Mitä tarkoittaa

Työkyvytöntyönhakija

Lääkärin B 1, lausunnossa rastitettu kohta. Pidän tutkittavaa kykenemättömänä tekemään tavallista työtään tai siihen läheisesti verrattavaa työtä toistaiseksi. Siis mitä se tarkoittaa, ei miten sen eläkelaitoksen asiantuntijat tulkitsevat.

21

2921

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Edellytyksenä työkyvyttömyyseläkkeen myöntämiselle on lääkärin kirjoittama B-lausunto, jossa hoitava lääkäri ottaa kantaa muun muassa hakijan työ- ja toimintakykyyn. Työkyvyttömyyden kriteerit määritellään lainsäädännössä.

      Hoitava lääkäri arvioi potilaan toimintakyvyn ja vakuutuslääkäri toimintakyvyn suhdetta työkykyyn. Asiantuntijalääkärin tehtävänä on päätöksiä tehtäessä vakuutuslääketieteellisten kysymysten arviointi. Vakuutuslääkäri ottaa hoitavan lääkärin antamien tietojen perusteella kantaa siihen, onko hakijalla oikeus työkyvyttömyyseläkkeeseen tai kuntoutustukeen. Oikeutta arvioidaan suhteessa lakiin, muihin vastaaviin tapauksiin ja muutoksenhakuelinten ratkaisuihin. Työkyvyn heikentymistä arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa työntekijän jäljellä oleva työkyky, koulutus, aikaisempi toiminta, ikä, asuinpaikka ja näihin rinnastettavat asiat.

    • Työkyvytöntyötön

      Vastauksen mukaan. Käytännössä hoitavalla lääkärillä ei ole oikeutta kirjoittaa toistaiseksi työkyvyttömyys lausuntoja, koska sen voi asiantuntija lääkäri kumota. Käytännössä myös asiantuntia lääkäri pitäisi kirjoittaa potilaalle A lausunto hoitavan lääkärin kirjoittaman B lausunnon kumoamiseksi. Muuten potilas ei voi vakuutus ym, syistä tehdä töitä. Ei ainakaan verokirjalla, jos nyt edes sairauksiltaan kykenee muutenkaan töitä toimeen tulokseen tekemään kuten on hoitava lääkäri kertaalleen todennut ja toteaa edelleenkin.

    • Hoitava lääkäri hoitaa potilaan sairautta ja tekee diagnoosin, jonka perusteella hän ottaa B-lausunnossa kantaa hakijan kykyyn tehdä tavallista työtään tai siihen läheisesti verrattavaa työtä. Vakuutuslääkäri ei kumoa tätä, mutta ei tee henkilön terveydentilaa koskevaa diagnoosia. Vakuutuslääkäri arvioi työkyvyttömyyseläkkeen myöntämisen edellytyksiä vakuutuslääketieteen näkökulmasta. Hän ottaa arviossaan huomioon henkilön työkyvyn kokonaisuutena. Työkyky koostuu monesta eri asiasta ja sitä voi olla jäljellä, vaikka terveys olisikin heikentynyt.

      Vakuutuslääkäri ottaa hoitavan lääkärin antamien tietojen perusteella kantaa siihen, onko hakijalla oikeus työkyvyttömyyseläkkeeseen tai kuntoutustukeen. Vakuutuslääkäri ei tee päätöksiä yksin vaan yhteistyössä lakimiesten, eläkeratkaisijoiden, korvauskäsittelijöiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa.

      Tässä on linkki Telan sivulla olevaan tietopakettiin, jossa on kysymyksiä ja vastauksia työkyvyttömyyseläkkeistä ja vakuutuslääkäreistä, http://www.tela.fi/tyokyvyttomyyselakkeet_ja_vakuutuslaakarit

    • jgygjjh

      Entäs jos on kykenemätön muuttamaan minnekään mitenkäs sitten ?

    • Työkyvytöntyötön

      Lääkärit pitäisi kinastella keskenään ja jättää potilaan rauhassa sairastamaan. Työkyvytön nyt ei vaan todellakaa voi sairaana töihin mennä Piste

      • MyösKyvytön

        Tästä olen niin samaa mieltä!
        Potilaan voimat ovat vähimmillään. Olisi oikeus ja kohtuus, että lääkärit ja lakimiehet keskustelisivat ja kiistelisivät keskenään. Työkyvytön on työkyvytön. Samoin. Piste.


    • Työkyvytöntyönhakija

      Pitää varmaankin alkaa nälkälakkoon eläkelaitosten mielivaltaisia päätöksiä vastaan.

    • 7798787987

      Tolla lausunnolla et tule saamaan toistaiseksi voimassa olevaa eläkettä. Hakijan tulisi olla kykenemätön tekemään mitään työtä ei ainoastaa omaansa tai siihen läheisesti rinnastettavissa olevaan. Lääkäri jätti pakan pöydälle hajalleen...

      • Mitenonvai

        En ole ap:kirjoittaja, mutta, eikö esimerkiksi valtion viroissa ole kohta, jossa työntekijän työkykyä katsotaan hänen omaan työtehtävään?


        Kopioitu Työeläkelakipalvelu, Eläketurvakeskus

        Julkisten alojen työkyvyttömyysmääritelmä

        "Ammatillista työkyvyttömyysmääritelmää sovelletaan silloin, kun työkyvyttömyys alkaa palvelussuhteen kestäessä. Tällöin arvioidaan, onko työntekijä sairauden, vian tai vamman takia käynyt kykenemättömäksi virkaansa tai työhönsä vähintään vuoden ajaksi.

        Ammatillisen työkyvyttömyysmääritelmän mukaan eläkkeenhakijan työkykyä arvioidaan siis hänen omaan työhönsä."

        Onko tämä ihan huuhaata?


      • 8978978978
        Mitenonvai kirjoitti:

        En ole ap:kirjoittaja, mutta, eikö esimerkiksi valtion viroissa ole kohta, jossa työntekijän työkykyä katsotaan hänen omaan työtehtävään?


        Kopioitu Työeläkelakipalvelu, Eläketurvakeskus

        Julkisten alojen työkyvyttömyysmääritelmä

        "Ammatillista työkyvyttömyysmääritelmää sovelletaan silloin, kun työkyvyttömyys alkaa palvelussuhteen kestäessä. Tällöin arvioidaan, onko työntekijä sairauden, vian tai vamman takia käynyt kykenemättömäksi virkaansa tai työhönsä vähintään vuoden ajaksi.

        Ammatillisen työkyvyttömyysmääritelmän mukaan eläkkeenhakijan työkykyä arvioidaan siis hänen omaan työhönsä."

        Onko tämä ihan huuhaata?

        Näyttää olevan julkisen puolen etuja:
        "Yksityisellä puolella yli 60-vuotiaisiin vakuutettuihin ja julkisella puolella kaikkiin vakuutettuihin sovelletaan ammatillisen työkyvyttömyyden määritelmää. Ammatillinen työkyvyttömyys tarkoittaa kyvyttömyyttä tehdä omaan ammattiin kuuluvia työtehtäviä."


    • Työkyvytöntyönhakija

      Keva sai taannoin jo nekatiivista mainosta hakemalla viittä työntekijää eläkehylkääjiksi.

      • Linkkiasiasta

    • niiinnoooo

      eläkelaitoksen lääkärit haluavat vain eläkkeenhakijat hengiltä ,ei eläkettä vaan nappi otsaan on heidän tahto.

    • Yksityisillä aloilla sovelletaan yleistä työkyvyttömyysmääritelmää. Sen mukaan työkyvyttömyyseläkkeen saamisen edellytyksenä on, että eläkkeenhakijan työkyky on heikentynyt sairauden, vian tai vamman vuoksi vähintään 2/5 yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ajan.

    • Työkyvytöntyönhakija

      Mistä sen voi eläkeehakija tietää mitkä sairaudet täyttävät kriteerit. Työelämässä olessa sai sairauspäivärahan irtisanomiseen saakka. Työttömänä sitten taas ei samasta sairaudesta saanut sairauspäivärahaa lainkaan, vaan potilaana jätettiin heitteille. Äläkä tietäjä ala selittää mitään liirunlaarumia, myönnä vaan eläkevakuutuslaitokset olevan huijjareita. Kevakin väittää 80% hakemuksista olevan puoltavia. Paskan marjat mitä valheita päästelee suustaan.

    • Työkyvytöntyönhakija

      Mitä lakia kela lukee heitteelle jättämisestä.

      • Vaatii

        vastausta.


    • Kelan toimintaan ja sen myöntämiin etuuksiin liittyvissä kysymyksissä pyydän sinua ottamaan yhteyttä Kelaan www.kela.fi

      • Aivansamakun

        eivät myöskään mistään mitään tiedä. Miksi työkyvyttömät voisikaan muuta kuin käydä töissä vastaamassa kysyjille ettei he tiedä. Kysyttäessä kuka siellä kelassa tietäisi, saa vastauksen, en minä vaan tiedä.


    • Työkyvytöntyönhakija

      Kutsuisin itseäni ideolokiseksi työkyvyttömäksi työnhakijaksi, jos ei Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, haukkuisi heti minua ja minua hoitavia lääkäreitä järjettömäksi. Nälkälakoa olen jouluksi kyllä suunnittelemassa protestiksi kelan ja kevan järjettömien lausuntojen
      ja päätösten antajien vuoksi.

    • Äänestäjät

      pitäisi saada tietää onko Niinistö kansan vai kansaneläkelaitoksen puolella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3481
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      185
      1567
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1297
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1162
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      48
      786
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe