Kuolinpesän postin kääntäminen toisaalle

Postin.kääntäminen

Kuolinpesän postin kääntäminen toiseen osoitteeseen ei postissa olekaan ihan yksinkertaista. Nykyään kun suurin osa posteista on asiamiesposteja mm. kauppojen yhteydessä niin siellä ei osata tehdä asialle mitään, vaan pyysivät tekemään osoitteenmuuttoilmoituksen verkossa. No sehän ei oikein onnistu, koska tuota lomaketta ei ole tehty vainajan postiosoitteen "Matti Meikälänen kuolinpesä" postin siirtoa varten.

Verohallintoon voi tehdä kuolinpesän muuttoilmoituksen joka tehdään kirjallisena ja jossa on oltava kaikkien kuolinpesän osakkaiden nimikirjoitukset tai verotoimistossa asioivalla valtuutetulla kaikkien osakkaiden allekirjoittama valtakirja mukana.

13

32020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkennusta

      Miten kuolinpesän postin kääntäminen merkitään postin osoitetietoon.

      Matti Meikäläinen kuolinpesä, tuleeko sen jälkeen c/o osoitteessa asuvan nimi ja osoite. Vai pelkkä kuolinpesän nimi?

      • verotoimistossa

        Kuolinpesän osoitteenmuutos tehdään Verohallinnossa, siis verotoimistossa. Se pitää jättää kirjallisena. Sitä tekemässä pitää olla ainakin yksi pesän osakas, jolla on mukana kaikkien muiden osakkaiden allekirjoittama valtakirja sekä vainajan sukumuotoinen virkatodistus.

        Osoite on muotoa:

        Marja Hämäläinen kuolinpesä
        c/o Annikki Aalto
        Pökkelökuja 17 D 5
        00100 HELSINKI

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/C/o

        Postilla ei ole kuolinpesän osoitteenmuutokseen lomaketta, eikä asiamiespostien asiakaspalvelijan usein ehdottama normaali muuttoilmoituslomake tai sähköinen muuttoilmoituslomake sisällä tarvittavia kohtia, se kun on tarkoitettu henkilön uuteen osoitteeseen muuttamista varten.


    • PaperiLomakeOk

      Ainakin 2013 tuo onnistui vielä sillä Postin tavallisella osoitemuutoslomakkeella. Uusi osoite kirjoitettiin siihen, kuten tuossa edellisessä on esitetty. Muutos oli ilmainen ja homma pelasi kertalaakista.

      Valmista lomaketta nimenomaan kp.n osoitemuutokselle ei ollut eli lomakkeen täyttö piti vähä niinku tehdä kimpassa virkailijan kanssa siinä tiskillä..

      • Kuinka..pian

        Nopeastiko tulee voimaan postissa tehtävä kuilinpesän osoitteenmuutos. Käsitelläänkö siinä postissa jossa kirjoitan lomakkeen, vai lähteekö lomake jonnekin muualle?


    • Lomaketta

      Lyhyt lainaus
      https://www.minilex.fi/a/kuolinpesän-osoitteenmuutos

      "Kuolinpesän osoitetietojen tulee olla ajan tasalla, jotta siihen saadaan tarvittaessa yhteys esimerkiksi tiedoksiantojen toimittamista varten. Onkin tärkeää, että kuolinpesän osoitteen muuttuessa siitä ilmoitetaan tarvittaville tahoille. Käytännössä ilmoitus tehdään Verohallinnolle.

      Osoitteenmuutosilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja kaikkien kuolinpesän osakkaiden on se hyväksyttävä. Osakkaat voivat antaa hyväksyntänsä joko allekirjoittamalla osoitteenmuutosilmoituksen tai antamalla osoitteenmuutoksen ilmoittajalle valtakirjan".

      ...

      Millaisessa muodossa tuo kirjallisena toimitettava kuolinpesän osoitteenmuutos pitää olla, olisiko mallia antaa? Kuolleen posti pitäisi siirtää pikaisesti kuolinpesän osoitteeseen ettei laskuja, sopimuspapereita ym. huku partnerin hoteisiin. Postiin on jo tehty, mutta Verohallintoon pitää vielä tehdä.

    • PaperiLomakeOk

      Postille tehty ilmoitus leviää aika monelle viralliselle taholle. Muistaakseni jo noin viikon kuluttua ilmoituksesta 99% postista osui uuteen osoitteeseen.

    • Tänäänpostiinjättänyt

      Ilmoitus tehdään muuttoilmoituslomakkeella. Lomakkeita saa posteista. Lomakkeessa ei ole mitään mainintaa kuolinpesästä joten täyttäkään soveltuvin osin maalaisjärjen mukaan. Valtakirjaa perikunnalta ei tarvita mukaan eikä virkatodistusta. Liitteitä ei laiteta kuoreen koska se menee optiseen lukupalveluun. Allekirjoitat lomakkeen itse.

      Netissä voi tehdä muuton vain itselleen ja samassa taloudessa asuville henkilöille. Edesmenneen henkilön osoitteenmuutoksesta lähetetään vahvistuskirje ja tarjous muuttopostipalvelusta (12kk ja maksullinen). Muuttopostipalvelun voi helpoiten tilata suoraan osoitteenmuutoksen yhteydessä lomakkeella. Tavallinen osoitteenmuutos ei maksa mitään.

      Näitä ohjeita oli vaikea löytää netistä mutta löytää vähän vaikeasti Postin nettisivuilta.
      Varatkaa vähintään 5 arkipäivää että homma alkaa varmasti toimia. Toivottavasti tästä on apua.

      • Neuvosta_kiitollinen

        Hei,
        Kiitos neuvoistasi. Täytitkö postin lomakkeelle sekä postin että maistraatin osion?


    • Mielisairaiden.yhteisö

      Toivotaan että tämä sairas systeemi tuhoutuu pian. Jopa ihmisen kuolemasta tehdään viranomaisvainon kohde. Äärimmäisen ahdistavaa kuolleen sukulaisen byrokraattista vainoamista.
      Miksi hautarauha on niin tärkeä mutta ihmisen "olemassaloa" ei haluta jättää rauhaan. Miksi viranomaisilla on suuuremmat valtuudet ja oikeudet jonkun perheen omaiseen kuin itse omaisilla.

      Tällainen pahuus täytyy olla lähtöisin itse saatanasta.

    • Anonyymi

      Aivan perseestä tämä kuolinpesän osoitteenmuutos!

      • Anonyymi

        Eipä tarvinnut edes persettä penkkiin laittamisen vuoksi vaan ihan seisaaltaan täytin osoitteenmuutosilmoituksen asiamiespostissa josta sain myös neuvoa. Maistraatin kohdan jätin tyhjäksi ja osoitteeksi laitoin c/o [nimi ja osoite]. Hyvin on toiminut yhtä kirjettä lukuunottamatta jo 3 kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tarvinnut edes persettä penkkiin laittamisen vuoksi vaan ihan seisaaltaan täytin osoitteenmuutosilmoituksen asiamiespostissa josta sain myös neuvoa. Maistraatin kohdan jätin tyhjäksi ja osoitteeksi laitoin c/o [nimi ja osoite]. Hyvin on toiminut yhtä kirjettä lukuunottamatta jo 3 kk.

        Hienoa. Itsellä erilainen kokemus asiasta. Tein osoitteenmuutoksen asiamiespostissa 2pv omaisen kuoleman jälkeen. Postia tulvi kuitenkin vainajan osoitteeseen. Tiedustelin postilta tästä ja he lupasivat selvittää asian sekä ilmoittaa siitä sähköpostilla. Nyt ~5vkoa myöhemmin tuli jo s.posti jossa ilmoittivat ettei alkuperäinen osoitteenmuutosilmoitus ole kirjautunut heidän järjestelmäänsä, alkaa jo v******maan koko postin touhu. phoittelivat kuitenkin asiaa. Taidanpa ottaa maksullisen muutoksen, sitähän he ilmeisesti haluavat.


    • Anonyymi

      Maalaisjärjen käyttö on sallittu.Itse tein kuoleen henkilön os muutoksen siten,että hain postista osoitteenmuutoslomakkeen,josta täytin postille jäävän osa,johon kirjoitin kuolleen henkilön tiedot,ja lisäsin että kuollut ja kuolinpäivä,ja osoite mihin kuolinepesän postit jaetaan,kun asuntossa on uusi akukas,täytyyhän ne asiat jonkun hoitaa,ja ovat hoituneet,kuolleen postit kulkevat antamani tietojen mukaan!Maistraatillehan kuolintieto meneekin automaattisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe