallituksessa, niin se joutuisi tekemään samat leikkaukset!!! ei vittu mene päähän!!! Silloin kun vasurit oli hallituksessa niin se antoi siunaukset näille säästöille mitä nyky hallitus jatkaa kun edelliseltä jäi kesken. Miksi kirjoitat tuota paskaa kun ei ole edes tietoa????


  • politiikko1 kirjoitti:

   Jos tämä huuhaa puolue olisi hallituksessa, niin se joutuisi tekemään samat leikkaukset!!! ei vittu mene päähän!!! Silloin kun vasurit oli hallituksessa niin se antoi siunaukset näille säästöille mitä nyky hallitus jatkaa kun edelliseltä jäi kesken. Miksi kirjoitat tuota paskaa kun ei ole edes tietoa????

   Kokoomuspolitiikan ihannointi ja toteutus on persuille näköjään aina se ainoa vaihtoehto. Muutenhan heidät potkittaisiin ulos hallituksesta! Säästöjä voitaisiin tehdä myös rikkaimpien tuloista, mutta ainoa mitä oikeistohallitus on tehnyt, on perintöveron poiston suurilta perinnöiltä. Ja kaikki nämäkin petturipersujen hyväksynnällä!


 • MOLSKIS!

  Kerro nyt Työkkäri meille erittäin tyhmille komuille se, että Mitä tarkoittaa Kunniamestari ja Käsityömestari. Nyt Työkkäri on unohtanut vastata eräälle Tivolimestari rp:lle siihen kysymykseen, että miksi SINIMUSTAT ei ole halunnut julkaista Kansallisarkiston kotisivuilla Talvisodan sotataktisia karttoja.

  Antipunikki tarinoi siten, että KALLE on pystynyt todistamaan oikeaksi sen, että NL ja Stalin aloittivat Talvisota rp:n eikä SUOMI ja Valkoinen Armeija. Nyt KALLE ei ole vielä kertonut kuin ns Viidennen tason lähdeaineistoja eli pelkästään kuulo- ja sotakiihotuspuheita paperille tulkattuna Talvisota-asiassamme.

  Se on vielä minulle kovan ihmettelyn aihe, että miksi Suomen SINIMUSTAT-yhteisö toistaa toistamista päästyäänkin 1930-luvun AKS:n ja IKL:n kiihotus- ja ryssävihapuheita Talvisota-asiassa. Onko Aatteenne sellainen, että HYVÄ LÄNSI ja SINIMUSTAT-yhteisö koostuu vain ja ainoastaan täydellisistä pyhimyksistä? PAHA ITÄ ja NEUKKULA sekä Komut koostuvat vain pahoista nilviäisistä, punikkisaastasta ja kaiken hyvän sekä kauniin tuhoajista.

  Oletteko Te Työkkäri unohtanut sen, että mitä eräs RAUK-oppilas ja nykyinen Reservin Upseeri näki erään varuskunnan kirjaston ikkunasyvennyksessä erään toisen RAUK-oppilaan kanssa Varusmiespalvelunsa aikana? Nyt Te muistattekin sen, että tämä oppilaspari näki ns Talvisodan Sotataktiset Kartat.

  Näissä Sotataktisissa Kartoissa Oppilaspari huomasi jotain kummallista. Tämä kummallisuus oli se, että kun Suomen Oikeiston AKS-remmi tarinoi sellaista, että NL ja Puna-Armeija aloittivat Talvisodan Mainalan Laukausten Savuverhon alla, niin Näissä Sotataktisissa Kartoissa Talvisodan alusta lukien Hyökkäysnuolet osoittivat NL:ään päin noin Viiden Viikon ajan, vaikka jos se tieto, että NL olisi aloittanut Talvisodan, pitäisi paikkansa, niin Hyökkäysnuolten olisi pitänyt jo Talvisodan alusta lukien osoittaa NL:stä Suomeen päin. Miten Te Toverit Työkkäri ja AP selitätte tämän ihmeellisyyden?

  • joo met nytki suunnitellaan HYOKKÄÄMISTÄ. tosiasiassahan punikkien höpötykset ovat naurettavaakin naurettavia.


 • Li vie vasemmiston seuraavaan hallitukseen.

  • Missähän maassa vai kuussa vie?? Ei täällä suomessa ainakaan. Ai niin nehän uhkaavat perustaa marssiin sen kaupungin vai minkä lie, siellähän livillä olisi mahdollisuus vai olisiko??


  • politiikko1 kirjoitti:

   Missähän maassa vai kuussa vie?? Ei täällä suomessa ainakaan. Ai niin nehän uhkaavat perustaa marssiin sen kaupungin vai minkä lie, siellähän livillä olisi mahdollisuus vai olisiko??

   Varmasti tulevaisuudessa Vasemmisto nousee hallitukseen myös kuussa. Sillä niin kauan kun tarvitaan ihan oikeita työntekijöitä, vasemmistolaisuuskin elää.


  • politiikko1 kirjoitti:

   Missähän maassa vai kuussa vie?? Ei täällä suomessa ainakaan. Ai niin nehän uhkaavat perustaa marssiin sen kaupungin vai minkä lie, siellähän livillä olisi mahdollisuus vai olisiko??

   Hallitus hajoaa kun fasisti valitaan kesäkuussa persujohtoon.


  • gbuk kirjoitti:

   Hallitus hajoaa kun fasisti valitaan kesäkuussa persujohtoon.

   Ei hajonnut, vaan persueliitti irtautui rasistipuolueesta ja ryhtyi Sipilän lutkuttajaksi.


 • Vasemmisto. Rehelliseen työpelkoon ja yrittämisen vastustamiseen keskittyvien ihmisten puolue.
  Vassari haluaa kansalaispalkkaa, ei työtä. Yrittäjät on vassaria riistäviä kapitalisteja paitsi ruotsinkieliset.
  Vasemmistoliitto haluaa, että suuri osa kansasta pidetään köyhinä, niistä puolue huijaa kannattajia ja surusäätiöt rahoittaa hankinnat.

  • Vasemmistolaisista suurin osa on työssäkäyviä veronmaksajia ja pienyrittäjiä. Turhaa on siis porvaripenskojen muuta mussuttaa. Menkää nulikat sitä vaikka kaljaa kittaavalta porvari-isukiltanne kysymään!


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Vasemmistolaisista suurin osa on työssäkäyviä veronmaksajia ja pienyrittäjiä. Turhaa on siis porvaripenskojen muuta mussuttaa. Menkää nulikat sitä vaikka kaljaa kittaavalta porvari-isukiltanne kysymään!

   Persut on huumejengien parlamentaarinen siipi?


  • Herttoniemestä kirjoitti:

   Persut on huumejengien parlamentaarinen siipi?

   Sampo Terhon kannattajien jäljiltä siivotaan puistoista aina enätysmääriä huumeruiskuja ... ?


 • Oikeisto tuhoaa vapaan markkinatalouden monopolikapitalismilla ja suomalaiset yrittäjät nuoleskelemalla ylikansallisia suuryhtiöitä. Orjatyö on persuvaihtoehto perustulolle. Sipilän hallitus haluaa kurjistaa köyhimpien asemaa, että he suostuisivat orjatyöhön ilman perusturvaa.

 • Vasemmistoliitto hallitukseen ja Merja presidentiksi.

 • Li vie vasurit seuraavaan hallitukseen. Uskokaa minua!

  • Helppoahan se on uskoa. Osaava ja sanavalmis puheenjohtaja. Eikä käännä takkiaan.


  • ex_persu_turuust kirjoitti:

   Helppoahan se on uskoa. Osaava ja sanavalmis puheenjohtaja. Eikä käännä takkiaan.

   Ettei vain kääntyisi takki kuin Siimeksellä, kunhan sillä jotain voi saavuttaa.


  • nhdkbd kirjoitti:

   Ettei vain kääntyisi takki kuin Siimeksellä, kunhan sillä jotain voi saavuttaa.

   Ei kaikki ole yhtä selkärangattomia kuin persut.


  • Jumala varjelkoon Suomea vasemmistolaisilta hallituksilta ja presidenteilta, sellaiset olisi Suomen kannalta katastrofi.


  • Jisbi kirjoitti:

   Jumala varjelkoon Suomea vasemmistolaisilta hallituksilta ja presidenteilta, sellaiset olisi Suomen kannalta katastrofi.

   Katastrofi siis kaikille veronkiertäjille, orjatyötä teettäville ja hyväveli-korruptoituneille porvareille! Rehellisten kansalaisten olot sen sijaan varmasti paranisivat!


  • Nykyinen porvarihallitushan se Suomen islamisaatiota nyt harjoittaa päätöksillään. Ja persut vaan vikisevät hiljaa olevansa eri mieltä ... Mutta kun se selkäranka puuttuu persuilta, niin asiat ovat niin kuin ovat.
   Kiitä siis persuporvareita tilanteesta....


 • Haloo! Persujen ulkoministeri hyysää Turkin islamistidiktaattoria ja persujen puolustusministeri aloitti asemyynnin Saudi-Arabian islamistihallitukselle. Persujen maahnamuuttopolitiikka on sitä, että karkotetaan vastarintasotilaita kurdeja ja afganistalaisia, jotka vastustaa oman maansa islamistihihhuleja.

  • Persuilu on mielisairaus!


 • Vasemmistoliitto oikein rehellisesti ja luotettavasti velkaannuttaa valtion suohon ja järjestää vallankumouksen. Sen jälkeen kaikki elävät neuvostoliittolaisessa kurjuudessa, vapaana porvareista ja suurpääomasta.

  • Miten se siis poikkeaa nykyisestä oikeiston harjoittamasta velkaannuttamisesta?
   Siinä, etteivät köyhät, sairaat, työttömät ja opiskelijat enää joutuisi olemaan maksumiehinä, vaan rikkailtakin alettaisiin vihdoin vaatimaan omaa osuuttaan valtion menoista.


  • sairas_oikeisto kirjoitti:

   Miten se siis poikkeaa nykyisestä oikeiston harjoittamasta velkaannuttamisesta?
   Siinä, etteivät köyhät, sairaat, työttömät ja opiskelijat enää joutuisi olemaan maksumiehinä, vaan rikkailtakin alettaisiin vihdoin vaatimaan omaa osuuttaan valtion menoista.

   Mites se ryssäläinen duunarin, köyhän , opiskelijan ja sairaan kurjuus eroaa meikäläisestä? Putin ja muut sisäpiiprin homostelijat eivät taida ihan mahdottomasti kansan huveja maksella? Jos niiltä otettaisiin se mikä revitään köyhältä niin venkulat eivät olis taantumaa nähneetkään. Siinä se sun auvolasi toiminta referoituna.


  • Hetkoonen kirjoitti:

   Mites se ryssäläinen duunarin, köyhän , opiskelijan ja sairaan kurjuus eroaa meikäläisestä? Putin ja muut sisäpiiprin homostelijat eivät taida ihan mahdottomasti kansan huveja maksella? Jos niiltä otettaisiin se mikä revitään köyhältä niin venkulat eivät olis taantumaa nähneetkään. Siinä se sun auvolasi toiminta referoituna.

   Aivan. Porvarihallitus on keskittynyt rikkaiden rikastuttamiseen köyhimpien tukla leikkaamalla.
   Siitä on todisteena tuloerojen ja ruokajakelujonojen kasvu.


 • Onneksi on vakaa Vasemmistopuolue, johon kaikki duunarit voivat luottaa.

 • Vasemmisto voitaa aina ja etenkin vielä nyt jatkossa vaikka kuinka hallituksen goijarit yrittäisivät sormeilla galluppeja jatkossa epätoivoisesti mieleisekseen. Heh..

 • Milloin Li on töitä tehnyt? Pehmyt pää ei pystynyt edesopintojaan viemään loppuun.

  • Pehmeästä päästä olet todellakin hyvä esimerkki.


 • Vasemmistoliittoa äänestävä yrittäjä on vähän niinkuin se 1930-luvun Saksassa elänyt juutalainen, joka antoi äänensä NSDAP:lle. Nykyisen vasemmiston narratiivi on hyvin lähellä Suomi(oikeasti Venäjä) Ensin-liikkeen öyhötystä. Vaihdat vain termien "suvakki" ja "matu" tilalle "porvarin" ja "rasistin". Sisältököyhää öyhöttämistä turuilla ja toreilla, jolla lähinnä haetaan omien joukosta hyvä ihminen-pisteitä.

  Ulkoparlamentaarisia poliittisen vaikuttamisen ja -painostuksen keinoja suosiva sekalainen joukko vihaisia väliinputoajia, jotka tekemisen puutteessa taistelevat fasismia ja ties mitä kuunatseja vastaan polttamalla autoja ja särkemällä ikkunoita. Osa porukasta jopa fiilistelee 1917 punakapinan uutta yritystä ja luokkasotaa. Kaikki mitä poliisi tekee, leimataan fasistiseksi ja "käsittämättömäksi toiminnaksi" mutta silti ollaan sen oman "rauhanomaista mielenosoitusta" pitävän rymysakin kanssa suurempi uhka yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle kuin suomalainen äärioikeisto(Kaikki ne 30 SVL:n kiljuskiniä ja vielä hengissä olevat jäsenet Siitoimen Pekan ryyppyremmistä) ikinä.

  Johtohahmona toimii poliittisen nuorisojärjestön pyrkyripissis, jonka parlamentaarinen substanssiosaaminen vastaa lähinnä Avaimen "punainen tiili"-levyn kerran kuullutta, lukioikäistä vegaanityttöä. Entistä työväenpuoluetta johtaa siis vegaanifeministivasemmistolaisvihreän kummeli-tasoinen karikatyyri.

  Ei kiitos, Vasemmistoliitto on ajamallaan politiikalla ja jopa puheenjohtajavalinnoillaan tehnyt hyvin selväksi, että me raskasta työtä pienellä palkalla tekevät "rasvanahkaduunarit" olemme entisen työväenpuolueen riveihin täysin ei-toivottu elementti. Ehkä tässä on nykyisellä vasemmistolla peiliin katsomisen paikkaa joko ihan puolueohjelman ja ainakin viestinnän osalta, kun työväki kokee jo Kokoomuksenkin olevan enemmän heidän puolellaan.

  Onneksi nykyisessä muodossaan vasemmisto tulee pysymään siellä alle 10% kannatuksella marginaalioppositiosta huutelevana laumana sketsihahmoja, jotka oikeat poliitikot voivat jättää huomiotta.

  • Mikähän puolue sitten olisi se oikea raskasta työtä pienellä palkalla tekeville "rasvanahkaduunareille"?

   - Persut/Uuvatit ? Hah ... Heidän takinkääntönsä ja kokoomuksen apupuoleena olonsa on jo todistanut heidät täydeksi porvaripuolueeksi, joille ei pienipalkkaiset tai työttömät ole ihmisiä kuin vaalien alla.
   - SDP? Hah .... Noin nössön AY-pomon johdossa, puolue ei vetoa kuin suurituloisiin virastoihmisiin. Oppostiopolitiikkakin on ollut johtajansa veroista.
   - Vihreät? Muuten OK, mutta osoittanut olevansa täysi porvaripuolue joka kerran kun on ollut hallituksessa. Kaikki Kokoomuksen ehdotukset kelpaa, kunhan jonkun sittisontiaisen suojelupäätös myös saadaan.
   - Loput puolueet ovatkin sitten täysiä porvaripuolueita, joille rikkaiden rikastuttaminen on se kaikkein tärkein asia. Ei me köyhimmät kansalaiset.

   Eli Vasemmistoliitto on minusta edelleen se paras puolue kaikille duunareille.


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Mikähän puolue sitten olisi se oikea raskasta työtä pienellä palkalla tekeville "rasvanahkaduunareille"?

   - Persut/Uuvatit ? Hah ... Heidän takinkääntönsä ja kokoomuksen apupuoleena olonsa on jo todistanut heidät täydeksi porvaripuolueeksi, joille ei pienipalkkaiset tai työttömät ole ihmisiä kuin vaalien alla.
   - SDP? Hah .... Noin nössön AY-pomon johdossa, puolue ei vetoa kuin suurituloisiin virastoihmisiin. Oppostiopolitiikkakin on ollut johtajansa veroista.
   - Vihreät? Muuten OK, mutta osoittanut olevansa täysi porvaripuolue joka kerran kun on ollut hallituksessa. Kaikki Kokoomuksen ehdotukset kelpaa, kunhan jonkun sittisontiaisen suojelupäätös myös saadaan.
   - Loput puolueet ovatkin sitten täysiä porvaripuolueita, joille rikkaiden rikastuttaminen on se kaikkein tärkein asia. Ei me köyhimmät kansalaiset.

   Eli Vasemmistoliitto on minusta edelleen se paras puolue kaikille duunareille.

   Vanha vasemmisto, vasurit ja SDP, komuja unohtamatta vaikka ei heitä enää missään näykään ovat kaikki menneen talven lumia.

   Joskus -60 luvun tienoillahan vanhan vasemmiston kannatus oli noin 50% mutta viime vaaleissa noin puolet siitä eli naftit 25%. Kannatuksen vaihtelut saanevat aikaan seuraavissa vaaleissa, siis jos hyvin käy teidän kannaltanne, korkeintaan 30% kannatuksen.

   Vaikka nyt kovasti vasemmisto varsinkin on ominut Vihreitä niin minä en niitä vasemmsitoon laske, vielä ainakaan.

   Vanha vasemmisto on tänään katoavaa luonnonvaraa, se on huonommassa asemassa kuin valkoselkätikat koska niiden määrä on suojelun ansiosta alkanut kasvaa Suomessa mutta WWF tuskin ottaa suojelukseensa vanhoja vasemmistopuolueita!


  • Extyökkäri kirjoitti:

   Vanha vasemmisto, vasurit ja SDP, komuja unohtamatta vaikka ei heitä enää missään näykään ovat kaikki menneen talven lumia.

   Joskus -60 luvun tienoillahan vanhan vasemmiston kannatus oli noin 50% mutta viime vaaleissa noin puolet siitä eli naftit 25%. Kannatuksen vaihtelut saanevat aikaan seuraavissa vaaleissa, siis jos hyvin käy teidän kannaltanne, korkeintaan 30% kannatuksen.

   Vaikka nyt kovasti vasemmisto varsinkin on ominut Vihreitä niin minä en niitä vasemmsitoon laske, vielä ainakaan.

   Vanha vasemmisto on tänään katoavaa luonnonvaraa, se on huonommassa asemassa kuin valkoselkätikat koska niiden määrä on suojelun ansiosta alkanut kasvaa Suomessa mutta WWF tuskin ottaa suojelukseensa vanhoja vasemmistopuolueita!

   Vihervasemmiston nousu onkin parasta, mitä Suomelle on pitkään aikaan tapahtunut. Eli kansa alkaa olla jo kyllästynyt nykyiseen kapitalistiseen työväen, heikoimpien, luonnon jne. riistämiseen ja pienen eliitin rikastuttamiseen.
   Ja sekös extyöloisen kaltaista sosiaalituilla elävää änkyräporvaria vituttaakin. Ja hyvä niin.


  • porvariloiset kirjoitti:

   Vihervasemmiston nousu onkin parasta, mitä Suomelle on pitkään aikaan tapahtunut. Eli kansa alkaa olla jo kyllästynyt nykyiseen kapitalistiseen työväen, heikoimpien, luonnon jne. riistämiseen ja pienen eliitin rikastuttamiseen.
   Ja sekös extyöloisen kaltaista sosiaalituilla elävää änkyräporvaria vituttaakin. Ja hyvä niin.

   Vihervasemmisto on tappion kärsineen vanhan vasemmiston unelma. Todellisuudessahan sitä ei edes ole muualla kuin sinun ja muiden komuloisten päiväunissa.


  • Extyökkäri kirjoitti:

   Vihervasemmisto on tappion kärsineen vanhan vasemmiston unelma. Todellisuudessahan sitä ei edes ole muualla kuin sinun ja muiden komuloisten päiväunissa.

   Unelmia ja vahvaa osallistumista työläisillä pitää todellakin olla, jottei EK:n mafiaveljien yritykset orjatyön palauttamisesta toteudu.


  • Eikös se Venäjä ole nykyään ihan kapitalismin mallimaa ? Veroprosentti 13 ja se on sama kaikille. Niillä ei asuntovelkaa ole kun NL antoi ilmaisen asunnon aikoinaan. Jos tienaat Venäjällä 2000 euroa kuussa niin siitä jää 1700 käyttörahaa. Sillä jo pärjää kivasti. Niillä on paremmat autot ja kaikki kuin meillä köyhyysloukkuun ajetuilla suomalaisilla.


 • Eipä se porvaripuolueen Benikään taida ollut koskaan missään muualla rehellisessä työssä kuin korkeintaan kansanedustajana jo vuosikymmenien ajan?

  • Hah .... Milloin juutalaiset ovat muka työtä tehneet? Muuta kuin k-leireillä.


 • "Vasemmisto. Rehelliseen työntekoon ja yrittämiseen
  keskittyvien ihmisten puolue. Työttömiä ihmisiä unohtamatta."

  Voipi olla tai olla olemattakin, kun seuraa tuota V-liiton esiintymistä on olo vähän toisenlainen.
  Puheet ovat kuin keitetystä Turskanpäästä.
  Muistuu mieleen eräs vanha viisu :"Kalastajan muija ja kalastajan koira ne yhdessä rannalla ruikuttaa". Noinhan se menee kun karkureina vastuuta pakoillen huudellaan pusikoista !!

  • Hyvä analyysi persuista, jotka eivät pystyneet pitämään rasistejaan kurissa ja joutuivat sitten sinne rannalle ruikuttamaan. Persueliitti sen sijaan porskuttaa edelleen hyvinvoivana hallituksessa. Sitä saa mitä tilaa.


 • Vasemmistoliiton äänestäjistä ei kovinkaan moni elä omalla työllään vaan muiden työn tuloksilla.

  • Jos kävisit joskus jossain työpaikalla edes tutustumassa, niin huomaisit että vasemmistoliiton äänestäjiähän niissä niitä duuneja tekee. Persut löytyy sitten paikallisista baareista ja sossujonoista.


  • persuilun_tulos kirjoitti:

   Jos kävisit joskus jossain työpaikalla edes tutustumassa, niin huomaisit että vasemmistoliiton äänestäjiähän niissä niitä duuneja tekee. Persut löytyy sitten paikallisista baareista ja sossujonoista.

   tarkoitat varmaan näitä työllistämishommia missä vasurit seisoo rastatukkineen ja niittinaamoineen tumput suorina?palkkatöissä kaikki nauravat näille vasuripaskoille


  • o00000000000000 kirjoitti:

   tarkoitat varmaan näitä työllistämishommia missä vasurit seisoo rastatukkineen ja niittinaamoineen tumput suorina?palkkatöissä kaikki nauravat näille vasuripaskoille

   Persupojujen harjoittama mamumummojen potkiminen ei ole palkkatyötä, vaikka se siltä varmaan joskus tuntuukin, kun sossukorvaukset on nostettu seinästä.

   Menisitte töihin, niin moni MV-lehden väite paljastuisi teillekkin valheeksi.


 • "Jos kävisit joskus jossain työpaikalla edes tutustumassa, niin huomaisit että vasemmistoliiton äänestäjiähän niissä niitä duuneja tekee."

  Laskelmissa lienee jotakin vikaa tai ne on tehty "Toveri Stahanovin metodilla". Jos vain V-liiton äänestäjät olisivat töissä olisi siellä aika vähän tekijöitä. Työvoiman osuus on kuitenkin jotain muuta kuin se rippunen eli n.8% työikäisistä. Ja kun äänestäjissä on kuitenkin jopa 80 vuotiaita se pudottanee kuitenkin tuota "Kommunistisuolattua" lukemaa aika runsaasti. Työpaikoilla kuitenkin on "äänekkäitä politrukkeja" alasta riippuen muutamia. "persuilun_tulos " lienee ns. työpaikalla joka on "puolueen hyväksymä suojatyöpista" niitähän toki on yhteiskunnan ja veronmaksajien kustantamana. Hyvä niin, oikeat työpaikat pysyvät siten normaalityö paikkoina ja tuottavat muutakin kuin leukojen louskutusta. Onhan niitä jotka eivät tauoillakaan voi pitää suutaan kiinni sosialistisista unelmistaan. Onneksi on työnantajia joilla on "munaa" hoitaa myös työntekijöidensä kahvi ja ruokarauha !

  • No niin. Se rikkuri älähti, johon kalikka kalahti.

   Ei sellaista työpaikkaa olekkaan, jossa luottamusmies kommunismia, saati sosialismia missään muodossa enää ajaisi. Tuollaiset puheet ovat vain kaltaistesi wanna-be porvarien kuvitelmia. Ja todellakin, jos kävisit joskus jossain työpaikalla edes tutustumassa, niin huomaisit että vasemmistoliiton äänestäjiähän niissä niitä duuneja tekee.


  • persuilun_tulos kirjoitti:

   No niin. Se rikkuri älähti, johon kalikka kalahti.

   Ei sellaista työpaikkaa olekkaan, jossa luottamusmies kommunismia, saati sosialismia missään muodossa enää ajaisi. Tuollaiset puheet ovat vain kaltaistesi wanna-be porvarien kuvitelmia. Ja todellakin, jos kävisit joskus jossain työpaikalla edes tutustumassa, niin huomaisit että vasemmistoliiton äänestäjiähän niissä niitä duuneja tekee.

   Esittämäsi luvut ovat potaskaa ja se mitä tuollainen n.8% joukko äänestää on yhdentekevää. Työpaikka on se missä työnantajan johtamaa työtehtävää suorittavat saavat palkkaa työntekemisestä. Jos porukkaa on liiaksi se näkyy politikointina ja joutavana leukojen louskutuksena. Tuon 8% joukko ei ole kokonaisuudessaan tuottavassa työssä siihen voi laskea myös ne joiden "työpaikan" kustantavat veronmaksajat näihin voi lukea puolueen toimistot , osa kunnallista ja valtiollista ja kunnallista byrokratiaa.
   Mutta totuudessa pysyminen kun ei ole v-liittolaisten vahvimpia puolia ja unelmien ja totuuden sekoittaminen on arkipäivää. Joukko on juuri sen vahvuinen jonka lujuutta voi mitata johtajan ja keskimääräisen jäsenen mukaan.

   Lopuksi Lauri Viidan kommentti johtajasta

   Johtaja

   Sen joukon johtajaksi nimittäisin,
   ken pitkäkaulaisin on ja pienipäisin.
   Kas painopiste jää se silloin matalalle,
   ja kukon nuppi kauas tunkiolta loistaa maailmalle.


  • Yrjö.Yrittäjä kirjoitti:

   Esittämäsi luvut ovat potaskaa ja se mitä tuollainen n.8% joukko äänestää on yhdentekevää. Työpaikka on se missä työnantajan johtamaa työtehtävää suorittavat saavat palkkaa työntekemisestä. Jos porukkaa on liiaksi se näkyy politikointina ja joutavana leukojen louskutuksena. Tuon 8% joukko ei ole kokonaisuudessaan tuottavassa työssä siihen voi laskea myös ne joiden "työpaikan" kustantavat veronmaksajat näihin voi lukea puolueen toimistot , osa kunnallista ja valtiollista ja kunnallista byrokratiaa.
   Mutta totuudessa pysyminen kun ei ole v-liittolaisten vahvimpia puolia ja unelmien ja totuuden sekoittaminen on arkipäivää. Joukko on juuri sen vahvuinen jonka lujuutta voi mitata johtajan ja keskimääräisen jäsenen mukaan.

   Lopuksi Lauri Viidan kommentti johtajasta

   Johtaja

   Sen joukon johtajaksi nimittäisin,
   ken pitkäkaulaisin on ja pienipäisin.
   Kas painopiste jää se silloin matalalle,
   ja kukon nuppi kauas tunkiolta loistaa maailmalle.

   "Yrjö Yrittäjä Johtajan" kannattaa vaan jatkaa lukuharrastustaan. Enemmän Viitaa ja vähemmän MV-lehteä, niin herra "Yrjö Yrittäjä Johtajan" tietämys työelämästä saattaa jopa kasvaa.


 • Viherkommareiden ykkösagenda on Islamisoida Suomi kehitysmaamuslimi haitta maahanmuuttajilla, vai onko teille jäänyt jokin epäselväksi Li Anderssonin, Paavo Arhinmäen jne Islamilaisen kalifaatin puolustelusta Suomessa......siinnä teille työväenpuoluetta kerrakseen.......

  • Simpanssi ei vaan vieläkään halua tunnustaa sitä, että juuri persuthan ovat tänne omalla toiminnallaan haalineet hallitusaikanaan jo yli 100 000 muslimia. Eli persut ovat islamisoineet Suomea enemmän kuin kaikki edeltävät hallitukset yhteensä.
   Simpanssin kannattaisi tutustua faktoihin, eikä kirjoitella paskaa omien luulojensa perusteella.


  • Niinpä niin, et ilmeiseti tunne puolueesi kehitysmaamuslimi haittamaahan muuttaja kantaa. En tiedä ketä luulet äänestäväsi mutta Li Andersson Paavo Arhinmäki, Emma Kari, Ville Niinstö, Touko Aalto, Antti Rinne jne jne ovat juuri niitä viherkommareita jotka vaativat nimenomaa palautuksien kieltämistä ja perheen yhdistämisiä näille kehitysmaamuslimi invaasiossa tulleille. On totta että tämä euroopan laajuinen kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajien invaasio hoidettiin huonosti, mutta siitä eivät päättäneet yksin persut ja kerro yksikin persu joka vaatii palautustetennlopettamista ja perheenyhdistämisiä. Persuthan ovat ainoita jotka vaativat kehitysmaamuslimeiden maahantulon kiristämisiä. Näiden sinisten hallituskauden aikana on tullut 40000 ja sen takia persut hajosi kun puolueen kannattajat vaativat tiukempaa maahanmuutto politiikkaa, on totta että kohta meillä on 100000 kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajaa, mutta kyllä ne ovat vihervasemmiston unelmaa ievät todellakaan persujen, voin nimetä sinulle liudan lisää näitä suomea Isalamoivia viherkommareita jos välttämättä tahdot, mutta etköhän tiedä ne itsekkin ja mieti montako kehitysmaamuslimia on puolueessasi ja montako persuissa, yksi kaupunginvaltuuttettuna Lieksassa joka tarvitsee tulkin kokouksiin.........


  • Sompanssi kirjoitti:

   Niinpä niin, et ilmeiseti tunne puolueesi kehitysmaamuslimi haittamaahan muuttaja kantaa. En tiedä ketä luulet äänestäväsi mutta Li Andersson Paavo Arhinmäki, Emma Kari, Ville Niinstö, Touko Aalto, Antti Rinne jne jne ovat juuri niitä viherkommareita jotka vaativat nimenomaa palautuksien kieltämistä ja perheen yhdistämisiä näille kehitysmaamuslimi invaasiossa tulleille. On totta että tämä euroopan laajuinen kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajien invaasio hoidettiin huonosti, mutta siitä eivät päättäneet yksin persut ja kerro yksikin persu joka vaatii palautustetennlopettamista ja perheenyhdistämisiä. Persuthan ovat ainoita jotka vaativat kehitysmaamuslimeiden maahantulon kiristämisiä. Näiden sinisten hallituskauden aikana on tullut 40000 ja sen takia persut hajosi kun puolueen kannattajat vaativat tiukempaa maahanmuutto politiikkaa, on totta että kohta meillä on 100000 kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajaa, mutta kyllä ne ovat vihervasemmiston unelmaa ievät todellakaan persujen, voin nimetä sinulle liudan lisää näitä suomea Isalamoivia viherkommareita jos välttämättä tahdot, mutta etköhän tiedä ne itsekkin ja mieti montako kehitysmaamuslimia on puolueessasi ja montako persuissa, yksi kaupunginvaltuuttettuna Lieksassa joka tarvitsee tulkin kokouksiin.........

   Simpanssi ei vieläkään tunnustanut sitä, että juuri persuthan ovat tänne omalla toiminnallaan haalineet hallitusaikanaan jo yli 100 000 muslimia. Eli persut ovat islamisoineet Suomea enemmän kuin kaikki edeltävät hallitukset yhteensä!!!
   Se on totuus, vaikka he yrittävätkin nyt vierittää syyn puolueen Soini-eliitille, joka oli vielä hetki sitten persujen ideologinen johtaja. Ei ne persujen tekemät virheet mihinkään tuollaisella läpinäkyvällä käsienpesulla häviä.

   Nyt sitten persut ovatkin oppositiossa ruikuttamassa ja siellä tulevat jatkossa olemaankin, koska rasistien kanssa ei yksikään muu puolue halua olla missään tekemisissä. Ainakaan porvaripuolueet, josta on jo viime kesältä hyvä esimerkki. Ja tuskinpa vihervasemmistokaan, koska eivät periaatteesta huoli äärioikeistolaisia rasistipersuja kumppanikseen.

   Simpanssin ei kannattaisi myöskään keksiä ja kehitellä kauhukuvia vihervasemmiston "toiveista", koska persuporvarihallituksen tekemät toimet ne jo nyt ylittävät.


 • Viherkommareilla ja yrittämisellä ei ole mitään tekemistä keskenään, tai on se että nämä viherkommarit yrittävät verottaa yritykset kuolleeksi. Voin sanoa tämän pitkän linjan pk-yrittäjänä.

  • "Viherkommareista" en tiedä, mutta vasemmistolaisia pienyrittäjiä on Suomessa todella paljon.
   Nykyinen porvarihallitus on alentanut suuryritysten verotusta ja yhteiskuntavastuita, mutta ei pienyrityksiltä. Onko se siis opposition syy?


 • VL on ainoa puolue, joka edes yrittää puolustaa työttömiä. Porvarihallitushan suunnittelee paraikaa työttömien orjatyön sallimista.

 • Hyvä ja rehellinen avaus ansaitsee kiitokset.

  • Ole hyvä vaan.


 • Parasta työväelle ja heikoimpien puolella: Vasemmistoliitto

  • mutta kallista aatetta veronmaksajalle


  • o00000000000000 kirjoitti:

   mutta kallista aatetta veronmaksajalle

   Porvarihallituksessa ollessaan nämä työväen pettäneet persut ovat tulleet todellakin kalliiksi kaikille muille, paitsi rikkaalle eliitille.

   Siksi, Vasemmistoliitto.


 • Nyt on aika nostaa myös duunareiden palkkoja, koska KIKY:n lihottamat yrityksetkin juhlivat ennätystuloksilla.

  • Juuri niin. Ja korotusten pitää olla tasakorotuksia, ei prosentuaalisia.


  • "Nyt on aika nostaa myös duunareiden palkkoja"

   Juu se raha joka voidaan käyttää investointeihin ja sitä myötä toiminnan turvaamiseen tulevaisuudessa on ulosmitattava heti ! Kun sitten konekanta rapautuu on vaadittava rahaa työsuojeluun rahastoista jota ei ole. Kyllä sen huomaa miksi V-liittolainen yritystoiminta on ainoastaan valtiojohtoista. Palkat pilviin kannattavuus ojan pohjalle ja komiteat johtamaan.
   Tutahan testattiin naapurissa ja vuodesta 1917 -1980 luvulle ei saatu yhtään yritystä kannattamaan tosin yksi syy oli puolueen "tuhtaa ja keskusjohtoisuus linja". Meillä oli Rautaruukki ja muutama muu joiden myynti oli kannattavuuden takia pakko tehdä !!


  • Asserin.linja kirjoitti:

   "Nyt on aika nostaa myös duunareiden palkkoja"

   Juu se raha joka voidaan käyttää investointeihin ja sitä myötä toiminnan turvaamiseen tulevaisuudessa on ulosmitattava heti ! Kun sitten konekanta rapautuu on vaadittava rahaa työsuojeluun rahastoista jota ei ole. Kyllä sen huomaa miksi V-liittolainen yritystoiminta on ainoastaan valtiojohtoista. Palkat pilviin kannattavuus ojan pohjalle ja komiteat johtamaan.
   Tutahan testattiin naapurissa ja vuodesta 1917 -1980 luvulle ei saatu yhtään yritystä kannattamaan tosin yksi syy oli puolueen "tuhtaa ja keskusjohtoisuus linja". Meillä oli Rautaruukki ja muutama muu joiden myynti oli kannattavuuden takia pakko tehdä !!

   Mihin yrittäjät ovat sitten hukanneet ne monen vuoden 0-linjalla ja kikyn leikkauksilla saadut voitot? Miksi niitä ei käytetty investointeihin vaan omistajien pankkitilien kasvattamiseen?
   Milloin työnantajat ovat olleet valmiit vapaaehtoisesti palkkoja nostamaan. Ei koskaan.

   Eli nyt on siis aika nostaa myös duunareiden palkkoja!


  • duunari_Jkylä kirjoitti:

   Mihin yrittäjät ovat sitten hukanneet ne monen vuoden 0-linjalla ja kikyn leikkauksilla saadut voitot? Miksi niitä ei käytetty investointeihin vaan omistajien pankkitilien kasvattamiseen?
   Milloin työnantajat ovat olleet valmiit vapaaehtoisesti palkkoja nostamaan. Ei koskaan.

   Eli nyt on siis aika nostaa myös duunareiden palkkoja!

   Jos vasemmisto itse tekee aloitteen halpatyövoiman vapaammasta tuonnista suomeen, ja tapella räksyttää AY liikkeen kanssa, niin mihin katosi uskottavuus duunaripuolkueesta?

   Voin kertoa kokemuksesta, että rakennusliitto on vuodsikaudet taistellut harmaata taloutta ja ihmiskauppaa vastaan, vaikka kolmansien maiden työntekijöille ei vielä edes olla avattu ovia.

   Vasemmisto. Ei enää koskaan. Kyllä kaduttaa, että on tullut antaneeksi äänensä tälle puolueelle. Suomesta ei löydy yhtäkään puoluetta, joka ajaisi suomalaisten asioita.


  • jfdkfkkfkgfkfgkgf kirjoitti:

   Jos vasemmisto itse tekee aloitteen halpatyövoiman vapaammasta tuonnista suomeen, ja tapella räksyttää AY liikkeen kanssa, niin mihin katosi uskottavuus duunaripuolkueesta?

   Voin kertoa kokemuksesta, että rakennusliitto on vuodsikaudet taistellut harmaata taloutta ja ihmiskauppaa vastaan, vaikka kolmansien maiden työntekijöille ei vielä edes olla avattu ovia.

   Vasemmisto. Ei enää koskaan. Kyllä kaduttaa, että on tullut antaneeksi äänensä tälle puolueelle. Suomesta ei löydy yhtäkään puoluetta, joka ajaisi suomalaisten asioita.

   Mikähän puolue on ollut Kokoomuksen apupuolueena viime vaaleista lähtien? Ja luonut ja hyväksynyt niin maahanmuuttajien määrät kuin kaikki oman kansan tulojen, etujen yms. leikkaukset. Se on PERSUT.

   Ja nyt sitten itkevät täällä krokotiilinkyyneleitä ja jeesustelevat yhdestä pikkujutusta, jolla ei ole mitään käytännön merkitystä kuin se, että rasismi vähenee. Ja se tässä persuja eniten vituttaa, ei mikään muu. Tyypillistä persuilua.


 • UUDISTAVA VASEMMISTO – MAAILMANLAAJUINEN LIIKE

  Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.

  Vasemmisto tavoittelee yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö elää vapaana ja voi kehittää itseään rajoittamatta muiden vapautta. Kaikkien vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

  Kestävän kehityksen vaatimus asettaa ihmiskunnan suurten valintojen eteen. Kiihtyvän aineellisen tuotannon ja kulutuksen tie on kestämätön. Luonnonvarat ovat rajalliset. Ihmisen toiminnan aikaansaama ilmastomuutos ja ympäristön tuhoutuminen uhkaavat elämämme ehtoja. Ne ovat jo vakavasti heikentäneet luonnon monimuotoisuutta.

  Ihmiskunnan on valittava tietoinen kestävän kehityksen tie. Maailman ihmisten ja kansakuntien keskinäistä solidaarisuutta on vahvistettava. Se tarkoittaa yhteistyötä rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

  Vasemmistoliitto toimii suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samoja perusarvoja edistämme kansainvälisessä toiminnassa, osana maailmanlaajuista vasemmistoliikettä.

  • Kiva. Persupojille luettavaa.


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Kiva. Persupojille luettavaa.

   Uskomus siitä että joku lukisi noita rimpsuja ja vielä uskoisi mitä niissä on on pahimmanlaatuista harhaa. Nuo vuodatukset ovat toissa vuosisadan perua ja siten historiaa. Todellinen sosiaalinen tilaus on jo kuitattu viime vuosisadalla. Joten tuskin noita kannattaa puoluetoimistossa väsätä. Mutta onhan aina niin , että puolueen on elätettävä taiteilijansa. Vaikka veronmaksajien rahoilla !!


 • VASEMMISTON TAVOITTEET 2016–2019
  Kestävä ja tasa-arvoinen yhteiskunta ei synny itsestään. Suurikin muutos koostuu joukosta pieniä tekoja. Tämä tavoiteohjelma koostuu esityksistä, jotka voidaan toteuttaa välittömästi, mikäli niiden taakse saadaan enemmistön tuki. Tavoitteet lisäävät toteutuessaan hyvinvointia ja ympäristön sekä talouden kestävyyttä, ihmisten välistä tasa-arvoa, vapautta ja mahdollisuutta työhön ja toimeentuloon.

  Vasemmiston tavoittelemaa kokonaisvaltaisempaa maailmanlaajuista muutosta kohti tasa-arvoista ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa kuvataan Punavihreä Tulevaisuus -asiakirjassa.

  Vasemmistoliiton arvot määritellään periaateohjelmassa. Haluamme vapauttaa ihmiskunnan sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta. Yhteiskunnan on taattava edellytykset tasavertaiseen osallistumiseen ja mahdollisuus itsensä kehittämiseen. Jokaisen vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

  1. Otetaan tulevaisuus omiin käsiimme

  2. Kaikki mukaan kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa

  2.1. Oikeus ja mahdollisuus työhön

  2.2. Verot maksukyvyn mukaan

  2.3. Kohti perustuloa

  2.4. Demokratiaa rahavallan tilalle

  2.5. Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa

  2.6. Sivistystä, koulutusta ja kulttuuria

  3. Turvallinen elämä

  3.1. Työstä inhimillistä

  3.2. Turvaa sosiaali- ja terveyspalveluista

  3.3. Oikeudenmukaista ilmastoturvaa

  3.4. Monimuotoista luontoa

  3.5. Jokaiselle koti ja mahdollisuus liikkua

  3.6. Rakennetaan rauhaa yhdessä

  • Kiva. Persupojille lisää luettavaa.


 • Hyvinvointivaltio on uudistettava

  Hyvinvointivaltiossa julkisella vallalla on vastuu kaikkien hyvinvoinnista. Vasemmistoliitto ja sen edeltäjä Suomen kansan demokraattinen liitto SKDL ovat vuosikymmeniä toimineet suomalaisen hyvinvointivaltion rakentamiseksi. Sosiaalisen turvan ja julkisten palveluiden alasajopolitiikka uhkaa näitä saavutuksia ja lisää eriarvoisuutta, polkee ihmisarvoa sekä vähentää ihmisten vapautta.

  Vasemmistoliitto toimii hyvinvointivaltion uudistamiseksi oikeudenmukaiseksi ja toimivaksi. Julkisen vallan toiminnan on vastattava ihmisten uusiin tarpeisiin, palveluiden käyttäjien vaikutusvaltaa on lisättävä ja vanha byrokraattinen alamaisajattelu on juurittava pois.

  Tavoitteemme on poistaa eriarvoisuus ja taata työ, toimeentulo, asunto, sivistys ja hoiva jokaiselle. Haluamme raivata pois iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta, kielestä, terveydentilasta tai vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vakaumuksesta ja asuinpaikasta johtuvat esteet hyvälle elämälle.

  Tahdomme edistää koko Suomen tasapainoista kehitystä ja hyvinvointia. Taloudellisen toiminnan kehittämisessä Vasemmistoliitto ottaa tasapainoisesti huomioon maan eri alueiden tarpeet. Tavoitteen toteutuminen edellyttää vahvaa julkista taloutta, peruspalveluiden julkista tuottamista ja valtion omistus-, sijoitus- ja tukitoiminnan kehittämistä.

  Hyvän elämän edellytysten luomisessa talous on avainasemassa. Oikeudenmukainen ja toimiva hyvinvointivaltio luo parhaat edellytykset menestyvälle ja kaikkia tasapuolisesti hyödyttävälle taloudelle. Vasemmistoliitto tukee elinkeinojen, osaamisen ja luovuuden kehittämistä. Elinkeinotoiminnan, erityisesti pienyrittäjyyden, toimintaedellytykset ja mahdollisuudet työllistää ovat meille tärkeitä.

  Vasemmistoliitolle ei riitä pelkkä mahdollisuuksien tasa-arvo. Me tavoittelemme arkipäivässä toteutuvaa tasa-arvoa. Kansalaisten perusoikeudet on muutettava eläväksi todellisuudeksi. Toimivat perusoikeudet tarvitsevat tuekseen osaavan ja kansalaisten yksilöllisiä tarpeita palvelevan julkisen vallan sekä aktiivisen kansalaisyhteiskunnan.

  • Oikeistopennuille oivaa antia...


 • Parasta kansalle: Vasemmistoliitto.

  • Näinhän se on ollut, on ja tulee aina olemaan.


 • Rauhaa, rakkautta ja vastuullisuutta kaikista. Vasemmistoliitto.

  • Kentältä terveisiä sinne puoluejohtoon:

   Emma Kari (vihr.), Tytti Tuppurainen (sd.), Juhana Vartiainen (kok.) ja Anna Kontula (vas.) ovat tehneet lakialoitteen ulkomaisen työvoiman saatavuus- tai tarveharkinnan poistamisesta. Viréniä oudoksuttaa se, että asiaa vaativat niin vasemmiston kuin kokoomuksen edustajat.

   – Olisi voinut kuvitella, että maahanmuutto, jos mikä, on asia, jossa pääomapiirien ja työväen (jota ainakin vasemmisto sanoo edustavansa) edut ovat vastakkaisia. Johtaahan maahanmuutto (työvoiman tarjonnan kasvu) väistämättä palkkojen laskuun ja pääoman tuottoasteen kasvuun, Viren kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230243-professori-matti-viren-ihmettelee-kansanedustajien-epapyhaa-allianssia-miksi

   Ts. kaikki puheet Vasemmistoliitosta SUOMALAISTEN työntekijöiden ja vähäosaisten edustajina voidaan nyttemmin lopettaa, ihan tyhjää puhetta.


  • VaiettäVasemmistoliitto kirjoitti:

   Kentältä terveisiä sinne puoluejohtoon:

   Emma Kari (vihr.), Tytti Tuppurainen (sd.), Juhana Vartiainen (kok.) ja Anna Kontula (vas.) ovat tehneet lakialoitteen ulkomaisen työvoiman saatavuus- tai tarveharkinnan poistamisesta. Viréniä oudoksuttaa se, että asiaa vaativat niin vasemmiston kuin kokoomuksen edustajat.

   – Olisi voinut kuvitella, että maahanmuutto, jos mikä, on asia, jossa pääomapiirien ja työväen (jota ainakin vasemmisto sanoo edustavansa) edut ovat vastakkaisia. Johtaahan maahanmuutto (työvoiman tarjonnan kasvu) väistämättä palkkojen laskuun ja pääoman tuottoasteen kasvuun, Viren kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230243-professori-matti-viren-ihmettelee-kansanedustajien-epapyhaa-allianssia-miksi

   Ts. kaikki puheet Vasemmistoliitosta SUOMALAISTEN työntekijöiden ja vähäosaisten edustajina voidaan nyttemmin lopettaa, ihan tyhjää puhetta.

   Annaan ihastunut persupoju se vaan jaksaa julistaa täällä rakkauttaan. On se niin söpöä.... heheh


 • Nuoret duunarit ovat nykyään niin sivistymättömiä, ettei ne kykene ylläpitämään puoluetta. Siksi vasemmistopuolueet ovat luisuneet punavihreiden suvakkien, hinttareiden ja lesbojen puolueiksi, jotka vihaavat aitoa suomalaisuutta.

  • Höpö höpö. Tuo on porvaripersujen propagandaa, jolla persut yrittävät edelleen olla muka "työväenpuoluetta".
   Mutta sehän on jo nähty millainen persujen selkäranka on. Veltostui heti, kun hillotolppaa vilautettiin. Rajat eivät menneet kiinni. EU:hun lapioidaan yhä rahaa. Ja kaiken huipuksi kaikki Kokoomuksen ehdotukset työväen kurjistamiseksi menivät läpi.

   Nuoret (ja vanhat) duunarit voivat edelleen luottaa Vasemmistoliittoon, joka on AINA kaikkien heikommassa asemassa olevien puolella.


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Höpö höpö. Tuo on porvaripersujen propagandaa, jolla persut yrittävät edelleen olla muka "työväenpuoluetta".
   Mutta sehän on jo nähty millainen persujen selkäranka on. Veltostui heti, kun hillotolppaa vilautettiin. Rajat eivät menneet kiinni. EU:hun lapioidaan yhä rahaa. Ja kaiken huipuksi kaikki Kokoomuksen ehdotukset työväen kurjistamiseksi menivät läpi.

   Nuoret (ja vanhat) duunarit voivat edelleen luottaa Vasemmistoliittoon, joka on AINA kaikkien heikommassa asemassa olevien puolella.

   Yksikään duunari ei enää äänestä vasemmistoa, eikä tule koskaan enää äänestämään.


  • dffdkdfkdfkkfdkfdkkdf kirjoitti:

   Yksikään duunari ei enää äänestä vasemmistoa, eikä tule koskaan enää äänestämään.

   Voihan se tuolta näyttää, kaljapubin huuruista katsoen.


 • Vasemmistoliitto ei suosittele lakkoja, mutta koska EK-mafian miljonäärit eivät muuten halua edes neuvotella työväen kanssa, niin sekin keino on hyväksyttävissä.

  • Paperiliiton lakkoa odotellessa ...


 • Vasemmisto on porvarien ja suurpääoman himoitseman rahavallan vastustajia.

 • Demokratian on oltava pääoman valtaa vahvempi

  Vasemmistoliitto tekee eron kapitalismin ja markkinatalouden välille. Vasemmistoliitto vastustaa kapitalismia, joka on pääoman omistajien taloudellisia etuja ja valtaoikeuksia yksipuolisesti suosivaa politiikkaa. Kapitalistisessa yhteiskunnassa pääoma on demokratiaa vahvempi ja pääoman omistukseen perustuva valta hallitsee taloudellista päätöksentekoa. Tahdomme korvata pääoman ylivaltaa suosivan vallankäytön kaikkien osallisten yhteistoiminnalla ja työn tulosten oikeudenmukaisella jaolla.

  Demokratiaa ja taloutta ei pidä erottaa toisistaan. Vasemmistoliitto näkee demokraattisen politiikan myös taloutta uudistavana voimana. Talouden sujuva toiminta edellyttää markkinoita, mutta markkinatalouden rajat ja reilut pelisäännöt on asetettava kansallisen ja kansainvälisen demokratian keinoin. Haluamme kehittää markkinataloutta niin, että sen vaikutukset ovat ekologisesti, sosiaalisesti ja inhimillisesti kestäviä.

  • varmaan oikeistokakaroille ylivoimaista luettavaa?


 • Solidaariseen maailmaan

  Solidaarisen maailman rakentaminen perustuu vahvistuvaan ihmiskuntatietoisuuteen. Kaikkien maailman ihmisten kohtalonyhteys, jokaisen ihmisen yhtäläinen arvo ja ihmisoikeuksien tunnustaminen ovat vasemmistopolitiikan lähtökohta.

  Kaiken kehityksen ja ihmisyyden ensimmäinen edellytys on rauha. Vasemmistoliitto on rauhan kannalla sotaa ja militarismia vastaan. Haluamme purkaa sotilasliitot, edistää yleistä aseidenriisuntaa ja Yhdistyneiden Kansakuntien periaatteiden kunnioittamiseen perustuvaa maailmanrauhaa ja kansainvälistä turvallisuutta.

  Vasemmistoliiton tavoitteena on globaali demokratia. Demokraattinen maailma edellyttää ihmisoikeuksien kunnioittamista kaikkialla. Demokraattinen maailma edellyttää oikeudenmukaista maailmantaloutta, joka palvelee ihmiselämän perustarpeiden tyydyttämistä myös köyhimmissä maissa.

  Kiireellisin tehtävä on nälän, köyhyyden, räikeän eriarvoisuuden ja naisten alistamisen poistaminen. Vasemmistoliitto kannattaa Suomen kehitysyhteistyön määrärahojen nostamista yhteen prosenttiin bruttokansantuotteesta. Suomen pakolaispolitiikan on oltava humaania ja pakolaiskiintiötämme on tuntuvasti nostettava. Euroopan unionilla on oltava solidaarinen ja globaalin vastuun tunnustava yhteinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka.

  Vasemmistoliitto näkee työelämän perusoikeudet keskeisinä ihmisoikeuksina. Työläisten järjestäytymis- ja lakko-oikeus, kollektiiviset työehtosopimukset, pakkotyön ja lapsityön kielto sekä naisten ja miesten tasa-arvo työelämässä ovat kaikkia maailman ihmisiä koskevia periaatteita. Vasemmiston ja ammattiyhdistysliikkeen on vahvistettava kansainvälistä yhteistoimintaansa näiden oikeuksien toteuttamiseksi kaikkialla.

  • Lukekaa rasistit ja oppikaa mitä solidaarisuus on...


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Lukekaa rasistit ja oppikaa mitä solidaarisuus on...

   Mahtaako ne osata lukea muuta kuin MV-lehden kuvakirjaa?


  • Hyvia sanoja jonossa, mutta mika sisalto niilla sitten on? Oisko nyt niin etta niiden sisalto on Paaoman mukainen eli harhaan johtava.


  • Jisbi kirjoitti:

   Hyvia sanoja jonossa, mutta mika sisalto niilla sitten on? Oisko nyt niin etta niiden sisalto on Paaoman mukainen eli harhaan johtava.

   Lukutaidottomuus on valitettavan yleistä jo Suomessakin. Kiitos porvarihallitusten koulutusleikkausten!


  • Ja Merjasta saamme uuden, koko kansan presidentin.


 • Parasta kansalle: Vasemmistoliitto

  • Todellaki. Ennen, nyt ja aina.


 • Avauksen totuuteen on helppo yhtyä.

  • Taas on mummo oikeassa.


 • Pidetäänpä asialliset avaukset listalla näkyvissä ja MV-rasistipaskat poistossa!

  • Juuri niin pitää tehdä.


 • Milloin vasemmistolaiset ovat herenneet rehellisiksi? Totuushan on aina se mika kulloinkin tukee puoluetta ja vasemmistolaisia.

  • Vasemmistolaisten rehellisyys todellakin tukee sekä puoluetta että yhteiskuntaa. Ottaisit oppia ...


 • TYÖSTÄ INHIMILLISTÄ

  Samaan aikaan kun sadat tuhannet ovat kokonaan työttöminä ja toiset elävät jatkuvassa epävarmuudessa, saavatko riittävästi työtunteja tullakseen toimeen, väsyvät monet kohtuuttoman työtaakan alla.

  Työtä pitää jakaa työaikaa lyhentämällä. Eri aloja varten tarvitaan erilaisia joustavia työajan lyhentämisen malleja, esimerkiksi kuuden tunnin työpäivä, nelipäiväinen työviikko ja vuosilomien pidentäminen. Työn jakaminen on tehokas tapa lisätä työssä jaksamista ja työn tuottavuutta sekä pidentää työuria. Olennaista on, että työajan lyhentäminen ei leikkaa kenenkään ansiotasoa kohtuuttomasti.

  Työehtosopimusten merkitystä työntekijän suojana tulee korostaa, ja perusturvallisuuden romuttaminen paikallisen sopimisen ja kriisilausekkeiden avulla pitää estää. Työlainsäädännön heikentämisen sijaan tulee keskittyä tuottavuuden ja työllisyyden parantamiseen yritysten tuotteita ja palveluja kehittämällä, johtamista parantamalla ja tutkimusta ja tuotekehitystä sekä investointeja lisäämällä.

  Nollatuntisopimuksen tehneet ja tarvittaessa töihin kutsuttavat elävät jatkuvassa epävarmuudessa. Palkan määrä voi vaihdella huomattavasti eikä edes seuraavan kuukauden toimeentuloa voi suunnitella. Lisäksi työt voivat päättyä koska tahansa, koska nollasopimuksella työskentelevät ovat käytännössä jatkuvalla koeajalla ilman turvaa työlainsäädännöstä.

  Suomea ei tule kehittää halpatyön ja halpatyömarkkinoiden suuntaan. Työttömyysturvan taso ja kesto tulee säilyttää vähintään nykyisellä tasolla. Työsuhdeturvaa tulee parantaa ja henkilöstöedustusta lisätä yhtiöiden hallinnossa. Yhteistoimintalakia tulee kehittää aidon yhteistoiminnan lisäämiseksi yrityksissä. Suomessa on jo nyt kahden tason työmarkkinat vaikka työoikeuksien on kuuluttava kaikille yhtäläisesti. Sosiaaliturvan nostaminen ei saa vaikuttaa oleskeluluvan saamiseen tai jatkumiseen.

  Sosiaaliset oikeudet ja työoikeudet on rakennettava kaikille yhdenvertaisina työsuhteen muodosta riippumatta. Työsuhteen muoto tai pituus ei saa heikentää työntekijöiden oikeuksia tai asemaa työpaikalla.

  Työsuhteen ulkopuolelle erilaisiin itsensä työllistämisen muotoihin työllistyy enenevässä määrin ihmisiä, joiden työn hintaa poljetaan. Tähän joukkoon kuuluu esimerkiksi ammatinharjoittajia, freelancereita ja apurahansaajia. Osa näin järjestetystä työstä on työantajavelvoitteiden kiertämistä, johon voidaan puuttua työsopimuslain muutoksella. Lisäksi työsuhteen ulkopuolella työllistyville itsensä työllistäjille tulee taata oikeus neuvotella yhdessä työnteon vähimmäisehdoista. Myös itsensä työllistäjien sosiaaliturva ml. ansiosidonnainen työttömyysturva on rakennettava vastaamaan palkkatyösuhteisten turvaa. Työttömyysturvajärjestelmä uudistetaan kokonaisuudessaan muuttuneen työn muotoja vastaavaksi.

  Työsuhdeturvan ja työllistymisen nopeuttamiseksi aikuiskoulutusjärjestelmää ja oppisopimuskoulutusta parannetaan tavoitteena joustavat ja yksilölliset koulutusratkaisut. Työvoimakoulutuksen on tuettava pitkään työelämässä olleiden osaamista ja työuria. Mahdollisuutta uuden oppimiseen ja jatkuvaan osaamisen kehittämiseen työajalla on lisättävä.

  • Porvareille sopivaa lukemista.


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Porvareille sopivaa lukemista.

   Siis vain lukutaitoisille porvareille!


  • sairas_porvarismi kirjoitti:

   Siis vain lukutaitoisille porvareille!

   Juu, kaikki porvarit on lukutaitoisia, toisin kuin vasurit.


  • typerä_vasemmisto kirjoitti:

   Juu, kaikki porvarit on lukutaitoisia, toisin kuin vasurit.

   Tuskinpa vasenkätisyys lukutaitoon mitenkään korreloi!


 • "Nollatuntisopimuksen tehneet ja tarvittaessa töihin kutsuttavat elävät jatkuvassa epävarmuudessa. Palkan määrä voi vaihdella huomattavasti eikä edes seuraavan kuukauden toimeentuloa voi suunnitella. Lisäksi työt voivat päättyä koska tahansa, koska nollasopimuksella työskentelevät ovat käytännössä jatkuvalla koeajalla ilman turvaa työlainsäädännöstä."

  Totta joka sana. Kiitos vasemmisto, kun edes te ajatte meidän pätkätyöläisten asioita!!!!

  • Vasemmisto on ainoa oikea työväenpuolue!


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Vasemmisto on ainoa oikea työväenpuolue!

   Juuri näin on näreet!


  • ex_persu_Turuust kirjoitti:

   Juuri näin on näreet!

   Väärin, SDP on työväenpuolue. Ilman SDP:tä vasemmistoliitolla ei ole mitään vaikutusvaltaa.


  • SDP_työväenvoimaa kirjoitti:

   Väärin, SDP on työväenpuolue. Ilman SDP:tä vasemmistoliitolla ei ole mitään vaikutusvaltaa.

   Demarit ja persut. Samaa oikeistolaista jaskaa. Toinen vaan rasistisessa paketissa!


 • "Suomea ei tule kehittää halpatyön ja halpatyömarkkinoiden suuntaan. Työttömyysturvan taso ja kesto tulee säilyttää vähintään nykyisellä tasolla. "

  Juuri tuollaisten asioiden ajaminen osoittaa sen, että Vasemmistoliitto on meille duunareille se ainoa oikea puolue.

  • Olen täysin samaa mieltä.


 • Persupojut haluaisivat kirjoitella vain Merjasta nykyään! No onhan Merja paras vaihtoehto presidentiksi!

  • No niinhän Merja on!


  • Merjan.kannattaja kirjoitti:

   No niinhän Merja on!

   Minustakin Merja Kyllönen on paras ehdokas!


 • Rehellinen mielipide!

 • Vasemmistoliitto on myös pienyrittäjien asialla!

  • Ainahan ne on varkaissa täällä liikkeessä


 • Vasemmistoliitto on myös eläkeläisten asialla!

  • Herra varjele eläkeläisiä vasemmiston ahneudelta!!!


 • Avuttomat persupojut poistattavat näköjään kaikkien muiden kommentit, koska eivät muuten saa tarpeeksi MV-lehden homopalstan ilmoituksia luettavakseen!

  Melko typerää toimintaa myös palstan moderaattorilta! Hänkin taitaa olla persu ja MV-lehden gay-palstan innokas käyttäjä!

 • Älä koskaan Suomen työläinen tunne mitään solidaarisuutta Venäjällä olevaa äärioikeistolaita kansallisosialistista hallintoa kohtaan. Putin ja hänen rikkaaksi tekemänsä sukulaiset ja ystävät elävät yltäkylläisyydessä kun luonnonrikkauksiltaan maailman suurimman valtion työläiset elävät köyhyydessä!!

  Anna Politskovajan muistoa kunnioittaen

  • Äärioikeisto on onnistunut kaappaamaan kansakunnan ja valtion symboleja omaan käyttöönsä. Meidän muiden tehtävä on pitää ne yhteisinä ja avoimina, painottaa historioitsija Ville Kivimäki.
   Nationalismin hiipumista on ennustettu jo ainakin toisen maailmansodan päättymisestä saakka, mutta edelleenkään se ei ole millään muotoa menneisyyttä, korostaa historiantutkija Ville Kivimäki. Hän alkaa ensi vuoden alussa johtaa Eletty kansakunta -tutkimusryhmää, joka on osa silloin aloittavaa Suomen Akatemian uutta kokemushistorian huippuyksikköä Tampereen yliopistossa.

   Ihmisten kiinnittymisessä kansallisvaltioon ja kansakuntaan on Kivimäen mukaan paljon historiallista jatkuvuutta.

   – Yksi keskeinen tekijä useimmissa maissa on kieli. Ihmiset kasvavat kansakuntaan kiinni kielen kautta, poliittisesta suuntautumisesta riippumatta, Kivimäki sanoo.


 • SAKSAN MALLI EI TUONUTKAAN KASVUA – TULOEROT REPEÄVÄT, KUN PALKOISTA SOVITAAN VAPAASTI

  Suomen pitää purkaa työmarkkinoiden jäykkyyksiä, mutta Saksan malliin ei kannata mennä, sanoo Aalto-yliopiston professori Pertti Haaparanta.

  – Saksassa palkkaneuvottelut on hajautettu yritystasolle, mutta kokonaistaloudellinen tuottavuus on heikentynyt.

  Haaparannan mukaan Suomen pitää löytää omat keinonsa jäykkyyksien purkamiseksi. Jos palkankorotuksista sopiminen jätetään yritystasolle, se voi johtaa tuloerojen kasvuun.

  – Mikään ei takaa, että palkkojen vapauttaminen hyödyttäisi kaikkia. Erään tutkimuksen mukaan vapaa palkanmuodostus laskee alimman tulotason palkkoja, keskipalkat säilyvät miltei ennallaan ja ylimmissä tuloluokissa palkat nousevat.

 • Käsittämätön määrä virheitä otsikossa:

  Vasemmisto. Rehelliseen työntekoon ja yrittämiseen

  Rehellisyys: no ei todellakaan, voitko irrottaa puukkosi selästäni
  Työntekö: vasurin pilkkaamista
  Yrittäminen: siksikö vasurit varastamista kutsuvat.

  • Porvarien onkin aina ollut mahdotonta ymmärtää mitä työnteolla ansaittu raha merkitsee duunareille. Sitä, että se pitää meidät hengissä.
   Työllä ansaittu palkka ei ole varastamista, vaikka se kultalusikka suussa syntyneestä porvarilapsesta siltä saattaa tuntuakkin.
   Häpeäisit valheitasi mukula!


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Porvarien onkin aina ollut mahdotonta ymmärtää mitä työnteolla ansaittu raha merkitsee duunareille. Sitä, että se pitää meidät hengissä.
   Työllä ansaittu palkka ei ole varastamista, vaikka se kultalusikka suussa syntyneestä porvarilapsesta siltä saattaa tuntuakkin.
   Häpeäisit valheitasi mukula!

   Vanhan vasurin kannattaa käydä lääkärillä juttelemassa alkkis-lääkityksestään.

   Porvari jos kukaan ymmärtää mitä kovalla työnteolla ansaittu raha merkitsee.
   Ei elintaso nouse vasemmistolaisella lorvimisella.
   Suurin osa vasemmistosta luulee, että sossu-toimistossa kasvaa rahapuu, josta he voivat käydä poimimassa itselleen helppoa rahaa.

   Ja siinä välissä on lohduttavaa aina syyttää porvareita kaikista ongelmistaan.
   Säälimme valheitasi pappa-ressu!


  • vanhan_vasurin_valheet2 kirjoitti:

   Vanhan vasurin kannattaa käydä lääkärillä juttelemassa alkkis-lääkityksestään.

   Porvari jos kukaan ymmärtää mitä kovalla työnteolla ansaittu raha merkitsee.
   Ei elintaso nouse vasemmistolaisella lorvimisella.
   Suurin osa vasemmistosta luulee, että sossu-toimistossa kasvaa rahapuu, josta he voivat käydä poimimassa itselleen helppoa rahaa.

   Ja siinä välissä on lohduttavaa aina syyttää porvareita kaikista ongelmistaan.
   Säälimme valheitasi pappa-ressu!

   Porvarikakaroiden kanssa on näköjään ihan turhaa kirjoitella. Sen verran pahasti on isukin opit sekoittaneet ressukoiden päät!


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Porvarikakaroiden kanssa on näköjään ihan turhaa kirjoitella. Sen verran pahasti on isukin opit sekoittaneet ressukoiden päät!

   Vasurikakarat eivät millään voi sietää sitä, että muillakin on mielipiteitä.

   Koeta nyt vaan oppia rakentavasta palautteesta ja ymmärrä omien virheittesi suuruus.
   Tällä tavoin pääset ulos ahtaista pakkomielteistäsi ja voit kasvaa ihmiseksi.

   Suomi, vapaa maa, vapaat ihmiset, vapaat mielipiteet.
   Kaikki asioita joita vasuri ei siedä eikä kestä. Siksi venäjä ja silovikien hallintomalli mieleen.


  • vanhan_vasurin_valheet3 kirjoitti:

   Vasurikakarat eivät millään voi sietää sitä, että muillakin on mielipiteitä.

   Koeta nyt vaan oppia rakentavasta palautteesta ja ymmärrä omien virheittesi suuruus.
   Tällä tavoin pääset ulos ahtaista pakkomielteistäsi ja voit kasvaa ihmiseksi.

   Suomi, vapaa maa, vapaat ihmiset, vapaat mielipiteet.
   Kaikki asioita joita vasuri ei siedä eikä kestä. Siksi venäjä ja silovikien hallintomalli mieleen.

   Etkö saanut isiltä viikkorahaasi, vai miksi täällä kiukuttelet?


  • vanha_vasuri kirjoitti:

   Etkö saanut isiltä viikkorahaasi, vai miksi täällä kiukuttelet?

   Eikö köyhä vasuri saa viikkorahaa?
   Kun on rahaa, ei tarvitse kiukutella pikku vauvan tavoin kuten vanha vasuri.

   Koeta nyt vaan oppia käytöstapoja viisaammiltasi.


 • Kaikkihan muistaa sitten äänestää Merjaa presidentiksi!

  • Vasemmiston aktiivimalli on huutaa Natsia kadulla, muutahan he eivät enää osaa.


  • Tiesitkö, että työttömyysturvasta leikataan ensi vuonna yhden päivän karenssia vastaava rahasumma kolmen kuukauden ajan, jos työtön ei pysty osoittamaan olleensa aktiivinen?

   Kansan Uutisten lukijana todennäköisesti tiesit, koska olemme kertoneet asiasta 54 jutussa viime vuoden lokakuusta lähtien. Silloin kerroimme, että perussuomalaisten takki on kääntymässä tässäkin asiassa, vaikka silloin eduskuntaryhmää johtanut Sampo Terho julisti edellisessä kuussa, että ”työväen kurittaminen saa riittää”.

   Aktiivimallia koskevan lain sisältö hyväksyttiin eduskunnassa myöhään maanantai-iltana hallitusryhmien äänin. Se oli yksi vuoden kovimmista päätöksistä. Politiikassa kaiken nähnyt SDP:n Eero Heinäluoma sanoi, että ”ensimmäistä kertaa hyväksymme sellaista lainsäädäntöä, jossa rangaistaan henkilöä täysin ilman henkilön mitään omaan toimintaan liittyvää syytä, muuta kuin että hän on joutunut työttömäksi”.

   – Voit lähettää vaikka kuinka monta työhakemusta ja käydä työhaastatteluissa. Silti sinulta leikataan työttömyysturvaa, jos et ole onnistunut saamaan työpaikkaa, vasemmistoliiton Li Andersson kuvaili.

   Maanantaina politiikassa tehtiin siis jotain aivan poikkeuksellista. Jopa kokoomuksen riveistä myönnettiin, että kyseessä on työttömän rankaiseminen.

   Todennäköisesti suurin osa suomalaisista ei silti tiedä mitään erikoista tapahtuneen, koska aktiivimalli on edennyt suuren mediahiljaisuuden vallitessa.

   Maakuntalehtien verkkoversioissa julkaistiin maanantai-iltapäivänä STT:n lyhyt uutinen eduskunnan keskustelusta. Sen kärkenä oli työministeri Jari Lindströmin (sin.) toteamus, että aktiivimallissa on kyse työttömien pakottamisesta.

   Mistä mallissa on kysymys ja miksi sitä kritisoidaan, ei selviä kunnolla uutisesta.

   Helsingin Sanomat on kertonut aktiivimallista 32 kertaa, viimeksi marraskuussa. Yleisradiolta löytyy 14 uutista. Uusin on viime toukokuulta, eduskuntakäsittelystä ei yhtään.

   Valtajulkisuuden näkökulmasta aktiivimalli on asia, jota ei ole olemassa. Se ei ole kiinnostava. Ampparit-uutispalvelun perusteella maanantaina kiinnostavampia politiikan uutisia olivat edessä oleva äänestys alkoholilaista ja etenkin Paavo Väyrysen ensimmäinen presidenttitentti näissä vaaleissa.

   Kun ihmetellään, miksi ihmiset äänestävät niin kuin äänestävät – omaa etuaan vastaan – ei voi ohittaa median toimintaa. Sosiaalisen median aikakaudellakin suuret lehtitalot päättävät, mikä on kiinnostavaa ja juuri nyt kiinnostavinta politiikassa ovat presidentinvaalit, koska niiden yhteydessä voi kertoa ihmisistä.

   Suomen epäviralliset kuninkaalliset Sauli Niinistö ja Jenni Haukio myyvät. Se ei myy, mitä tapahtuu tuhat euroa kuukaudessa työttömyyspäivärahaa saavalle. Eiväthän he kuitenkaan osta lehtiä.


  • On se vaan hienoa olla työväen puolella ja AY-liikkeen jäsen!


 • Kansalaisaloite työttömien kyykytyslain poistosta on saanut jo yli 15 000 allekirjoitusta! Eli oikeiston harjoittama kyykytyspolittiikka saa kansalta tuomionsa!

  Kyllä nyt oikeistokakaroita vituttaa ... heheh hehehehe

  Ja täältä voi kaikki järkevät ihmiset osoittaa solidaarisuuttaan:
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

  • KokoomusRules kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   No niin. Sieltähän löytyi heti yksi oikeistolapsi, jota vituttaa rankasti ... heheh heheheh
   Mene valittamaan asiasta vaikka isukillesi ... heheheh hehehhe

   Nyt kansalaisaloite työttömien kyykytyslain poistosta on saanut jo yli 16 000 allekirjoitusta!
   Ja lisää tulee ...


  • KokoomusRules kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Sinulla on selvästi kaikki edellytykset Kokoomuksen johtotehtäviin. Vittumainen luonne, heikko älykkyys ja pohjaton viha työväkeä kohtaan. Jos isukkisi olisi vielä 100 rikkaimman joukoissa, niin kyllä työväellä ottaa ohraleipä ...


  • sairaan_ahne_oikeisto kirjoitti:

   Sinulla on selvästi kaikki edellytykset Kokoomuksen johtotehtäviin. Vittumainen luonne, heikko älykkyys ja pohjaton viha työväkeä kohtaan. Jos isukkisi olisi vielä 100 rikkaimman joukoissa, niin kyllä työväellä ottaa ohraleipä ...

   Sinulla ja näillä muilla VL-vasureilla ei näytä olevan edellytyksiä sitten lainkaan.
   Kansahan tuntee teidät ja äänestää muita kuin vasureita. MOT.


 • Kokoomuspojun iloksi voin kertoa, että nyt allekirjoituksia on jo 16 700

  Vituttaako, vituttaako kuuntelen ... heheheheheheh

  • Selitäpä nyt mitä sillä aloitteella edes tehdään?
   Eihän sillä ole mitään merkitystä hallituksen toimintaan.
   heh heh tuota vasurin typerää jankkaamista.


  • Sipilä pyyhkii siihen ja kiittää.


  • VL_pyyhkii_hyvin kirjoitti:

   Sipilä pyyhkii siihen ja kiittää.

   Iloisia uutisia oikeistokakaroille ja muille hallituksen kannattajille!

   Kansalaisaloite työttömien kyykytyslain poistosta on saanut jo yli 45 031 allekirjoitusta!
   Eli vaadittavat 50 000 allekirjoitusta tulee jo tänään täyteen!
   Oikeiston harjoittama kyykytyspolittiikka sai siis kansalta nopeasti tuomionsa!

   Ja täältä voi kaikki järkevät ihmiset osoittaa edelleen solidaarisuuttaan:
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730


 • Joo, ei Sipilä viitsi pyyhkäistä siihen ennenkuin vähintään 50000 alleroiskausta on saatu.
  Arvo se on herrallakin.

  • Työttömien kyykytyslain vastustajia on nyt jo yli 75 000.
   Ja Kokoomuksen kannatuskäyrä on alaspäin. Kyllä kansa tunnistaa kusettajansa!


 • Kokoomuspojun iloksi voin kertoa, että nyt allekirjoituksia on jo 19 093

  Vituttaako, vituttaako kuuntelen ... heheheheheheh

  • Puuttuu vielä 30000 ennenkuin Sipilä pyyhkii siihen, hopi hopi vasuri


  • VL_pyyhkii_hyvin kirjoitti:

   Puuttuu vielä 30000 ennenkuin Sipilä pyyhkii siihen, hopi hopi vasuri

   Aivan.
   Kansankusettajat Sipilä-Orpo-Soini itkevät kohta katkeria kyyneleitä, kun heidän kuningasajatuksensa rikkaiden lihottamisesta työttömien tukia leikkaamalla ei onnistunutkaan!


  • VL_parasta_kansalle kirjoitti:

   Aivan.
   Kansankusettajat Sipilä-Orpo-Soini itkevät kohta katkeria kyyneleitä, kun heidän kuningasajatuksensa rikkaiden lihottamisesta työttömien tukia leikkaamalla ei onnistunutkaan!

   No voi ressukkaa, laki on jo hyväksytty. Menikö ohi tollolta vasurilta.
   Jos tuosta aloitteesta edes äänestys tulee, oppositio häviää sen kuten pitääkin.
   Sen jälkeen jatkamme kyykky-linjalla vasurin mieliksi.


  • VL_ohimeni_tilaisuus kirjoitti:

   No voi ressukkaa, laki on jo hyväksytty. Menikö ohi tollolta vasurilta.
   Jos tuosta aloitteesta edes äänestys tulee, oppositio häviää sen kuten pitääkin.
   Sen jälkeen jatkamme kyykky-linjalla vasurin mieliksi.

   Naurattaa ... Naurattaa .. Kuuntelen ... .. heheheheheheh .. heheheheheheh


  • Nyt on ylitetty jo 63 000 allekirjoittajan raja! Suomalaisilla on siis edelleen vahva vastustus porvarihallituksen kyykytyspolitiikkaa vastaan!

   Kaatuukohan hallitus omaan röyhkeyteensä?


  • porvarihallitus.kaatuu kirjoitti:

   Nyt on ylitetty jo 63 000 allekirjoittajan raja! Suomalaisilla on siis edelleen vahva vastustus porvarihallituksen kyykytyspolitiikkaa vastaan!

   Kaatuukohan hallitus omaan röyhkeyteensä?

   Lakihan on jo hyväksytty ja tämä kansalais aloite jälkijättöinen vasemmiston propaganda-yritys.
   Lakihan hyväksyttiin 150 - 30 ja tämä aloitekin hylätään samoin lukemin.


  • RumatFaktatVasurille kirjoitti:

   Lakihan on jo hyväksytty ja tämä kansalais aloite jälkijättöinen vasemmiston propaganda-yritys.
   Lakihan hyväksyttiin 150 - 30 ja tämä aloitekin hylätään samoin lukemin.

   Äänisaalis on jo yli 80 000 ja lisää tulee...

   Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallituksen luottamus on jo vaakalaudalla ...


 • ”TYÖTTÖMÄT PUTOAVAT TOIMEENTULOTUELLE”

  – Pelkoni on, että aktiivimalli pudottaa ihmisiä pois palvelu-järjestelmästä, koska mallin rinnalle ei rakennettu sellaista tukiverkkoa, jossa olisi autettu ihmisiä hakemaan ratkaisuja.
  Näin sanoo ohjelmajohtaja Regina Saari Tampereen seudun työllisyyskokeilusta.

  Eduskunta nuiji joulun alla aktiivimallin läpi. Tammikuusta lähtien työttömän työttömyysturvaa leikataan, jos hän ei onnistu saamaan työtä tai pääsemään työvoimapalveluihin.

  Saari muistuttaa, että monilla niistä ihmisistä, joita aktiivimalli koskee, on työ- ja toimintakykyyn liittyviä rajoitteita, joiden vuoksi työn vastaanottaminen voi olla äärimmäisen haasteellista.

  ”Aktiivimalli on väärä väline.”
  Ensimmäinen kynnys suurelle osalle työttömistä on ilmoittautua sähköisesti työnhakijaksi.

  – Suuri osa asiakkaistamme ei hallitse sähköisiä palveluja. Eivätkä monet tiedä, mitä tarkoitetaan palvelutarvearvioilla, jollainen työttömän pitää tehdä ettei työnhaku katkeaisi. Ja nyt näiden ongelmien päälle lyödään aktiivimalli, Saari harmittelee.

  Vuodenvaihteen jälkeen työttömän pitäisi pystyä 65 päivän jaksossa löytämään itselleen noin kolmeksi päiväksi työtä tai koulutusta välttyäkseen työttömyyspäivärahan leikkaukselta. Osa työttömistä ei tähän Saaren mukaan ”pysty eikä kykene, vaikka he eivät ole työkyvyttömyyseläkkeelle kuuluviakaan”.

  – Ja mistä nämä kaikki paikat saadaan ja mistä meidän asiakkaamme ne löytävät? Ketä malli auttaa, Saari kysyy.

  Laiskojako haetaan?
  Saari korostaa, että työttömyydessä on kyse muusta kuin laiskuudesta. Työttömien työnhakijoiden problematiikka koostuu usein pitkästä työttömyydestä ja monialaisen tuen tarpeesta.

  – Jos aktiivimallilla yritetään saada töihin sellaiset ihmiset, joilla työ- ja toimintakyvyt tai osaamiset eivät ole työllistymiskynnyksen ylittävässä kunnossa, niin väline on väärä.

  Tai ainakin sitten pitäisi Saaren mukaan olla asiakkaalle tarjolla vahva henkilökohtainen palvelu.

  Toimeentulotuelle
  Aktiivimallin seuraus on Saaren mukaan se, että monet työttömät putoavat pois palvelujärjestelmästä. He putoavat toimeentulotuelle.

  – Miksi työvoimapolitiikkaa kiristetään tilanteessa, jossa monet ihmiset tarvitsisivat aivan toisenlaista tukea?

  Jos aktiivimalliin siirryttäisiin tilanteessa, jossa TE-palvelut olisivat kaikkialla maassa sellaiset, kun ne ovat nyt esimerkiksi juuri Tampereen kaupunkiseudulla työllisyyskokeilun vuoksi, niin tilanne saattaisi olla toinen.

  Tampereen kokeilussa on yhdistetty TE-toimiston ja mukana olevien kuntien työllisyyspalveluresurssit. Siellä asiakkaat saavat asioida kasvotusten oman virkailijansa kanssa ja palvelut räätälöidään kunkin tarpeiden mukaisiksi. Kokeilu päättyy vuoden 2018 lopussa.

  – Valtiohan työllisyyttä hoitaa normaalisti. Turvaverkkojen sijaan siellä luotetaan yhä enemmän sähköisiin palveluihin ja henkilökohtainen asiointi on entistäkin vähäisempää. Kolmen kuukauden välein tehtävät määräaikaishaastattelut eivät riitä missään tapauksessa, Saari sanoo.

  Osalle sopii
  Valkeakoskelainen työtön Henri Aaltonen on osallistunut moniin Tampere-vetoisen työllisyyskokeilun TreStart -palvelun tilaisuuksiin, joissa luodaan kohtaamismahdollisuuksia yrityksille ja osaaville sekä kokeneille työnhakijoille. Tavoitteena on luoda uusia työpaikkoja.

  TreStartin taustaa vasten katsottuna Aaltonen arvelee aktiivimallin olevan hyödyllinen ainakin osalle työttömiä, mutta kokeilu vasta näyttää, onko näin.

  – Paljon riippuu tavasta, jolla aktiivimalli toteutetaan. Työtönhän voisi osoittaa aktiivisuutensa osallistumalla tällaisiin koulutus- ja keskustelutilaisuuksiin, joissa tavataan työnantajia. Niihin osallistuminen tarkoittaa työn tekemistä oman tilanteen parantamiseksi. Silloin ei sanktioita pitäisi tulla.

  Aaltonen on osallistunut moniin sosiaaliturvan tutkimusprojekteihin. Akateemisesta koulutuksesta huolimatta työjaksot ovat jääneet pätkiksi. Omatoimisesti hän on itsekin ollut kehittelemässä malleja, joiden avulla työttömät työllistyisivät.

  Aktiivimallin onnistuminen riippuu Aaltosen mukaan paljolti siitä, miten työttömän ilmoittautuminen työnhakijaksi ja ylipäänsä yhteydenpitotapa TE-toimistoon määritellään.

  – Kaipaisin nykyistä joustavampia malleja. Turhan byrokratian sijaan tarvitaan palveluntarjoaja, joka ottaa vastaan ja todella kuuntelee ja keskustelee. Pitäisi toimia matalalla kynnyksellä, niin että kokemus olisi miellyttävä.

  Pirkanmaa on aktiivista talousaluetta. Kaikkialla työnhakijoiden mahdollisuudet eivät ole yhtä hyvät.

  Aaltonen näkeekin työttömyysturvalain pykälien tulkinnan ja toteutuksen yhtenä isona haasteena.

  – Kaikki TE-keskukset toimivat lain puitteissa, mutta toiset löytävät enemmän liikkumatilaa kuin toiset, hän sanoo.

 • Äänisaalis on jo yli 90 500 ja lisää tulee...

  Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallituksen luottamus on jo vaakalaudalla ...

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

 • Äänisaalis on jo yli 96 000 ja lisää tulee...

  Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallituksen luottamus on jo vaakalaudalla ...

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

 • Tätä ei ole ennen nähty: kansalaisaloitteen tekijä joutui hallituspuolueiden hyökkäyksen kohteeksi.
  Joulun ja uudenvuoden välipäivät ovat yleensä poliittisesti vuoden hiljaisinta aikaa – hiljaisempaa kuin heinäkuussa. Viime viikolla kaikki oli toisin. Sähköä oli ilmassa, koska kansalaisaloite juuri hyväksytyn työttömyysturvan aktiivimallin kumoamiseksi sai lentävän lähdön heti joulun jälkeen. Tänään tiistaina 2.1. aamupäivällä nimiä oli koossa jo yli 92 000, kun vaadittava raja on 50 000.

  Kansalaisaloitteen menestys sai monet hallituspuoluiden toimijat pimahtamaan tavalla, jota ei ole ennen nähty – ei ainakaan niiden yli 30 vuoden aikana, joina olen politiikkaa työkseni seurannut.

  Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) erityisavustaja Petteri Leino twiittasi 29.12., että ”minusta tältä herra Racinelta voisi ottaa kaikki tuet pois, sillä ei tarvitse niitä”.

  Herra Racinella hän tarkoitti Martin-Eric Racinea, joka laittoi kansalaisaloitteen alulle 20.12.

  Syynä Leinon kimpaantumiseen oli se, että kansanedustaja Juhana Vartiaisen (kok.) avustaja Antti Kirkkala kirjoitti kokoomuksen Verkkouutisiin leimaavan ”uutisen” Racinesta. Kyseessä oli tarkoitushakuinen referaatti Iltalehden tekemästä Racinen haastattelusta. Siinä Racine kertoo omasta työttömyydestään, mutta Verkkouutisten versiossa hän on ökyalueella Kruununhaassa asuva sosiaaliturvan väärinkäyttäjä.

  Turkin tie on meidän tiemme?
  Mutta ei siinä kaikki: kokoomuksen puoluetoimistossa visuaalisuudesta ja viestinnästä vastaava Kristian Tervo kävi 28.12. Twitterissä yhden tunnetuimman bloggarin, Uuninpankkopoika Saku Timosen kimppuun osoittamalla kysymyksen Apu-lehden päätoimittajalle Marja Aarnipurolle: ”Onko tämä bloggarinne käyttäminen hallituksen vastustamiseen ihan ok?”

  Jatkokommenteissa Tervo piti kyseenalaisena sitä, että Timonen saa lehdeltä rahaa kirjoituksistaan ja katsoi herravihan lietsomisen blogin välityksellä menevän ”harmaalle alueelle”.

  Ulkoministeri Timo Soini (sin.) herätti huomiota vuosi sitten kuvaillessaan Turkissa Suomen ja diktatuuriin sortuneen valtion välejä poikkeuksellisen lämpimiksi. Turkkilaisille suurlähettiläille puhuessaan Soini sanoi, että Suomi ja Turkki jakavat kivijalkanaan samat demokraattiset arvot.

  Turkki sulki kesän 2016 vallankaappausyrityksen jälkeen noin 150 tiedotusvälinettä ja vangitsi suuren joukon toimittajia.

  Viime tammikuussa ei osattu arvata, että nimenomaan arvopohjalta koottu uusvanha hallitus lähestyy turkkilaisia arvoja. Hallituksen piiristä tulleet hyökkäykset lehdistöä ja sananvapautta kohtaan ovat sen verran vakavia, että ministereiltä tarvitaan selventäviä kannanottoja. Onko kyseessä myös hallituksen linja hallituksen arvostelijoita kohtaan?

 • KESKUSTALAISET PAKITTAVAT, AKTIIVIMALLI NÄYTTÄÄ YHÄ ENEMMÄN KOKOOMUKSEN OMALTA HANKKEELTA

  Kansalaisaloitteen menestys herättää paniikkia hallitusryhmissä.
  Kova kritiikki työttömyysturvan aktiivimallia kohtaan hermostuttaa mielipidemittauksissa huonosti menestynyttä keskustaa. Keskiviikkoiltana peruutusvaihteelle heitti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen. Hän totesi tiedotteessaan mallin kannustavan työttömiä tarttumaan myös lyhyisiin työsuhteisiin, koska nekin kerryttävät työkokemusta ja voivat avata oven pidempään työsuhteeseen.

  Sitten tuli mutta:
  ”Ihmisten huolet on kuitenkin otettava tosissaan. Työttömät eivät saa joutua kohtuuttomiin tilanteisiin, jos heillä ei ole tosiasiallisesti mahdollisuutta osoittaa uudistuksen mukaista aktiivisuutta”, Kaikkonen edellytti.

  Hän muistutti eduskunnan linjanneen lain hyväksyessään, että ”uudistuksen vaikutuksia tulee tarkasti seurata ja tarvittaessa laajentaa keinoja, joilla aktiivisuusedellytyksen voi täyttää, jos ilmenee, etteivät nyt ehdotettavat keinot ole riittäviä estämään aktiivisesti työnhakua tai palveluun pääsyä yrittäneen työnhakijan joutumista vähennetylle etuudelle”.

  Kaikkosen huoli on sama, josta lakia kritisoinut oppositio on koko ajan varoittanut: työtön voi itse olla vaikka kuinka aktiivinen, mutta häntä rangaistaan silti, jos työ- tai muuta paikkaa aktiivisuuden osoittamiseen ei löydy.

  Keskustajohtajat: ei pakkolähdöille
  Kaikkonen otti myös etäisyyttä kokoomuslaisten puheisiin siitä, että työpaikan perässä on oltava valmis muuttamaan.

  ”Ei voi myöskään olla niin, että aktiivimallin varjolla ihminen pakotettaisiin muuttamaan eroon perheestään ja läheisistään”, Kaikkonen totesi sen jälkeen, kun lain harvoihin puolustajiin kuuluva kokoomuksen Juhana Vartiainen muuttamista vaati.

  Torstaina kokoomuslaisten arvosteluun yhtyi keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen tiedotteella, jossa sanotaan ”ei Mykkäsen ja Vartiaisen pakkolähdöille”. Vartiaisen lisäksi kokoomuslainen kehitysministeri Kai Mykkänen on vaatinut muuttamaan työn perässä, jos kotiseudulla ei työtä ole.

  ”Mykkäsen ja Vartiaisen kannanotot edustavat sellaista keskittämispolitiikkaa, jota keskusta ei kannata, edistä eikä hyväksy. Ei pakkolähdöille! Eri puolueiden arvomaailmat tulevat tässä vahvasti esiin. Me keskustassa haluamme ennen kaikkea luoda uusia työpaikkoja jokaiseen Suomen kolkkaan ja myös työllisyyspalveluita on tarjottava tasa-arvoisesti joka puolella.”

  Kansalaisaloitteessa jo yli 100 000 nimeä
  Keskustan paniikki on noussut sitä mukaa, kun lain kumoamista vaativaan kansalaisaloitteeseen kertyy nimiä. Nyt niitä on jo yli 98 800, joten 100 000 allekirjoitusta ylittynee ennen viikonloppua.

  Vain kokoomus puolustaa
  Aktiivimalli aiheuttaa värinää hallitusryhmissä. Heti lain hyväksymisen jälkeen sinisten Kaj Turunen väläytti mallista luopumista, jos se sopii kokoomukselle. Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tyrmäsi Turusen oikopäätä: tämä hallitus ei peru esityksiään.

  Aktiivimallin herättämä vastarinta on nyt johtanut tilanteeseen, jossa sitä kannattaa täydellä sydämellä enää kokoomus – muuten ihan niin kuin sote-uudistuksen valinnanvapausmalliakin.

  Kokoomuksessakin asiassa esiintyy kakkosketju, kehitysministeri Mykkänen ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Vartiainen. Puheenjohtaja Petteri Orpo on hiljaa, samoin Mykkästä lukuun ottamatta kaikki muutkin ministerit. Varsinainen vastuuministeri asiassa on sinisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

  Ylen A-studiossa keskiviikkona Mykkänen perusteli mallin luovan painetta työttömälle hakea työtä ja TE-toimistoille järjestää aktivointikursseja.
  – Valitettavasti on kymmeniä tuhansia, jotka ovat ajautuneet passiivistyöttömiksi. Nyt olisi heidän kohtalonsa kannalta tärkeää, että löytyy niitä lyhyitäkin työkeikkoja, koulutuksia, yrityskokeiluja, jotta sitten pikkuhiljaa pääsee työllistymään muualle, Mykkänen sanoi.

  Työn perässä muuttamista hän perusteli kysymällä, missä vaiheessa työttömyysturvasta on tullut etuus, jolla on tarkoitus tukea pysyvää elämistä paikkakunnalla, jossa työntekijä ei usko työllistyvänsä.

  Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi aktiivimallista käytävää keskustelua Facebookissa kirjoittamalla, että siinä on ”lopulta kyse ihmiskuvasta, ja miten yhteiskunnan turvaverkkoja syystä tai toisesta tarvitsevia kohdellaan. Siksi se herättää niin paljon ja niin voimakkaita tunteita”.

  Anderssonin mukaan kyse ei ole siitä, etteikö työttömiltä voi vaatia asioita.
  ”Työttömiltä vaaditaan jo nyt työmarkkinoiden käytettävissä olemista ja aktiivista työnhakua sekä osallistumista työllistymistä edistäviin palveluihin. Suomen työttömyysturva on jo vastikkeellista, ja tämä hallitus on jo tiukentanut ehtoja, samalla kun omavastuupäiviä on lisätty ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoa lyhennetty. Suomessa työttömyysturvan sanktiot ovat huomattavasti muita pohjoismaita kovemmat, mutta viranomaisresurssit työllistämisen edistämiseen moninkertaisesti pienemmät.”

 • Oikeistokakaroiden iloksi voin kertoa, että allekirjoittajia on jo yli 104 000
  ja lisää tulee kaikilta rehellisiltä kansalaisilta.

  Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Eli porvarihallitus tulee pian kaatumaan omaan typeryyteensä!

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

  • Nyt jo yli 110 000 ... porvarihallitus kaatuu omaan typeryyteensä ...


 • TÄSSÄ ON VASEMMISTOLIITON VAIHTOEHTO AKTIIVIMALLILLE

  Ei lisää rangaistuksia, vaan parempia palveluja työttömille.
  Työttömyysturvan aktiivimallia ainoana ministerinä viime päivinä puolustanut kokoomuksen Kai Mykkänen on vaatinut sen vastustajia esittämään oman vaihtoehtonsa.

  Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vastaa Mykkäselle MTV:n kolumnissaan, että parempia vaihtoehtoja on. Ratkaisut löytyvät sosiaaliturvan uudistamisesta nykyistä kannustavampaan ja yksinkertaisempaan suuntaan sekä aktiivisen työvoimapolitiikan resurssien lisäämisestä.

  ”Byrokratian, uusien normien ja kovempien sanktioiden sijasta työttömät tarvitsevat paremmin resursoituja julkisia työvoimapalveluita, työllistämistoimia, koulutusta ja ohjausta alan vaihtoon tai yrityksen perustamiseen”, Andersson kirjoittaa.

  Suomi pohjoismaiselle tasolle
  Andersson vaatii työvoimaviranomaisten resurssien nostamista pohjoismaiselle tasolle. Hänen mukaansa Suomessa työttömyysturvan sanktiot ovat huomattavasti muita pohjoismaita kovemmat, mutta viranomaisresurssit moninkertaisesti pienemmät.

  ”Esimerkiksi Tanskassa, jonka järjestelmää poliitikot oikealla ovat ihailleet, yhden virkailijan vastuulla on 12 työtöntä. Hänen suomalaisella kollegallaan on vastuullaan 166 työtöntä työnhakijaa. Tämä tilanne ei ole kestävä, eikä sitä korjata keksimällä yhä uusia sanktioita.”

  Muina keinoina Vasemmistoliitto esittää työttömyysturvan ja asumistuen suojaosan nostamista 500 euroon ja sitovia ennakkopäätöksiä työnteon vaikutuksesta etuuksiin. Näin purettaisiin lyhytkestoisen työn vastaanottamiseen liittyviä byrokratialoukkuja.

  Lisää palkkatukea
  Puolue myös lisäisi palkkatukimäärärahoja, jotta työttömiä voidaan työllistää nykyistä useammin suoraan yrityksiin, järjestöihin ja kuntiin. Kolmannen sektorin palkkatuen käyttöä rajoittavista säännöistä pitää luopua. Työttömyysturvan käyttöä palkkatuen tai starttirahan osana tulee kehittää. Ammatillista työvoimakoulutusta tulee lisätä ja työttömien omaehtoista opiskelua helpottaa.

  Itsensätyöllistämisestä voidaan tehdä nykyistä houkuttelevampi vaihtoehto ottamalla käyttöön yhdistelmävakuutus ja korottamalla arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa 25 000 euroon. Pienyritysten työllistämisedellytyksiä voidaan tukea rakentamalla niille palkkatukimalli.

  ”Vasemmistoliitto vaatii, että työvoimapoliittiset sanktiot eli karenssit poistetaan kokonaan. Järjestelmää tulee yksinkertaistaa niin, että ihminen joko kuuluu työttömyysturvan piiriin tai on sen ulkopuolella, kunnes mahdollinen este on poistunut.”

  Nykyistä politiikkaa Andersson kutsuu työttömien ideologiseksi kurittamiseksi.

 • AKTIIVIMALLI TYHJENTÄÄ POHJOIS-SUOMEA

  ”Puhdas leikkuri keskusten ulkopuolella ja pitkäaikaistyöttömille.”
  Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vaatii hallituspuolueiden läpiajaman aktiivimallin peruuttamista. Se on erityisen ongelmallinen Pohjois-Suomen näkökulmasta.

  – Aktiivimalli on puhdas leikkuri työttömyysturvaan varsinkin keskusten ulkopuolella. Vaikka työhön ja työllistymistä edistäviin toimiin tekisi tuhat hakemusta, työttömyysturvasta nipistetään, jos paikkoja ei löydy. Työttömyyden entuudestaan vaivaamilla seuduilla niitä ei yksinkertaisesti ole riittävästi. Myös Kelan asiantuntijat ovat todenneet aktiivimallin ongelmat, Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja Olli Kohonen toteaa.

  Kohosesta on käsittämätöntä, että pääministeripuolue keskusta on ajanut läpi monen maaseutupitäjän tyhjennysautomaatin.

  – Tämäkö on keskustan uutta aluepolitiikkaa? Kokoomuslaiset ovat tämän tavoitteen julkituoneet, kun taas Soinin sinisille kaikki käy.

  – Kaupungeissakaan tilanne ei ole helppo. Esimerkiksi Oulussa iso osa avoinna olevista työpaikoista on korkean koulutuksen vaatimia työpaikkoja tai puhelinmyyntityöpaikkoja, joista ison osan palkkaus perustuu provisioon. Aktiivisuusvaatimuksessa edellytetään palkkauksen olevan TES:n mukainen tai vähintään 6,91 euron tuntitasoa, mikäli alalla ei ole työehtosopimusta. Ehto ei läheskään aina täyty puhelinmyyjän provisiotienestissä.

  Automaattisesti leikkaus pitkäaikaistyöttömille
  Pitkäaikaistyöttömille aktiivimalli on Kohosen mukaan automaattisesti leikkaus, koska heille ei tällä hetkelläkään ole riittävästi palveluita, esimerkiksi monialaista työ- ja toimintakyvyn arviointia.

  – Tämä edellyttäisi kuntien oman rahoituksen lisäämistä palveluihin, mutta juuri mikään kunta ei ole tiennyt tähän varautua näin nopeasti.

  Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto muistuttaa myös, että kyseessä on työttömyyskorvausmenojen alentamiseen tähtäävä hanke, jolla ei ole tekemistä työllisyyden parantamisen kanssa.

  Työttömille ei lisäksi ole hankkeesta tiedotettu juuri mitään.

  – Työttömyyskassoista on todettu ansiosidonnaisten päivärahojen maksatuksen hidastuvan aktiivimallin takia, koska etuuksien hyväksyminen on toteutettava jatkossa käsipelillä. Tämän ja monen muun epäkohdan mukaisesti aktiivimalli on peruttava mahdollisimman nopeasti ja kehitettävä tilalle ratkaisuja, jotka kannustavat positiivisesti työnhakijoita hakeutumaan työmarkkinoille.

 • ”EI TOIMI KÄYTÄNNÖSSÄ” – NÄIN ASIANTUNTIJAT ARVIOIVAT AKTIIVIMALLI KAKKOSTA

  Työttömille on tulossa velvoite lähettää yhteensä 17 miljoonaa työhakemusta vuodessa. Sen pelätään vievän oikeasti avoimet työpaikat piiloon.
  Viikko sitten voimaan tullutta työttömyysturvan aktiivimallia vastustaa kansalaisaloitteessajo yli 115 000 suomalaista.

  Tulossa voi kuitenkin olla vielä pahempaa. Hallitus päättää kevään aikana, miten se edistää aktiivisen työnhaun mallia, niin sanottua aktiivimalli kakkosta. Siinä kaikkien työttömien olisi haettava keskimäärin vähintään yhtä työpaikkaa viikossa työttömyysetuutta saadakseen. Hausta pitäisi ilmoittaa säännöllisesti verkkopalvelussa. Työhakua seurattaisiin 12 viikon jaksoissa. Laiminlyönnistä seuraa kahden kuukauden karenssi.

  Lakia on kaavailtu voimaan ensi vuoden alussa.

  THL: Hyötyjä vaikea ymmärtää
  Aktiivisen työnhaun mallin lausuntokierros on jo pidetty ja palaute oli tyrmäävää.

  Esimerkiksi Uudenmaan ELY-keskus totesi, että asiakkailla on räätälöityjen palvelujen tarve, mutta lakiluonnoksen henki on, että yksi ja sama malli sopii kaikille.

  ”Esimerkiksi avoimien työpaikkojen määrä vaihtelee merkittävästi alueittain, jonka vuoksi samat vaatimukset eri puolilla maata saattavat johtaa nykymuodossa työpaikkojen muuttumiseen piilotyöpaikoiksi, kun samoja avoimia työpaikkoja hakevat useat työttömät työnhakijat, vain koska näin edellytetään”, sen lausunnossa lukee.

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielestä ”aktiivisen työnhaun hyötyjä lakiluonnoksen esittämässä muodossa on vaikea ymmärtää”.

  ”Työnhakijoiden tekemien työhakemusten laadun seurantaan ei liene riittävää resurssia, joten työnhakuvelvoite tässä muodossa saisi työnhakijat tekemään työhakemuksia myös oman työllistymisensä näkökulmasta merkityksettömiin työpaikkoihin määrällisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tällä olisi erittäin negatiivinen vaikutus myös työnantajiin, joille voisi muodostua kynnys ilmoittaa avoinna olevia työpaikkoja hakemusten ja puhelinsoittojen suuren määrän pelossa.”

  Näennäishakemuksista varoitti myös Kuntaliitto:

  ”Työnantajat saattavat kyllästyä kasvaviin hakijamääriin ja hakijoihin, jotka tehtailevat hakemuksia ilman motivaatiota. Vaarana on, työnantajat siirtyvät hakemaan työntekijänsä muualta kuin työvoimaviranomaisen kautta ja piilotyöpaikkojen osuus kasvaa.”

  Henki on kontrolloiva
  Uudenmaan ELY-keskuksen mielestä on sinänsä kannatettavaa lisätä asiakkaan omaa aktiivisuutta ja vastuuta omasta työnhaustaan.

  ”Esitetty tapa hakea vähintään yhtä työpaikkaa viikossa ja raportoida siitä tiiviisti tuottaa kuitenkin useita ongelmia ja haasteita, jotka vievät pohjaa positiivisilta tuloksilta. Säännösehdotuksen henki on kontrolloiva ja tuottaa erittäin paljon raportointia, seurantaa ja selvittelytyötä. Työnhakijat turhautuvat ja työnantajat kuormittuvat turhista hakemuksista. Maakunnan viranomaistyö kuormittuu seurannasta, selvittelyistä ja sanktioiden hallinnollisesta työstä. Esitys ei ole yhdenvertainen, koska työmarkkinat vaihtelevat toimialoittain ja alueittain.”

  Hakemuksia ei aiotakaan tarkastaa?
  Valtakunnallisen työpajayhdistyksen mukaan esitys siirtää vastuun työttömyydestä työnhakijalle.

  ”Esityksen mukaan työnhakijan palveluprosessi tulee olemaan pääosin sähköinen, joka edellyttää työnhakijalta oma-aloitteisuutta, itseohjautuvuutta sekä kykyä ja mahdollisuutta käyttää sähköisiä palveluita. Sen sijaan työllistymisen tueksi tarjottavia palveluita, kuten ohjausta ja neuvontaa ollaan esityksen mukaan karsimassa radikaalisti.”

  Työttömyyskassojen yhteisjärjestön lausunnossa moititaan sen tulkinnanvaraisuutta, mitkä ovat hakijalle soveltuvia työpaikkoja. Työnhakijan ja maakunnan näkemys asiasta voi poiketa, mutta miten asia tarkastetaan, jos työhakemuksia tehdään 17 miljoonaa nykyistä enemmän vuodessa?

  Toisaalta lakiluonnoksessa lähdetään siitä, että säännökset eivät lisää viranomaisten työtä, joten asiaa ei ole tarkoituskaan tarkistaa.

  Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan tiukat ilmoitusvelvoitteet eivät välttämättä edistä työnhakijan aktivoitumista varsinaisessa työnhaussa. Ne kuitenkin edellyttävät merkittävästi resursseja viranomaisilta ja palveluntuottajilta ilmoitusseurannan järjestämiseksi varsinkin tilanteissa, jossa maakunnan työttömyysaste ja pitkäaikaistyöttömien määrä ovat korkeita.

  Kannuste työllistymiseen katoaa
  Suomeen sosiaalioikeudellisen seuran mukaan lakiluonnos sisältää lisää velvollisuuksia työttömille, mutta ei työnantajille.

  ”Kahden kuukauden karenssi ilman toimeentuloa voi olla edessä erityisesti silloin, jos työntekijän katsotaan hakeneen työpaikkoja, joihin hänen koulutuksensa ja kokemuksensa ei ole riittävä. Työtön voi pakotettu näin menettelemään, jos ei ole tarjolla hakijalle sopivia työpaikkoja. Työvoimatilastot osoittavat, että avoimia työpaikkoja on vain noin kymmenesosa työttömien määrästä. Suuri osa avoimista työpaikoista ei tule TE-keskusten eikä näin ollen myöskään työttömien tietoon, joten niitä ei työtön voi hakea.”

 • AKTIIVIMALLIN VASTUUMINISTERI OLI ENSIN SAUNASSA JA SITTEN PIHALLA

  Pirkko Mattila kertoi, ettei keskustele julkisuuden kautta.
  Keskustelu työttömyysturvan aktiivimallista on roihunnut nyt kaksi viikkoa. Hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat hiljaa. Vastuuministereistä työministeri Jari Lindström (sin.) on osallistunut keskusteluun sen verran, että on tyrmännyt hätääntyneiden hallituskumppaneiden paikkausehdotukset.

  Lindström on myös vahvistanut, että niin sanottu aktiivimalli kakkonen, aktiivisen työhaun malli tulee hallituksen pöydälle tänä vuonna.

  Varsinainen vastuuministeri on niin ikään sinisiä edustava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Hän tuli viimein maanantaina esiin sen verran, että ilmoitti Ylen haastattelussa, ettei käy keskustelua julkisuuden kautta.

  Hallituksessa ei ole käynnissä nyt neuvotteluja, joiden perusteella mallin soveltamisesta tai mahdollisesta muuttamisesta voisi sanoa jotain varmaa, Mattila totesi.

  Keskustelu ei maistunut joulukuussakaan
  Mattila oli haluton keskustelemaan itse esittelemästään asiasta myös silloin, kun lakia vasta käsiteltiin eduskunnassa. Lain ensimmäisen käsittelyn keskustelua käytiin joulukuun alussa perjantai-iltana opposition jäsentenvälisinä. Erityistä pahennusta herätti, että Mattila twiittasi samaan aikaan olevansa matkalla savusaunaan.

  Tuolloin asia jätettiinkin pöydälle ja keskustelua jatkettiin maanantaina 11.12. päivällä. Tuolloin Mattilan käyttämistä puheenvuoroista syntyy vaikutelma, että hän oli pitkälti pihalla koko asiasta.

  ”Tulen seuraamaan tarkasti”
  Mattila selvitti esityksen taustaa ja kehui sitten sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausumaehdotusta, jonka mukaan lain vaikutuksia tulee tarkasti seurata ja tarvittaessa laajentaa keinoja, joilla aktiivisuusedellytyksen voi täyttää. Itse eduskunnalle marraskuussa lähettämässään kirjeessä hän kuitenkin tyrmäsi esitykset aktiivisuusedellytyksen laajentamiseksi.

  – Tässä eduskunta edellyttää hallitusta seuraamaan tämän lain vaikutuksia. Tämän pohjalta on helppo toimia. Voin vakuuttaa teille, että tulen seuraamaan tarkasti, mitä tämän hallituksen esityksen jälkeen tapahtuu, kun tämä laki astuu voimaan. Tässä on mahdollisuuksia: selvitystyöhanke, selvityshenkilö. Tätä pitää nimenomaan kehittää, Mattila sanoi ennen kuin ryhtyi kertomaan, että omassakin perheessä on ollut työttömyyttä.

  ”Kohtaamisia tarvitaan lisää”
  – Olen iloinen, että tämä yhteiskunta on tarjonnut kuitenkin mahdollisuuden eteenpäin, ja olen aivan samaa mieltä siitä, että rangaistuksen sijaan me tarvitsemme kohtaamisia. Niitä me tarvitsemme lisää. Siltä pohjalta sanoisin, että tämän aktiivimallin ei pidä olla vain niin, että puhutaan työttömän aktiivimallista, vaan puhutaan kokonaisuudessaan työllisyyden aktiivimallista.

  Mattilan mukaan malli haastaa myös TE-palvelut kehittämään omia toimintojaan. Samaan aikaan työvoimahallinnon väkeä on kuitenkin vähennetty ja ”työllistymistä edistävien palveluiden volyymi kokonaisuutena ei työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan välttämättä kuitenkaan kasva kuluvaan vuoteen verrattuna”, totesi sosiaali- ja terveysvaliokunta mietinnössään aktiivimallista.

  Kehittää pitää, mutta entistä pienemmällä henkilökunnalla ja korkeintaan entisellä rahamäärällä, vaikka asiakkaiden ja palvelujen tarve nousee moninkertaiseksi. Siinä on ministerillä seuraamista.

 • 5,4 miljoonaa Suomalaista kannattaa hallituksen linjaa.

  Ohoh, mites se nyt näin on? Vallankumouksen piti olla jo ovella!

  • Taas väärin laskettu kokoomuspojulta. Vain 86 kaikkein tyhmintä kansanedustajaa äänesti kyykytyslain puolesta, ja tällä kertaa se vaan valitettavasti riitti.
   Mutta yli 5,5 miljoonaa kansalaista oli sitä vastaan. Heiltä ei vaan kysytty.

   Suomalaisten onneksi on olemassa kansalaisaloite, jolla paskahallituksen päätöksiin voidaan vaikuttaa vaikka jälkikäteen.

   Nyt on allekirjoittajia jo yli 125 000 ... ja siksi noiden 86 kansanedustajan housuissa on jo haiseva läjä pelon merkkejä! Ja ihan aiheesta!


 • Protesti aktiivimallia vastaan kasvaa – 70 000 jäsenen Insinööriliitto mukaan

  Akavalainen 70 000 jäsenen Insinööriliitto aikoo osallistua SAK:n järjestämään mielenilmaisuun aktiivimallia vastaan 2. helmikuuta. Poliittisessa mielenilmauksessa on mukana myös palvelualojen suurliitto PAM.
  Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo korostaa liiton tiedotteessa, että liitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja vastustaa yksittäistä lakihanketta työttömän aktiivimallista, "ei maan hallitusta". Liiton mukaan aktiivimalli ei edusta hyvää lainsäädäntöä, jollaista Suomi tarvitsee menestyäkseen.

  – Insinööriliiton mielestä ei ole oikeudenmukaista, että ihminen voi joutua työttömyysturvan leikkausten kohteeksi ilman, että hänellä on mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan, Salo sanoo.

  – Osallistumalla mielenilmaisuun haluamme liittona osoittaa, että emme ole tyytyväisiä tapaan, jolla hallitus on kehittänyt työelämää ja vaikuttanut jäsentemme asemaan.

  Hän muistuttaa maan hallituksen luvanneen kilpailukykysopimuksen solmimisen yhteydessä, että työttömyysturvaa ei enää leikata.

  Insinööriliiton mielestä työllistymiseen kannustamisen malli on syytä neuvotella uudelleen – kolmikantaisesti.

  – Kaikki viimeaikojen merkittävät yhteiskunnalliset uudistukset on tehty kolmikannassa, ei yhden osapuolen yksipuolisena valmisteluna. Työelämää kehitetään kokonaisuutena ja yhteistyöllä, ei repimällä tai sanelemalla.

  Insinööriliitto muistuttaa mielenilmaisun olevan perustuslaissa tunnustettu työntekijän perusoikeus. Tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Näin ollen poliittista mielenilmausta ei voi rajoittaa työrauhavelvollisuudella.

 • Nyt kiiruusti äänestämään Merja Kyllöstä presidentiksi!

  • Merja pärjäsi ihan odotetusti rahavaltaa vastaan, mutta seuraavaksi voitetaan sitten EK/maakuntavaaleissa!


 • RAKENNUSLIITON SUOKAS RÄJÄYTTÄISI NYKYISEN TYÖTTÖMYYSTURVAMALLIN

  Työttömyysturvajärjestelmä on Kyösti Suokkaan mielestä perverssi, sillä työtön ei tiedä, jääkö pätkätyöstä käteen muuta kuin työn ilo.
  Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mielestä nykyinen työttömyysturvan malli joutaa räjäyttää.

  ”Työtön ei tiedä, jääkö pätkätyöstä käteen muuta kuin työn ilo. Vielä pahempaa on epätietoisuus työttömyysturvan seuraavasta maksupäivästä. Jos kädestä suuhun elävällä ei ole varmuutta, milloin satunnaisen työpäivän jälkeen seuraavaksi rahaa saa, on ymmärrettävää pelata varman päälle. Lapset kun tuppaavat syömään joka päivä”, kirjoittaa Suokas blogissaan.

  Soviteltu päiväraha yli ihmisen käsityskyvyn
  Suokkaan mukaan homma on vaikeutunut vuosi vuodelta.

  ”Yli ihmisen käsityskyvyn päästiin sovitellulla päivärahalla. Vain ammattitaitoisilla etuuskäsittelijöillä, siis työttömyyskassojen työntekijöillä, on kyky kertoa työttömälle työttömyyspäivärahan suuruus. Maksupäivästä hekin esittävät valistuneen arvion. Lappuruletissa voi olla yllättäviä hankaluuksia”, Suokas toteaa.

  Rakentajilta löytyy työhaluja
  Suokkaan mukaan rakentajille ja muille kokoaikatyötä tekeville työttömyysturvasta voi tehdä selkeän.

  ”Vain työttömyyspäiviltä maksettaisiin korvaus ymmärrettävän laskukaavan mukaan ja näin yksittäisten työpäivien määrä ei vaikuttaisi maksuaikatauluun. Tämä houkuttaisi poimimaan marjatkin maasta, tekemään jokaisen työn, joka saatavissa on. Työhaluja rakentajilla ainakin löytyy”, arvioi Suokas.

 • Aktiivimallin vastustajien allekirjoituksia tuli kuukaudessa yli 140 800 ... Hyvä Suomen kansa

  Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallitus kaatuu omaan typeryyteensä ....

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

  P.S. Kaikki mukaan perjantaina 2.2 Senaatintorille näyttämään porvarihallitukselle, mitä mieltä työväki on sen kyykytyspolitiikasta!

 • Kaikki mukaan huomenna Senaatintorille näyttämään porvarihallitukselle, mitä mieltä työväki on sen kyykytyspolitiikasta!

 • Porvarikakarat poistattavat kommentteja, kun ne kertovat oikeistohallituksen vääryyksistä!

  • Lapsellisia paskiaisia...


 • NÄIN SIPILÄN HALLITUS LEIKKAA PIENITULOISIMMILTA: TYÖTTÖMÄLTÄ YLI 25 EUROA KUUKAUDESSA

  Edellinen hallitus paransi, nykyinen heikentää heikoimpien asemaa.
  Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) keskiviikkona julkaisemat laskelmat tuovat uutta valoa viime vuoden lopulla käytyyn tuloerokeskusteluun. Tilastokeskuksen vuotta 2016 koskevan tilaston perusteella hallituspuolueet väittivät, ettei nykyinen hallitus lisää tuloeroja. Keskustelua käytiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän teettämästä laskelmasta, jonka mukaan hallituksen budjettiesitys kuluvalle vuodelle 2018 nimenomaan kasvattaa tuloeroja.

  Uusien laskelmien perusteella näyttää siltä, että vasemmistoliitto oli oikeassa.

  Sosten teettämässä selvityksessä tarkasteltiin keskeisiä sosiaaliturvaetuuksia ja verotusta vuodesta 2012 vuoteen 2019.

  Ajanjaksolla 2012–2015 sosiaalietuuksiin tehdyt muutokset olivat pienituloisia suosivia. Tuolloin vallassa oli Jyrki Kataisen (kok.) hallitus, jossa vasemmistoliittokin oli mukana.

  Vuonna 2015 valtaan nousi Juha Sipilän (kesk.) kolmen puolueen hallitus. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sekä tämän vuoden budjetissa sinisten tekemät muutokset ovat vuodesta 2015 lähtien heikentäneet pienituloisten asemaa. Erityisesti pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän.

  – Sosiaali- ja terveysalan järjestöille välittyneen kokemustiedon perusteella toimeentulo on vaikeutunut viime vuosina useilla väestöryhmillä. Julkisessa keskustelussa on kuitenkin vedottu siihen, että hallituskaudella tuloerot eivät ole kasvaneet. Tämä pitää paikkaansa vuoteen 2016 saakka, mutta selvityksemme perusteella on tapahtunut käänne eriarvoisuutta lisäävään suuntaan, Sosten pääsihteeri Vertti Kiukas toteaa.

  Indeksijäädytykset purevat
  Pienituloisten toimeentuloa on viime vuosien aikana vaikeutettu, koska perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Perusturvaetuuksien ostovoima on jäänyt jälkeen ja tulee jäämään jälkeen tulevina vuosina.

  Lisäksi perusturvaetuuksien varassa elävien ryhmien toimeentuloa on vaikeuttanut etuustulojen verotuksen kiristäminen. Sosten selvityksen mukaan leikkaukset ovat osuneet etenkin työttömiin, lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

  Sosten selvityksen on tehnyt Kelan johtava tutkija Pertti Honkanen. Se löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kansan Uutiset on kertonut Honkasen laskelmista jo helmikuun alussa.

  Laskelmat osoittavat, että esimerkiksi työttömiin leikkaukset ovat kovaa. Ilman indeksijäädytyksiä työttömän peruspäiväraha olisi vuonna 2019 noin 725 euroa kuukaudessa, mutta niiden vuoksi se on jäänyt alle 700 euroon. Työttömän toimeentuloon vaikuttaa myös se, että ankarimmin verotetaan työttömyysturvaa ja muita vastaavia sosiaalietuuksia.

  Pienituloisimpien tilanteen heikkeneminen näkyy myös siinä, että asumistuen osuus vuokrasta on koko ajan pienentynyt. Tämä ja muu perusturvan heikentyminen yhdessä lisäävät toimeentulotuen käyttöä ja toimeentulotukiriippuvuutta.

  Veronkevennyksiin vai pienituloisimmille?
  Eriarvoisuuden vähentämisen kannalta selvityksen tulokset ovat Sosten mukaan huolestuttavia. Jos Suomessa halutaan aidosti pysäyttää eriarvoisuuden lisääntyminen pitkällä tähtäimellä, meillä ei ole varaa harjoittaa politiikkaa, jossa pienituloiset kotitaloudet ovat suurimpia häviäjiä, järjestössä katsotaan.

  – Politiikkaan tarvitaan selkeä suunnanmuutos. Selvityksen perusteella on selvää, että indeksijäädytyksiä ei tule enää jatkaa ja aiempia leikkauksia tulee kompensoida, Kiukas vaatii.

  Vuoden 2018 indeksijäädytyksen kompensointi perusturvaetuuksiin maksaisi arviolta 100 miljoona. Pienituloisten ja perusturvan varassa elävien asemaa voidaan parantaa myös verotuksellisin toimin, esimerkiksi ulottamalla kunnallisveron ansiotulovähennys myös etuustuloihin. Tämä maksaisi Sosten mukaan noin 200 miljoonaa euroa.

  Näiden toimien yhteisvaikutus julkistalouteen on suunnilleen sama kuin vuodelle 2018 tehtyjen tuloveroalennusten.

  – Perusturvan leikkaukset ovat heikentäneet yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevien henkilöiden tilannetta. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Leikkausten perusteena ja oikeutuksena käytettiin valtion talouden heikkoa tilannetta ja näkymää. Nyt näkymä on muuttunut, talous kasvaa. Jos hallitus haluaa pitää kaikki mukana, se peruu indeksien jäädytykset, Kiukas toteaa.

 • "Meidät Työttömät pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi.”

  ”Me allekirjoittaneet vaadimme, että työttömien työnhakijoiden kyykyttämisen ja nöyryyttämisen on loputtava – vaadimme, että aktiivimalli kakkonen haudataan lopullisesti!”

  Tällaisen viestin voi nyt lähettää työministeri Jari Lindströmille vasemmistoliiton kampanjassa.

  Vetoomuksessa muistutetaan, että joulukuussa hallitus runnoi läpi aktiivimallin, jota vastustavaan kansalaisaloitteeseen tuli 140 000 allekirjoitusta. Jatko-osa on vielä ”tökerömpi”:

  Työttömien tulee raportoida hakemistaan työpaikoista säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Jopa yksittäinen unohdus tai epäonnistuminen raportoinnissa voi johtaa 60 päivän korvauksettomaan määräaikaan, eli karenssiin.

  ”Työttömät työnhakijat siis pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin heillä ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi”, vetoomuksen saatetekstissä todetaan.

  Aktiivimalli 2 herätti laajaa vastustusta jo lausuntokierroksella. Yrityksiin uhkaa tulla 17 miljoonaa ylimääräistä työhakemusta vuodessa. Työvoimaviranomaisten resurssit eivät riitä hakuvelvoitteen laadulliseen seuraamiseen. Malli voi johtaa siihen, että yritykset ryhtyvät käyttämään rekrytointiin muita kanavia kuin julkista työnvälitystä.

  ”Hakemustehtailuun pakottaminen ei sovi suomalaisten oikeudentajuun. Työttömyyttä vastaan kamppaillaan parhaiten luomalla uusia työpaikkoja ja tukemalla ja kouluttamalla työnhakijoita”, Lindströmille osoitettavassa vetoomuksessa todetaan.

  Allekirjoita sinäkin:
  https://actionnetwork.org/petitions/kumotaan-aktiivimalli-2

 • Onneksi Vasemmistoliitto on työttömien puolella, kyykytyshallitusta vastaan!

 • Vasemmistoliitto, parasta kansalle. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa!

 • Porvarihallitus kaatuu kyykytyskiimaansa ...

 • Pörssiyhtiöiden johtajien ansiot ovat nousseet yli 23 prosenttia verrattua palkansaajien palkkaan.
  STTK on laskenut, että vuonna 2016 palkansaaja tarvitsi 33 arkityöpäivää ansaitakseen saman kuin suuren, pörssilistatun yhtiön toimitusjohtaja päivässä. Palkansaajan on pitänyt tehdä tähän ystävänpäivään saakka töitä ansaitakseen pörssiyhtiön pomon palkan.

  Viime vuonna vastaava luku oli 26 päivää. Johtajien ansiot ovat siis nousseet yli 23 prosenttia verrattua palkansaajien palkkaan.

  – Vaikka Suomessa on kansainvälisesti tarkasteltuna suhteellisen pienet tuloerot, niiden kasvu nousukauden aikana on hyvin todennäköistä. Tuloerot ovat jatkuvasti yhteiskunnallisen keskustelun aihe ja niiden kasvusta ovat huolissaan myös useat kansainväliset talouden ja politiikan tutkijat, STTK:n ekonomisti Antti Koskela toteaa.

  Johtajien ansioiden nousu johtui erityisesti bonusten ja lisäansioiden rivakasta kasvusta.
  Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) on julkaissut tänään laskelmat, miten perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Nämä laskelmat osoittavat tuloerojen kasvavan Sipilän hallituksen päätösten seurauksena.

 • Aktiivimalli – laki, josta ei ole soveltamisohjetta
  Alkuvuosi on ollut vähintäänkin vauhdikas. Asiakkaita on ollut jonoksi saakka heti tammikuun ensi päivinä, eikä vauhti ole ainakaan hiljentynyt. Oman hankaluutensa on tuonut se, etteivät TE-toimistotkaan ole saaneet selkeitä toimintaohjeita aktiivimallista sosiaali- ja terveysministeriöstä.

  – Emme ole vielä nähneet soveltamisohjeita. Paljon on kysymyksiä siitä, mitä aktiivisuuteen luetaan, minkälaista koulutusta. Tämä on aiheuttanut eniten päänvaivaa, toteaa Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen.

  Hän muistelee, ettei vielä koskaan ole törmännyt tilanteeseen, jossa jo voimassa olevasta laista ei ole annettu soveltamisohjetta.

 • AKTIVOINTIMALLI TULEE KALLIIKSI

  Suomessa on totuttu siihen, että yhteiskunta auttaa köyhiä, sairaita, vanhoja, työttömiä ja muita apua tarvitsevia. Siihen tarvitaan paljon virkailijoita, ja kun asiat vuosi vuodelta muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi, heitä tarvitaan lisää.

  Hallitus on keksinyt, että yksityistetään, mikä tarkoittaa, että joidenkin pitää saada voittoa. Suomi velkaantuu, mutta hallitus syyttää siitä työntekijöitä.

  Hallituksella on kokeilussa 560 euron perustulo rajatulla alueella oleville työttömille, mutta siitä ei ole juuri puhuttu. Luulenkin, ettei kokeilu ole oikein onnistunut.

  Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.
  Perustulo kaikille työikäisille on varmasti edullisin ja kätevin ratkaisu. 560 euroa kuukaudessa on työmarkkinatuen netto, ja sillä työttömät ovat tulleet toimeen, vaikka ovat hakeneet lisäksi toimeentulotukea. Työmarkkinatuki on oikeasti 703 euroa, mutta siitä otetaan 20 prosentin vero. Työllistämistuki ja maataloustuki ovat verottomia.

  Hallituksen perustulossa työnantajat ilmoittavat avoimet työpaikat työvoimatoimistoon, josta virkailijat valikoivat ne työttömille. Jokainen järki-ihminen huomaa, että meidän yhteiskuntamme ei kestä lisää viranomaisvalvontaa, vaikka televisiossa taas keskustellaan valvonnasta, kun raavaat miehet pelkäävät terrorismia. Tuntuu pelottavalta tämä valvonta.

  Perustulo voidaan maksaa kaikille työikäisille suomalaisille, siinä pitää vain hyödyntää tietotekniikkaa. Työnantaja ilmoittaa minkälaista työtä on tarjolla, minkälainen työtaito ja koulutus siihen tarvitaan, ja työnhakija hakee työtä ja ilmoittaa koulutuksensa ja työuransa. TE-keskuksen nettiä voi käyttää ilmaiseksi.

  Jos työhön tarvitaan erityistä osaamista niin suomalainen koulutus on siihen apuna. Työpalkasta maksetaan normaali vero, ja palkka kerryttää myös eläkettä. Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.

  Vaikka perustulo maksetaan kaikille työikäisille, on se kuitenkin vähemmän rahaa vievä kuin tämä aktivointimalli.

 • Työttömien ja työväen puolestaja: Vasemmistoliitto!

 • Ylläpito on näköjään saanut riittävästi korruptiorahaa oikeistolta, jotta kaikki oikeistoa kritisoivat kommentit poistetaan. Samoin kuin vasemmistoa positiivisesti käsittelevät kommentit.

  Mutta jotkin "Viron anteeksipyyntö", "Merjan perseen kuvaukset" yms. asiattomat kommentit ja avaukset pysyvät kyllä palstalla!!!!

  Ellei poistojen tyyli muutu, pitänee kommenttien taso laskea oikeistokakaroiden tasolle, mutta määrällisesti kymmenkertaisiksi. Saapa ylläpito sitten tehdä korruptiorahansa eteen edes töitä!

 • PUNAVIHREÄ OPPOSITIO SELVÄSTI HALLITUSTA SUOSITUMPI

  SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät nostivat kannatustaan Ylen gallupissa.
  Molemmat vasemmistopuolueet nostivat kannatustaan Ylen perjantaiaamuna julkaisemassa gallupissa. Sosiaalidemokraatit nousivat siinä suurimmaksi puolueeksi. Demarien kannatus nousi edellisestä mittauksessa 2,3 prosenttiyksikköä ja oli nyt 21 prosenttia.

  Vasemmistoliiton kannatus kasvoi 0,8 prosenttiyksikköä, ja puolue ohitti Ylen mittauksessa perussuomalaiset. Vasemmistoliiton kannatus oli 8,9 prosenttia.

  Kuntavaaleista asti suurimpana puolueena ollut kokoomus on nyt toiseksi suurin 20 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolue keskusta on jäänyt demareista ja kokoomuksesta selvästi. Keskustaa kannatti kyselyssä 17 prosenttia vastaajista.

  Demarien kannatusnousun takana näyttäisi olevan peruskannattajien palaaminen riveihin. Ylen mukaan suurinta SDP:n nousu on ammattikoulutettujen, eläkeläisten ja pienillä paikkakunnilla asuvien miesten joukossa.

  Vasemmistoliitolla on vielä prosenttiyksikön verran matkaa puolueen eduskuntavaalitavoitteeseen. Puheenjohtaja Li Andersson sanoi Kansan Uutisten haastattelussa tammikuussa, että eduskuntavaaleissa kannatuksen tulee olla kaksinumeroista.

 • SINISTEN HYÖKKÄYS ANSIOSIDONNAISTA TYÖTTÖMYYSTURVAA KOHTAAN

  STTK:n puheenjohtaja Antti Palola hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa erilliseen tarkasteluun.
  Sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan (sin.) tekemä päätös asettaa selvitysmies kartoittamaan siirtymistä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan hämmentää ay-liikkeessä.

  STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä on sinänsä tärkeää päivittää suomalaiseen sosiaaliturvaan liittyvää tietoa ja tarvittaessa tehdä uudistuksia. Palola kuitenkin hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa tässä vaiheessa erilliseen tarkasteluun.

  – Parhaillaan on käynnissä hallituksen asettama perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistushanke. Sen tavoitteena on työllisyyden ja toimeliaisuuden parantaminen sekä eriarvoisuutta vähentävä perusturvan kokonaisuudistus. Hanke auttaa puolueita muodostamaan laajan käsityksen sosiaaliturvan uudistamistarpeista niiden valmistautuessa eduskuntavaaleihin ja sen jälkeisiin linjauksiin.

  Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta.
  – Yksittäinen, vain ansioperusteiseen sosiaaliturvaan kohdistuva kartoitus herättää kummastusta. Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta, jatkaa Palola.

  STTK:n pääekonomisti Ralf Sund kuvasi jo viikonvaihteessa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) avausta samasta asiasta ”räyhkeäksi ja törkeäksi”.

  Sosiaaliturvaa katsottava kokonaisuutena
  STTK korostaa, että nykyinen ansioturva kannustaa palkansaajia kantamaan vastuuta omasta sosiaaliturvastaan. Työttömyyskassan jäsenyys auttaa varautumaan työttömyyden aikaisen toimeentulon kohtuulliseen turvaan.

  – Ansioturvan taso määräytyy oman palkan ja työnteon perusteella. Siksi se kannustaa työntekoon ja myös oman osaamisen kehittämiseen läpi työuran. Ketään ei myöskään pakoteta olemaan työttömyyskassan jäsen vaan se on vapaaehtoista. Tämä mahdollistaa yksilön oman harkinnan elämäntilanteen ja näkemysten pohjalta, Palola korostaa.

  Palola esittää, että sosiaaliturvaa uudistettaessa tarkastellaan kokonaisuutta eikä yksittäisiä elementtejä nosteta tikun nokkaan.

  – STTK:n lähtökohdat perusturvan kokonaisuudistukseen ovat selkeät. Keskeistä uudistuksessa on oltava työn ensisijaisuus, syrjäytymisen ehkäisy, järjestelmän selkiyttäminen sekä palveluiden uudistaminen ja merkittävä lisäresursointi.

 • Sipilän hallituksen jäljet pelottavat.
  Hallitus on leikannut sosiaaliturvaa, lisännyt sairaiden vastuuta lääkekuluistaan, nostanut sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja ja tarjonnut rankkaa keppiä työttömille, kuten leikannut korvauspäiviä ja säätänyt aktiivimallin.

  Seuraavissa eduskuntavaaleissa taistellaankin siitä, keiden ehdoilla perusturvasta päätetään. Sipilän hallituksen – tai saman tyyppisen – ideologisen hallituksen kokoonpano merkitsee nykypolitiikan jatkumista eli sosiaaliturvaa leikataan, työttömiä kuritetaan ja sotepalveluja tarvitsevat maksavat enemmän palveluistaan.

  Kokoomusvetoinen oikeistohallitus olisi myrkkyä perusturvan uudistamiselle.

  • Hallitus sahaa aktiivimallilla onnistuneeti omaa oksaansa. Ainakin keskustan kannatus on ennätysmäisen alhaalla, ja illalla A-studioon aktiivimallia puolustamaan saatu sisäministeri Kai Mykkänen teki parhaansa alentaakseen myös kokoomuksen kannatusta. En kyllä ymmärrä miksi aktiivimallia puolusti juuri Mykkänen, jolla ei ollut mitään tekemistä sen valmistelun kanssa. Ehkä hän on hallituksen paras ulkoaoppija. Niin voisi päätellä siitä, että hän ei kuuntele ketään, vaan paasaa samaa mantraa aktiivimallin hyvyydestä.

   Mykkänen osoitti tietämättömyytensä muun muassa sanomalla, että sairauden vuoksi väliinputoajiksi joutuneet pitäisi aktivoida takaisin työelämään. Hän ei ymmärrä, että nämä väliinputoajat ovat työkyvyttömiksi todettuja, jotka ovat käyttäneet loppuun sairauspäivärahaoikeuden, mutta eivät pääse eläkkeelle. Laki velvoittaa heidät ilmoittautumaan työttömiksi työnhakijoiksi, mutta ei heistä enää työkykyisiä tule kepilläkään.


 • Kaupallisen päiväkotibisneksen vallatessa alaa ollaan tärkeän periaatteellisen kysymyksen äärellä. Haluammeko todella, että kaupallisten firmojen voitontavoittelu ohjaa pienten lasten kasvatusta? On kyse siitä, käytetäänkö varhaiskasvatukseen kerätyt verot lapsiin vai päiväkotiketjujen miljoonavoittoihin, kuten viime vuonna julkaistut verotiedot paljastavat,

 • Todistettavasti opiskelukustannukset estävät tai hidastavat yhä useamman suomalaisen nuoren opintoja. Nuorisobarometrin ennakkotietojen mukaan joka neljäs toisen asteen tutkinnon keskeyttäneistä on ilmoittanut syyksi sen, että rahan puute on vaikuttanut opintojen etenemiseen. Vasemmisto haluaa toiseen asteen koulutuksesta aidosti maksuttoman siten, että lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat eivät joutuisi itse kustantamaan oppikirjojaan ja -välineitään.

 • Ylläpidon mielestä kaikki oikeistoa kritisoivat ja vasemmistoa puolustavat kommentit pitää poistaa!!? Pitäisiköhän ylläpidon henkilövalinta jo kyseenalaistaa.
  Ja kannattaako tänne enää mitään kirjoittaa, jos ne mielipuolisesti poistetaan?

 • Työttömän aktiivimallin ensimmäinen tarkastusjakso on päättynyt ja hallitus on luvannut tehdä tulosten pohjalta muutoksia lakiin.
  Nähtyjen tulosten perusteella voidaan julistaa, että koko laki on törsö ja pahasti valuvikainen.

  Lain puolustajia löytyy nyt lähinnä porvaririntamasta ja hallituksen ääntä asiassa on käyttänyt työministeri Jari Lindström (sin.), jonka mielestä aktiivimalli menee ”hyvään suuntaan”.

  Olisikin mielenkiintoista tietää, mikä oli hallituksen ensimmäisen tarkastelujakson tavoite, jolla hyvä arvosana olisi tullut?

 • Hallitus on leikannut sosiaaliturvaa, lisännyt sairaiden vastuuta lääkekuluistaan, nostanut sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja ja tarjonnut rankkaa keppiä työttömille, kuten leikannut korvauspäiviä ja säätänyt aktiivimallin.

  Seuraavissa eduskuntavaaleissa taistellaankin siitä, keiden ehdoilla perusturvasta päätetään. Sipilän hallituksen – tai saman tyyppisen – ideologisen hallituksen kokoonpano merkitsee nykypolitiikan jatkumista eli sosiaaliturvaa leikataan, työttömiä kuritetaan ja sotepalveluja tarvitsevat maksavat enemmän palveluistaan.

  Kokoomusvetoinen oikeistohallitus olisi myrkkyä perusturvan uudistamiselle.

 • Yritystuken leikkaamista pohtineessa työryhmässä olivat mukana poliitikkojen lisäksi EK:n, SY:n, SAK:n, MTK:n ja Metsäteollisuuden lobbarit. He eivät osallistuneet päätöksentekoon, mutta heillä oli puheoikeus. He istuivat paikoillaan myös silloin, kun päätöksiä tehtiin.
  Ja siksi porvaripäättäjät eivät saaneet mitään leikattua rikkaille yrittäjille lahjoitettavista yli 4 miljardin yritystuista.

  Jos työttömillä olisi ollut yhtä osaavia lobbareita istumassa kokouksissa, niin pelkäksi työttömyysturvan leikkuriksi osoittautunutta aktiivimallia ei olisi koskaan säädetty. Jos lapsilla, opiskelijoilla, vanhuksilla ja sairailla olisi omat lobbarit päättämässä asioista, niin varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, eläkkeistä ja sosiaalituista ei leikattaisi jatkuvasti.

  Heidän etujaan eivät lobbarit ole vartioimassa päätöksiä tehtäessä. Siksi heiltä onkin helppo leikata nyt ja tulevaisuudessa. Jostain on saatava säästöjä, ja on helppo tehdä niitä kipeitä päätöksiä, kun tietää niiden kohdistuvan puolustuskyvyttömiin. Muutaman krokotiilinkyyneleen voi tietysti julkisuudessa vuodattaa, sillä se on pieni hinta oman nahkan ja vaalituen pelastamisesta.

 • Sipilän hallitus on jo kolme vuotta lisännyt eriarvoisuutta leikkaamalla eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, lapsiperheiltä, koulutuksesta, sairailta ja vammaisilta. Onnistutaan saavuttamaan hallituksen strateginen työllisyystavoite siivoamalla tilastoja ja antamalla aktiivimallikeppiä työttömille. Siinä sivussa leikataan puolelta Suomen työttömistä muutaman päivän ruokarahat.

  Kun eriarvoisuutta on tietoisesti saatu kasvatettua, niin vaalien lähestyessä on taas aika ruveta puhumaan eriarvoisuuden vähentämisestä. Kohta Sipiläkin on taas lupaamassa, että koulutuksesta, köyhiltä, sairailta, työttömiltä ja niin edelleen ei leikata.

 • Jopa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (KOK) mukaan kokoomus on tässä sotematkan varrella myynyt jo melkein kaikki periaatteensa, eli talouden vastuullisen hoidon, kaupunkien kuuntelemisen sekä hyvän lainvalmistelun.

 • Tuskin kovin moni muistaa, että Kokoomus hävisi viime eduskuntavaalit v.2015 (-7 kansanedustajaa) ja kuuluisi näinollen oppositioon.
  Mutta kuinkas siinä kävikään: Kokoomus on saanut suurimman osan omista tavoitteistaan läpi ja pj Orpo esittelee pokkana kerta toisensa jälkeen uusia köyhiä kurjistavia uudistuksia ilman kansan mandaattia. Hallitus tuli kansalle tilaamatta kuin kuuluisat Jäätteenmäen paperit.

  Jokainen oikeustieteiden perusteet-kurssin käynyt tietää, että normihierarkiassa perustuslaki on kaikkein korkeimmalla, ja erittäin hyvästä syystä. Nykyinen kyykytyshallitus on törmännyt perustuslakiin koko ajan, mutta tuntuu siltä ettei se ymmärrä, mitä varten perustuslaki on olemassa.

 • Parasta kansalle: Vasemmistoliitto

 • Oikeistolaiset luulevat olevansa herrakansaa, koska he ovat terveitä, hyvätuloisia ja menestyviä, ja siksi he maksavat veroja enemmän kuin heikommin pärjäävät. Niinpä he katsovat yhteiskunnan omakseen ja vaativat itselleen oikeuden saada päättää miten heikommassa asemassa olevat elävät.

  • Vasemmistohan on roskasakkia , joten olet kyllä oikeassa.
   Ja jos katsot vaalitulosta, niin kansa on samaa mieltä.


  • Sairasluuserivasuri kirjoitti:

   Vasemmistohan on roskasakkia , joten olet kyllä oikeassa.
   Ja jos katsot vaalitulosta, niin kansa on samaa mieltä.

   Huomaa helposti, että mitä oikeistokakaran kotona opetetaan. Vihaamaan vasemmistoa ja työväkeä!


  • Sairasluuserivasuri kirjoitti:

   Vasemmistohan on roskasakkia , joten olet kyllä oikeassa.
   Ja jos katsot vaalitulosta, niin kansa on samaa mieltä.

   Huomaamme joo, että sinut on opetettu vihaamaan ihmisiä.
   Mutta sinähän oletkin vasuri.


  • Sairasluuserivasuri kirjoitti:

   Vasemmistohan on roskasakkia , joten olet kyllä oikeassa.
   Ja jos katsot vaalitulosta, niin kansa on samaa mieltä.

   Roskasakki löytyy nykyisestä kokoomus-kepu-hallitukseta


 • Koska hallituksen tietoinen propaganda toimii hyvin, niin jo muutaman vuoden ajan on medioissa toitotettu liian hyvästä sosiaaliturvasta, jota maamme talous ei kestä. Työttömien laiskuutta huudetaan jatkuvasti, ja koko ajan kerrotaan suoranaisia valheita liian hyvistä työttömyyystuista. Jopa toimeetulotuen väitetään olevan niin hyvä, että silläkin kannattaa lojua kotisohvalla mieluummin kuin tehdä työtä.

  Tosiasiassa perusturvamme on niin alhainen, että Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea on taas antanut siitä huomautuksen. Tämä on ohitettu vaieten. Hallitus vetoaa kärkkäästi EU:n vaatimuksiin jopa valheellisesti silloin, kun se katsoo sen edistävän omia pyrkimyksiään. Kun EU:n näkemys ja hallituksen pyrkimykset eroavat toisistaan, niin silloin korostetaan itsemääräämisoikeutta.

  Kyse ei ole taloudellisista paineista, vaan oikeistohallituksen poliittisista haluista ja päätöksistä.

  • Sipilän kyykytyshallituksen mukaan kansan hyvinvointi turvataan lisäämällä heikoimmassa asemassa olevien pahoinvointia.
   Työttömät kannattaa laittaa tekemään vaikka jotain täysin hyödytöntä, kunhan vain eivät makaa laiskana kotisohvilla. Juuri tätä työttömien laiskuuutta on haluttu viime vuosina korostaa niin paljon, että yllättävän monet uskovat sen ja marmattavat jatkuvasti juuri heidän verorahoillaan elätettävistä laiskoista työttömistä. Kuten tältäkin palstalat on helposti havaittavissa.


  • kyykyttäjäSipilä kirjoitti:

   Sipilän kyykytyshallituksen mukaan kansan hyvinvointi turvataan lisäämällä heikoimmassa asemassa olevien pahoinvointia.
   Työttömät kannattaa laittaa tekemään vaikka jotain täysin hyödytöntä, kunhan vain eivät makaa laiskana kotisohvilla. Juuri tätä työttömien laiskuuutta on haluttu viime vuosina korostaa niin paljon, että yllättävän monet uskovat sen ja marmattavat jatkuvasti juuri heidän verorahoillaan elätettävistä laiskoista työttömistä. Kuten tältäkin palstalat on helposti havaittavissa.

   Maailmanhistorian paskin pääministeri Sipilä järjesti meille huomiseksi lakkopäivän!


 • Vihervasemmisto valtaan ja työläiset saa ihmisarvonsa takaisin. Ei enää kyykytystä!!!

  • Ja aktiivimallit upotetaan kepulien lantakasaan ...


 • Suomessa työmarkkinat on tuhottu täydellisesti EK-mafian toimesta. Normaali palkkatyö on nykyään poikkeus, sen sijaan otetaan palkattomia harjoittelijoita, tehdään nollatuntisopimuksia, pidetään puoli vuotta koeajalla ja vaihdetaan toinen halpatyöntekijä tilalle, aktivoidaan, kuntoutetaan, palkkatuetaan, teetetään töitä 9 eurolla/päivä. Ja kaikkea muuta paitsi maksetaan palkkaa.

  Tämä olisi surkuhupaisaa, ellei kyse olisi näin vakavasta asiasta. Miten voi olla tällaisia tomppeleita päättämässä asioista vuosikymmenestä toiseen? Nykyinen hallitus on toki pahin tähänastisista, mutta ei edellistenkään touhuissa ole mitään kehumista. Lainsäädäntö on nyt jo ala-arvoista paskaa.

 • Yli 500 000 henkilöä tekee palkatonta työtä usealla eri nimikkeellä, kertoo Seura. On työkokeilua, työharjoittelua, työssä oppimista ja kuntouttavaa työtoimintaa.

  Kun puoli miljoonaa ihmistä tekee palkatonta työtä, niin sen vaikutukset yhteiskuntaan ovat melkoiset. Facebookissa Liisa Kärki antoi pienen laskutehtävän, jota voitte kokeilla. Kertokaa oma bruttopalkkanne puolella miljoonalla. Sen verran yhteiskunta tukee työnantajia ja jää vaille tästä summasta perittäviä veroja. Sen verran kansantalouden kierrosta jää puuttumaan rahaa.

  Yhteiskunta maksaa vähenevistä verovaroista näille palkattomille tukia, jotta he pysyvät hengissä ja voivat tehdä palkatonta työtä. Työstä ei kerry eläkettä eikä kesälomia. Työstä ei enää haluta maksaa palkkaa, ja valtiovalta auttaa palkanmaksuhaluttomia lainsäädännöllä ja valvonnan leväperäisyydellä.

 • Pitää olla todella tyhmä kadehtiakseen köyhiä. Mutta kun oikeistohallitus on tarpeeksi manipuloinut kansan mieliä, niin viisaampikin tyhmenee. Ainakin sen verran, että alkaa vaatia työttömien tukien alentamista ja palkattomaan työhön velvoittamista. EK-mafian ja porvarien unelmat siis toteutuvat oikeistohallituksen ideologisen tyhmyyden takia.

  • Porvarien ahneus ja kateus ovat sitä tyhmyyttä, jolla hallitus nyt Suomea "korjaa".


 • Sipilän hallitus on leikannut yli kolme vuotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta. Yksi pahimpia leikkauksi oli aktiivimalli, joka on leikannut alimpia työttömmyyspäivärahoja puolelta työttömistä. Suoranaisia leikkauksia ikävämpi temppu oli melko vähin äänin toteutettu indeksien jäädyttäminen.

  • Nyt kun työttömien nöyryyttäminen, heidän elämänsä hankaloittaminen ja pelotevaikutus on tunnustettu työllistämistoimien ainoiksi motiiveiksi, niin otteet tulevat kovenemaan.
   saKursseja ja aktivointia tehokkaampi pelotevaikutus saadaan aikaan vaikkapa määräämällä jokaiselle työttömälle päivittäinen ilmoittautumisvelvollisuus viranomaisille. Vielä tehokkaampaa on julkinen häpäiseminen. En ihmettelisi yhtään, vaikka hallitus keksisi positiivisin sanankääntein perustellen pakottaa työttömät seisomaan torilla päivittäin asennossa pari tuntia työssäkäyvien pilkattavana. Vielä tehokkaampaa olisi ottaa käyttöön jalkapuu. Työleirit lienevät ihan konkretiaa lähiaikoina.


  • sairas.oikeistoideologia kirjoitti:

   Nyt kun työttömien nöyryyttäminen, heidän elämänsä hankaloittaminen ja pelotevaikutus on tunnustettu työllistämistoimien ainoiksi motiiveiksi, niin otteet tulevat kovenemaan.
   saKursseja ja aktivointia tehokkaampi pelotevaikutus saadaan aikaan vaikkapa määräämällä jokaiselle työttömälle päivittäinen ilmoittautumisvelvollisuus viranomaisille. Vielä tehokkaampaa on julkinen häpäiseminen. En ihmettelisi yhtään, vaikka hallitus keksisi positiivisin sanankääntein perustellen pakottaa työttömät seisomaan torilla päivittäin asennossa pari tuntia työssäkäyvien pilkattavana. Vielä tehokkaampaa olisi ottaa käyttöön jalkapuu. Työleirit lienevät ihan konkretiaa lähiaikoina.

   Miksi Sipilä ei kerro sitä, millä ”työttömyyden kova ydin” 250 000 työtöntä saadaan mahtumaan 20 000 avoimeen työpaikkaan?


  • Sipilän.kyykytyshimot kirjoitti:

   Miksi Sipilä ei kerro sitä, millä ”työttömyyden kova ydin” 250 000 työtöntä saadaan mahtumaan 20 000 avoimeen työpaikkaan?

   Mahdotontahan se olisikin, vaikka Sipilä valtakunnantason valehtelija onkin!


  • Sipilän.kyykytyshimot kirjoitti:

   Miksi Sipilä ei kerro sitä, millä ”työttömyyden kova ydin” 250 000 työtöntä saadaan mahtumaan 20 000 avoimeen työpaikkaan?

   Ainahan vasurit voivat muuttaa venäjälle, jos kerran Suomi on noin vastenmielinen paikka elää.

   Kummallista itkua vasemmisto-eläteiltä.


  • Loisvasuriloinen kirjoitti:

   Ainahan vasurit voivat muuttaa venäjälle, jos kerran Suomi on noin vastenmielinen paikka elää.

   Kummallista itkua vasemmisto-eläteiltä.

   Maatalouskommunistit voisikin karkoittaa Venäjälle, niin Suomi pelastuu!


  • Loisvasuriloinen kirjoitti:

   Ainahan vasurit voivat muuttaa venäjälle, jos kerran Suomi on noin vastenmielinen paikka elää.

   Kummallista itkua vasemmisto-eläteiltä.

   Ei ennen kannata muuttaa mihinkään ennenkuin sipilää on kyykytetty kuten se kyykyttää muita.


 • Vasemmisto on taas työtätekevän kansan puolella, eli aina kyykytyslakeja vastaan!

  • Ay-liike on nuorten vihollinen!!!


  • Kenkää.nuorille kirjoitti:

   Ay-liike on nuorten vihollinen!!!

   Mitenkähän oikeistokakara tuonkin aivopierunsa selittää?


 • Kun SY-yrittäjien asenne on 1930-luvun Suomea ja haikailua piika & renki yhteiskuntaan missä työ ja palkka ovat eriytetty toisitaan ja olosuhteet ovat kuin vankileirillä ilman mitään oikeuksia mutta velvollisuuksia olisi sitäkin enemmin ilman palkkaa ja työsuhdeturvaa niin huonostihan siinä käy koko yhteiskunnalle.

  • Vasemmistohan on itse ehdottanut että näillä moniosaajamatuilla voidaan korvata nämä kaikesta kilisevät laiskat vasurit.

   Edetään tämän suunnitelman mukaan.


  • TurhatVasurit kirjoitti:

   Vasemmistohan on itse ehdottanut että näillä moniosaajamatuilla voidaan korvata nämä kaikesta kilisevät laiskat vasurit.

   Edetään tämän suunnitelman mukaan.

   Maatalouskommunistien korvaaminen maahanmuuttajilla poistaisi varmasti tukiasten tarpeen kokonaan, sillä mamut ovat työteliästä porukkaa.


  • kepulien.varasliiga kirjoitti:

   Maatalouskommunistien korvaaminen maahanmuuttajilla poistaisi varmasti tukiasten tarpeen kokonaan, sillä mamut ovat työteliästä porukkaa.

   Eivätkä juopottele koko aikaa paskat housuissa kuten "kepuisännät" tiloillaan!


  • TurhatVasurit kirjoitti:

   Vasemmistohan on itse ehdottanut että näillä moniosaajamatuilla voidaan korvata nämä kaikesta kilisevät laiskat vasurit.

   Edetään tämän suunnitelman mukaan.

   Tämä hallitus päästi mamut maahan eikä siihen kuulunut vasemmistoliitto, mutta kun ne on maassa niin kyllä suomen on huolehdittava niistä niin kaun kuin ne karkotettu tai kotoutettu.


  • juoppokepulit kirjoitti:

   Eivätkä juopottele koko aikaa paskat housuissa kuten "kepuisännät" tiloillaan!

   Tule sinä komupoika tänne maalle katsomaan miten täällä osataan töitä tehdä...kun etippä joku maatila ja tutustu kunnon duuniin, mutta muista että ei ole minun syy jos et aamulla pääse sängystä ylös....meinaan ,että saattaa kroppa kipeytyä,mutta tietäisitpähän sen jälkeen miettiä sanomiasi kun saisit vähän katkeruuteesi totuutta.


  • Jhhjjjjik kirjoitti:

   Tule sinä komupoika tänne maalle katsomaan miten täällä osataan töitä tehdä...kun etippä joku maatila ja tutustu kunnon duuniin, mutta muista että ei ole minun syy jos et aamulla pääse sängystä ylös....meinaan ,että saattaa kroppa kipeytyä,mutta tietäisitpähän sen jälkeen miettiä sanomiasi kun saisit vähän katkeruuteesi totuutta.

   No eipä ole pelloilla näkynyt yhtään liikettä moneen kuukauteen. Tukiaisten tekeminen tuskin lihaksia kipeyttää. Tai mersu-gataloogien selailu.


 • Eduskunnan teettämässä tutkimuksessa harmaan talouden määräksi arvioitiin 10–14 miljardia euroa, mikä vastaa 5,5–7,5 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 4-6 miljardin euron vuosittaisia verojen ja maksujen menetyksiä. Aggressiivinen verosuunnittelu on yhteiskunnallisesti merkittävä ilmiö, ja Finnwatchin arvion mukaan Suomi menettää sen seurauksena yhteisöveroja 430–1 400 miljoonaa euroa vuodessa.

  Orpon aikana runnottiin ties kuinka monennella yrittämällä läpi poliisin ja verottajan vastustama hallintarekisteri ja varmistettiin, ettei tasevapautusta poisteta. Sen turvin Caruna saa viedä verottajan ulottumattomiin 12 miljoonaa euroa ja muut seuraavat perässä.

  Ja meidän valtiovarainministerimme sanoo, että näin se nyt vain on, eikä asialle ole tehtävissä mitään.

  • Oikeistohallitus kusettaa kansaa minkä ehtii!


  • Sipilä on kyllä pääsyyllinen koko hallituksen politiikkaan, mutta seuratkaapa kuinka Kokoomus on vedättänyt hallituskumppaninsa tekemään likaisimman työt. Lindström ja nyt Saarikko ovat touhunneet kuin hiekkalaatikolla hyväksyntää hakevat lapset jotka odottavat palkinnokseen kehuja isoilta pojilta.


 • Köyhät ja sairaat vielä kyykkyyn ennenkuin valta vaihtuu:

  Nyt oikeistohallitus esittää terveyskeskusvuosimaksun ja välikaton poistamista, jonka jälkeen jokaisesta terveyskeskuskäynnistä pitää maksaa normaali käyntimaksu aina siihen asti, että vuotuinen kattoraja 683 euroa täyttyy.
  Terveyskeskuksessa käynnin enimmäishinta aiotaan siis kymmenkertaistaa kertarysäyksellä.

  Tämä sattuu takuulla niihin, joita satuttamaan se on tarkoitettukin. Kaikkein eniten terveyskeskuspalveluja tarvitsevat joutuvat maksamaan kaikkein eniten, ja kaikkein eniten niitä palveluja tarvitsevat pienituloiset ja paljon sairastavat eläkeläiset. Viimeisenä temppunaan hallitus siis mätkäisee köyhiä eläkeläisiä kunnolla turpiin.

  • Opiskelijat ja työttömät onkin saatu jo kyykkyyn, joten nyt on sitten sairaiden köyhien vuoro!


 • Vasemmistolaisuus puhuttelee kaikkia rehellisiä työntekijöitä ja kaikkia heikoimmassa asemassa olevia. Rohkeasti vaan mukaan rehellisten ja luotettavien ihmisten puolueeseen.

 • Parasta kansalle: Vasemmistoliitto!!!!

 • Hyvävelirinki pyörittää Suomea kun lähes kaikki Suomen herrat tuntevat toisensa jonkin mutkan kautta. Ilmankos suojatyöpaikka järjestyy aina ex-politiikoille, jos on ns. ansioitunut tietyissä piireissä hyvistä palveluista eduskuntatyöskentelyssä tai kunnallispolitiikassa. Virkamiestasolla on sama asetelma.

  Äänestämällä ei voi oikeasti vaikuttaa koska virkamiehet eivät lähes koskaan vaihdu ja sielläkin on vallassa ex-poliitikkoja ja niiden lähipiiriä joten demokratia vaje on todellinen eikä demokratia toimi.

  Kuitenkin kehottaisin kaikkia äänestämään vasemmalla olevia puolueita koska ne ovat sentään perinteisesti olleet kansanpuolueita.

 • Mielenkiintoista on, että media menee perussuomalaisten poliitikkojen vedätykseen ja nielee syötin kokonaisena, muistamatta että yksikään perussuomalainen edustaja ei vastustanut hallituksen toimia 2015-2017.
  Kaikki syyt laitetaan Sinisten piikkiin vaikka kuka tahansa perussuomalainen kansanedustaja olisi voinut, vaikka eroamalla eduskuntaryhmästä, vastustaa päätöksiä. Mutta ei, kaikki kannattivat leikkauksia ja hallituksen politiikkaa yksimielisesti.
  Siniset jatkaa samalla linjalla ja tekee ehdotuksia asioista jotka olisivat voineet hoitaa hallituksessa tai jotka ovat moneen kertaan todettu mahdottomiksi toteuttaa.

 • Kyllä pelottaa tulevaisuus, kun nuoremmat ihmiset eivät kiireiltään näy ymmärtävän missä mennään. Eipä tietenkään, kun vapaa-ajalla katsellaan kaikenmaailman satuja somesta eikä oikeasti seurata yhteiskunnan tapahtumia.
  Vaalien alla on sitten sliipattuna kokkkareiden helppo valehdella suut silmät täyteen toinen toistaan loistavampia lupauksia tulevaisuudesta. Paljon kuulen vieläkin ihmisten sanovan: en taida äänestää, kun ei mikään kuitenkaan muutu. Miten ihmiset saadaan uskomaan, että nyt on ihan pakko käydä äänestämässä ja uutta suuntaa maalle, ei enää tätä kaltevaa pintaa, jolla nyt kuljemme. Voi lapsenlapsi raukkoja, kun en millään soisi, että heistä kasvatetaan ”pärjääviä” omaan napaan tuijottajia, mutta ei täällä kohta muunlaiset pärjää.

  • Oikeistovetoisten hallitusten ketju on kurjistanut kansaa jo vuosikymmenen, mutta nyt siihen laitetaan stoppi äänestämällä vasemmiston ehdokkaita!


 • Pääministerimmekin on pohjimmiltaan huijari!

  Jos valtionyhtiö tänä päivänä rahoittaisi oman omaisuutensa myynnin yksityiselle ihmiselle, joka pian kaupan jälkeen myisi saman omaisuuden lähes nelinkertaisella hinnalla ulkomaiselle omistajalle, seurauksena olisi todennäköisesti skandaali, ja kaikkien asianosaisten toimet tutkittaisiin perusteellisesti.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b776e29f-4c4c-4df9-a4ff-4253c4ba9d71

  • Sipilän verokuorikikkailu on sen jo aikoja sitten paljastanut!


  • Hallitus sai luottamuksen äänin 99–88
   Opposition kysymys vanhusten hoidon huonosta tilasta ei kaatanut hallitusta, valitettavasti!
   Nyt on siis vaan odotettava vaaleihin asti kyykytyspolitiikan loppumista!


 • Tsemppiä Li - olet erityisen hyvä, oikeudenmukainen ja inhimillinen poliitikko tässä nykyisessä ahneuden ja riiston hallitsemassa oikeistopolitiikassa! Toivottavasti Vasemmistoliitto saa laajan kannatuksen eduskuntavaaleissa huhtikuussa ja olette seuraavassa hallituksessa mukana taistelemassa inhimillisemmän yhteiskunnan puolesta Suomessa. ÄÄNESTETÄÄN!

  • Mitenkähän vasurikakara tuonkin aivopierunsa selittää?


  • pierupäinenVasuri kirjoitti:

   Mitenkähän vasurikakara tuonkin aivopierunsa selittää?

   Persuspämmäreillehän ei tarvitse selittää mitään. Nauraa vaan!


 • Ainoa puolue joka on työväenluokan asioita ajamassa. Äänestän varmasti vasemmistolaista ehdokasta.

 • Kun suuressa osassa kuntia on porvarillinen enemmistö, niin niissä myös uskotaan vapaa, kapitalistisen markkinataluden jumalalliseen kykyyn ja voimaan, ilman epäilyn häivää.
  Se on ideologiaa. Sen henkiset ihmiset sitte istuu molemilla puolin pöytää nyökyttelemässä ja sopimassa vanhusten kohtalosta, uskoen ja toivoen…
  Mutta sehän tiedetään mitä seuraa, kun lähdetään herrojen kanssa marjaan, tai pirulle annetaan pikkusormi.

 • Onko tämä Suomen poliittinen järjestelmä jotenkin erityisen vinoutunut, kun oikeusministeriksi voidaan istuttaa paperitehtaan laborantti vailla työhön lähellekään sopivaa tutkintoa.
  Tämä puoluepolitiikka palkitsee ne, jotka eivät sano vastaan (lue: ajattele omilla aivoillaan).

 • Seuraava vihervasemmistohallitus voikin sitten keskittyä purkamaan nykyisen kyykytyshimmelin ja parantamaan köyhien, vanhojen ja vammaisten asemaa sekä tekemään oikeita työllisyystoimenpiteitä.

 • Ihmisarvoinen elämä kuuluu myös vanhuksille, sairaille, opiskelijoille, köyhille jne.
  Siksi kannattaa äänestää inhimillisistä arvoistaan tunnettua Vasemmistoliittoa!

  • Näinhän se on. Mummelikin jaksaa lähteä äänestämään hyvän asian puolesta.


 • Ei ne yritysten ”säästö”päätökset itsestään synny eikä esim. Esperi Caren johtaja vahingossa saa 12 miljoonaa hilloa. Haamuhoitajat eivät ilmesty itsestään listoille eikä makuuttaminen likavaipoissa vuorokausikaupalla tai nesteettä ja ruoatta pitäminen ole vain tapahtunut.

  Kaikki näistä ovat harkittuja päätöksiä, joissa yrittäjä on valinnut oman hyödyn vanhusten kustannuksella. Oikeistolainen ideologia ei ole tässä tapauksessa mikään neutraali mielipidekysymys, vaan kirjaimellisesti tappaa.

 • Meillä neuvostoliitossa toimi vanhustenhoito vasemmistolaisen hyvin......kukaan ei juuri elänyt siinä ihannevaltiossa vanhaksi.....toverit.

  • Onneksi asummekin Suomessa eikä tarvitse ihailla persupojun tavoin NL:n aikoja!

   Työläisten kannattaakin äänestää Vasemmiston ehdokkaita, jotta saisimme edes yhden puolueen hallitukseen, joka ajaa myös työläisten asioita!


 • Oikeistolaisen politiikan uhriksi joutunut Riuttamosaiikkirotta on lajina lopullisesti tuhoutunut. Loput nisäkkäät seuraavat perässä ellei näitä rahan turmelemia kahkoja saada kuriin.

  • Vasut ovat kommunisteja vaikka voissa paistas......ja miksikähän perussuomalaisten kannatus vaan nousee,miettikää punakomut sitä.aika ajoi ohitsenne jo siinä vaiheessa kun neuvostoliitto romahti.


  • Kkkkjhhvytgg kirjoitti:

   Vasut ovat kommunisteja vaikka voissa paistas......ja miksikähän perussuomalaisten kannatus vaan nousee,miettikää punakomut sitä.aika ajoi ohitsenne jo siinä vaiheessa kun neuvostoliitto romahti.

   Ja persut ovat natsipaskoja vaikka Soinin jätteistä ovatkin peräisin.

   Persujen kannatus ei varmasti tule nousemaan enää koskaan hallitukseen asti, sillä yksikään puolue ei halua avoimesti rasististen mamuttajien kanssa olla missään tekemisissä!

   Vasemmisto on taas nousussa ja vihervasemmistohallitus mitä todennäköisin vaihtoehto. Vituttaako ... kiäh.kiäh.kiäh


 • Jos Vasemmisto olisi ollut hallituksessa 2015, niin KIKYä, aktiivimalleja, palkattomia lisäpäiviä, lomarahojen leikkauksia, sairaskulun omavastuun lisäämistä jne. ei olisi varmasti toteutettu!
  Mutta kun persut sinne päästettiin, niin kaikki nuo hyväksyttiin yksimielisesti persujen oikeistoveljien toimesta.

  Työväen kannattaa äänestää siis vasemmistoa, joka ei petä!

  • No noin juuri asiat ovat!
   Onneksi saamme seuraavaksi vasemmistolaisen hallituksen!!!!


 • Mitenkähän irvokkaaksi tämän oikeistohallituksen loppukausi vielä menee?
  Tuntuu, että hallituksen toiminnalla ei ole enää minkään lain rajoja. Ei edes perustuslain.

  Taitaa olla todella suuret rahat kyseessä kun katselee tätä oikeistolaisten vimmaa. Ja niin monella osallisella.

  Toivon vain, että oikeistohallituksen mäiskiessä kaikki kepulinkonstit tulevat julkisiksi vielä ennen vaaleja, kuten vanhustenhuollon kähmintä. Jospa silloin suomut putoaisivat kansan silmiltä ja äänestettäisiin Suomelle parempi tulevaisuus.

  • Nyt se on loppu. Kansa voi huohtaa helpotuksesta. Kyykytykselle tuli ansaittu loppu!


  • kyykytyshallitusvaihtoon kirjoitti:

   Nyt se on loppu. Kansa voi huohtaa helpotuksesta. Kyykytykselle tuli ansaittu loppu!

   Vielä pitää saada kaikki työttömät ja työläiset äänestyspaikoille näyttämään mitä mieltä he ovat oikeistohallituksen toimista. Eli antamaan äänensä vasemmiston ehdokkaalle!


 • Duunari tarvitsee työtä, eikä vasureita.
  Vasurihan tarvtsee taas kipeästi duunaria, sillä jonkun pitää vasurikin elättää!

  • Miksi vihaat noin kovasti vasenkätisiä. Se ei ole tervettä!


 • Kansa tarvitsee jo paremman hallituksen kuin viimeisimmät oikeistovetoiset!
  Nythän on kasvu saatu vain työläisten ja työttömien toimeentuloa leikkaamalla. Ja maailmantalouden kiihtymisen seurauksena.
  Ja ainoat jotka asiasta ovat hyötyneet ovat omistavan luokan porvarit. Kaikilta muilta on leikattu!

  Nyt voimme siis vaihtaa suuntaa parempaan, eli kaikkia suomalaisia hyödyntävään politiikkaan. Äänestä siis Vasemmiston ehdokkaita!

 • Vasemmisto on rehelliseen työntekoon ja yrittämiseen keskittyvien ihmisten puolue.

  Laitetaan siis Suomi oikeasti nousuun Vasemmistoa äänestämällä!

 • Parasta kansalle: Työväenpuolue Vasemmistoliitto

 • Äänestän tästä lähin vasemmistoa pysyvästi kunnes näihin köyhien kyykytyksiin tulee joku roti. Minulle on ihan turha kenenkään tulla selittämään mamut sitä tätä tuota kuulopuhetta ja houkutella äänestämään persuja ja oikeistoa. He saivat jo mahdollisuutensa ihan liian pitkäksikin aikaa.

 • Li on paras vaihtoehto seuraavaksi pääministeriksi!

  • No kyllä demari-Anttikin kelpaa pääministeriksi.


  • vasemmisto.vaalivoittoon kirjoitti:

   No kyllä demari-Anttikin kelpaa pääministeriksi.

   Pikkurikollinen Petos-Antti Rinne edustaa hyvin vasemmistoa. On oikein kavaltaa tavallisten ihmisten rahoja ja huutaa kännissä laittomia irtisanomisia Kittilän tyyliin.


 • Kun Orpo hakee verohelpotuksia suurituloisille ja esittää rahoittavansa ne kulutusveroilla (pukien hankkeen ilmastonmuutoksen torjumiseksi), ei media tai Yle huomaa mitään outoa olevan tekeillä: progressiota puretaan ja aletaan verottaa pienituloisempia yhä enemmän.

  Hyväksyntää rikkaiden veroalelle Orpo hakee nimeämällä kulutusveronsa ”haittaveroiksi”. Tällä haetaan mielleyhtymää huonoihin elintapoihin. Yleisessä mielipiteessä hurrataan, koska ”juopot verolle” ja ”leipäjonoissa palaa rööki”.

  ”Haittaveroiksi” kutsutut tasaverot ja muut välilliset maksut osuvat raskaimmin pienituloisiin. Päinvastoin kuin luullaan, kulutusverot nostavat elämisen, asumisen ja liikkumisen hintaa (köyhillä jo nyt vaikeuksia kustantaa perustarpeita), eivätkä kohdistu vain selvästi haitallisiin tuotteisiin.

  Orpo ja Kokoomus ovat koko ajan halunneet vähentää verotuksen progressiota ja siirtää verotuksen painopistettä kulutukseen. Tätä perustellaan ympäristöllä ja ekologisuudella, vähäpäästöisyydellä. Oikeasti Orpo haluaa laittaa verot köyhien maksettaviksi.

 • Ääni menee taas vasemmistolle. Ainoa työläisten asioita ajava puolue nääs.

 • Meille on neljä vuotta hoettu miten nyt kerta kaikkiaan täytyy leikata ja tehdä vaikeita päätöksiä ja köyhien, sairaiden, vanhusten ja lasten kärsiä, koska velkaantuminen on uhka mikä lankeaa lapsillemme.

  Nyt sitten kun lapset sanoo, että tehkää päätöksiä, että saadaan ilmastonmuutosta torjuttua, että meillä olisi tulevaisuus, niin samat tyypit haukkuu lapset pystyyn ja on sitä mieltä että on täysin mahdotonta keski-ikäisen keskiluokkaisen vähentää autoilua ja lihansyöntiä tai kärsiä yhtään mitään epämukavuutta totutusta omassa elämässään.

  Äänestäkää siis Vasemmistoa, paremman tulevaisuuden vuoksi!

  • Olet oikeassa duunari ei tarvitse autoa tai lihansyöntiä.


  • siksi.vasemmistoliitto kirjoitti:

   Olet oikeassa duunari ei tarvitse autoa tai lihansyöntiä.

   Tarvitsee tai ei, mutta lastenlapsillemme olisi hienoa antaa muutakin perintöä kuin ilmastokatastrofi!


  • vasemmisto.vaalivoittoon kirjoitti:

   Tarvitsee tai ei, mutta lastenlapsillemme olisi hienoa antaa muutakin perintöä kuin ilmastokatastrofi!

   Eihän persut lisäänny ... kuten Sebbe ja sen mustamiespuoliso todistavat!


 • Oikeiston väitteissä työ on elämisen itseisarvo eikä toimeentulo. Kuitenkin oikeisto tekee kaikkensa lisätäkseen joidenkin ihmisten toimeentuloa eikä silloin kysytä kuinka paljon teet työtä, vaan kuinka paljon omistat. Eli kaikkein kannattavimmaksi ei olekaan tehty työ, vaan omistaminen.

  • Palkkatyön käsite on jo kauan ollut kadoksissa oikeistopuolueilta. Vain työnteon vaatimusta on aina vaadittu, mutta siitä saatava korvaus on aina ohitettu, ja ihan tietoisesti. EK- ja SY-mafia kun ohjaa nykyisiä oikeistopuolueita rahoituksellaan.


 • Palkkatyöläiset ansaitsevat edustajiaan seuraavaan hallitukseen! Äänestä siis Vasemmistoa!

 • Kerronpa miksi persuja ei kannata ottaa seuraavaan hallitukseen. Olkaa hyvä.

  Perussuomalaisten talouspolitiikka on kovaa oikeistolaista politiikkaa, ihan sitä samaa, jota Sipilän hallitus harjoitti. Perussuomalaiset olivat hallituksessa kaksi vuotta toteuttamassa sitä, eikä sitä asiaa voi pyyhkiä pois sanomalla niiden hallituksen tyyppien olleen sinisiä. Vielä puolueen hajoamisen jälkeenkin osa oppositioon siirtyneistä perussuomalaisista äänesti hallituksen leikkauspolitiikan puolesta.

  t. Antti Rinne

 • ViherPunaMulta-hallitus. Siinä hyvä kombinaatio, jolla saadaan enemmistöhallitus ja Kokoomus nuolijoineen oppositioon.

  • Totta kirjoitat! Hyvää kannattaa odottaa ..


 • Hallituksen muodostaminen on erittäin haastavaa ,koska vihervasemmistolla on vähemmistö ja se ei oikein tunnu onnistuvan. Ainoastaan perussuomalaiset ovat oikeita sdp kanssa,sillä heillä on kansan vahva tuki. Kun kansa antoi lähes yhtä suuren äänimäärän ps kuin sdp:lle,niin se tarkoittaa sitä että maahantuloa on kiristettävä ja ilmastohöpinästä luovuttava, mutta sdp voisi muuten ottaa vastuun talouspolitiikast.........silloin kansan tahto toteutuisi. Osaisin tehdä kansanhallituksen .....

  • Rasistien kanssa on turhaa alkaa kaveeraamaan, sillä oikeistolaisempaa politiikkaahan persut tekevät kuin Kokoomus koskaan.
   Maatalousryssät vaan vihervasemmiston kanssa hallitukseen niin homma on selvä. Ja oikeisto rasisteineen jäävät oppositioon. Kansan parhaaksi!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Rasistien kanssa on turhaa alkaa kaveeraamaan, sillä oikeistolaisempaa politiikkaahan persut tekevät kuin Kokoomus koskaan.
   Maatalousryssät vaan vihervasemmiston kanssa hallitukseen niin homma on selvä. Ja oikeisto rasisteineen jäävät oppositioon. Kansan parhaaksi!

   Kansanrintamahallitus vaan pystyyn!


 • Työläisten elämä muuttuu taas paremmaksi kun Vasemmisto on mukana hallituksessa hillitsemässä järjetöntä yksityistämistä ja perusturvan leikkauksia!

 • Avaus on edelleen täyttä totta!

 • Neljä vuotta sitten hallitusneuvottelut aloitettiin suunnilleen kilpailemalla siitä, kuka lyö kovimmat leikkauslistat pöytään, ja eniten leikkauksia luvanneet muodostivat hallituksen. Sitten hallitus aloitti neljä vuotta kestäneet leikkaukset, joiden seuraukset näkyvät nyt mm. vanhustenhuollon epäkohtina, ammatillisen koulutuksen kriisinä ja köyhyyden lisääntymisenä.

  Onneksi nyt on hyvät mahdollisuudet inhimillisempään vasemmistolaiseen hallitusohjelmaan, jossa leikataan sieltä missä sitä leikkausvaraa oikeasti on. Ei siis työttömiltä, sairailta, eläkeläisiltä, opiskelijoilta jne. vaan rikkaimpien verohelpotuksista, työllistämiselle haitallisista yritystuista jne.

  • Työttömät ja työläiset iloitsevat uudesta hallituksesta!


 • Kaikkein pienituloisimmat iloitkaa ilmastouskosta, sillä energian hinnat nousee verojen korotuksella joka nostaa tietenkin ruuan,polttoaineen,vuokrien ja kaikenmuun josta kärsivät kaikkein pienituloisimmat...Kiitos vasemmistokommunistien ja heidän profeettansa ilmastouskonnon.

  • Kaikkein pienituloisimmatkin iloitsevat, että heidän lapsenlapsensa lapset pystyvät hengittämään raikasta ilmaa ja että Suomi ei täyty ilmastopakolaisista.


 • Ainoa oikea työväenpuolue: Vasemmistoliitto!

 • Hallitusneuvottelut etenevät hyvin, mutta joidenkin mielestä neuvotteluissa ihan kaikki on pielessä. Erityisen pielessä ovat tulevan hallituksen talous- ja veropolitiikka. Tämän tietävät ne, jotka omistanevat ennustuksissaan erehtymättömän kristallipallon. Näin on pakko olla, sillä mitään hallitusohjelmaa ei vielä ole olemassakaan.

  • Äärioikeistoa vaan kiukuttaa oppositiopaikkansa, mutta ei haukku haavaa tee joten antaa räksytysten mennä tuulen vietäväksi.


 • Vasemmistoliiton sinnikäs työ palkkatyöläisten ja heikoimpien eteen tuotti nyt vaalivoiton ja hallituspaikan. Kyllä kansa tietää!

 • Vasemmisto valehteli että eivät hyväksy valtion omistusten myyntiä, ja nyt päätettiin myydä 3 miljardin edestä. Lisäksi pakolaisten pannoitus on rasismia. Nyt aletaan syömään kuormasta jonka sipilän oikeistohallitus sai kuormattua. Lähtikö sipilä nyt mukaan näyttääkseen huonon tien vai nöyrtyikö sipilän vaatimuksiin?

  • Työttömien ja sairaiden toimeentulosta ei enää leikata oikeistohallituksen tapaan.
   Eli hyvältä näyttää ...


 • Köyhien kurjistaminen jatkuu ja se vappusatanen on kuin sipilä ykkösen kopio jota nostettiin kolmekertaa ja jonka leikkaukset vei. Sipilä jatkaa nyt vasemmiston turvin kun korotetaan veroja kuten alkoholi tupakka ja muita haittaveroja. Nämähän vaikuttavat eniten köyhiin ihmisiin. Olen pettynyt myös valtion omaisuuden myymisestä jota vasemmiston tuella nyt myydään. Ihmettelen kun lisätään valtion menoja ,mutta köyhiltä viedään loppukin mahdollisuus elämiseen. Ps olen vasemmistoliittoa äänestänyt,mutta viimeisen kerran.

  • Olet oikeassa. Vasemmistoliittoa kannattaa äänestää jatkossakin, jotta saamme työväen edustajia eduskuntaan ja hallitukseen!


 • Vain tollot antavat äänensä vasemmistoliitolle. Uskonpa näin "mahtavan" hallitus alun jälkeen että perussuomalaiset ja kokoomus ei tarvitse seuraavien vaalien jälkeen ns apupuolueita kuten rinne ja sipilä mm vasemmistoliiton. Nämä isänmaallisimmat puolueet tulevat tekemään seuraavan hallituksen.

  • Vasemmistoliiton vaalivoitto ja hallituspaikka. Ne jo todistavat vihapuhe-persujen oppositiopaikan oikeellisuudesta.
   Hallitusohjelma on valmis ja hallitus on valmis aloittamaan. Ja äärioikeisto voi jatkaa ikuista räksytystään oppositiossa.


Ketjusta on poistettu 101 sääntöjenvastaista viestiä.