Grillimakkarat lisää sydänkohtausriskiä yli 40 %

saarioisilla.töissä

Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jalostetun lihan, kuten pekonin, makkaran ja jalostettujen leikkeleiden syöminen lisää sydäntautiriskiä yli 40 prosentilla ja tyypin 2 diabetesriskiä noin 20 prosentilla.

24

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työterv.lääkäri

      Myös laaja sveitsiläistutkimus tukee tätä haitallista näyttöä:

      Makkaran, pekonin ja muun prosessoidun lihan terveysriskeistä on saatu uutta tietoa. Jo pienikin määrä lisää kuolleisuutta

      Laajan sveitsiläistutkimuksen mukaan prosessoidun lihan kulutus on yhteydessä sekä sydän- ja verisuonitauteihin että syöpään

    • nolla_tutkija

      omaan muutamia vuosia kestäneeseen ja vieläkin jatkuvaan tutkimukseeni viitaten, 70-80 prosentin osuudella kankaanpääläisten naisten takapuolet on niin leveitä, ettei niitä juuri viitsi katsella.

      tällä on suora yhteys siihen, että kaupunkialueella autoillessa miesten peräänajokolarit ovat vähentyneet.

      tämä on niin ihmiskuntaa mullistava tutkimus, että odotan eri tahoilta miljoona-apurahoja mikä mahdollistaa tutkimuksen jatkumisen sekä tarvittavan loppuyhteenvedon kolmannen osapuolen lausuntoineen.

    • työterv.lääkäri

      Syöpäriski myöskin lisääntyy:

      WHO:n mukaan prosessoitu liha, kuten makkara, pekoni ja erilaiset muut lihavalmisteet lisäävät syöpäriskiä.

    • työterv.lääkäri

      Rasvaiset ja huonoa rasvaa sisältävät makkarat eivät kuulu ihmisen ruokavalioon:

      Sydänkohtaus tapahtuu, kun happea sydänlihakselle vievän veren määrä vähenee tai se loppuu kokonaan. Tämä tapahtuu kun valtimot tukkeutuvat hiljalleen rasvasta ja kolesterolista. Suuri prosentti ihmisistä ei saa hoitoa, koska he jättävät oireet huomiotta.

    • Sotamies

      Ihmiset elää keskimäärin pidempään kuin koskaan historiassa, vaikka tutkimuksien mukaan melkein joka toinen ruoka aiheuttaa syöpää tai muita vakavia ongelmia.

      Jokin yhtälössä ei toimi.

    • ammattissakouliintunut

      Yhtälössä toimii se että rasvaiset einesmakkarat ovat syömäkelvotonta jätettä joka aiheuttaa satamäärin ennenaikaisia sydänkohtauksia vuosittain .Suomalaisen makkaroiden grillaamiskulttuurin myötä monen, usein miehen rasvasta tukkeutunut sydän pettää ennenaikaisesti.

      PS. olen patologin työssäni avannut satoja ja nähnyt aivan liikaa rasvasta tukkeutuneita sydämiä.

    • hilaa

      k-pää on vaihtanut kenkät makkaroihin.

    • Ciccare-80

      .. aletaanko makkaransyöjiä torilla nyt tuijottamaan yhtä häijysti kuin julkisesti tupakoitsevia? Mitenkäs sitten kun vähävaraisilla on varaa vain makkaraan, ei puhtaisiin lihaleikkeleisiin? Että sitten joutaa kuollakin pois kuten muutkin yhteiskunnan painolastit; vammaiset, sairaseläkeläiset, työttömät, alkoholia säännöllisesti käyttävät, ja edelleen ne tupakoitsijat ja makkaransyöjät?

    • kasvissyöjä

      Makkaroiden syöjät ottavat itse vastuun jos syövät tuota ihmisen elimistölle ja sydämelle kelvotonta tuotetta joka tukkii sydämen rasvalla.
      Makkarapaketteihin pitäisi laitaa isoilla kirjaimilla teksti ,että tämä tuote rasvoittaa sydämesi.....laitetaanhan tupakka-askeihinkin varoitustekstit miksei siis makkaroihinkin.

    • kasvissyöjä

      Makkarat pois ja kalan syönti tilalle, niin ei rasvoitu sydän vaarallisesti.



      Kalansyönnillä on suuri merkitys sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä. Se on havaittu siinä, että tietyillä ihmisryhmillä kuten eskimoilla ja japanilaisilla kalastajilla, jotka ovat syöneet runsaasti kalaa, ei ole havaittu lainkaan sydäntauteja. Niitä ei ole havaittu, vaikka muuten heidän ravintonsa on saattanut olla melko yksipuolista ja ravintopyramidien suosituksista poikkeavaa.

      Samoin kalansyönnin hyöty on tullut esille lukuisissa tutkimuksissa. Esim. Kuopion yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan riittävästi kalaa syövien sydänpotilaiden kuolleisuus väheni viiden vuoden seurantajakson aikana yli 60 % verrattuna niihin, jotka eivät syöneet lainkaan kalaa (Etelä-Suomen sanomat, 28.7.2003). Tämän tutkimuksen mukaan terveellinen vähimmäismäärä on kolme kala-ateriaa viikossa.

      Erityisen hyviksi sydäntautien ehkäisijöiksi on havaittu rasvaiset kalat (lohi, kirjolohi, silakka, silli, muikku, makrilli, sardiini ja tonnikala, vaikka on muissakin kaloissa jonkin verran kalarasvaa). Sillä kalan rasvan on todettu pienentävän veren triglyseridipitoisuutta, lisäävän veren juoksevuutta, vähentävän rytmihäiriöiden, verihyytymien ja sydänkohtausten määrää sekä pienentävän verenpainetta ja eteiskammion värinää. Lisäksi rasvaisen kalan on todettu pienentävän aterian jälkeistä veren rasvapitoisuuden suurenemista.

      Syynä rasvaisen kalan hyviin ominaisuuksiin on pidetty varsinkin omega-3-rasvahappoja. Ne ovat rasvaisessa kalassa pitkäketjuisessa muodossa, mutta niitä on mahdollista saada myös rypsi- ja muista kasviöljyistä tai pähkinöistä.

    • Niinminämielenipahoitin

      Joo kyllä nyt pitäisi makkarat piilottaa niinku tupakitkin, sitten voitaisiin laittaa pakettien päälle jotain superlihavien ja ruumisarkkujen kuvia...

    • salaattimaisteri

      Sydänkohtauksesta tuli selvittyä viitisentoista vuotta sitten, ruokavalioni oli tyypillisen holtitonta kuten monen monella suomalaisella on.

      Sen jälkeen jäi makkarat, nakit ja kaikki valmiseinekset kauppojen hyllyille.
      Nykyään ruokavalioni on välimerellinen, sisältäen raakasalaatteja joissa on hieman oliiviöljyä ja kalaruokia sekä hieman nyhtökauraa ja härkäpaputuotteita, hedelmiä unohtamatta.

      Sydän voi nykyään vallan mainiosti ja elämä hymyilee.

    • Totta.se.on

      Juu isäntä oli vähällä saada sydärin ja repiä pelihousunsa, kun jääkaapissa ei ollut makkaraa! Lavvantai-ehtoo meni ihan pilalle ilman makkaraa. Ja ilman jäi sit eukkokin:(.

    • makkarasuutmaireiksi

      Entinen Kuopion atrialainen kertoi, että siellä elukoitten luut jauhetaan luuemulsioksi ja siihen sekoitetaan perunajauhoa, muuta teurasjätettä ja paljon fosfaattia. Fosfaattia siksi, että se sitoo paljon vettä. Oikein kilpailevat, että miten paljon sitä vettä saadaan pysymään... Näistä lähtoaineista sitten tehdään halvat makkarat vähän reseptejä muunnellen. Niin että näin on jalot lähtöaineet köyhien ruuille.

    • kake_mökillä

      En ole syönyt enää vuosiin tavallisia rasvamakkaroita..... soijamakkarat -kasvismakkarat maistuu nykyään mökillä grillissä ja salaatit.

    • lääkäri.en.syö.makkaraa

      Makkaransyöjillä rasvaa kertyy koko sydämen ympärille joka ahtauttaa suonet.

      Kun ihminen lihoo, ylimääräistä kertyy myös sydämen ympärille. Tämä niin sanottu epikardiaalinen rasva tuottaa matala-asteista kroonista tulehdusta kiihdyttäviä yhdisteitä ja vähentää kudosten insuliiniherkkyyttä. Epikardiaalinen rasva onkin "uusi" sydäntaudin riskitekijä.

    • vegetaristi_neiti

      Rasvainen makkara on eräs pahimmista myrkyistä elimistölle. Sydämeen vievät ja sieltä tulevat valtimot tukkeutuvat tuosta rasvasta iän myötä.....makkaran ystävä sairastuu ennemmin tai myöhemmin.

      Hyvä esimerkki ruokavalion muutoksesta ovat japanilaiset ja kiinalaiset. Kun nämä ihmiset ovat asuneet kotimaassaan, ei heillä ole juuri esiintynyt sydän- ja verisuoni- eikä muitakaan elintasosairauksia. Sen sijaan kun heitä on muuttanut esim. Havaijille, amerikkalaiseen ruokakulttuuriin, on heidän sairastavuutensa lisääntynyt. He ovat tulleet osallisiksi juuri edellisistä sairauksista, jotka länsimaissakin ovat olleet yleisiä vasta yhden ihmisiän verran (n. 80 vuotta). Syynä näihin sairauksiin on vähäkuituinen sekä vähän suojaravinteita sisältävä ruoka, jota syömme. Piirakat, makeiset, sokeroidut virvoitusjuomat, perunalastut, munkit, viinerit, donitsit, rasvaiset makkarat ja lihapiirakat ovat sellaisesta ravinnosta esimerkkinä

    • hanski.ei.syö.makkaroita

      Jopa A-luokan makkarat sisältävät sian kieliä, sydämiä ja maksoja.

      B-luokan makkaroihin kaavitaan sian naamaliha ja kärsät ja ynnä muut herkut.



      Ruokamakkaraa saa kaupassa nimittää A-luokan makkaraksi, jos se täyttää seuraavat ehdot:

      1) valmistusaineena käytetyn lihan ja muiden lihaan verrattavien valmistusaineiden yhteismäärä on vähintään 63 painoprosenttia laskettuna valmiista elintarvikkeesta;

      2) muina lihaan verrattavina valmistusaineina on käytetty vain elimiä, silavaa ja muuta rasvakudosta, kamaraa ja siipikarjan nahkaa;

      3) eliminä on käytetty vain kieltä, sydäntä tai maksaa;

      4) kamaraa ja siipikarjan nahkaa saa käyttää enintään 6 painoprosenttia laskettuna valmiista elintarvikkeesta ja

      5) valmistusaineena ei ole käytetty tärkkelystä eikä perunajauhoa.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Makkara

    • viesykkii

      Onko sitä grillimakkaraa pakko syödä niin helvetin paljo että saa sydärin,kai sitä ny muutaki ruokaa on,kannattaa tutustua kauppojen valikoimiin

    • grillirape

      Grillasin maissii ja porkkanoita...hywwää ja makoisaa....makkaroita en grillaa koskaan.

    • eihyvä

      Miksi niitä makkaroita saa sitten myydä jos tietävät ,että on suuri terveysriski.Jopa mainostetaan tv:ssä ja lehdissä niiden maukkautta.

    • härkis_soija

      Joko ootte vaihtanu vaaralliset ja sydämelle vaaralliset makkarat härkäpapu ja soijatuotteisiin ?????

    • kokkaava.martta
    • lihatpois

      Täällä menee päivittäin lihan korvikkeena härkäpapupihvit tai härkäpapu rouheesta tehty kastike.
      Välillä menee riisin seassa kidneypavut tai vaaleat pavut.
      Näin saan terveellisesti puuttuvat ravinteet, kun ei tule syötyä punaista lihaa joka aiheuttaa syöpiä ja verisuonisairauksia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe