Labravastaukset

lablabx

Olin tänään kilpparikokeissa, TSH 2.14 ja T4V 14. Thyroxinia syön 0.1mg päivässä. Onkohan tuo annostus sopiva?

23

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puoskaritleikkii

      On viisainta keskustella hoidosta lääkärin kanssa.
      Täällä self made -puoskarit leikkivät lääkäriä.

    • rajalla_on
    • vajaatoimintainen

      Aloituksessa näkyy kellonaika 15:51 ja ensimmäinen vastaus klo 16:08 samana päivänä.
      Palstalla on trolli joka tekee kysymyksiä kilpirauhaskokeen tuloksista ja itse vastaa omaan kysymykseen.Ei kannata lähteä vedätykseen mukaan mutta on hyvä kertoa palstan trollista jotta palstaa lukevat ymmärtävät että osa laboratoriotuloksia aloitukseen laittavista on itse asiassa trollin tekemiä aloituksia.
      Olisi parempi ettei kukaan laittaisi omia kilpirauhasarvojaan aloituksiin niin trolli jäisi yksin omiin "keskusteluihinsa" ja muut voisivat paremmin keskittyä todellisiin aloituksiin ja keskusteluun aiheesta.

      • maallikkojakaaskeidaa

        Trolli tuo on. Aivan sairas ilmiö sinänsä esittää kysymys ja vastata sitten itse. Tällainen pulppuaa persoonapatologiasta.
        Trolli hiljenisi kyllä tuolla yllä mainitulla metodilla.


      • vajaatoimintainen

        Näin on.Trolli toistaa pakonomaisesti tiettyjä sanoja,ohjeita tai linkkejä englannin kielisille sivustoille.Samoin toistuu kehoitus käydä laboratoriokokeissa,ostamassa lääkkeet Kreikasta ja nostaa T4v viitealueen yläosaan.Myös tietyt sanat kuten hashimoto toistuu koko ajan ja toisinaan viestin vakuuttavuutta pyritään kohottamaan mainitsemalla prof Välimäki tai Tri Toft.


    • hyvät.tietolähteet

      Kilpirauhasfoorumi on kai Suomessa merkittävin avoin foorumi tällaisille kyselyille. Sieltä puuttuvat nämä "vajaatoimintainen"-tyyppiset endotrollit, jotka ahkerasti mitätöivät uusimpia tutkimustuloksia ja yhteenvetoja tuhansien potilaiden havainnoista.

      Facebookiinhan suuri valtaosa keskusteluista on siirtynyt. Paras tietämys on Kilpirauhaspotilaat ry:n jäsenten suljetussa ryhmässä.

    • lablabx

      Täällä aloittaja, enkä ole mikään trolli, enkä ole vastannut itselleni. Kiitos kaikille vastauksista. Lääkäri ei ole vielä ottanut yhteyttä labratuloksista, mutta oletan, ettei noilla arvoilla kuitenkaan annosta lähdetä nostamaan tuosta 0,1mg:sta. Palelua on edelleen ja jonkin verran ylipainoa, josta on vaikeaa päästä kokonaan.
      En sitten tiedä, miten paljon vaikuttaisi, jos ottaisin vaikka joka toinen päivä puolitoista tablettia, tuota 0,1milligrammaista?

      • oireettomuustunnukset

        "lääkityllä pitäisi olla TSH ainakin alle 1:n ja T4v viitealueen yläosassa."

        TSH on oikeasti terveillä 1.1...1.2 mutta lääkityllä oltava alempi tai paljon alempi. Alempi koska tyroksiini jarruttaa maksassa muuntumista T4:stä T3:een.
        https://drive.google.com/open?id=0B94Wq-KMIhMVb200VWtHblpVbEU

        Välimäki Kilpi 1-2015 sivulla 4 mainitsee että saa painua mittaamattomiin.

        Tuo ohje "T4v yläkolmannekseen tai -neljännekseen" on kokemusperäinen havainto tilanteesta jossa oireet poistuvat. Tarkempi on mm. Ilvesmäen ja Pöntysen suositus "T3v välillä 5...6". Siis kolmoshormoni.


      • mahtuuko-reseptiin

        Riittävätkö tabletit jos otat keskimäärin 1.25?
        Tuo omavaltainen nosto pitää muistaa lopettaa kuukasi tai puolitoista ennen verikokeita, muuten lääkäri luulee 100µg:n antavat saadut tulokset.


    • UUspotilas

      Hyvä että kirjoitellaan. Minulla ko. arvot olivat 2,1 ja 13,7. Testi oli ensimmäinen. Olen pitkään potenut kaikkia kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyviä oireita. Ruumiin lämpö kainalosta on ollut joskus paljon alle 35C. En siis saa lääkitystä, eikä lääkäri pitänyt arvoja vielä huonoina. Tiedän kuitenkin, että monissa maissa ainakin TSH pitäisi olla alle 2, jotta asiat ovat kunnossa. Tunnetaan myös vajaatoiminta, jossa arvot ovat ok, mutta oireet viittaavat kakkostyypin kilpirauhasen vajaatoimintaan. Vastatkaa minullekin jotain, ettei tarvitse itse vastata.

      • Hashimototyreootiikko

        TSH:ta merkittävämpi luku olisi T4v eli tuo jälkimmäinen, joka olisi hyvä olla siellä 20 paikkeilla, sillä tämä on useimmille optimaalisin. TSH saa laskea vaikka 0 tuntumaan.

        En tiedä mistä kummasta johtuu, että vajaatoiminnan tietämys ja hoito on varsinkin terveyskeskuksissa ihan retuperällä, vaikka kyseessä on jo kauan ja hyvin tunnettu kansantauti.
        Taitaa monen lääkärin motivaatio ja kunnianhimon puute sekä potilaita vähättelevä asenne selittää paljon, mukava palkka vain tärkeintä.


      • Enymmärrätätä
        Hashimototyreootiikko kirjoitti:

        TSH:ta merkittävämpi luku olisi T4v eli tuo jälkimmäinen, joka olisi hyvä olla siellä 20 paikkeilla, sillä tämä on useimmille optimaalisin. TSH saa laskea vaikka 0 tuntumaan.

        En tiedä mistä kummasta johtuu, että vajaatoiminnan tietämys ja hoito on varsinkin terveyskeskuksissa ihan retuperällä, vaikka kyseessä on jo kauan ja hyvin tunnettu kansantauti.
        Taitaa monen lääkärin motivaatio ja kunnianhimon puute sekä potilaita vähättelevä asenne selittää paljon, mukava palkka vain tärkeintä.

        Minulla kilppari leikattu pois. Lääkitys 100mikrogrammaa. Juuri otettu labrat eli Tsh 0.07 ja T4v 17. Lääkäri sanoi Tsh alarajaksi 0.03. Meinasi että minulla menee ylitoiminnan puolelle. Oireet kyllä täsmää, mutta eikö nuo lukemat pitäisi olla ihanteelliset???


      • mittauta_T3v

        Vain ja ainoastaan T3v näyttää ylitoiminnan.


      • enymmärrätätä
        mittauta_T3v kirjoitti:

        Vain ja ainoastaan T3v näyttää ylitoiminnan.

        No miksi minulta sitten vähennetään lääkitystä noiden kahden arvon perusteella????? Tiedä enää ketä uskoo. :(


      • wait-and-see

        Lääketilastosta näkee että vain joka viideskymmenes kilpparivaiva on liikatoimintaa, mutta lääkärit niitä ovat innokkaita keksimään.

        Autoimmuunityreoidiitti ("Hashimoto") voi heittää vajislaisen välillä liikatoiminnalle.

        Sithän näet. Jos vähentäminen tuo lisää oireita, ei ollut liikatoiminta.


    • TrollinTSH

      Trollilla on pakkomielteenä TSH sekä väärät viitearvot joilla terveistä tulisi sairaita.

    • trollijakaaskeidaa

      Trolli jakaa uutterasti skeidaa. Kateellinen, katkera lääkäreille.

    • UUspotilas

      Hyi, kun te olette ilkeitä, ei tee mieli tälle palstalle. Olen ensimmäistä kertaa kyselemässä ja voisin laittaa ulkolaisten lääkäreiden palstoilla olevat arvot tähän. Meillä diabeteksen kanssa oli aikoinaan sama juttu. Tietysti tärkeintä on oireet ja niiden poisto, vaikka arvot olisivat kohdallaan, paras keino on edelleen testata lääkityksen mahti. Näin tehtiin ennen päteviä testejä. En usko niihin TROLLEIHINNE.

      • vajaatoimintainen

        Sehän se juuri on trollausta että laitetaan yksittäisen yhdistyksen tai lääkärin yksi lause ja kerrotaan että se on totuus jota kaikki voivat soveltaa omaan elämäänsä.
        Täällä on äärimmäisen yksipuolista tietoa.Esimerkiksi euroopan unionissa on yhteistyötä ja tutkimustietoa varmasti myös kilpirauhassairauksista mutta enpä ole nähnyt tällä palstalla Eu-tason tietoa aiheesta.
        Eihän sitä voi järjellä selittää että tänne tulee pelkästään omaan napaan tuijottavia jotka aina tekevät uuden aloituksen omista kilpirauhasarvoistaan.Kyseessä on varmasti enimmäkseen trollin tekemät aloitukset.
        Minua ainakin minua kiinnostaa muiden omakohtaiset kokemukset kilpirauhasen vajaatoimnnasta.En vain yleensä löydä keskustelua joka käsittelisi tavallisen vajaatoimintaa potevan arkielämää.


      • Suomiendot_paitsiossa

        On tosiaan totta, että EU:n tasolla on yhteistyötä ja tutkimustietoa kilpirauhassairauksista. Euroopan kilpirauhaslääkäreillä on oma euroopanlaajuinen yhdistys, European Thyroid Association (ETA). Se on siis lääkärijärjestö.

        ETA pitää esimerkiksi joka vuosi isoja monipäiväisiä kongresseja, joissa esitellään uusimpia tutkimustuloksia ja ansiokkaita lääkäreitä kutsutaan luennoitsijoiksi tai sessioiden puheenjohtajiksi.

        Tässä on vain se ongelma, että suomalaiset endokrinologit eivät esittele mitään tutkimuksia, koska heillä ei ole kilpirauhastutkimusta. Viime syksynä ETAn vuosikongressi oli naapurimassa Tanskassa, Kööpenhaminassa. Yhtäkään suomalaista endokrinologia ei näkynyt mailla halmeilla, yksikään suomalainen endokrinologi ei esittänyt tutkimustuloksia eikä yhtäkään suomalaista endokrinologia ollut kutsuttu luennoitsijaksi tai puheenjohtajaksi. Esityksiä ja luentoja oli 46 maasta, eli lähes kaikki Euroopan maat edustettuina ja paljon Euroopan ulkopuoleltakin tulleita. Suomesta ei ketään (Kilpirauhasliitto oli lähettänyt yhden sisätautilääkärin, joka ei ole endokrinologi, pitämään pienen posterin, ainoa osallistuja Suomesta).

        Suomen Terveysjärjestö teki tilanteen takia kysymyksiä kaikille Suomen lääketieteellisille ja kaikille yliopistollisille keskussairaaloille. Katso kysymykset omalle keskussairaalallesi. Kysymykset ovat linkkinä kirjoituksen alla: http://www.terveysjarjesto.fi/stj-blogikirjoitukset/91-suomen-endokrinologit-jaaneet-paitsioon


    • lablabx

      Aloittaja täällä. Lääkäri ottu uhteyttä, annos pysyy ennallaan, eli 0,1mg X 1. Olen ennenkin törmännyt täällä noihin mielipiteisiin, että lääkityksellä pitäisi TSH:n olla lähes nollassa ja T4V:n viitearvojen ylälaidassa. Ihmettelen tällaisia arvoja, ovatko ne edes realistisia?
      En voi uskoa, että KAIKKI lääkärit olisisvat niin pihalla hoito-ohjeineen ja vain täällä päivystävät "kaikkitietävät" kilpirauhasexpertit osaisivat kilpirauhassairauksien hoidon ja laboratorioarvot. Kyllä lääkärin koulutuksessa ja jatkokoulutuksissa on perusteelliset ja ajan tasalla olevat tiedot kuinka kilpirauhasen vajaatoiminta todetaan, kontrolloidaan ja hoidetaan. Mutta ainahan näitä "besserwissereitä" löytyy, jotka ilman mitään koulutusta jankkaavat yhtä mielipidettä totuutena.

      • feel_free_to_discard

        Eräs Euroopan kokeneimmista endoista haarukoi oireet poistavan lääkityksen TYYPILLISESTI johtavan TSH-arvoihin 0.2...0.5. Jopa mittaamattoman matalat saattavat olla joillakin potilaille tarpeen. Juurihan joku antoi linkin Kilpi-lehteen (2-2015?) jossa Välimäki kertoi tästä. Joku toinen taas Ilvesmäen samansisältöiseen luentokalvoon.

        45 tuhannen potilaan koemukset keränneellä foorumilla on päädytty tuohon suositukseen että T4v ja T3v oltava viitealueen yläosassa (tyroksiinilla siis). Parikin tutkijaa on todennut että T3v parhaiten korreloi vajispotilaan hyvinvointiin.

        Mutta ihan vapaaehtoistahan kokemusten ja tieteellisten tutkimusten huomioonottaminen tietysti on.


    • trollijakaaskeidaa

      Trolli on uuttera. Jakaa skeidaa. Kateellinen ja katkera lääkäreille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2302
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2065
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1609
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1191
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1190
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1029
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      114
      1024
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1016
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1013
    Aihe