Kuntojudo harrastuksena +30v. miehelle?

2oejpo2r1h

Otsikon mukaisesti, harkitsen kuntojudon aloittamista. Minkäänlaista kamppailulajitaustaa mulla ei ole, ja liikkuminen on rajoittunut pyöräilyyn, kävelyyn sekä uintiin ( n. 20 min. päivittäinen venyttely). Lisäksi aiemman sairastumisen johdosta kunto pääsi putoamaan ja läskiä kertyi. Tavoitteena on kuitenkin peruskunnon rakentaminen ja laihdutus kesän aikana kun omalla paikkakunnalla kuntojudon peruskurssi alkanee elokuussa.

Eli kuinka hyvä kuntoilulaji judo olisi mun kaltaiselle tapaukselle? Tuossa kurssi-ilmoituksessa kyllä sanottiin että se sopii kaikenikäisille, mutta ajatellin kysyä vielä täältä ettei sitten ole paikat aivan hajalla parin kerran jälkeen.

23

2042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghtkl

      Kokeilemalla se selviää. Rohkeasti mukaan vaan.

    • aikuisharrastaja

      Toinen hyvä vaihtoehto on bjj.

      • Aikuistenjudopuuhastelua

        Kyllä, suosittelen bjj niin ei tarvi reenata yksin tai lasten kanssa.
        Pääsee heti tosi toimiin ja on ammattivetäjät.
        Kuntojudoryhmät puuhastelua ja huruilua.
        Vöissä etenee kykyjen mukaan.


      • AP_2oejpo2r1h

        Kiitoksia vinkistä, mietin vielä tuota bjj:tä. Tuo paikallinen kuntojudoryhmä on siis yli 16-vuotiaille ja osaanottajia oli kuulemma yli 20 viime vuonna. Eli ainakin pääsee treenaamaan aikuisten /nuorten kanssa. Enkä välttämättä ihan heti halua "tositoimiin" vaan kevyempikin puuhailu käy ainakin aluksi.


      • BJJUDO
        AP_2oejpo2r1h kirjoitti:

        Kiitoksia vinkistä, mietin vielä tuota bjj:tä. Tuo paikallinen kuntojudoryhmä on siis yli 16-vuotiaille ja osaanottajia oli kuulemma yli 20 viime vuonna. Eli ainakin pääsee treenaamaan aikuisten /nuorten kanssa. Enkä välttämättä ihan heti halua "tositoimiin" vaan kevyempikin puuhailu käy ainakin aluksi.

        30 Arman Brasiliassa jujutsua opettelemassa: http://www.ruutu.fi/video/826288


      • Judo100

        Judon osalta sanoisin, että jos osaat kuperkeikan, niin sulla on hyvät valmiudet ukemin eli turvallisen kaatumisen harjoitteluun. Se on tärkeää, koska judossa olennaisena osana on kaverin heittäminen ja siitä mattovääntöön jatkaminen. Jos et osaa kuperkeikkaa, niin ukemin oppiminen on vaikeampaa, niin bjj voisi olla parempi kun siinä ei juuri kaveria heitellä eikä alastuloa tarvi juuri osata.


    • EnSuosittelee

      En suosittele, koska : sulla menee selkä rikki....

    • Nujumies

      Moro,

      Judo sopii kyllä yli 30v. aloitettavaksi. Hyvä on, jos on oma motoriikka siten hallussa, että kupperiskeikka menee pehmeällä ilman mustelmia ja kolinoita =). Se on jo hyvä mittari aikuisen kropan valmiuteen aloitta judo. Pitää kuunnella vain aina omaa kroppaa ja edetä tekniikka, ei vauhti edellä. Lajissa kuin lajissa saa itsensä vanhempana rikki, kun lihakset ja hermosto saavat uuden lajin myötä täysin uutta mietittävää.

      Sen voin sanoa, että BJJ tai Judo -tulet nauttimaan ja notkistumaan aivan varmasti. Judossa mitellään enemmän pystyssä ja brassissa matossa, thats about it.

      Tuo onhauska läppä tuo "kuntojudossa vain lapsia ja huru-ukkoilua" -riippu täysin seurasta missä treenaa. Monissa seuroissa "tällä hurupuolella" on aika hiton kovia nelikymmpisiä entisiä kilpailijoita, joten sinne vaan kokeilemaan ne ken sanoo veteraanikilpajudokaa ( 35v.) tisunläpsyttelijäksi.

      Mukavia hetkiä valitsemasi lajin parissa

      • Huruukkoilija

        Hyvä kirjoitus Nujumieheltä!

        Jäin itse pohtimaan tuota huru-ukkoilua. Kyllä meillä myös on kuntojudossa varsin kovia tekijöitä ja randoria erittäin paljon. Lapsia siellä ei käy lainkaan. Kuntojudo ainakin meillä tarkoittaa aikuisten yleistä ryhmää huomattavasti fyysisempää treeniä. Randorin osuus harjoituksesta on reilusti yli 50%. Seurakohtaisia eroja saattaa toki olla.


      • aergthrtdgdzfs

        Jos kuntojudo on kovempaa kuin yleiset treenit, brändäys on pielessä. Niinhän se on judossa yleensäkin.

        Sen ihan tavallisen judon pitäisi olla sitä fyysistä, kovaa treeniä, oikeaa judoa. Kuntojudo ymmärretään kuntoiluksi judohengessä, vrt. nyrkkeily ja kuntonyrkkeily


      • cvhjuikjopöl
        aergthrtdgdzfs kirjoitti:

        Jos kuntojudo on kovempaa kuin yleiset treenit, brändäys on pielessä. Niinhän se on judossa yleensäkin.

        Sen ihan tavallisen judon pitäisi olla sitä fyysistä, kovaa treeniä, oikeaa judoa. Kuntojudo ymmärretään kuntoiluksi judohengessä, vrt. nyrkkeily ja kuntonyrkkeily

        Juuri näin.
        Jos kuntojudo on kovempaa kuin ns. normaalit harjoitukset, niin on aivan persellään seuran harjoitussuunnitelmat.


      • Huruukkoilija
        cvhjuikjopöl kirjoitti:

        Juuri näin.
        Jos kuntojudo on kovempaa kuin ns. normaalit harjoitukset, niin on aivan persellään seuran harjoitussuunnitelmat.

        Yleisissä treeneissä keskitytään enemmän tekniikkaan ja kuntojudossa fysiikkaan. Mielestäni täysin loogista. Tämä kuntojudo käsitteenä pitää näemmä sisällää paljon erilaisia harjoituksia. Käymällä seuran treeneissä saa käsityksen mitä mitkäkin harjoitukset todella ovat.


      • Huruukkoilija
        cvhjuikjopöl kirjoitti:

        Juuri näin.
        Jos kuntojudo on kovempaa kuin ns. normaalit harjoitukset, niin on aivan persellään seuran harjoitussuunnitelmat.

        Ei seuran harjoitussuunniltemat ole perseellään, mutta tietysti harjoitusten nimeä voi miettiä. Semmoisekin olen kyllä meidän seurassa havainnut, että riippuu aika paljon harjoitusten vetäjästä millaiset treenit milloinkin ovat. Yhtenäistä linjaa ei siis ole ja treenien kovuuden voi päätellä etukäteen siitä, kun katsoo kenen vuoro on harkat vetää. Osa ohjaajista keskittyy enemmän tekniikkaan ja osalla taas pääasia tuntuu olevan, että judogi on täysin hiestä märkä harjoitusten jälkeen.


    • Taitojavoima

      Koko kuntojudo on terminä turha. Judossa on tarkoitus heittää ihmisiä. Heittäminen on jännittävää ja hauskaa, ja sen takia ihmiset lajiin ihastuvat. Jotta heittäminen mitenkään voisi onnistua, tarvitaan sekä tekniikkaa ja fysiikkaa. Molempia pitää harjoituksissa karttua tai judoka ei kehity. Judo ei näet toimi pyhällä hengellä vaan taidolla ja lihaksilla. Tämä pätee riippumatta iästä ja tavoitetasosta.

    • epäkuntojudo

      Nimen perusteella ihmiset tulkitsevat kuntojudon samanlaiseksi lajiksi kuntonyrkkeilyn ja kuntopotkunyrkkeilyn kanssa. Kamppailuhenkistä jumppaa, jossa ei kuitenkaan kamppailla. Judoa ilman randoria? Tällaiselle on tilausta, mutta sen ei pitäisi olla ainoa tapa harjoitella ei-kilpailijoille. Judoa ei pitäisi sanoa kuntojudoksi eikä kuntojudoa judoksi.

      ps. Odotan milloin alkaa ensimmäinen kuntovapaaottelukurssi. TapOut paita päälle ja kuntopiiriä ;)

    • Nujumies

      Kuntojudo -nimestä en itsekään välitä. Olis sitten vaikka kilparyhmä ja aikuisten ryhmä tms. vaikka kuntojudossa käsittääkseni otetaan myös piiputtavia randoreita pystyssä ja matossa. Veikkaan, että "kuntojudo" -termin sisältö vaihtelee melkolailla seurojen välillä. Pääasia kait on, että jengi liikkuu ja tekee sitä mistä tykkää, eikä peilaa muiden eikä omaa toimintaansa aina joku vs. Joku tapoutkovajuttu.. Se on vähän ehkä spedeä.

    • judokavuodesta68

      Tavattoman kovia olivat 60-70 luvun judokat, koska tiedän parikin 70 luvn suomen mestaria jotka pistävät mattoon ja taputtamaan nuoria sm-tason kilpailijoita.
      Simo A ja Korpiolan veljekset olivat luunkovia judokoita aikoinaan ja silloinoli judossa vauhtia, mm Kyösti käytti taidoillaan kuristuksia ja käsilukkoja psytyssä ja otti ipponeita näillä tätä ei näe enää tänä päivänä vaan nyt nuhjataan pitempään.
      Itse kuntojudoilen ja otan tasapäisesti randoria nuorempien kanssa ja vedän tekniikkatreenejä seurassa kilpailijoille koska perustekniikka on kaiken A ja O ja kun hyvä perusta sen varaan kulkee matsikin, näin toimittiin 70 luvulla ja se on kallio jonka varaan rakentaa.

    • judokavm60

      Kuntojudoilemalla voi 30 vuotiaana aloittanut päästä ihan mustaankin vyöhon asti kun treenaa säännöllisesti 3 kertaa viikko ja käy osallistumassa esim alempien vöiden sm-kisoihin tai piirinmestaruuskisoihin että saa judopassiin kisamerkinnät.
      Euroopan huipulle pääsy vaatiiikin jo päivittäsitä treeniä tai jopa harjoitukset kaksi kertaa päivä, laji, puntti, vetokumitreeni ja juoksu.
      Mikäli rahaa on niin Japaniin, siellä on paljon yliopistoja joiden judotaso on korkea ja saa ottaa kymmeniä matseja päivässä, japanista moni suomen huippu on hakenut judotehonsa ja sanotaankin että vasta japanisssa käynyt on JUDOKA.
      Onnea uuteen lajiin ja lajivalintaan valise Judo se kannattaa.

    • sakarimatti

      Naapuri aloitti judon nelikymppisenä ja oli 70 luvulla sm-mitaleilla oli kyllä kovan urheilutausta pohjana, yleisurheilu, hiihto ja nyrkkeily.
      Kolmekymppisenä on hyvä aika aloittaa, itse treenaan 3 kertaa viikko ja teen kotisalilla, ukemit, ja vetokumitreenit, juurikaan muutta voimaa en harjoita mutta randorissa otan tasapäisesti kilpailijoiden kanssa, peruskuntoa on hyvä hoitaa pari kertaa viikossa pitkä kävelylylenkki tai 5-10 km juoksua.
      Minäkin olen jo yli 30 v ja judoa on tullut tehtyä jo viisi vuotta.

    • judojj

      Kuminauhan veto eri puolille on loistava harjoitusmuoto heittojen hiomiseen, itse keskityin siihen ja penkki ylätalja salilla ja judotreeni kolme kertaa viikko ja näillä opeilla otin mm, sm hopeaa ja pronssia ja kummallakin kerralla sarjan voittaja oli "ammatikseen" treenaava ja olympiaedustaja sarjassaan, tämä siis jo vuosia sitten.
      Dan kokeeseen valmistauduin hiomalla perusteknikkaa ja ottamalla ukejen kanssa 30 matsia päivässä, tie mustaan vyöhön on hikinen ja pitkä mutta se kannattaa.
      Nykyään treenaan Judon ohella jujutsua ja isku/potkutreenit vedän kuntopiirinä pururadan telineillä.
      Vanhakin jaksaa kun on motiivia ja Judon jälkeen jujutsu on tuonut paljon innostusta ja sitä varsinaista itsepuolustusharjoitelua.
      Vanhoista judokoista nostan korkealle,Kivisen, Akreniuksen, Korpiolat olivat oikeita lajimiehiä, jujutsusta tietenkin Ave joka opasti alussa paljon, Kuuno, Hirvonen ja Mustis oli kova ja pätevä kaveri ja Seppänen ja Tenhunen.

    • totuudentatami

      Kuntojudolla ei 30 vuotiaana aloittanut huippukilpailijaksi ehdi , mutta kovaan kuntoon kyllä pääsee ja saa ottaa kovia randoreita ja ukemeja ja vanhoilta parroilta kannatta ottaa oppia matossa , heillä on tietoa ja kokemusta.
      Jujutsu on kova ja tehokas laji ja toimii kadulla, jujutsu aloittaa siitä mihin judo lopettaa eli silloin itsepuolsutusopettelu alkaa ja näin sanoi mm. jujutsu sensei Bryan Cheek entinen 4 danin judoka brtiteistä joka judon kilpauran jälkeen keskittyi vain jujutsuun sen tehokkuuden takia.
      Cheekin pihtilukot ovat muuten todella kivuliaita ja mies on käsittämättömän taitava ja kunnioitusta herättävä, kävi Suomessa jo Aven leireillä 80 luvulla.

    • AP_2oejpo2r1h

      Kiitoksia kaikille vastauksista. Vielä selvennyksenä, että otsikossa oleva "kuntojudo" oli terminä mitä ilmeisesti huonosti valittu. Mitä oikeastaan yritin kysyä että käykö judo - paitsi että siinä on tietysti kilpailullinen tai kamppailullinen puoli - monipuolisesta liikunnasta. Näin vastausten perusteella on.

      En ole kiinnostunut niinkään judosta itsepuolustuslajina, joten sillä puolella ei ole väliä.

    • Einiintosissaanjudoa

      Eilen meitä oli kesätreeneissä 9 henkeä, ikähaarukka 22 - 65 vuotta. Tekniikkaa ja mattotreeniä ja loppuun pari randoria. Muutama kaveri joutui pitämään pari hengähdystaukoa välillä ja hyvä niin. Jokainen ottaa oman kuntotadon mukaan. Kivaa oli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe