Kiitos Takuu-Säätiö

Yhteinen taival säätiön kanssa alkoi 2012 kesäkuussa kun toimitin takaushakemuksen säätiöön.
Tuolloin koko palkkani meni velkojen hoitoon, ei edes riittänyt. Ainoa asia joka harmittaa on se että
en aiemmin tajunnut tilannettani, olisin ehkä säästynyt maksuhäiriömerkinnöiltä. Niitä tuli kaikenkaikkiaan n. 20 kpl... vippejä, normi laskuja, luottoja. 2012 joulukuussa säätiöltä tuli myöntävä takauspäätös. Pankkilaina nostettiin 2013 helmikuussa omasta pankista. Tästä eteenpäin makselin 4 vuoden ajan yli 700€ kuussa yhtä lainaa.

Nyt on laina hoidettu ja kesäkuusta alkaen jokainen tili kokonaan omaan käyttöön.
Tarkoitus ei ole kerskua vaan haluan antaa esimerkin siitä miten omalla työllä saa asiat hoitumaan.
Aikaa toki kuluu mutta nyt tuntuu että nopeasti toi 4 vuotta meni... Kaikki vaiva kannatti.

8

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvojasaanut

      Onnea ja kirjoittelehan välillä kuulumisia! Neuvojesi ansiosta minullakin on asiat hoidossa - tosin uo:ssa ja "kalliilla" mutta kuitenkin hoituvat omalla painollaan. Kiitos avusta!

    • Paistaaseaurinkorisukasa

      Onnea!! Itselläni taival vielä alussa, viiden vuoden maksuajalla. Samaa murehdin minäkin kun olisi vaan ajoissa tajunnut. Iloinen olen kun pääsin eroon ulosotosta ja nyt jää kuukaudessa enemmän rahaa kun oli myös hoidossa olevaa velkaa, nyt kaikki yhdessä nipussa. Kiitos Takuu Säätiö tästä!

    • dchrwfj

      Takuu-Säätiötä ei enää ole. Se on näköjään vaihtanut nimensä Takuusäätiöksi.

    • RahaMeneeRahanLuokse

      Aika hyvin jos on yli 700 eur/kk pystynyt laittamaan sivuun. Nythän on loistavat mahdollisuudet alkaa säästämään ja kokoamaan sijoitussalkkua.

    • Hyvin ja hyvin... Maksoin samaan aikaan myös lähes samansuuruista vuokraa eli käteen ei ihan hirveitä jäänyt vuosien aikana mikäli kk-tulona oli pelkkä peruspalkka. Tietysti kk-menot olin laittanut ihan minimiin (vuokra, sähkö ja puhelin: aluksi prepaid/data-liittymä). Veronpalautuksista makselin mm. kotivakuutuksen. Kaiken ylimääräisen laitoin lähes alusta lähtien sivuun tiukkoja päiviä varten. Tällä hetkellä rahastosalkut (kohtuu riski)Nordeassa ja S-Pankissa ollut jo 2-3 vuotta.

    • 9885rwey

      Mulla sama tarina kuin aloittajalla.Olo on kyllä onnellinen, helpottunut ja sekava.
      Tuntuu että olisi saannut lottovoiton.Uskokaa itseenne mitä ikinä elämässä tapahtuukin.
      Kaikki on mahdollista.Aika kuluu nopeasti ja kaikki vaiva on omaan elämään panostamista.
      Vuosia ei kannata heittää hukkaan rahaongelmien vuoksi.

    • raineeeeeeeeeeeee

      onneks olkoon vippaaja hauska nähä, että kyllä se siitä vaikka aikaa menikin aika lailla. ootkin kirjotellu tänne vuosikausia noita ohjeita muille, se on hyvä, ehkä joku viisastuu kun näkee miten törttöilyt hoidetaan ja ehkä jopa onnistuu välttämään joutumasta samaan pulaan.

      sillon kauan sitten kun niitä puljuja oli varmaan 40 tuli ite pyöriteltyä korttitaloa pikkuvippien kanssa varmaan vuoden kaks, mutten koskaan sentään uo:hon joutunut. aina sain jotenkin maksettua mutta kun tilipäivä tuli niin maksoin laskut veke ja taas viikon parin sisään samat vipit tappiin. oli kanssa peliongelma joka ei auttanut asiaa ollenkaan. nykyään sekin on sentään jossain määrin kurissa eikä tule sellasta tilannetta että tili olisi absolut nollilla. en tiedä mikä muhun oikeen meni koska jossain vaiheessa vaan päätin että nyt v*ttu loppu tämä, enkä enää vipannu. joitakin kuukausia jumalatonta kärvistelyä ja kavereilta lainailin viiskymppisen sillon tällön että sain ruokaa. jossain kohtaa viimein tuli sellanen tili että piti maksaa vaan 120€ kaverille takas ja loput sai ittelleen.

      onneks sain kierteen pysäytettyä siinä kohtaa ettei velkamäärä päässy karkuun. tais mulla joku lasku mennä perinnän kautta mutta ei kyllä ollu lähelläkään että luotot palais... korkoihin meni tuhottomasti rahaa kun aina 200€ vipistä piti maksaa 250€ takas ja näitähän oli moooonta yhtäaikaa.

      nykyään maksimi estot nettikasinoille/veikkaukseen ja silti jää rahaa ruokaan ja muuhun vaikka körssiä poltankin :D

    • syksyllämesyömme

      Minulla alkaa olla myöskin loppusuoralla. Tiukkaa teki, myönnän.

      Laskin taas kerran, nyt tuolla hienolla sivuilla olevalla laskurilla, että minun maksuvarani on 767e/kk. Oli 2014 aivan sama. Silti minulle laskettiin 900e/kk maksuvaraksi ja kun ihmettelin summaa, minulle vastattiin, että se on jo nyt laitettu alimmalle tasolle, kun oikea taso olisi ollut 1200e/kk Tuo vaan ei mennyt minun jakeluun, ei sitten millään. Nyt on enää erät 721e ja 705e ja sitten olen velaton. Koronlasku ja pääoman pienentyminen on laskenut kk-erää. Sopimuksen mukaan ei saisi, mutta pankki laski. Kiitos pankki!

      Kerran meinasi lähteä työpaikka alta tämän velkajärjestelyn takia. Piti lähteä työkomennukselle ulkomaille ja kohdemaa oli mielettömän kallis paikka. Päivärahatkin maksetaan vasta jälkikäteen ja olisin tarvinnut luottokorttia kaikkiin varauksiin ja hotelliin pantiksi. Sitten kuulin, että jollain on yrityksen luottokorttin ja kysyin apuja. pomohan oli jo hiilenä, etteikö työt enää kiinnosta. Päivärahoilla vein lemmikkimme eläinlääkärille ja lapsen silmälääkäriin, kun ei vaan ollut rahaa edes lapsen silmiä hoitaa. 900e/kk oli nälkäkuoleman rajalla. Terveyttä sillä ei hoidettu. Maksuvapaata anoin kerran silmälaseihin ja lääkkeisiin. Olin liian pitkään ilman omia lääkkeitä, jonka vuoksi sitten tuli sairaalakeikka ja siitä tietysti lasku.

      Syksyksi olen suunnitellut vieväni itseni ja lapseni ravintolaan syömään hyvin. Nyt on varaa. Taitaa saada myös ensimmäistä kertaa koko kouluaikaan urheiluvälineetkin. Ei ole ollut varaa ostaa edes käytettyjä. Monta vuotta tuo on kävellyt, kun muut hiihtää, luistelee, pyöräilee jne. Lapseni ei osaa mitään näistä :( ei ole sukulaislapsia, joilta olisi meille jäänyt jotain vanhoja välineitä. Itselleni ostan lääkkeitä varastoon. Se on minun suojamuuri. PALJON lääkkeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe