Yöllistä tärinää päässä

Vilma-Kaarina

Minulla on ollut noin puoli vuotta pään sisäistä tärinää. Tärinä alkaa nukkumaan mennessä kun olen nukahtamaisillani ja kun herään aamuyöstä tai aamulla niin tärinä tuntuu edelleen. Epäilen, että sitä on kestänyt koko yön. Lisäksi minulla on muutamia muita oikreita, joiden epäilen liittyvän tärinään/neurologiseen vaivaan
- lihaskouristuksia käsissä öisin
- elohiiriä eli faskikulaatiota eri puolilla kehoa
- lihasjännitystä lähinnä käsissä

Kävin neurologin vastaanotolla ja sain lääkkeeksi rivatril 0.5 mikä on auttanut hieman. Lisäksi otettiin pään MRI ja ENMG, molempien tulos normaali. MS-tauti suljettiin pois kuvauksella ja Parkinson neurologin tekemillä testeillä Tilanne on ahdistanut minua ja sain kohtuu korkeat pisteet ahdstustestistä sekä masennuskyselystä. Lääkäri ehdotti SRRI lääkkeen aloittamista, jonka aloitin pari viikkoa sitten.

Mietin mistä oireeni voisivat, johtua? -onko kukaan törmännyt samanlaiseen tilanteeseen, saanut diagnoosia tai helpotusta jostain? - mietiskelen mitä tekisin asian kanssa seuraavaksi.

Vastauksia odottelen kiitollisena.

3

3040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsonut

      Katsoin kerran lääkärit ohjelmaa jossa eräs nuorehko nainen oli ,hän poti kauheasti ihme oireita ,neurologisia vapinoita,nykinää,tärinää ym kummia oireita,pelottaviakin.Pitkään hänen tutkittuaan sanottiin että hormonaaliset ahkäisytabletit aiheuttivat hänelle nänä vakavat oireet,joita kukaan ei ennen kyseenalaistanut. Hänen piti lopettaa kaikki hormonia sisältävät lääkkeet ja parantui. Tämä vaan kommentti,siihen jos ei mri ym rarkoista juvantamisista mitään koskaan löydetä,häneltä pois-sulkettiin myös borreolosi epäilyt.

    • Anonyymi

      Toivotavasti olet löytänyt syyn vaivaasi tai se on helpottanut.
      Minulla kuili aviopuoliso puoli vuotta sitten. Pari viikkoa tapahtuneen jälkeen heräsin järkyttävään päänsärkykohatukseen johon liittyi pään tärinä, kuin joku olisi porannut päätä. Tämän jälkeen minulla onnesiintynyt kivutonta mutta häiritsevää tärinää ja surinaa takaraivossa öisin ja nukkuessa. Täytyisi varmaan jaksaa käydä lääkärissä.

      • Anonyymi

        Samoja mietteitä. Sinulla ja aloittajalla vaikuttaa olevan pikkusen erityyppiset oireet. Sinulla voisi olla ainakin stressin provosoimaa niskanjännityksestä johtuvia oireita. Tuo järkyttävä särkykohtaus kuulostaa pahalta ja jos alkaa toistua niin ehdottomasti pitää pää kuvata.

        Aloittajan tilanne taas on monisyisempi. Hyvä huomata ettei puhdaskaan MRI sulje pois esim. MS:n mahdollisuutta. Hiljattain oli muistaakseni Iltalehdessä juttua uusimaalaisesta naisesta, taisi olla Elisa Ruokamo, jolla oli vuosikausia MS-tyyppisiä oireita, mutta MRI oli silti normaali. Vuosien päästä todettiin kuitenkin MS. Olettaa siis sopii oireiden alunperinkin olleen tuota. Selkäydinpunktio antaisi lisäinfoa, mutta sitä ei käsittääkseni riskien vuoksi tehdä niin helposti ja usein kuin otetaan verinäytteitä. MRI-laitteiden pitäisi ymmärtääkseni näyttää hyvin hyvin hyvin pienet muutokset, mutta eipä se vaan näytä ihan kaikkia. Ei myöskään näytä solujen toiminnallisia häiriöitä, esimerkiksi hormonaalisista syistä johtuvia.

        Monisairas


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3199
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2811
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2628
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2466
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1753
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1707
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1570
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1426
    Aihe