Kokemuksia lääkäreistä kaipailisin!

endoepätoivo

Pitäisi varata aika endokrinologille. Helsingin suunnalta olen katsellut, ja vapaita aikoja olisi Ritva Kauppinen-Mäkelin ja Suvimarja Aranko nimisille. Lahdessa Heidi Immonen. Pitäisi saada Thyroxinin rinnalle Liothyronin. Kenelläkään kokemusta heistä? Aika epätoivoinen olo, mutta kun ei sinne Kreikkaankaan pysty lähtemään.

23

7821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikea_tilanne

      > Pitäisi saada Thyroxinin rinnalle Liothyronin.

      Perustelu? Hashimoto poissuljettu? Ferritiinin, B12:n, D-vitamiinin ja folaatin vajaukset samoin?

      Osaavia T3:lla hoitavia lääkäreitä vainotaan niin tehokkaasti että nimien kysely on aika turhaa. Syksyllä 2014 onnistui ystävättärelle. Hän oli niin pitkään ollut Facebookin kilppariryhmissä että ylläpito luotti häneen ja antoi muutaman nimen.

      Paras tietämys lääkäreistä on uudella Kilpirauhaspotilaat ry:llä jonka Facebook-ryhmä on suljettu ulkopuolisilta.

      Julkisellakin puolella voi tärpätä parilla tempulla. Kevyempi on kuulostella seudulla ja vaihtaa toiseen terveyskeskukseen. Keski-Suomessa tuttu sai vaihdetuksi endokrinologiset hoidot Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa asenne lääkityksiin tuntuu olevan teveemmällä pohjalla.

      Mainitsit Lahden. Oletko selvittänyt Vesa Ilvesmäen tilanteen? Jono alle vai yli vuosi? Toinen julkisuudessa tunnettu ja toistaiseksi lääkärinoikeudet säilyttänyt on Ville Pöntynen Kuopiossa.

      Ilman ennakkotietoa on T3:n saaminen hyvin epävarmaa. Kreikanmatka taitaa olla halvempi kuin Kilpi-lehdessä 2-2016 s. 8 alkavassa kirjoituksessa selostetut potilastapausten 2 ja 3 tutkimukset.

      • Välimeren.maita

        Sinun tilanteessasi Englannissa potilailla on laissa taattu oikeus tilata T3-lääkkeensä Kreikasta, jopa lääkärit neuvovat. MUTTA Kreikassa on ollut "Uni Pharma T3"lla toimitusvaikeuksia ja siksi moni tilailee Turkista Abdi Ibrahim -fiman "Tiromel"ia.

        Nuo molemmat ovat alkuperämaissaan reseptivapaita. Kreikka on EU-maa ja yhden vuoden tarpeen tuonti on laillistakin kun hankkii sieltä myös reseptin. Turkista saa tuoda laillisesti kolmen kuukauden tarpeen kunhan on lääkärin ja tuojan nimillä varustettu annosteluohje tai resepti.

        Tiettävästi T3-epätoivo on niin suuri että näitä tuodaan laittomastikin. Itse tai joku tuttu? Englantilaiset käyttävät kielimuurin ylittämiseksi lääkepakkausten kuvia:
        http://www.t3supply.me/images/img0006.png
        http://www.tiromel.net/image/cache/catalog/blog/new-tiromel-t3-1-1000x563.jpg


    • Euroopasta

      Hyvin vaikea saada Suomesta Liothyroninia, koska on tämä vaino ja oikeudenkäynnit. Laittaisin paukut ulkomaille. Kysele ja liity Facebook-ryhmiin.

      Eurooppaan lääkärille ja sitten reseptin kanssa sieltä lääkkeet. Saat tuoda vuoden lääkkeet mukanaan. Näin suomalaisten täytyy toimia. Reseptillä saa Liothyroninia jo Ruotsista ja muista Pohjoismaista. Keski-Euroopassa yleisin tuotemerkki on saksalaisten Thybon.

      • salaa.vaan

        Endokrinologiyhdistyksen toiminta satojen tuhansien potilaiden sairaanapitämiseksi on niin rikollista että Kreikan tai Turkin reseptittömän T3:n tuominen on siihen verrattuna mitätöntä.

        T3:a jokainen solu tarvii ja tyroksiinilla se jää vajaaksi. Googlaa "medscape 870924".


      • kreikanlääke

    • Euroopasta

      Lisään vielä. Nuo alussa mainitut nimet, joille saa aikoja. Niinpä. Hyville endokrinologeille ei saa aikoja. Hyville kilpirauhaslääkäreille ei saa aikoja. Näin on Suomessa tilanne. En tuhlaisi rahaa alussa mainittuihin lääkäreihin, menee rahat hukkaan.

      • T3.auttaa.monia

        Saisikohan Facebookista potilaskokemuksia noista aloittajan luettelemista?
        Varsinkin endokrinologeista monet vastustavat T3:a jihadistin raivolla.

        > Googlaa "medscape 870924".

        Hyvä vinkki jokaiselle endollekin! Chicagosta on tullut jo kourallinen raportteja siitä, miten pelkkä tyroksiini ei palauta biomarkkereita oikeisiin arvoihin. Voi tsekata deiodinase.org -sivuston.


      • T3-monopoli_rahastaa

        > Hyville endokrinologeille ei saa aikoja. Hyville kilpirauhaslääkäreille ei saa aikoja.

        Alalla työskentelevä, itsekin kilpirauhaspotilas kirjoittaa eräällä foorumilla juuri tästä.

        T3-ajojahdilla on saatu endokrinologien varauskirjat täyteen. Jopa sen nollatason endon, jolla hän kävi sairautensa alkuvuosina noin kolme vuotta sitten. Vapaita aikoja oli silloin joka päivälle. Tänään on monen kuukauden jono.


    • hkihesa

      Lääkärikeskuksissa mm. Aavassakin on endokrinologeja.

      • rahalla-saa-tai-ei

        Lähimenneisyydessa Antioksidanttiklinikalla Kaisaniemenkadulla oli hyvää osaamista.

        Aavaan joku pääsi Välimäelle. Poistui 300 euron laskun ja tyroksiinireseptin kanssa :-(
        Turha käynti. Tähän verrattuna jäännösmatka Kreikkaan ei olekaan niin hirveän kallis.
        Olikohan Rantapallo jonkun käyttämä hakupalvelu. Googlaa "äkkilähdöt".


      • kiire_vai_ei

        > ... jäännösmatka Kreikkaan ei olekaan niin hirveän kallis.

        Tuttu kertoi että vaihtelee sesongin mukaan. Olikohan kesän ja syksyn taite hänen suosikkinsa. Jonotusajat Suomen muutamalle osaavalle jääkärille ovat puolta vuotta tai yli.


    • Euroopasta_halvalla

      Helpompi mennä Eurooppaan hakemaan lääkkeet kuin yrittää etsiä Suomesta joku kilpirauhasia osaava lääkäri. Kesällä monet menevät Kreikkaan, Turkkiin, Italiaan, Cyprokselle. Kreikassa on heidän oma T3 lääkkeensä nimeltään ytimekkäästi T3 liothyronine. Turkissa on heidän oma T3 lääkkeensä nimeltään Tiromel triiodothyronine. Italiassa on heidän oma T3 lääkkeensä Liotir, joka on tippoja. Cyproksella saa kreikkalaista ja turkkilaista lääkettä.

      Näitä saa ilman reseptiä. Jos haluaa että tullia varten on resepti, niin voi mennä paikalliselle lääkärille ja pyytää reseptin, ja samalla kertoa hämmästyneelle lääkärille, miksi haluaa käsikauppalääkkeeseen reseptin. Voi kertoa Suomesta, oikeudenkäynneistä, endojen vainosta, Valvirasta. On siinä ulkomaalaisella lääkärillä hämmästelemistä.

      Pikkuapteekeilla ei ole isoja varastoja, joskus vain yksi paketti. Mene matkan alussa ja pyydä lähiapteekkia tilaamaan vuoden lääkkeet, niin ehdit saada lääkkeet ennen kotiinpaluuta.

      Vuoden annoksen voit tuoda mukanasi ihan laillisesti. Nämä lääkkeet maksavat vuoden annos joitakin kymppejä, ja lääkärimaksu ei taatusti ole 300 euroa :) Säästät matkan hinnan tällä, lääkkeiden ja lääkärikäynnin hintaerolla. Loppuajan voit nauttia uimarannasta.

      • Espanja_tai_Ranska

        Tänään 26.5. ThyroidUK:ssa joku kertoi Ranskasta saaneensa T3:a ilman reseptiä. Liekö miten virallista eli onko vaan löysä valvonta?
        "13.92 euros. about £ 11.80 UK . This was for 120 tablets 25mg."
        Reseptinhän Suomeen tullessa tulli saatta vaatia.

        BTW: Fuengirolan suomalaisilla lääkäreillä kuulemma pajon kilpparipotilaita...


      • Cytomel_Ranskassa

        ThyroidUK:ssa keskustelun jatkuessa tulvi vastalauseita eli Ranskassa anakin periaatteessa tarvitaan resepti. Liekö sitten toisilla apteekeilla löysempi kontrolli?

        Tuo neljä paketillista ostanut oli vain näyttänyt paperia jossa luki "Cytomel"


      • pärjääkö_ilman_Lioa

    • Anonyymi

      En suosittele Suvimarja Arankoa. Häntä ei kiinnosta t3 arvosi. Ei hoida asiakkaita t3 arvon mukaan. Tuijottaa TSH ja T4 arvoa eikä kuuntele oireitasi. Saattaapa purkaa olemassa olevan Thyroxin lääkityksenkin pois ja jättää potilaan kärsimään oireistaan. Näin kävi itselleni. Ville Pöntynen oli arvojeni ja oireitteni perusteella sitä mieltä että kärsin muunto-ongelmasta. Harmi ettei hän enään ota enempää asiakkaita. Olen sitä mieltä että pitäisi kokeilla toimiiko t3 lääkitys jos kerta vajaatoiminta oireita on eikä thyroxin lääkitys toimi kunnolla. Mutta ei.. Ennemmin jätetään potilaat vuosikausien hoito kierteeseen ja ajetaan sairaslomalle. Välttämättä t3 lääkitystä ei tarvitse edes jatkaa lopun ikää, vaan lääkkeen myötä voi oma tuotanto alkaa toiminaan. t. Hoitamaton potilas

      • Anonyymi

        Kansainvälisen tutkimustiedon mukaan Suomessa T3 olisi välttämätön 50 tuhannelle.
        Lääketilaston mukaan vain 3500 saa


      • Anonyymi

        Älkää haaskatko rahojanne ja aikaanne SuviMarja Arankoon, ei kiinnosta pätkääkään potilas. Niin monta potilasta tiedossa joita kohdellelu huonosti eikä tunne sairauksia joihin on erityispätevyys edes sen vertaa että ottais oikeat kokeet. VALITUSTA KEHIIN


    • Anonyymi

      Kurkun voi aina vetää auki itsekin.

      Keittiöveitsi sopii hyvin siihen tarkoitukseen.

    • Anonyymi

      Kyllä tämä on niin omituinen keskustelupalsta, ettei täältä ainakaan kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä löydä mitään asiallista keskustelua....
      Huh huh sanonpa vaan! Ihan kuin jonkin uskonlahkon toimintaa.

      • Anonyymi

        Näin tämä on, mutta kun uskot johonkin, ei se ulkopuolelta auta informaatiota antaa. Ei ole ns. silmät ja korvat auki millekään muulle kuin Oikealle Totuudelle, joka jostain syystä ei vastaa yleisesti hyväksyttyä totuutta.


    • Anonyymi

      Tietääkö joku lisäkilpirauhasongelmiin ja poistoleikkauksen jälkeisiin ongelmiin erikoistunutta endokrinologia jostain päin etelä-Suomea?

      • Anonyymi

        Googlaappa yksityisen puolen mehiläiset ja terveystalot...josko löytäisit jotain nimiä. Suomessa on kuutisenkymmentä endogrinologia. Kiirettä siis pitää! Luulen, että aika harva on erikoistunut yksistään lisäkilpirauhasen ongelmiin. Jokaisella endolääkäreistä on varmaan kuitenkin riittävästi tietämystä asiasta. Toivottavasti löydät lääkärin etkä mitään "Doc Martinia". Hyvää vointia sinulle!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe