Kuolinpesän postin kääntäminen toisaalle

Postin.kääntäminen

Kuolinpesän postin kääntäminen toiseen osoitteeseen ei postissa olekaan ihan yksinkertaista. Nykyään kun suurin osa posteista on asiamiesposteja mm. kauppojen yhteydessä niin siellä ei osata tehdä asialle mitään, vaan pyysivät tekemään osoitteenmuuttoilmoituksen verkossa. No sehän ei oikein onnistu, koska tuota lomaketta ei ole tehty vainajan postiosoitteen "Matti Meikälänen kuolinpesä" postin siirtoa varten.

Verohallintoon voi tehdä kuolinpesän muuttoilmoituksen joka tehdään kirjallisena ja jossa on oltava kaikkien kuolinpesän osakkaiden nimikirjoitukset tai verotoimistossa asioivalla valtuutetulla kaikkien osakkaiden allekirjoittama valtakirja mukana.

9

5851

  Vastaukset

  • Miten kuolinpesän postin kääntäminen merkitään postin osoitetietoon.

   Matti Meikäläinen kuolinpesä, tuleeko sen jälkeen c/o osoitteessa asuvan nimi ja osoite. Vai pelkkä kuolinpesän nimi?

   • Kuolinpesän osoitteenmuutos tehdään Verohallinnossa, siis verotoimistossa. Se pitää jättää kirjallisena. Sitä tekemässä pitää olla ainakin yksi pesän osakas, jolla on mukana kaikkien muiden osakkaiden allekirjoittama valtakirja sekä vainajan sukumuotoinen virkatodistus.

    Osoite on muotoa:

    Marja Hämäläinen kuolinpesä
    c/o Annikki Aalto
    Pökkelökuja 17 D 5
    00100 HELSINKI

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/C/o

    Postilla ei ole kuolinpesän osoitteenmuutokseen lomaketta, eikä asiamiespostien asiakaspalvelijan usein ehdottama normaali muuttoilmoituslomake tai sähköinen muuttoilmoituslomake sisällä tarvittavia kohtia, se kun on tarkoitettu henkilön uuteen osoitteeseen muuttamista varten.


  • Ainakin 2013 tuo onnistui vielä sillä Postin tavallisella osoitemuutoslomakkeella. Uusi osoite kirjoitettiin siihen, kuten tuossa edellisessä on esitetty. Muutos oli ilmainen ja homma pelasi kertalaakista.

   Valmista lomaketta nimenomaan kp.n osoitemuutokselle ei ollut eli lomakkeen täyttö piti vähä niinku tehdä kimpassa virkailijan kanssa siinä tiskillä..

   • Nopeastiko tulee voimaan postissa tehtävä kuilinpesän osoitteenmuutos. Käsitelläänkö siinä postissa jossa kirjoitan lomakkeen, vai lähteekö lomake jonnekin muualle?


  • Lyhyt lainaus
   https://www.minilex.fi/a/kuolinpesän-osoitteenmuutos

   "Kuolinpesän osoitetietojen tulee olla ajan tasalla, jotta siihen saadaan tarvittaessa yhteys esimerkiksi tiedoksiantojen toimittamista varten. Onkin tärkeää, että kuolinpesän osoitteen muuttuessa siitä ilmoitetaan tarvittaville tahoille. Käytännössä ilmoitus tehdään Verohallinnolle.

   Osoitteenmuutosilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja kaikkien kuolinpesän osakkaiden on se hyväksyttävä. Osakkaat voivat antaa hyväksyntänsä joko allekirjoittamalla osoitteenmuutosilmoituksen tai antamalla osoitteenmuutoksen ilmoittajalle valtakirjan".

   ...

   Millaisessa muodossa tuo kirjallisena toimitettava kuolinpesän osoitteenmuutos pitää olla, olisiko mallia antaa? Kuolleen posti pitäisi siirtää pikaisesti kuolinpesän osoitteeseen ettei laskuja, sopimuspapereita ym. huku partnerin hoteisiin. Postiin on jo tehty, mutta Verohallintoon pitää vielä tehdä.

  • Postille tehty ilmoitus leviää aika monelle viralliselle taholle. Muistaakseni jo noin viikon kuluttua ilmoituksesta 99% postista osui uuteen osoitteeseen.

  • Ilmoitus tehdään muuttoilmoituslomakkeella. Lomakkeita saa posteista. Lomakkeessa ei ole mitään mainintaa kuolinpesästä joten täyttäkään soveltuvin osin maalaisjärjen mukaan. Valtakirjaa perikunnalta ei tarvita mukaan eikä virkatodistusta. Liitteitä ei laiteta kuoreen koska se menee optiseen lukupalveluun. Allekirjoitat lomakkeen itse.

   Netissä voi tehdä muuton vain itselleen ja samassa taloudessa asuville henkilöille. Edesmenneen henkilön osoitteenmuutoksesta lähetetään vahvistuskirje ja tarjous muuttopostipalvelusta (12kk ja maksullinen). Muuttopostipalvelun voi helpoiten tilata suoraan osoitteenmuutoksen yhteydessä lomakkeella. Tavallinen osoitteenmuutos ei maksa mitään.

   Näitä ohjeita oli vaikea löytää netistä mutta löytää vähän vaikeasti Postin nettisivuilta.
   Varatkaa vähintään 5 arkipäivää että homma alkaa varmasti toimia. Toivottavasti tästä on apua.

   • Hei,
    Kiitos neuvoistasi. Täytitkö postin lomakkeelle sekä postin että maistraatin osion?


  • Toivotaan että tämä sairas systeemi tuhoutuu pian. Jopa ihmisen kuolemasta tehdään viranomaisvainon kohde. Äärimmäisen ahdistavaa kuolleen sukulaisen byrokraattista vainoamista.
   Miksi hautarauha on niin tärkeä mutta ihmisen "olemassaloa" ei haluta jättää rauhaan. Miksi viranomaisilla on suuuremmat valtuudet ja oikeudet jonkun perheen omaiseen kuin itse omaisilla.

   Tällainen pahuus täytyy olla lähtöisin itse saatanasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   11965
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   4426
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   86
   2536
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1732
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1430