Sijoitussopimus päättynyt, silti pennut

Neuvotonensikertalainen

Eli tilanne on nyt tämä:
Minulla oli koira sijoitussopimuksella, joka on nyt jo päättynyt, eli koira on minun. Kasvattaja ei teettänyt sijoitusaikana koiralla pentuja vaan toiset pennut kantanartullaan. Sovimme silloin suullisesti, että hän voi käyttää koiraani sitten myöhemmin. No me riitaannuimme ihan muista asioista ja hän ilmoitti että ei tarvitse palata asiaan pentujen teettämisen tiimoilta. Ymmärsin että hän vetäytyy ja tein ulkopuolisen kasvattajan kanssa suunnitelmia. Yllättäen oman koirani kasvattaja ilmoitti pian tämän jälkeen, että koska hän on maksanut jalostukseen tarvittavia eläinlääkärikäyntejä ja näyttelyitä, täytyy minun antaa hänen teettää pennut koirallani. Muuten olen kuulemma käyttänyt häntä rahallisesti hyväkseni. Hän oli jo ottanut yhteyttä tähän toiseen kasvattajaan ja sanonut meillä olevan suullinen sopimus. Unohti varmaan kertoa että perui sen, koska tekemäni uusi suunnitelma peruuntui toisen kasvattajan toimesta tekstiviestillä! Olin kyllä yrittänyt häntä tavoittaa ja kysyä onko tilanne ennallaan, lupasi soittaa, mutta ilmeisesti nykyään kaikki aikuisetkin arastelevat suoraan puhumista...
Joka tapauksessa kysymys kuuluu, että olenko jotenkin velvollinen antamaan koirani kasvattajalle jalostuskäyttöön?

27

801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mustaavalkoisella

      Et ole velvollinen, jos sopimus on ollut vain suullinen eikä siitä ole mitään todisteita kasvattaja ei voi vaatia moista.

    • minelan1

      Suullinen sopimus on yhtä pätevä. kuin kirjaimellinen, ongelmana on vain siinä, että onko todisteita.Siinä painitaan sana sanaa vasten

    • parasapu

      Kysy kenneliiton neuvojalta miten kannattaa toimia.

    • Et ole millään lailla velvollinen antaman koiraasi. Suullista sopimusta pidetään kyllä sitovana ja itsekkin pidän sitä myös moraalisestikkin (tosin tässä tullaan aina sana-sanaa vastaan...), mutta sehän on kasvattajan toimesta purettu. Eli kasvattajalla ei ole mitään oikeuksia koiraan.
      Koiran sijoitussopimus on päättynyt, muuta sopimusta ei ole voimassa, joten ihan simppelisti koira on sinun ja määräysvalta.
      Sillä, että kasvattaja on maksanut mainitsemiasi juttuja, ei ole mitään merkitystä, koska hän on sopimuksenne perunut/päättänyt. jos hän on ne maksanut sijoitussopparin aikana, niin ne kuuluu siihen sopimukseen, ellei muuta ole sovittu. Tosin silläkään ei ole merkitystä, jos sopimus on peruttu, eikä siis ole mitään voimassa.

      Parasta olisi aina laittaa KAIKKI paperille, mitä sovitaan, ja jos tilanteet muuttuu, niin kirjata ne myös molemminpuolisesti.

    • Kiitoskaikille

      Kiitos vastauksista. Jostain syystä en saa vastattua samalla nimimerkillä...
      Kennelliitosta sanottiin vaan että pitäisi yrittää sopia keskenään ja että suullinen sopimus on yhtä pätevä, mutta niin on vastaavasti sen peruminenkin ja siitä minulla on onneksi viesti tallessa.

      Ap

    • kll

      Hei aloittaja. Mikset anna kasvattajan tehdä yhtä pentuettavaikka sopimus on päättynyt. Etsä siinä mitään menetä?

      • "Mikset anna..." Ei kai kukaan nyt niin tyhmä ole, että kun on sukset ristissä kasvattajan kanssa, niin antaisi vielä toiselle koiraansa käyttää, kun ei pakko ole...

        Aloittajalle, sinun ei tarvi millään lailla sopia mitään (ellet siis halua), koska teillä ei ole minkäänlaista sopimusta/velvoitetta enää olemassa. Ja kun sinulla on viellä sopimuksen purkautumisesta todiste, niin asia on entistä simppelimpi.


      • Neuvotonensikertalainen

        Juu en kyllä tässä tilanteessa suostu antamaan koiraani hänelle käyttöön, kun ei kerran ole pakko. Siinä kuitenkin jonkun verran täytyisi tehdä yhteistyötä.

        Kiitos paljon. Vastauksenne vahvistivat epäilyni.


    • minelan1

      Turha tätä asiaa on nyt tällä palstalla arvailla. sanon edelleen, että suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. VALAN VANNONEELLA todistajajallakin on velvollisuus pysyä totuudessa aina oikein, rangaituksen uhallakin. Väärästä valasta voi joutua jopa rangaistuksestatuksestiauksi vankilaan. Mutta se näyttö voi olla vaikeaakin, siksi on hyvä.että kaikki asiat olisivat kirjallisia.
      En tunne ja tiedä kasvattajaa, mutta kyllä hänelläkin pitää olla joku oikeus vaatimuksiinsa

      • Suullinen sopimus on pätevä, mutta aloittajan keississähän sellaista ei ole edes voimassa, kuten ei siis kirjallistakaan. Joten kasvattajalla ei siis tosiaan ole mitään oikeuksia vaatimuksiinsa.


      • Neuvotonensikertalainen

        "Turha tätä asiaa on nyt tällä palstalla arvailla. sanon edelleen, että suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. VALAN VANNONEELLA todistajajallakin on velvollisuus pysyä totuudessa aina oikein, rangaituksen uhallakin. Väärästä valasta voi joutua jopa rangaistuksestatuksestiauksi vankilaan. Mutta se näyttö voi olla vaikeaakin, siksi on hyvä.että kaikki asiat olisivat kirjallisia.
        En tunne ja tiedä kasvattajaa, mutta kyllä hänelläkin pitää olla joku oikeus vaatimuksiinsa"

        Kyllä. Suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin, mutta eikös sama sitten päde sopimuksen purkuunkin? Kirjallinen sopimus on päättynyt ja suullisen kasvattaja perui viestillä, joka on tallessa. Minkäänlaista voimassa olevaa sopimusta ei ole. Miksi kasvattajalla siis pitäisi olla oikeus vaatimuksiinsa?


    • kamalakamala

      kll! Tilanne on sama kun jos naapuri haluaisi teettää koirallani pennut itselleen niin MIKSI pitäisi suostua? Omistaja määrittelee täysin mitä hän tekee koirallaan., ei kasvattaja, kaveri tai naapuri. En IKINÄ antaisi omaa narttuani vieraalle pentujen tekoa varten. Eli minulla ei ikinä tule olemaan sijoituskoiraakaan. Se olen minä joka ottaisin itse vastuun koirani ja pentueen voinnista. Kll:lle koira ei selvästi ole kovin tärkeä emotionaalisesti vaan enemmän materiaa, jos koira voi ihan hyvin käydä muutaman kuukauden muualla penikoimassa. Suurimmalle osaa ihmisiä koira on kuitenkin perheenjäsen jota harvmmin toivotaan pois kotoa.

      • Minelan1

        Niin. kasvattajakin voi olla erittäin kiintynyt pentuihinsa,eikä haluaisi yhtäkään pentua vieraalle ihmiselle. Mutta se kuuluu tähän järjestelmään.Ja siksi olisi mukavaa,jos niitä pentuja tuotaisiin näytille aina joskus ja vähintään niistä kuulisi aina silloin tällöin. Olen itse hyvin tarkka myydessäni pentujani pois, mutta se ei tarkoita sitä, että en olisi halukas kuulemaan ja näkemään toistuvasti-


      • kll

        Jos on sovittu pentueen teettämisestä niin onse aika kusipäistä kun ei annakkaan koiraa vaivaiseen yhteen pennutukseen vaikka sijoitus onkin mukamas "päättynyt".

        En antais omaa koiraa vieraalle pennutukseen mutta se onkin vähän eri juttu koska olen ostanut sen ihan omaksi...rakkaaksi perheenjäseneks ym. En ole koskaan ottanut sijoituskoiraa.


      • molossi
        kll kirjoitti:

        Jos on sovittu pentueen teettämisestä niin onse aika kusipäistä kun ei annakkaan koiraa vaivaiseen yhteen pennutukseen vaikka sijoitus onkin mukamas "päättynyt".

        En antais omaa koiraa vieraalle pennutukseen mutta se onkin vähän eri juttu koska olen ostanut sen ihan omaksi...rakkaaksi perheenjäseneks ym. En ole koskaan ottanut sijoituskoiraa.

        Mahdatko nyt tietää edes mitä sijoitus on... Siinä ollaan pikkasen enemmän tekemisissä keskenään (toki muutenkin voidaan olla), kuin myydyssä tapauksessa. Joten on aika tärkeää, että oltaisiin samoilla linjoilla asioissa ja tultaisiin toimeen. Ja millä lailla se tekee ihmisestä kusipäisen, jos ei anna koiraansa käyttää, jos ei halua ja sen omistaa pelkästään?
        Ja ihan samalla lailla ne sijoitetut on perheenjäseniä (kenelle koirat nyt ylipäätään on), kuin myydyt. Ja parempi se on kasvattaa pienimuotoisesti ja sijoittaa koiria, kuin keräillä niitä kennelrakennuksiin. ..


      • kipiti

        kll, "ei annakkaan koiraa vaivaiseen yhteen pennutukseen"

        Entäs sitten jos antaa koiransa pennutukseen, tulee vaikka synnytyksessä ongelmia ja koira kuolee? Siinä menee koira ja korvauksia et saa, kun itse olet koirasi lainannut.


    • helluvaa

      No mitä ihan omilla aivoillasi ajattelet. Täytyykö sinun antaa koirasi jalostuskäyttöön jollekin joka sen nyt vaan sattuu haluamaan.

      • Neuvotonensikertalainen

        Ei tarvitse. Valitettavasti kyseessä ei kuitenkaan ole joku vaan, vaan sukulainen, joka kuvittelee voivansa pompottaa muita ihmisiä ihan miten lystää... Minun kohdalla se loppui nyt.


      • Neuvotonensikertalainen

        Ja tosiaan kysyin, koska halusin olla varma että minulla on oikeus ja mahdollisuus olla suostumatta hänen vaatimuksiin.


      • tdaa

        Asia selviää helposri myös siten, että lukee sen paperin, mihin on ninensä laittanut.

        Tällä palstalla moni " tietää" vaikka ei ole sitä sopimusta nähnyt, minkä olet tehnyt.


      • Kääpiösusi

        Sopimukset voi olla myös suullisia, ja silloin voi tilanne olla epäselvempi. Kuten tässä aloittajan tapauksessa. Fiksua olisi laittaa kaikki paperille mitä sovitaan, mutta eipä sitä tule aina ajatelleeksi.


      • Neuvotonensikertalainen
        tdaa kirjoitti:

        Asia selviää helposri myös siten, että lukee sen paperin, mihin on ninensä laittanut.

        Tällä palstalla moni " tietää" vaikka ei ole sitä sopimusta nähnyt, minkä olet tehnyt.

        Sijoitussopimuksessa ei ole mitään epäselvää, sehän on kirjallinen ja päättynyt 😊


    • muuttaasopimuksia

      Mikä rotu on kyseessä?
      Tuli vaan mieleen tutun koiran kasvattaja, joka yritti myös tollasta...he ei suostuneet, eikä tullut mitään ongelmia.

      • Neuvotonensikertalainen

        En usko että on sama. Tämä on vasta aloitteleva kasvattaja.


    • minelan

      Turhaan nyt mollaat kasvajasi koiran omistajaa. Ja kaikilla mahdollisilla sivuilla. Hanki asianajaja niin kaikki olennainen selvitetään raastuvan päätöksellä. Mutta vielä on yksi mahdollisuus. Viedä asia korkeinoikeus päättää miten asiat ovat, mutta tämä tulee kalliiksi ja mahdollisuus on, että sinä häviät jutun, jolloin sinä maksat molempien oikkeuskulut

      • Neuvotonensikertalainen

        "Turhaan nyt mollaat kasvajasi koiran omistajaa. Ja kaikilla mahdollisilla sivuilla."
        SIIS HÄH?
        Ei sillä että ymmärtäisin mitä tuo ensimmäinen lause tarkoittaa, mutta jos kuitenkin minua tarkoitat niin tämä on ainut sivu ja keskustelupalsta, jossa olen kirjottanut yleensäkään mistään asiasta pitkään aikaan. Viimeeksi olen kirjoitellut vauvapalstoilla 7 vuotta sitten... Tämä palsta tuli esiin googlen kautta kun etsin vastaavia tapauksia.
        Ja asianajajaa en tarvitse. Suullisen sopimuksen purku on tullut minulle kirjallisena ja sijoitussopimus on päättynyt. Ei ole enää mitään epäselvää 😊


    • Ilmainenbitcoin

      Ilmaisia bitcoineja tarjolla (satosheja) joka 15min uusi lunastus max5000 satoshia kerralla 5% päivittäinen korko.

      Olen itse tätä sivustoa jo käyttänyt jonkin verran edukseni :) ja se toimii kuten pitää ei sillä toki rikastu, mutta ilmainen tuotto maistuu :)

      Tästä pääset alkuun ja lunastat ensimmäisen bonuksen- http://bonusbitcoin.co/?ref=46BC952EDFBC

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      247
      3587
    2. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      65
      1342
    3. Taasko on ammuskeltu kaupungilla

      Mitä,mitä,mitä??? Tämä ei vetele!
      Kokkola
      39
      1101
    4. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      67
      1066
    5. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      1031
    6. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      1000
    7. Mitä muka hyvää kaivatussasi on?

      Kysymys otsikossa
      Ikävä
      42
      809
    8. Onko kaivattusi

      ressukka? Miten on?
      Ikävä
      37
      778
    9. Vuoden loppuun asti kaipaan

      Enkä katso sinä aikana muihin suuntiin. Jos tämä juttu ei etene mihinkään nykyisestä, niin unohdan sinut. En päätä ystäv
      Ikävä
      68
      765
    10. Koko maailma elää valhetta

      Lähestulkoon koko maailma elää valhetta. Tietomme on valhetta, luulomme arvailuja ja pahuus jokaisessa sydämessä, jos ei
      Uskonnot ja uskomukset
      356
      750
    Aihe