Hyvä terveys - lehden numerossa 7/2017 sivulla 16 kerrotaan: "Täysjyväviljaa ja paljon kuituja syövien suolistossa syntyy enemmän indolipropionihappoa, joka näyttää vasta julkaistun tutkimuksen mukaan vähentävän riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen".
Että siitä vaan pekonit koirille, jos niillekään, ja syömään täysjyväruista.
Taas uusi tieto diabeetikoille
22
697
Vastaukset
- vekulinköpingistä
Aloitus täyttä asiaa!
- kauraonterveellistä
Ja kauraa myös, osta 100% kauraleipää.
- ei_auttanut
Söin paljon täysjyväleipää ennen sairastumistani kakkostyypin diabetekseen. Miksi näin kävi? Oliko pitänyt ahtaa leipää vieläkin enemmän mahaan?
En uskalla enää kokeilla parantuisinko diabeteksesta, jos alkaisaisin taas syömään runsaasti leipää.- puheenjohtaja1
Ei kukaan eikä missään ole sanonut, että täysjyvävilja estää sokeritaudin 100 - prosenttisesti. Mutta riski pienenee, se on tosi.
- töhtöri.tölönen
puheenjohtaja1 kirjoitti:
Ei kukaan eikä missään ole sanonut, että täysjyvävilja estää sokeritaudin 100 - prosenttisesti. Mutta riski pienenee, se on tosi.
höpöhöpö. turha valehdella. tärkeintä on paino - ylipainosta seuraa väistämättä 2-tyypin diabetes ennemmin tai myöhemmin. ja tämä on fakta.
- älähöpöjäpuhu
töhtöri.tölönen kirjoitti:
höpöhöpö. turha valehdella. tärkeintä on paino - ylipainosta seuraa väistämättä 2-tyypin diabetes ennemmin tai myöhemmin. ja tämä on fakta.
Ei muuten seuraa, tiedän sen tuttavapiiristäni. On jo varsin iäkkäitä läskejä, joilla kuitenkin on loistavat sokeriarvot.
AINA pitää olla pohjalla geneettinen taipumus joka todellakin on suurimmalla osalla suomalaisista, varsinkin Itä-Suomessa. - töhtöri.tölönen
älähöpöjäpuhu kirjoitti:
Ei muuten seuraa, tiedän sen tuttavapiiristäni. On jo varsin iäkkäitä läskejä, joilla kuitenkin on loistavat sokeriarvot.
AINA pitää olla pohjalla geneettinen taipumus joka todellakin on suurimmalla osalla suomalaisista, varsinkin Itä-Suomessa.Poikkeus vahvistaa säännön.
Nykyään ei ole enää yhtään perhettä/sukua jossa ei olisi 2-tyypin diabetesta ylipainoisissa yli 60v ikäisissä. PISTE. - sitkeä.kysymys
töhtöri.tölönen kirjoitti:
Poikkeus vahvistaa säännön.
Nykyään ei ole enää yhtään perhettä/sukua jossa ei olisi 2-tyypin diabetesta ylipainoisissa yli 60v ikäisissä. PISTE.----Poikkeus vahvistaa säännön---
Joo, mutta riittävän monta poikkeusta kumoaa säännön jota ei ole. - varmaan_estävät_tervey
puheenjohtaja1 kirjoitti:
Ei kukaan eikä missään ole sanonut, että täysjyvävilja estää sokeritaudin 100 - prosenttisesti. Mutta riski pienenee, se on tosi.
Oikea täysjyvä- tai ruisleipää eioleSuomessa valitettavasti saatavilla. Käytössä onrunsassokerisiksi jalostetut viljalajikkeet jotka vielä on käsiteltyniin, että viljat sokeristuvat. Useimpiinon lisätty vielä sokeria, siirappia,hedelmiä ja tärkkelystä.
- hpv27
varmaan_estävät_tervey kirjoitti:
Oikea täysjyvä- tai ruisleipää eioleSuomessa valitettavasti saatavilla. Käytössä onrunsassokerisiksi jalostetut viljalajikkeet jotka vielä on käsiteltyniin, että viljat sokeristuvat. Useimpiinon lisätty vielä sokeria, siirappia,hedelmiä ja tärkkelystä.
Oululaisen jälkiuunileipiin ei ole lisätty sokeria eikä oikein muihinkaan ja viljoja on jalostettu johonkin ihan muuhun suuntaan. Tämä raising olla niitä kendricsin satuja.
- eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Oululaisen jälkiuunileipiin ei ole lisätty sokeria eikä oikein muihinkaan ja viljoja on jalostettu johonkin ihan muuhun suuntaan. Tämä raising olla niitä kendricsin satuja.
Jotain on lisätty. Ennen ku ostit vaalean leivän niin se parissa päivässä homehtu ja nytten se on edustavan näköinen pari viikkoo, mutta alakaa haisemaan paskalle. Samoin on hyllyikää nostettu muillekkin elintarvikkeille.
- En_viitsi_sanoa
eimuuta kirjoitti:
Jotain on lisätty. Ennen ku ostit vaalean leivän niin se parissa päivässä homehtu ja nytten se on edustavan näköinen pari viikkoo, mutta alakaa haisemaan paskalle. Samoin on hyllyikää nostettu muillekkin elintarvikkeille.
Nykyisin leipomoiden jauhot ja tuotantotilat ovat niin puhtaita ettei leipä saa homeitiöitä sieltä. Homeet tarttuu vasta kotona jolloin käyttöaika on pidempi ennen kuin leipä alkaa homentumaan. Yleensä ehtii kuivumaan ennen sitä, joka sekin vähentää homeen esiintymistä.
- hpv27
En_viitsi_sanoa kirjoitti:
Nykyisin leipomoiden jauhot ja tuotantotilat ovat niin puhtaita ettei leipä saa homeitiöitä sieltä. Homeet tarttuu vasta kotona jolloin käyttöaika on pidempi ennen kuin leipä alkaa homentumaan. Yleensä ehtii kuivumaan ennen sitä, joka sekin vähentää homeen esiintymistä.
Joo, tuosta käytetään termiä aseptinen tuotanto. Ei ihan steriiliä mutta lähellä sitä.
Hauska kikka kodin homeitiöiden toteamiseen on sellainen, että ostetaan paketti ikileipää ja otetaan paketista yksi viipale ja laitetaan muovipussiin. Verrokkia sitten pidetään pussin ulkopuolella puolisen tuntia ennen siihen sulkemista. 2-3 vuorokauden kuluttua sitten verrataan viipaleita toisiinsa.
- tieto-ei-tuo-tuskaa
Hyvä ja oikea tieto vaan lisääntyy:
http://www.iltalehti.fi/terveys/201706130124034_tr.shtml
Näin sitä pitää hoitaa terveyttään, oli diabeetikko tai ei. - RAL-
http://www.iltalehti.fi/diabetes/201708102200318274_di.shtml
Nyt löytyi sitten tällaista tietoa. ?- hpv27
Abstrakti löytyy täältä:
http://care.diabetesjournals.org/content/40/8/1041
Mielenkiintoista oli se, että diabetesriski kasvoi lineaarisesti punaisen lihan syönnin mukaan eli tavallaan ei ole turvallista punaisen lihan syönnin määrää tuossa suhteessa.
Tutkimus on tehty Harwardissa ja julkaistu erittäin arvostetussa lehdessä eli painoarvoa on. - humpuukiavaan
Ainoa oikea tieto löytyy tuolta länsinaapurin suunnalta. Siispä kumartakaamme sinnepäin ja unohtakaamme kaiken maailman "tutkimukset".
- hyvätpahat
Parikymmentä vuotta sitten leipä homehtu parissa päivässä, mutta nytten se säilyy hyvän näköisenä pari viikkoo ja maku on muuttunut epämääräiseksi ällöksi. Lienee pistetty riittävästi säilöntä aineita jotta säilyy hyllyssä pitkään. Taitaa ne säilöntäaineet tappaa myös suolistosta hyvät ja pahat.
- hpv27
Juu ei. Leipä pakataan aseptisest niin homeitiöt eivät pääse sen kimppuun. Mihinkään ruoka-aineeseen ei laiteta niin paljoa säilöntäaineita että niistä olisi haittaa, säilöntäaineargikoille kuiteinkin on niistä haittaa.
- Puustinen.tietää
Maailman ainoa diabetes-asiantuntija on työtön paperimies Puustinen Ruotsista, uskokaa jo. Jos hän sanoo, että sianihra ja voi parantavat diabeteksen, myös 1-tyyppisen, niin asian on pakko olla niin.
Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?
Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https3133566En sitten aio sinua odotella
Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e831669- 431500
Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"
Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan561425En vain ole riittävä
Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o271290Kuka sinä oikeen olet
Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej471250Oon pahoillani että
Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(491212Hei, vain sinä voit tehdä sen.
Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change61180Persut vajosivat pinnan alle
Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka1821161- 261147