Talon myyjä on heikoilla nykyisen lain edessä

silmukka12

Näyttää siltä, että talon myyjä, varsinkin vanhan talon, joutuu tai asetetaan vastuuseen niiden perheiden osalta joilla on allergiaherkkyyttä. Talon myynti hetkellä pitäisi selvittää etukäteen ostaja perheen terveyden tila ja varsinkin jos he vievät talokaupan oikeuteen, pitäisi huomioida onko henkilöillä ollut allergiaoireita jo ennen talokauppaa. On täysin kohtuutonta laittaa myyjä vastuuseen ihmisten terveysongelmista. Lisäksi olisi huomioitava, että nykymaailma on täynnä myrkkyjä ja sen lisäksi ihmisillä on vääriä ja epäterveellisiä ruokatottumuksia, jotka altistavat sairauksille. Me kaikki joudumme nykypäivänä syömään, mitä kaupasta saa. On se terveellistä tai ei. Joudumme kaikki hengittämään myös ulkoilmaa sekä sisäilmaa, on se terveellistä tai ei. Ihmiset on yksilöitä. Joku on vahva ja selviytyy toinen on heikko ja sairastuu.

3

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raksari

      Nykyään tuntuu, että joka puolella hälistään tästä myyjän vastuusta ja suurin piirtein joka rakennuksessa on jotain hälyttävää, aina joku valittaa. Lehdet pursuilee ohjeita ostajille, miten selvittää ostamansa kiinteistön kunto mahdollisimman hyvin, mutta myyjää ei tunnu suojaavan mikään. Vaikka miten hyvin talosi tuntisit ja sen tarkastaisit ja siitä paperit esittäisit, mikään ei silti takaa eikä turvaa mitään.

      Eli miten myyjä suojautuisi siltä, ettei muutaman vuoden päästä talokaupoista tule ikävää yllätystä? Kun myyjän ei itse asiassa tarvitse itsensäkään olla tietoinen jostain yllättävästä asiasta, niin ettei häntä voida syyttää edes mistään salaamisestakaan.

      Suojaako myyjää ainoastaan se, että talon hinnaksi laitetaan kolmannes siitä, mitä sen oikeasti olettaisi olevan?

      Vai voiko sittenkin vielä tulla joku vaatimaan rahaa vielä vuosienkin päästä jostain kylpyhuoneen irronneesta lattialaatasta.

      Itse olen joutunut kärsimään työpaikan sisäilmasta, jonka seurauksena olin alituiseen flunssassa ja kärsin erilaisista hengitystieoireista. Rakennuksessa todettiin mittavat sisäilmaongelmat. Kun jäin töistä pois, olen ollut täysin terve. Kotitaloni on 60-luvun lautarakenteinen hyväkuntoinen omakotitalo, jossa on tehty kaikki remontit asianmukaisesti ja oikein. Jos lähden myymään taloani, annetaanko mitään arvoa sille, että talo on remontoitu viimeisen päälle niin ulkoa kuin sisältä, viimeksi laitettu uudet ikkunat ja laadukas katto? Lämmitysjärjestelmä on uusittu, piha kunnostettu jne. Mistä minä kuitenkaan voin tietää, jos mahdollinen uusi omistaja on allerginen jollekin aineelle, jota minä itse siedän aivan hyvin, ja alkaa kauhea vääntö jostain oireilusta ja taloa aletaan purkaa ja hajottaa sieltä ja täältä ongelman esiin löytämiseksi ja minua vaaditaan maksumieheksi?

      Taidanpa asua talossani loppuikäni. Perillisiä on onneksi useampi, joten heidän kohdallaan vastuu jakautuisi useammalle, ja toisaalta on odotettavissa, että joku heistä asettuisi tähän asumaankin. Kukaan ei ole ikinä tuntenut talossa minkäänlaista ongelmaa, mutta mistä sitä tietää, mitä vieraat ihmiset keksivät.

    • Laki_köyhän_puolella

      Tulee mieleen vanha tarina sammakon keittämisestä. Kun kerran on lyöty lukkoon, että asunnon ostaja tai vuokralainen on Heikompi Osapuoli, tämä asenne pysyy ja tilannetta pyritään lainsäädännöllä korjaamaan. Ihan reilua, mutta kun on tehty riittävän monta korjausta, suhde kääntyykin niin, että myyjä tai vuokraisäntä joutuu täysin turvattomaan asemaan. Eikä kukaan uskalla asettua ahneen ja rikkaan isännän tai omistajan puolelle vielä silloinkaan.

    • vaimyyntituhkayhtiölle

      Vanhan talon ostajille on opetettu että kannattaa etsiä vaikka mitä virheitä, todellisia tai kosmeettisia, viiden vuodenkin kuluttua voi vaatia huomattaviakin hinnanalennuksia tai kaupan purkua, harvalla myyjällä kuitenkaan on myynnistä saatua rahaa enää käytössään.
      Kuka tietää voiko kaupantekohetkellä kauppaehtoihin laittaa pykälän että jos kauppa purkautuu, asujat joutuvat maksamaan asumisajaltaan käyvän vuokran ja edellyttää että talo on täsmälleen kauppaa edeltäneessä kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe