Adressi: Kadonneet-ohjelma takaisin televisioon.

KiitosPaljon

Jos rakkaasi olisi kadonnut - kokeilisit kai jokaisen oljenkorren?
Allekirjoitathan, kiitos.

Me allekirjoittaneet haluamme uuden kauden Kadonneet-ohjelmaan. Uusia katoamistapauksia on ilmennyt paljon sitten ohjelman loppumisen, ja haluamme niistä uusia jaksoja.

https://www.adressit.com/uusi_kausi_kadonneet-ohjelmaan

23

2226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohikulkija_

      Niin, omaisistahan he eniten kaiketi riippuu. Vaikka ohjelmasta on käsittääkseni ollut apua siinä kerrottuja katoamisia tutkittaessa niin onhan se varmasti raastavaa puhua asiasta juurta jaksaen. Toki siis ohjelman pointti on hyvä, ei siinä mitään. Ja vaikuttavia tekijöitä ovat varmasti toisaalta kai sekin, millä aikataululla sarjan tekijät kerkeävät työstämään uusia jaksoja ja jos suinkin tutkivat poliisit ennättävät taustoittamaan, mitä tapauksista jo toistaiseksi tiedetään.

      Itseäni on ainakin jokunen vuosi sitten mietityttänyt Merja Vaaran katoaminen, vaikka olen syntynyt kauan aikaa tapauksen jälkeen enkä ole kyseisellä katoamispaikalla koskaan muutenkaan käynyt. Jos siis uusia jaksoja Kadonneisiin tulisi, saattaisi se sikäli olla mielenkiintoinen. Toki en tiedä, olisiko läheisiä enää kertomassa ja onko tutkinta edes kovin aktiivinen nykyään. Tosin sarjassa käsiteltiin myös tapauksia 1970- ja 1980-luvuilta. Mutta aika näyttää, tuleeko sarjasta vielä uusia jaksoja. Mielenkiintoinen ja varmasti tulosta tuonut sarja.

    • lieköapua

      Onkohan yhtään ratkennut ohjelman avulla, muita rikoksia on, mutta en muista katoamista kerrotun ratkenneen. Pitäisi olla aika pian katoamisen jälkeen että ihmiset muistaisi jos nähneet. Onhan ne mielenkiintoisia tapauksia seurata ja jos yksikin ratkeaisi niin ei olisi mennyt hukkaan. Varmasti omaisillekin hyötyä kun tuntevat tehneensä kaikkensa.

    • peteremis

      komppaan ylempiä kommentteja joo. Varmaan parempi tommonenki ohjelma kuin ei mitään, sitten ei ainakaan ratkea jos kukaa ei puhu. Monet tapaukset niin ei muuta toivoa enää oo kun että joku muistais jotai

    • ohikulkija_

      Käsittääkseni sarjan avulla tutkivat poliisit ovat saaneet lisää vinkkejä kyseisiin tapauksiin liittyen, ilmeisesti on oltu lähellä läpimurtoakin ainakin joissain tapauksissa ohjelman avulla. Sinänsä vaikuttaisi olevan hyötyä. Jos sarjaan uusia jaksoja vielä tulisi, varmaan olisi ensin jonkin verran vanhan kertausta. Eli siis käytäisiin läpi ainakin niitä tapauksia, joita on sarjassa käsitelty eikä ole vielä ratkennut. Toistaiseksi viimeisin kausi esitettiin vuonna 2010, eli seitsemän vuotta sitten. Sinä aikana on varmaan aika paljon uutta saattanut tapauksiin liittyen tapahtua. Mutta aika näyttää, tuleeko sarjaan uusia jaksoja vai ei.

    • kadotettuitekin

      yläpeukkua projektille! telkkarista tulee pelkkää shaissea nykysin, tällanen asiaohjelma ois mielenkiintonen

    • ohikulkija_

      Wikipedian mukaan sarjaan on tehty sellainenkin erikoisjakso Jäljillä, ja kyseisen artikkelin mukaan tuonkin jakson pitäisi löytyä Elävästä Arkistosta. Itse en ole kuitenkaan sitä löytänyt. Onkohan sellaista jaksoa tehty kuitenkaan? Jos on mistä sen sitten löytäisi? Tietääkö kukaan? Ilmeisesti on tehty kolmannen kauden jälkeen, veikkaisin sen jotenkin kuuluvan neljänteen kauteen.

    • dgfdgfdgf9998

      Juu, varmastikin samalainen määrä olisi ihan hyvä ,jos uusia jaksoja tulisi ulos. allekirjoitan !!

    • Tumakkeus

      Bump. Hyvä kampanja

    • Lapinrustokorva

      Tää o hyvä 👌

    • uusiajaksoja12

      Ei ole tainnut sellaisenaan adressi mitään poikia vielä. Tein tässä joutessa listan siitä, mitä tapauksia mahdolliset uudet jaksot voisivat käsitellä. Ajatuksina oli että jaksoissa pitää olla mielenkiintoa, mutta samalla katoamisista pitää olla muutenkin tietoa niin paljon, että jaksosta tulee materiaalinsa puolesta kiinnostavia. Sikäli painotus on pakosta ns.tunnetuimmissa katoamisissa. Jos ei katoamisista ole paljon tieto, niin arvuutteluksihan se silloin menisi.
      Tässä 12 uutta jaksoa, siis omana näkemyksenäni, ja lyhyinen perusteluineen:

      1.Irmeli Vuolle, kadonnut nunna 12.7.2017
      - erikoinen tapaus ja erikoinen paikka eli luostarimiljöö, jossa Vuolle eli yli 50 vuotta.

      2.Seppo Moisseinen, v.1989, Kuopio (Kallaveden Iivarinsalon saari)
      - työpaikan iltajuhlista katosi Moisseinen, katoamistapaus, jota voisi edelleenkin lämmittää. Moisseisen tytär on myös julkaisut sarjakuvan muotoon tehdyn muistelon isästään ! !

      3.Birgitta Silander, elokuu 2015 Helsinki
      -viime vuosien kiintoisimpia tapauksia, kun pidetty ja eläköitymässä oleva kampaaja katoaa keskellä Helsinkiä ja keskellä kirkasta päivää, ilman että kukaan tietää mitä todella tapahtui.

      4.Riina Mäkinen 19v., Loviisa, toukokuu 2017
      - Varsin hyvin julkisuudessakin ollut katoamistapaus kun nuori nainen katoaa, lähdettyään automatkalle taparikollisena pidetyn miehen kyytiin.

      5.Merja Vaara, v.1980, Rovaniemi
      -suomalaisten katoamistapausten klassikoita, kun liftaamalla töistä aamulla lähtenyt nuori nainen ei koskaan saapunutkaan kotiinsa.

      6.Saku Innomaa 19.5.2015, Tervakoski
      - Kysymykseksi on jäänyt miksi Saku Innomaa jäi Tervakoskella pois bussissa.

      7.Erik Sarin, Vantaan Kaivoksela, 3.11.1988
      - Eräänlainen klassikko kai tämäkin, kun huonon viinapään omannut Sarin ei saavu kotiinsa työpaikan juhlista. Kaivokselan vedellä täytetyt ja vaarallisenakin pidetyt kaivosalueet kai edelleen tarkkaan tutkimatta?

      8.Intialainen insinööri 26v. (kotoisin Chennasta), Helsinki, viimeinen havainto 8.9.2016
      - Voisi tehdä jakson, jossa käsiteltäisiin myös muita ulkomaalaisten katoamisisa Suomessa, josta esim.tämä tapaus veisi pääosan ajasta.

      9.Olga Roo, Porvoo, 3.11.2011
      - Mitä oikein tapahtui Olga Roolle?

      10.Matti Hyyryläinen, Hamina, alkuvuosi 2017
      - Haminan satamasta katosi tunnollisena pidetty 67vuotias Hyyryläinen.

      11.Marko Ovaska, kesä 2007, auto löytyi Sonkajärveltä
      - Ovaska oli osaava suunnistaja, jonka elämä oli kokenut kriisin. Eksyikö Ovaska tahallaan Sonkajärven metsiin?

      12.Jussi Peltola, toukokuu 2012, Äänekosken Parantala
      - Riihimäeltä kotoisin ollut Peltola katosi kaverinsa isän autolla keväällä 2012, lähdettyään tyttöystävälleen soittaman puhelun jälkeen kaverinsa kesämökiltä äkisti.

      Muutamia muitakin tuli mieleen, mutta rajasin noihin kahteentoista. Mitä pitäisi olla mukana vielä?!

      • ohikulkija_

        Lasse Kekki olisi myös sen verran tuore katoaminen, että löytyisiköhän siitäkin riittävää materiaalia Kadonneet-jaksoon? Sitten on Dominick Arduin, joka tosin oli syntyjään ranskalainen. Asui kuitenkin Suomessa kuutisentoista vuotta ennen katoamistaan.


    • Anonyymi

      Kadonneet ohjelma oli kyllä hyvä ohjelma ja joku saman tyyppinen ohjelma sais tulla, missä näitä katoamisia käytäisiin läpi. Näistä tapauksista pitää nimenomaan puhua, ei missään nimessä vaieta, kun jäävät pimeiksi niin kukaan ei muista, että vaikka olisikin nähnyt kadonneen ja varsinkin jos vuosia kulunut niin on mahdotonta muistaa. Noissa on paljon ollut tapauksia joista en itse ole ikinä kuullutkaan ja aika ikävää, että jäävät ajan jalkoihin ja ne unohdetaan... Mutta omaiset ja läheiset kuitenkaan ei unohda. Nyt joku saman tyyppinen ohjelma, koska tapaukset on saatava tietoisuuteen. Tapaukset ei selviä jos niistä vaietaan ja jätetään ajan jalkoihin.

    • Anonyymi

      "3.Birgitta Silander, elokuu 2015 Helsinki
      -viime vuosien kiintoisimpia tapauksia, kun pidetty ja eläköitymässä oleva kampaaja katoaa keskellä Helsinkiä ja keskellä kirkasta päivää, ilman että kukaan tietää mitä todella tapahtui."

      Erittäin vaikea kertoa &dramatisoida olisi tämä Birgitta Silander - tapaus ! ! Pitäisikö kertoa (näyttelijän) avulla että kulki keskustaan itse, vai mitä pitäisi kertoa? ! Melkein kaikki vaihtoehdot pitäisi kai kertoa, tiedossa kovin rajatusti tietoa, jolloin "arvailuun" pitäisi mennä kenties tavallistakin enemmän ...

    • Anonyymi

      Tuohan oli aikoinaan paras sarja missä käsiteltiin selkeämmin ja kattavammin näitä tapauksia mm Antti Hanhivaara. Siitä keissistä saisi kyllä useammankin dokumentin aikaiseksi

    • Anonyymi

      Kyllä tälle 3.kaudella tarvetta olisi. Ei ole ainakaan tapauksien määrästä puutetta. Aiemmin ehdotettujen lisäksi mm.Mikko Gröndahlin ja Sami Luostarisen tapaukset ottaisin itse siihen mukaan, ja onhan niitä monia muitakin.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/selvittamattomia-murhia-ja-selittamattomia-katoamisia-naita-henkiloita-suomessa-etsitaan-juuri-nyt-onko-sinulla-havaintoja-heista/7734990#gs.xb29s4

      Mm.tuosta linkistä : Aika vähän on keskusteluja Jouko Ripatin, Teemu Koskisen tai Rein Sapalovin tapauksista ollut muiden muassa ...

      • Anonyymi

        Sen verran täytyy paikkailla, että sarjaan on tehty neljä kautta ja jos vielä sarjaa jatkettaisiin, seuraava kausi olisi jo viides.

        Mutta ilmeisesti sarjasta on ollut apua näissä katoamistapauksissa, mitä on sarjassa käsitelty. Sarjan avulla ainakin jotkut tapaukset ovat olleet lähellä jopa läpimurtoa. Sen puoleen sarjan jatkamiselle olisi perusteita, mikäli Ylellä, tapauksia tutkivilla poliiseilla ja erityisesti omaisilla on riittävästi resursseja sarjan jatkoon. Onhan se nähty, että tapausten käsitteleminen on omaisille rankka prosessi, kun ei tiedetä mitä kadonneelle omaiselle on tapahtunut.

        Jostain syystä Merja Vaaran katoaminen on jäänyt mieleni sopukoihin sellaisena mysteerinä, että siitä näkisin mielelläni jakson vaikkapa Kadonneet-sarjassa. Sarjassa on kuitenkin käsitelty sitäkin aiemmin sattuneita katoamisia. Toki tapauksesta on niin pitkä aika, että en tiedä onko todennäköisyys sen ratkeamiseksi valitettavasti kovin korkealla. Joka tapauksessa katoamisia tapahtuu Suomessakin niin paljon, että niiden soisi kyllä ratkeavan parhain päin.


    • Anonyymi

      Muutama vuosi Merja Vaaran perään eli 6.6.1983 Helsingistä kadonnut Laura Selin olisi myös mystisen kiintoisa tapaus enempäänkin käsittelyyn. Varsinkin kun tapaus on monelta ilmeisen unohtunut, ja aika arvoituksellisen tuntuinen.

      Molemmilta suurilta "rikosfoorumeilta" löytyy hänestä kuitenkin keskustelua, täällä ei tainnut olla.

      • Anonyymi

        On kyllä mystinen tapaus sen perusteella, mitä nyt luin murha.info-foorumilta. Tapauksesta olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä vaikkapa Kadonneet-jakso, vaikkakin tapauksesta on jo niin pitkä aika. Mutta käsiteltiinhän sarjassa muitakin vanhoja tapauksia. Ikävä tapaus kyllä kun on jäänyt niin pitkäksi aikaa mysteeriksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä mystinen tapaus sen perusteella, mitä nyt luin murha.info-foorumilta. Tapauksesta olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä vaikkapa Kadonneet-jakso, vaikkakin tapauksesta on jo niin pitkä aika. Mutta käsiteltiinhän sarjassa muitakin vanhoja tapauksia. Ikävä tapaus kyllä kun on jäänyt niin pitkäksi aikaa mysteeriksi.

        Onkohan koskaan tutkittu Laura Selinin mahdolliseksi murhaajaksi henkilöä, joka mm.vuonna 2008 murhasi Kontulassa kampaajaystävänsä?!

        Hänhän oli vuonna 1983 siivoaja Helsingissä, kuten myös Laura Selin, ja teki saman vuonna ensimmäisen (tiedetyn) henkeen kohdistuvan rikoksen. Eli löi (muistaakseni) lihakirveellä työtoveriaan. Yleensä tällä naishenkilöllä ollut syynä toisten (naisten) vahigoittamiseen vainoharhainen mustasukkaisuus (yleensä ilm.perätön).

        Voi olla että työskentelivät Selinin katoamisvuonna ihan eri puoilla/ eri siivousfirmoissa, mutta tuonpahan vaan tälläisen ajatuksen nyt esille. Jota joskus ennenkin koettanut jonnekin kirjoittaa, jolloin kirjoitus (mystisesti?) hävinnyt, toivottavasti nyt ei ...


      • Anonyymi

        Laura Selinin tapauksesta on näköjään tietäviä ollut viime aikoinan Murhainfossa liikkeellä, joten tiivistän jutut tänne. Omaa ketjua hänestä ei täällä taida löytyä, mutta syyt sille miksi tämäkin varsin vaiettu tapaus on ollut, ovat ehkä osittain kirkastuneet :

        Eli Laura Selin katosi tosiaan 6.6.1983 keskellä kirkasta päivää asunnosta, jossa asui Helsingissä siskonsa kanssa. Hän halusi opiskelemaan lääkäriksi.

        Nyt on murhainfossa tietäneet, että Lauran ja hänen siskonsa yläkerrassa olisi asunut sen aikainen neuvostodiplomaatti, diplomaattejahan koskee käytännössä monenlainen koskemattomuus lainkin puitteissa.
        Asunnosta olisi kuulema myöskin löydetty puhelimasta kuuntelulaite. Nämä kiintoisat, ja kenties Lauran katoamiseen mahdollisesti liittyvät tiedot on antanut kuulemma Lauran tapausta aikoinaan tutkinut, jos kauan aikaa sitten eläköitynyt poliisi.

        Tuoreena tietona on myöskin sinne tullut, että Lauran isä oli Reijo Selin, joka toimi tuohon aikaan Finlayson - yhtiön toimitusjohtajana. Finlaysonhan on suuri suomalainen tekstiilialan yritys.
        Jos sisarusten puhelinta on kuunneltu, niin se on mahdollisesti voinut liittyä heidän isänsä asemaan. Kysymyksiä se tietenkin edeleen herättää miksi?! Mutta kyllähän hyvissä ammatillisisssa asemissa olevien ihmiset ovat aina myöskin poliittisesti kiinnostavia, ja syitä siihen voi toki olla moniakin.
        Mutta ilmeisesti ainoan katoamisesta merkittävästi epäillyn diplomaattinen koskemattomuus onkin sitten ollut se ainoa syy, miksi tämäkin tapaus on melkein kuoliaaksi vaiettu. Vaikkakin kadonnut on ollut yleensä siitä eniten huomiota saavasta ryhmästä, eli tyylikäs, ja vieläpä nk.paremmasta perheestä tuleva nuori nainen !!


    • Anonyymi

      Eipä se tapauksen kiinnostavuus riipu paljon siitä, miten vanha keissi on kyseessä. Lähinnä on siinä ja siinä, että voisiko Vaaran tai Selinin tapauksia vielä ratkaista, kun mahdolliset tekijätkin saattavat olla jo manan majoilla, taikka sitten eivät.

      Jotain suunnitelmallisuutta siinä pitää tosin olla, että noinkin kaupungissa onnistuu ihmiset täysin jälkiä jättämättä kadottuttamaan. Ehkä onnettomuus on myös mahdollinen, lähinnä mereen tipahtaminen, jos kävellyt sellaista reittiä.
      Enemminkin kai houkuteltu jonkun turvalliseksi oletetun henkilön asuntoon, joka on kai todennäköisin vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Noita laivakatoamisia pitäisi käsitellä myös, ja korostaa että toimiva kameravalvonta on pakollista. Ihan älytöntä hommaa, kun ihmisiä pääsee niin paljon laivoilta katoamaan.
      Per Markus Leväniemen tapaus vuodelta 2007 ehkä yksi keskeisiä, sanotaanko näin, missä silminnäkijöitäkin olisi ollut. Mutta kuulusteltu ei kun ei rikosepäilyä ...

    • Anonyymi

      "poliisi on todennut näiden henkilöitten kuulemisen tai ylipäätään tunnistamisen hankalaksi, ellei mahdottomaksi"

      Noin lukee tarkaan ottaen erääs jutussa Leväniemen katoamisesta aikoinaan.

      Eli sanotaan sitten, että ihme hommaa, kun ei edes pystytä tutkimaan ketä kuulustella, kun laivoille pääsee näemmä niin helposti ilman, että edes tiedetään kuka pääsee/on päässyt ...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe