Rekisteritietojen tarkistus Kelasta

167-176

Onko kukaan yrittänyt ja onko onnistunut tai epäonnistunut rekisteritietojen tarkistamsta Kelasta.
Ovat kyllä tehneet homman aika vaikeaksi.
https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=26&t=17938&p=87690#p87690
Kela-Kerttukin kertoo satuja aikuisille
Avoimia kysymyksiä:
1) Mihin rekisteriin perustoimeentulotuen tiedot tallennetaan?
2) Oikaisuvaatimuskeskuksen rekisteri?
3) Lokirekisteri?
Mistä löytyy rekisteriselosteet em. tiedot sisältämistä rekistereistä?

49

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SaunaTonttuAkka

      Loistavaa että hra 167-176:lla riittää taitoa, innostusta ja energiaa antaa nyt sossun sijasta KELAlle pataan ja jakaa vähemmän tietäville tietoa.

      On tärkeää pitää nuo virkailijat valppaina; muutoin meitä tullaan käsittelemään vain päättömänä lammaslaumana ja se johtaa yhä huonompaan palveluun ja jopa vääryyksiin.

      • 167-176

        Intoa kyllä riittää ja saavt virkanilkit olla varuillaan. Tuo eilinen kirje Kelalta oli kun bensaa olisi kaatanut tuleen. Välillä tuntui jo ihan oudolta ja taisi tulla jopa vierotusoireita kun ei noita virkanilkkejä saanut/tarvinnut höyhentää.


    • 167-176

      Ällöpidon nilkit poistivat minun ja Kelan kirjoittamat kirjeet vaikka ne on julkusuuslain mukaan julkista tietoa, eli kuka tahansa voi pyytää niitä Kelalta ja jos Kela noudattaa lakia niin varmaan saakin ne.

    • sitkeyttä-tarvitaan

      Aloittajalle: Sinulle voi suositella luettavaksi kova kirja Selviytymisen Seikkailuja kotimaisissa kuvioissa. http://elamanlaulu.com/maijaliisa-hiekkanen-selviytymisen-seikkailuja-uutuuskirja/

      Tuossa on 20 sivua "kelaseikkailun" faktoja 2009-2017. Koomisia ja traagisiakin kohtauksia on,
      ja lopuksi dekkariainesta 2015. Kelan "salaisista" arkistoista saatua dokumenttia.. ..
      Mutta se aines saatiin rikosprosessin puitteissa. Syytteeseen vaAdittuna neljä Kelan työntekijää, joukossa kaksi lakimiestä. Juttu (Kelan virheillä menetetty svpr, liki 20 000) on nyt syynissä KKO:ssa! Että tälleen kansalaiset joutuvat perusoikeuksiaan joskus peräämään!

      • 167-176

        Lupasivat ainakin valituskelpoisen päätöksen mutta ei lokitietoja, voi olla ja ihan siltä vaikuttaa että niitä haetaan sitten muutaman vuoden kuluttua KHO:n päätöksellä.


    • VandaVantaa

      "Lokitietojen kanssa tulee olemaan tiukkaa mutta lupasi kyllä valituskelpoisen päätöksen. "

      Lokitietojen perusteellahan voidaan osoittaa, kuka on laillisesti tai laittomasti ollut käpälöimässä kansalaisen tietoja. Kumma juttu tuon Kelan väittämänä, että saavat Kelassa salassa katsella kenen tahansa tietoja ilman oikeudellista asemaa.

    • Laki-Suomi

      Viranomais menttely tuskin koskaan täyttää kansalaisen etua ja oikeutta kunnioittavaa moodia.
      niin paljon on suorastaan vailla mitään mieltä ja järkee olevia päätöksiä.

    • vastasensori

      Taas on poistettu aloittajan teksti jossa Kelan virkamies vastaa. Laitan seuraavaan viestiin saman tiekstin mutta ilman Kelan virkailiijan nimeä.

      • 167-176

        Asiaa hoitavan virkamiehen nimi on julkisuuslain ja Kelan julkisuusohjeiden mukaan julkinen tieto.


    • fjklsajfkasl

      No miksette hae itse Kelaan töihin kun osaatte ja tiedätte kaiken?
      Vai eikö virka tällä hetkellä Suomen paskimmassa työssä kiinnosta?

      Mulla yks kaveri siellä töissä, viittä vailla burnoutissa. Se että joku asiakas alkais vainoo vielä jostain virheestä... oi voi.

      Se on puhelimitse saanu aika paljon paskaa niskaan, on haukuttu, uhkailtu kaadettu kaikki epätoivo sen niskaan ja auttaa ei voi kun ei ole sitä harkinnan varaisen toimeentulotuen myöntämisoikeutta. Sosiaalityöntekijät kunnassa nämä ovat aiemmin hoitaneet, juuri sen takia että heillä on oikeus myöntää harkinnanvaraista. Ei ihme ettei soittaminen kiinnosta kun ei tiedä mitä saa niskaansa. Ja se on koulutukseltaan oikeustradenomi, ei sosiaalityöntekijä joten se ei myöskään osaa ottaa vastaan oikein asioita. Eli ne jää sitten päähän pyörimään ja vievät yöunet.

      Ja miksi vainoa niitä työntekjöitä jotka Kela nyt pistää aika ahtaalle. Saman aikaisesti et saa tehdä virhettä mutta et myöskään tehdä päätöksiä kunnolla koska aikaa niihin ei saa käyttää. Jos käytät liikaa aikaa työ tuskin jatkuu... siellä on moni määräaikaisena. Onnea sitten jatkoon kun nämä jotka tekevät työnsä kunnolla lähtevät, koska ajattelevat asiakasta.

      • 167-176

        Mulla alkaa jo tuota ikää olla sen verran etten kelpaa edes maalitauluksi ampumaradalle. Eläkevirka kyllä kiinnostaa kun vielä muutama vuosi on aikaa eläkkeelle pääsyyn.

        Tuttu tilanne työelämästä on se että paskaa sataa niskaan joka suunnasta.

        Mulle riittäisi se että teksivät laillisia päätöksiä niissä rajoissa jotka heillä on, laittomuuskista olen saanut jo tarpeeksi. Virheitä kyllä ymmärrän mutta en tahallisia joita niitäkin on tullut.

        Kela pistää kyllä työntekijät ahtaallle mutta sitä ei saisi kostaa asiakkaille.


      • ongitotuus

        Kysy ihan suoraan kaveriltasi, miksi hän ei noudata lakia ja tee päätöksiä sen mukaisesti vaan katsoo tehtäväkseen aiheuttaa köyhälle mahdollisimman paljon kärsimystä.

        Aivan kuten köyhille paasataan - sitä saa, mitä tilaa - eihän kukaan kaada paskaa niskaan, hauku tai uhkaile, jos henkilö tekee työtänsä lain mukaisesti.


      • dasefsdedseddd

        Kikkeliskokkelis miks kaverisi läksi. Näin se metsä vastaa...


      • dajsjdfafsjfösdjajsdlfj
        ongitotuus kirjoitti:

        Kysy ihan suoraan kaveriltasi, miksi hän ei noudata lakia ja tee päätöksiä sen mukaisesti vaan katsoo tehtäväkseen aiheuttaa köyhälle mahdollisimman paljon kärsimystä.

        Aivan kuten köyhille paasataan - sitä saa, mitä tilaa - eihän kukaan kaada paskaa niskaan, hauku tai uhkaile, jos henkilö tekee työtänsä lain mukaisesti.

        Et vastannut, että miksi et mene kelalle töihin. Voisit noudattaa lakia ja tehdä päätöksiä sen mukaisesti että auttaisit köyhiä. Onko köyhien auttaminen sinulle niin vastenmielistä ja vierasta?


      • 167-176
        dajsjdfafsjfösdjajsdlfj kirjoitti:

        Et vastannut, että miksi et mene kelalle töihin. Voisit noudattaa lakia ja tehdä päätöksiä sen mukaisesti että auttaisit köyhiä. Onko köyhien auttaminen sinulle niin vastenmielistä ja vierasta?

        "miksi et mene kelalle töihin"
        Ihanko oikeasti kuvittelet että Kelalle mennään töihin ihan noin vain, omalla päätöksellä?
        Joskus viime vuosikymmenellä kysyin oikeasti Kelalle töihin mutta sain virkanilkiltä sellaisen ilmeen etten muista että olisin missään nähnyt. Tilanne oli se että Kela oli juuri saanut "pataan" vakuutusoikeudesta asumistuen takaisinperintäjutussa. Vakuutusoikeus puolitti takaisinperittävän Kelan vaatiman määrän mutta maksettavaa jäi silti n. 250€. Tarjouduin maksamaan takaisinpeinnän työllä.

        Nyt maaliskuussa Kela sai "pataan" Itä-Suomen hallinto-oikeudessa kun häpeällisesti luovutti. Millainen meriitti nuo Kelan oikeushäviöt luulet olevan mahdollisessa työhaastattelussa?
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14660184/vesimaksun-quotkohtuullistaminenquot-laitonta!!


    • laillisuus_muistaen

      "Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena."

      Voisiko ylläpito ystävällisesti kertoa mitä poistetussa kirjoituksessa on sääntöjen vastaista?

      • 167-176

        En tiedä sääntöjen vastaisuudesta mutta törkeitä ja ehkä laittomia väitteitä tuo Kelan virkamises esitti, pahin on se ettei muka Kelan lokitiedot ole henkilörekisteri.


      • Huuuuhkaja

        En oo yp mutta uskoisin että ei taoda ihan suomi24 säännöt sallia sitä että täällä haukutaan nimellä mainiten virkamiestä virkanilkiksi?


      • uuuuuuuuuuuuu

        Kyse ei ole säännöistä vaan sairaan ihmisen tekemistä ilmiannoista. Ei ylläpidolla ole aikaa katsoa onko viesti asiallinen vai ei, jolloin klikkailaan kaikki ilmiannetut viestit pois.

        Ihan asiattomiakin viestejä on suomi24 palstoilla vuodesta toiseen, koska kukaan ei viitsi tehdä ilmiantoa asiattomasta viestistä.


      • dsaaaaaaaaaaaaaaaad

        Luokaa ploki jonnekkin Amerikan serverille johon laitatte ne viestinne. Ei poisteta.


      • tosiaanhyväUSA

        ...oot siis siis yrittänyt...


    • Voi_olla

      Asia saattaa olla sitten niin, että Kela nuuskii näitä sivuja ja kenties sossutkin. Lisäksi nämä sivut ovat varsin hyviä lainsäätäjille, sillä näistä on luettavissa mitä muutoksia lakeihin kannattaa virkamiehen näkökulmasta säätää kyykyttämään kansalaisia.

      • kurniuslakit

        Kyllä tätä palstaa lukee kaikki KELAn ja kuntien virkamiehet jotka tukien kanssa puuhastelevat.


    • hirnulius

      Isänmaallisten ihmisten- ja toimijoiden Facebook- tilejä on suljettu sekä heitä on bannattu YouTubestakin tekaistuin perustein.
      Mädättäjäglobalistit pyrkivät kaikin keinoin sulkemaan köyhän massan suut.

      Avatkaa tili venäläisten ylläpitämälle VK- sivustolle. Siellä saatte puhua suunne puhtaaksi pelkäämättä poliittista poliisia (PolPo).
      Seuraavasta linkistä pääsee VK- sivustolle:

      http://mvlehti.net/2017/05/29/mv-lehden-juttujen-kommentointi-jatkossa-vk-com-palvelun-kautta-kommentointi-facebookin-kautta-poistettu/

      • 167-176

        Olen jo "valovuosia" haavellut omasta blogista mutta se on kun savolainen projekti eli aloittamista vaille valmis. Sitä se on edelleen vaikka muutin savosta pois jo viime vuoden puolella. Paljon olisi asiaa mutta jotenkin tuota tekemistä tuntuu riittävän muutenkin, uusi sohvakin on jäänyt varsin vähälle käytölle ja kaljaa ei ole mennyt yhtään. Mutta ehkä vielä jonain kauniina tai vaikka vähemmän kauniina päivänä tuo blogi toteutuu.


    • 167-176

      Hankalaa on rekisteritietojen saanti Kelasta. Pyysin pelkkiä rekisteriselosteita niin tuli postissa jätepaperia eikä vahingossakaan niitä rekisteriselosteita joita pyysin. Sitten pyysin rekisteritietoja 2.6. Laitoin eilen nootin kun lakisääteinen 2 viikkoa oli kulunut, vatsus tuli eilen ja sen mukaan tiedot on postitettu, eli myöhässä ovat. Tuosta loki-tietojen saamisesta saattaa tulla vielä iso juttu kun Kela väittää ettei lokitiedot ole henkilötietolain mukainen henkilörekisteri ja siksi siitä ei ole edes rekisteriselostetta, epäilen ettei näin asia ole ja on syytä epäillä henkilörekisteririkosta tai ainakin rikkomusta koska etuusrekisterin rekisteriseloste oli vanhentunut ja puutteellinen. Kyllä nyt taas Kelan virkanilkit kerjää harmeja itselleen.

    • 167-176

      Posti toi tänään n. 150 arkkia paperia mutta etuusrekisterin rekisteriseloste puuttuu edelleen vaikka pyysin sitä jo 18.5.2017 lähettämässäni viestissä ja uudelleen 2.6.2017.
      Etuusrekisterin rekisteriseloste joka on päivätty 15.9.2011 ja on osittain puutteellinen löytyy tuolta:
      http://www.kela.fi/documents/10180/12149/reksel1_etuus2006.pdf

      Onkohan tuo uusin olemassa oleva rekisteriseloste? Sekin varmaan joskus selviää kun pyysin tuotakin tietoa ja mahdollista uudempaa rekisteriselostetta äsken sähköpostilla.

      Lokitietoja eivät anna ja siitä tuli valituskelpoinen päätös ja kieltäytymistodistus.
      Sen sijaan nimettömien (allekirjoituksena Kela) viestien lähettäjien nimet sain tietooni, nimet ei sano minulle mitään mutta voihan nuo mahdolliseen kanteluun laittaa.

      Loppukevennyksenä norsunvittuhymiö 😖
      Suunnilleen tuon näköiseksi virkanilkin naama muuttuu kun jää valheesta tai laittomuudesta kiinni.
      Väri vaihtuu vihreästä 🤢 keltaisen 😖 kautta punaiseksi 😡

    • 167-176

      Lähetin viestin Kelan vakuutuspiirin johtajalle kun ovat ryssineet tämän(kin) asian ihan totaalisesti.
      Julkaisen vain viestin loppukaneetin:
      "Saatanan tunarit" sanoisi Kekkonen jos eläisi, saattaisi hän silti noin sanoa jos tietäisi asiasta.

    • KelassaHelppoUrkkia

      Pari v sitten sain osoitteen ATK-keskukseen, sieltä tuli tulostus tietojeni katsojista.

      Pyysin vuoden ajalta - katsontakertoja oli yli 70. Syitä ei paljoakaan kirjattuna.

      Eli on tällainen mahdollista. Olin vähän ihmeissäni, että miksi asiani näin kiinnostavat. Ja katsojia oli ympäri Suomen eri toimistoissa.

      Tietoja pyysin siksi, kun olin toim. aik. lääkäritodistuksia Kelaan. Sattuipa yksi työhaastattelu, jossa haastattelija tiesi terveystaustastani, vaikka oli minulle vieras ihminen. Epäilin, että koska sairaalat ovat jo valppaita, niin Kelasta joku voisi olla kertoillut asioistani. (Tuloste oli niin suuri ja epäselvä mm. syiden puuttumisen takia, etten voinut tietää, kuka oli katsellut luvalla ja kuka ei.) Kelassahan on paljon arkaluonteista tietoa ihmisistä, mutta valvonta on heikompi kuin sote-paikoissa.

      • 167-176

        "Tuloste oli niin suuri ja epäselvä mm. syiden puuttumisen takia, etten voinut tietää, kuka oli katsellut luvalla ja kuka ei."
        Noin se yleesnä on. Muuta asialle ei voi tehdä kun tutkintapyyntö polisille. Nykyisin taitavat herkästi puuttua noihin urkintaepäilyihin ja jopa sakkoja tulee virkanilkeille. Ainakin Mika Myllylän ja joidenkin muidenkin julkkisten urkinnoista jää kiinni, en tiedä sitten miten meidän tavisten kohdalla asia on. Jäi joku kuopiolainen Kelan virkailija kiinni äskettäin urkinnasta, ihan tavisten juttuja vielä oli.
        Olisin minäkin nuo lokitiedot saanut jos olisin epäillyt jotain tai vaikka keksinyt jonkin tarinan jonka mukaan epäilen, ei oikein mielikuvitus riitä moiseen ja periaatteena on jos kerran laissa on tarkstusoikeus annettu niin sen pitää myös toteutua, virkanilkit tekee tuossakin asiassa kaikkensa ettei toteudu.


    • ihme.kiero.maa

      Myös TE:llä on omia, salaisia rekistereitä.

      • 167-176

        TE-toimistot on sitten seuraava kohde, syksyllä alkaa. Siinäpä sitä tekemistä riittää, näinköhän saan tiedot ennen kun potkivat sieltä pois iän perusteella, muutama vuosi olisi vielä aikaa. Jostain ihmeen syystä olen pärjännyt noiden TE-virkanilkkien kanssa paremmin kun monien muiden virastojen ja siksi olen jättänyt ne rauhaan, nykyisin tuo rauhaan jättäminen on molemminpuolinen.


      • huomautustaikaksi

        TE-toimistolla on työttömän tietoihin talletettuna tekstiä, joka ei suoranaisesti ole lain vastaista , mutta tietyillä kirjauksilla selviää nopeasti työttömän palvelutilanne.


    • 167-176

      Nyt tuli sitten rekisteriselosteet Kelasta jotka toukokuussa pyysin. Uusittu etuusrekisrein seloste ja ihme ja kumma myös lokirekisterin seloste joka on nimeltään järjestelmien suojaamislokin rekisteri. Vielä kuukausi sitten Kelan lakimies väitti ihan kirjallisesti ettei lokirekisteri ole henkilötietolain mukainen rekisteri eikä siitä ole rekisteriselostetta, rekisteriseloste on päivätty 15.9.2011.
      En ymmärrä miksi virkanilkit kerjää harmeja ja jopa ikävyyksiä itselleen toimimalla laittomasti ja valehtelemalla kansalaisille mutta toisaalta onhan se jokaisen virkanilkin oma asia miten virkaansa hoitaa.

      • OlleOpastaja

        Olen huomannut, että monella heistä on yksinkertaisesti niin lepsunlöysä työmoraali, etteivät he edes tiedä, mitä heidän työhönsä kuuluu? Eivät tiedä, vaan kansalaisen on monesti kädestä pitäen neuvottava ja opastettava heitä viranhoidossaan. Monet heistä ovat kuin aikuisia lapsia, joita pitää paimentaa ja vahtia, jotta tekevät työnsä asianmukaisesti. Uskomatonta, mutta monesti olen opastanut ja patistanut viranhaltijaa ottamaan selvää virkavelvollisuuksistaan ja tekemään työnsä.


      • 167-176
        OlleOpastaja kirjoitti:

        Olen huomannut, että monella heistä on yksinkertaisesti niin lepsunlöysä työmoraali, etteivät he edes tiedä, mitä heidän työhönsä kuuluu? Eivät tiedä, vaan kansalaisen on monesti kädestä pitäen neuvottava ja opastettava heitä viranhoidossaan. Monet heistä ovat kuin aikuisia lapsia, joita pitää paimentaa ja vahtia, jotta tekevät työnsä asianmukaisesti. Uskomatonta, mutta monesti olen opastanut ja patistanut viranhaltijaa ottamaan selvää virkavelvollisuuksistaan ja tekemään työnsä.

        "Uskomatonta, mutta monesti olen opastanut ja patistanut viranhaltijaa ottamaan selvää virkavelvollisuuksistaan ja tekemään työnsä. "
        Ihan uskottavaa tuo on. Kela on tehnyt minulle 4 toimeentulotukipäätöstä joista yksikään ei ole mennyt lain mukaan, 2 ensimmäisestä päätöksestä piti valittaa hallinto-oikeuteen ennen kun järki löytyi ja Kela luovutti, kolmas oli muuten ihan oikein mutta myöhässä, neljännessä lukihäiriö päätöksen tekijällä, tuon sentään oikaisivat itse protestin jälkeen.
        Tämä Kelan lakimes joka on hoitanut tuota rekisterintarkistusasiaa on varsinainen persläpi kuten lähes kaikki lakimieht on, ei juuri mitään asiaa ole hoidettu asiallisesti eikä varsinkaan ajallaan.


    • rguhgukyuiyu

      Missä ajassa Kelan pitäisi vastata muistutukseen?

      Vastauksia ei kulunut....

      Yleensä kohtuullinen vastaamisaika on kaksi viikkoa, mutta miten lie muistutusten kanssa?

      • 167-176

        Nuo vastaukset muistutuksiin on ainakin sossulta olleet silkkaa vittuilua, asiaa niissä ei juuri ole eikä edes asian vierestä vaan tosi kaukaa ohi.

        Kanttaa silti kysyä koska vastaavat.



        Kelan lakimies sai äsken sähköpostia eilen lähettämänsä kirjeen johdosta josta julkaisen vain loppukaneetin:
        "Eipä ole juuri ennenkään lakimiehet jääneet kiinni totuuden puhumisesta ja minä en mitä tahansa sontapuhetta usko.
        En ymmärrä miksi virkamiehet niin usein kerjää harmeja ja jopa ikävyyksiä itselleen toimimalla laittomasti, tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta edes Kelan osalta eikä tänä vuonna. Toisaalta omapahan on asiansa miten virkaansa hoitavat, ei vain tuollainen toiminta oikein sovi lähes 100-vuotiaan oikeus- ja sivistysvaltiona maailmalla tunnetun valtion virkamiehelle."


    • 167-176

      Tästä on tulossa ja on jo tullutkin melkoinen farssi.
      Viimeisimpiä farssin tapahtumia:
      Sain heinäkuun alussa rekisteriselosteet Kelasta jotka toukokuussa pyysin. Uusittu etuusrekisrein seloste ja ihme ja kumma myös lokirekisterin seloste joka on nimeltään järjestelmien suojaamislokin rekisteri. Ne lähetti sama Kelan lakimies joka väitti kesäkuun alussa ihan kirjallisesti ettei lokirekisteri ole henkilötietolain mukainen rekisteri eikä siitä ole rekisteriselostetta, rekisteriseloste on päivätty 15.9.2011. Tein hallnitokantelun virkanilkin valehtelusta johon sain vastauksen elokun lopulla jossa pahoiteltiin väärän tiedon antamista. Myönnettiin virkanilkin valehtelu mutta mitään syytä sille ei kerrottu. Vastauksen kanteluun antoi Kelan etuusjohtaja.

      Laitoin elokuun alussa uuden asiakrjapyynnön jossa pyysin tietoja tuosta lokirekisteristä jonka nimi on Jäjestelmien suojaamisloki. Perustelin neljällä eri lain kohdalla sitä miksi perustoimeentulotuki on sosiaalipalvelu ja siksi Kela on sosiaalipalvelun antaja ja on näin ollen velvollinen antamaan nuo lokitiedot. Kieltäytymistodistus tuli nopeasti samoilla olemattomilla perusteilla kun kesäkuussa eikä minun perusteluja oltu noteerattu millään tavalla.

      Sen jälkeen tein virheenkorjausvaatimuksen halintolain 8:50§:n 1 momentin kohtien 1 ja 2 perusteella. Eli 1) päätös perustuu selvästi virheelliseen tai puutteelliseen selvitykseen; 2) päätös perustuu ilmeisen väärään lain soveltamiseen;
      Viikko sitten tuli hylkäävä päätös tuohon virheenkorjausvaatimukseen. Perusteluissa viitattiin alkuperäisten päätösten perusteluihin joita ei siis ole. Sama lakimies siis valehteli uudelleen. Tein uuden virheenkorjausvaatimuksen ja vaadin ettei tuo valehtelija lakimies enää hoida asioitani, tuohon ei suostuttu. Onneksi laissa ei ole rajoitettu tuota virheenkorjausvaatimusten määrää joten niitä saa tehdä 5 vuoden aikana niin paljon kun kerkeää. Lupasin tehdä niitä niin monta kunnes asia oln laillisesti ratkaistu ja perusteltu.
      Tein uuden kantelun tuosta valehtelusta ja vaadin äijjän hyllyttämistä kaikista asoideni hoidosta. Eipä paljon jäävimpi voi äijjä enää olla mutta ei sitä virkanilkit tajua, itse kaikkein vähiten. Suoranaista ymmärryksen puutetta on myös se ettei tajua sitäkään että tuli vittuiltua ihan väärälle miehelle.

    • 167-176

      Farssiin liittyy myös toinen juonikuvio.
      OSA 1
      Tein 10.8.2017 Kelan viestipalvelun kautta asiakirjapyynnön:
      "Pyydettävät asiakirjat ja tiedot:
      1) Kelan keväällä 2017 antama Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian pyytämä selvitys siitä miksi toimeentulotuen asiakkaat eivät ole saaneet maksusitoumuksia heille määrättyjä lääkkeitä varten. Liittyy Iltalehden artikkeliin 20.3.2017 http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703202200088372_uu.shtml
      2) Kaikki sellaiset asiakirjat joissa on annettu ohjeita ja/tai päätetty Lain toimeentulotuesta 1412/1997 2:7b§:n mukaisten menojen huomioon ottamisesta tai kulujen korvaamisista perustoimeentulotuessa. Asiakirjoista tulee ilmetä ohjeen antajan ja/tai päätöksen tekijän tai tekijöiden nimi ja virka-asema, ellei tuota tietoa ole suoraan asiakirjassa niin sitten tuo tieto erikseen.
      Asiakirjojen saamisen peruste:
      Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999"

      Vastaus tuli 23.8.2017 Kelan viestipalvelun kautta:
      "Hei
      Olet tehnyt Kelalle asiakirjapyynnön.
      Emme voi luovuttaa eduskunnan oikeusasiamiehelle annettuja selvityksiä, koska asiakirjat ovat
      viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 1 momentin 25 kohdan mukaan
      salassa pidettäviä.
      Kelan toimeentulotuesta annetun lain (1412/1997) 7 b §:n soveltamisohjeet löytyvät Kelan
      etuusohjeesta kohdasta 1.8.9 Menot. Etuusohje on luettavissa Kelan verkkosivuilta osoitteesta
      http://www. kela. fi/kelan-etuusohjeet. Etuusohje on Kelan lakiyksikön laatima ja se on tarkoitettu
      ensisijaisesti perustoimeentulotuen etuuskäsittelijöiden käyttöön.
      Ystävällisesti
      Kela"

      Eipä voinut oikein enemmän pieleen enää mennä. Vastaus ei ole kyllä julkisuuslain 14§:n mukainen ja tuskin edes hiihtoliiton hyväksymää toimintaa.
      Vastasin Kelalle uudella asiakirjapyynnöllä moitteiden kera:
      "Pyydettävät asiakirjat ja tiedot:
      Sen virkamiehen nimi ja yhteystiedot joka lähetti minulle viestin Kelan asiointipalvelun kautta 23.8.2017 klo 11:56. Viesti oli ilmeisesti vastaus 10.8.2017 lähettämääni asiakirjapyyntöön. Vastaus ei ole sellainen kun laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999 edellyttää. Vaadin että Kela vastaa em. asiakirjapyntööni em. lain edellyttämällä tavalla.
      Asiakirjojen saamisen peruste:
      Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999"

      Tein Kelan etuusjohtajalle kantelun tuosta ja muutamasta muustain asiasta tiistaina 29.8.2017.
      Jatkuu hetken kuluttua ...

    • 167-176

      Farssin 2 juonikuvio, OSA 2

      Seuraavana päivänä viestin lähettäjä selvisi ja lähetti minulle sähköpostin:
      "Olet tehnyt Kelalle asiakirjapyynnön 10.8.2017. Olen vastannut asiakirjapyyntöösi Kelan verkkoasiointipalvelun
      kauttaa viestitse 23.8.2017. Olet vastannut 23.8.2017, ettei vastauksemme ole ollut sellainen kun laki
      viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999 edellyttää. Et ole kuitenkaan täsmentänyt, miltä osin et ole
      tyytyväinen vastaukseen tai miltä osin se ei vastaa ko. lain asettamia vaatimuksia.

      [muuta höpinää]

      Ystävällisin terveisin
      [nimi poistettu]

      Kela, Lakiyksikkö
      Osaamiskeskuksen toimeentulotukiryhmä"



      Oli aika vaikea keksiä painokelpoisia sanoja vastaukseen, mutta tuon verran löytyi:

      "§#¤%&"@£$

      Pyysin 10.8.2017 asiakirjapyynnöllä seuraavia asiakirjoja ja tietoja:
      Pyydettävät asiakirjat ja tiedot:
      1) Kelan keväällä 2017 antama Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian pyytämä selvitys siitä miksi toimeentulotuen asiakkaat eivät ole saaneet maksusitoumuksia heille määrättyjä lääkkeitä varten. Liittyy Iltalehden artikkeliin 20.3.2017 http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703202200088372_uu.shtml

      Vastasitte:
      "Emme voi luovuttaa eduskunnan oikeusasiamiehelle annettuja selvityksiä, koska asiakirjat ovat
      viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 1 momentin 25 kohdan mukaan
      salassa pidettäviä."

      Pyytämässäni asiakirjassa on ilmeisesti kantelijan nimi joka on kertomanne lain kohdan mukaan salassa pidettävä. Itse asiakirja ei muilta osin ole ainakaan mainitsemanne lain kohdan mukaan salassa pidettävä, itse asiahan on mitä suurimmassa määrin julkinen kun siitä lehdissäkin oli.
      Jos kieltäydytte edelleen antamasta tuota asiakirjaa julkisilta osin niin sitten Teidän pitäisi ja olisi pitänyt jo toimia kuten julkisuuslain 3:14§:ssä sanotaan.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621#L4P14

      2) Kaikki sellaiset asiakirjat joissa on annettu ohjeita ja/tai päätetty Lain toimeentulotuesta 1412/1997 2:7b§:n mukaisten menojen huomioon ottamisesta tai kulujen korvaamisista perustoimeentulotuessa. Asiakirjoista tulee ilmetä ohjeen antajan ja/tai päätöksen tekijän tai tekijöiden nimi ja virka-asema, ellei tuota tietoa ole suoraan asiakirjassa niin sitten tuo tieto erikseen.

      Tätä kohtaa ette ole ymmärtänyt ollenkaan. En pyytänyt noita ohjeita koska minulla on niistä kaikki versiot viime vuoden joulukuusta lähtien tällä koneella, kaikki 14 kpl.
      Vaikka tuolta taivaalta tuleekin jos jonkinlaista tavaraa niin nuo ohjeet tuskin on sieltä tipahtaneet vaan joku tai jotkut virkamiehet on ne tehneet. En tunne tuota ohjeiden syntyprosessia joten en osannut yksilöidä asiakirjoja tuon tarkemmin. Tärkein tieto olisi sen virkamiehen nimi ja yhteystiedot joka vastaa noiden ohjeiden lain mukaisuudesta. Eli pyysin kaikki asiakirjat liittyen noiden ohjeiden antamiseen.
      Jos kieltäydytte niin sitten Teidän pitäisi ja olisi pitänyt jo toimia kuten julkisuuslain 3:14§:ssä sanotaan.

      Alan kohta laskuttaa näistä lakineuvoista joita olen Kelalle joutunut antamaan tänä vuonna jo monta että asiat on edes jollain tavalla menneet lain mukaan, kaikki asiat ei sittenkään.

      Tein 23.8.2017 asiakirjapyynnön siksi että ette laittanut nimeänne lähettämäänne viestiin, teen sen joka kerta kun viestin allekirjoituksena on pelkkä Kela. Toimintanne on tuoltakin osin sopimatonta, Kelan ohjeiden vastaista, saattaa se olla myös hyvän hallinnon vastaista ja typerää se ainakin on koska saan viestin lähettäjän nimen selville joka tapauksessa.

      [nimi ja yhteystiedot poistettu]"

      Nyt on sitten ollut pari päivää ihan hiljaista.

    • petettyolo

      Mitenköhän asia Kelan kanssa on edennyt, olisi kiinnostavaa tietää? Samassa tilanteessa täällä, kuin nim. 167-176. Pyysin lokitietoja sähköisesti ja sain vastauksen,jossa väitetään, että minulla ei tietosuojavaltuutetun kannanoton perusteella muka ole oikeutta saada tietoa siitä, kuka on Kelassa tietojani/mitä tietojani katsonut ja miksi ja että pitäisi olla jokin nimi tai perustelu sille, miksi lokitietoja pyydän, koska pyyntö ei muka kuulu henkilötietolain tarkastusoikeuden piiriin. Mitäs minä nyt teen? Auttakaa!

      • 167-176

        En saanut lokitietoja ja valituskelposen päätöksekin vasta sen jälkeen kun sitä monta kertaa vaadin. Kieltäytymisestä voi sitten valittaa hallinto-oikeuteen ja taitaa se valitus olla maksullinen.
        Pyysin noita lokitietoja lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä 5 luvun 18§:n perusteella mutta Kela väittää ettei sen tarvise tuota lakia noudattaa. Perustelut tulivat vasta kolmannen virheenkorjausvaatimuksen jälkeen ja ovat kyllä sellaista tuubaa ettei ennen ole nähty. Kela perusteelee kieltäytymistään sillä että toimeentulotukilain 1:4§:ssä on säädetty kattavasti Kelan velvollisuudet perustoimeentulotukiasioissa eikä toimeentulotukilaissa erikseen veloiteta Kelaa noudattamaan lakia sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä.

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070159#L5P18
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L1P4

        Kelalle ja muillekin viranomaisille on henkilötietolaki ja julkisuuslaki aika myrkkyä ja tekevät kaikkensa ettei niitä noudateta. Pyysin Kelalta muitakin julkisuuslain mukaisia asiakirjoja ja silloin alkoi pelleily, vetkuttelu ja viivyttely. Kantelu Kelan touhuista on oikeuskanslerinvirastossa käsittelyssä, on ollut jo 3½ kuuakutta joten päätös tulee varmaan lähiaikoina kun ilmoittivat käsittekyajaksi 3 kuukautta. Pyysin Kelalta heidän antamaansa lausuntoa tuon kantelun johdosta oikeuskanslerivirastolle. Sain lausunnon 3 päivää myöhässä ja se oli kyllä sellaista puppua etten saanut siitä selvää, mitähän on tuumineet siitä oikeuskanslerin virastossa.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe