Alkoholin postimyynnissä vakavia puutteita

ei.viinaa.kakaroille

Esim. ylilaudalla lapset kehuskelevat kuinka saavat tilattua viinaa postissa, kuulemma missään vaiheessa ei ikää tarkisteta. Jo kertaalleen kielletyssä ovelle myynnissä tarkastettiin aina ikä, onko tämä nyt siis parempi että pennut saavat tilailtua koviakin juomia johonkin pakettiautomaattiin?

20

539

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sepisusi

   En usko, että saavat tilattua. Kunhan kehuvat.

  • KokeiltuOnx

   Sepi jaksaa vängätä asiasta kuin asiasta. Jos kauppias vaatii vain ja ainostaan raksi ruutuun - olethan täysi-ikäinen en menisi vannomaan, että järjestelmä on aukoton.

   Jokainen joka on käyttänyt verkkokauppoja tietää, että kauppiasta kiinnostaa vai myynti ei mikään muu. Minulta ei ole kukaan koskaan vaatinut EU-alueella mitään todistusta iästä. Poikkeus on USA, siltä tilatessa piti todistaa ikä lähettämättä kopio henkilökortista ja toki sain maksaa myös tullit - tämä ei ole ongelma EU-alueella.

   • sepisusi

    Näkyy nuo saavan muutenkin viinansa, näkyy olevan noita kusipäitä, jotka välittävät penikoille viinaa ansio mielessä.


  • rekku________

   Netistä saa helposti tilattua mitä tahansa, viinaa huumeita naisia, eikä kukaan ikää kysele missään vaiheessa. Jos vaan on mahdollisuus maksaa jotenkin, kortilla tms. niin se riittää.

   • viina_kovaa_kamaa

    Huumeet ja niihin verrattavat tutkimuskemikaalit, aseet jne. on sentään laittomia. Alkoholi ei, mutta lapsille sitäkään ei saa välittää. Olen toki itsekin ollut lapsi, mutta silloin tehtiin kiljua. Luojan kiitos että en saanut viinaa, ties missä nyt olisin...


   • turhaa_jeestelua
    viina_kovaa_kamaa kirjoitti:

    Huumeet ja niihin verrattavat tutkimuskemikaalit, aseet jne. on sentään laittomia. Alkoholi ei, mutta lapsille sitäkään ei saa välittää. Olen toki itsekin ollut lapsi, mutta silloin tehtiin kiljua. Luojan kiitos että en saanut viinaa, ties missä nyt olisin...

    Me tehtiin 17 prosenttista kotiviinä bändikämpällä alaikäisellä ja toimi paljon tykimmin kuin mitkään viinat joita myös tietysti organisointikykyisinä yksiöinä hommasimme helposti.


  • Kuriilien_villit

   Jos pakettiautomaatteihin saataisiin henkilötunnistus vaikka sirullisella kortilla ja niitä saisivat käyttää vain täysi-ikäiset, voisi ongelma ratketa. Mutta se veisi pakettiautomaateilta laillista tavaraa ostavat nuoret henkilöt asiakaskunnasta eli ei taida olla hyvä idea. Itella voisi kaiken nurmikonleikkuun ohella yhteistyössä tullin kanssa perustaa EU-viinapostin, johon voisi tilata alkoholijuomansa ja hoitaa vakuuden asetuksen + veronmaksun. Kyseessä ei olisi alkoholin vähittäismyynti, sillä tuotteethan olisi luovutettu kulutukseen jo lähtömaassa josta etäostaja ne ostaa.

  • apumies_

   Alko pitäisi lakkauttaa. Ei suomalaisille pidä viinaa antaa

   • karkeat_sukkahousut

    Ei sitä annetakaan, maksaa se täytyy.


   • apumies_
    karkeat_sukkahousut kirjoitti:

    Ei sitä annetakaan, maksaa se täytyy.

    No ei pidä myydäkään.


   • Lestahölkällä

    Lestahomo kertoo kuinka pitää juoda. Just joo.


  • eipäollu

   juuh kaikki ylilaudan käyttäjät ovat lapsia

  • ottakaaasioistaselvää

   Saksasta paljon tilaillaan viinaa suomeen. Ei niitä kauppoja kiinnosta ostajien ikä eikä niitä myöskään kiinnosta maksaa veroja suomeen (kaupan velvollisuus, ei ostajan). Jossain kohtaa verottaja havahtuu ja alkaa karhuaan saataviaan, jonka jälkeen loppuu myyminen suomeen ja ostajat vaihtavat nettikauppaa.

   Eli kyllä kuka tahansa pystyy tilaamaan viinaa netistä ja tulee vielä kotiovelle. Tämä on ostajalle täysin laillista.

   • tottaturiset

    EU:n sisältä ostettaessa valmisteveroista huolehtiminen kuuluu verottajalle eikä tullille, joten ei ole edes pelkoa että paketit jäisivät sinne. Eikä verovelvollisuus edes ole ostajalla.


  • MeneeköMetsään

   Tulli valvoo ja verottaja verottaa - näin se menee nykysin.
   Etämyyjän pitää maksaa verot Suomeen tai hän ei ole etämyyjä...

   • tarkennus

    Kyllä etämyyjä on etämyyjä, vaikka jättäisi verot maksamatta. Silloin se vain käytännössä kiertää veroja, mutta ei se muuta ostajan tai myyjän asemaa mitenkään. Jos nyt siis ajatellaan suomen verottajan näkökulmasta asiaa.


   • EnOleRobootti

    Tästä huolimatta etämyyjä maksaa verot jos ei maksa, myyjä ei ole etämyyjä, mikä tässä on vaikeata? Olen lukenut ohjeet monta kertaa ja syystä. Kannattaa lukea laki ja ymmärtää lukemansa.


   • PuustakoPitäisiVääntää
    tarkennus kirjoitti:

    Kyllä etämyyjä on etämyyjä, vaikka jättäisi verot maksamatta. Silloin se vain käytännössä kiertää veroja, mutta ei se muuta ostajan tai myyjän asemaa mitenkään. Jos nyt siis ajatellaan suomen verottajan näkökulmasta asiaa.

    Kyse ei ole verovelvollisuudesta vaan siitä miten etämyyjä määritetään. Etämyyjä maksaa verot. Tilaajan ei tietenkään tarvitse maksaa veroja - mutta siitä tässä ei ole kyse. Yritä ymmärtää, asia on aika simppeli.


   • TaasJonkunKakarat

    Käyttäkää jo niitä kortsuja, jos ette kehtaa omien pentujenne perään katsoa. Ei mene lapsienne oikeudet muiden oikeuksien edelle. Naapurimammatkin opettaa lapsiaan leikkimään parkkipaikalla ja sitten yritetään vähentää siellä liikennettä, kun lapset leikkii siellä. Ei omaa tyhmyyttä pidä lapsilleen siirtää. Toivon vilpittömästi kaikille pelkkää hyvää, mutta kansan yliholhoaminen ajaa mielentäni tän kansan umpikujaan.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   365
   5574
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3849
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   95
   1618
  4. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   371
   1452
  5. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1426
  6. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   1357
  7. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   11
   1329
  8. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   55
   1280
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   931
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   926
  Aihe