Yamaha 2t 40-98 summeri/autolube

autolube

Vaihdoin 2t säiliöön uuden alaletkun ja samalla laitoin uudet yamahan 2t öljyt.
Hetken ajelun jälkeen alkoi summerista kuulua vaimea ääni. Hiljaisempi kuin lämpötilasta johtuva (anturit testattu irrottamalla ja yhdistämällä piuhat, käytetty myös kattilassa ja toiminta testattu). Koneen lämpötila on ok, tämä ääni ei liity nyt siihen. Miten kone varoittaa öljystä? Koneen edessä palaa kuitenkin vihreä valo, eli anturi pelaa..? Olisiko pitänyt jotenkin ilmata, vai missä meni vikaan? Koneeseen meneviin letkuihin venttiilien jälkeen oli tullut uutta öljyä.. (eri väri).

15

4231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käytännössä

      Paaliin.

    • Argon86

      Hälytysjärjestelmä varoittaa öljynmäärästä ja ylilämmöstä samalla tavalla. Yhtä kova jatkuva äänimerkki, sekä tehorajoitin astuu voimaan. Vaikuttaa siltä, että sulla on hälytysjärjestelmän pinkissä johdossa tai kaukosäätimen summerin johdossa pieni hirnautuma, joka ottaa maihin kiinni ja se saa summerin soimaan vaimeasti.

      • autolube

        Tuo täytyy tarkistaa kunhan menen mökille. Summerin ääni kuullosti aluksi vaimealta ja jonkun ajan päästä vähän koveni(vai soiko vain päässä..)Tehonrajoittimesta ei osaa sanoa kun en uskaltanut ajaa kuin tyhjäkäynnillä. Annoin koneen jäähtyä ja käynnistin uudestaan. Summerin ääni ei kuulunut heti. Siihen meni jonkun aikaa. Kone varoittaa vain öljyn määrästä, ei voitelun toimimattomuudesta..?


      • Argon86
        autolube kirjoitti:

        Tuo täytyy tarkistaa kunhan menen mökille. Summerin ääni kuullosti aluksi vaimealta ja jonkun ajan päästä vähän koveni(vai soiko vain päässä..)Tehonrajoittimesta ei osaa sanoa kun en uskaltanut ajaa kuin tyhjäkäynnillä. Annoin koneen jäähtyä ja käynnistin uudestaan. Summerin ääni ei kuulunut heti. Siihen meni jonkun aikaa. Kone varoittaa vain öljyn määrästä, ei voitelun toimimattomuudesta..?

        Jos hälytysjärjestelmä laukeaa niin kone ei anna ottaa muistaakseni 2000 rpm enemmän kierroksia. Tämän saa kuitattua sammuttamalla koneen käyttämällä avaimen 0-asennossa. Eli tyhjäkäynnillä pystyy ajamaan, vaikka hälyt on päällä. Öljysäiliössä on kumitutin alla pinnankorkeusanturi, jonka voi nostaa pois ja tarkistaa toiminnan.

        Kone varoittaa vain öljynmäärästä ja ylilämmöstä.

        Kannattaa vielä ennen seuraavaa kertaa ottaa konekoppa pois ja käynnistää kone. Jos vesi kiertää niin kättä pystyy pitämään kannen ja lohkon päällä. Samoin merkkisuihkun pitää olla voimakas ja koneen lämmettyä, myös pakoputkesta rikin yläosasta pitää alkaa lentää vettä.


      • autolube

        Kiitos. Nämä testataan


    • Pahin virhe tuli siinä että aloit häiriköimään paalarin työtä

      • autolube

        Onneks edes joku kykenee asialliseen kommentointiin


      • Anonyymi

        Haista sinä paska..sinun pahin virhe oli kun synnyit tähän maailmaan.


    • autolube

      No nyt on testailtu..
      Laitoin kylmänä käyntiin, annoin käydä tyhjäkäynnillä aika kauan ennenkuin summeri alkoi huutaa. Ensin vaimeasti, viimein kovaa.
      Otin öljysäiliön anturin käteen ja testailin, toimii.
      Otin summerista pinkin piuhan irti ja lähin uisteleen, jonkun ajan kuluttua yritin lähteä vauhdilla..eipäs onnistunut. kierroksenrajoitin puuttui peliin.
      Seuraavaksi annoin koneen jäähtyä ja nappasin anturin pois kolostaan. Annoin koneen käydä ja taas summeri alkoi huutaa. Ei voinut olla kuuma.
      Sitten otin summererista ja anturista liittimet irti ja laitoin siihen välille uuden piuhan. Siis suoraan lämpötilaanturilta summeriin. Ei huutanut enää, mutten ole varma kävikö muuten normaalisti, testaan sen vielä huomenna. Öljyanturin pinkki piuha menee lämpötilaanturille ja siitä sitten eteenpäin. Meneekö se suoraan summerille vai meneekö se jonkun laitteen läpi välillä? Ei pysty seuraamaan.. Ohitinko jotain kun laitoin uuden piuhan suoraan anturilta summerille? Anturin toinen piuha näytti menevän releelle.
      Samalla kun noitten kans räpelsin niin huomasin summerin äänen muutuvan sitä liikuteltaessa...
      Minusta pakoputkesta ei tullut vettä..
      Mikä on sen ylemmän lämpötilaanturin tehtävä josta menee suoraan piuhat boxiin?
      Ja mikä pudottaa kierrokset ja miten vian tullessa päälle?

      • NoNytSenVoiLaittaa

        Paaliin.


    • autolube

      Kävihän se normaalisti, eikä lyönyt vikatilaa päälle.
      Vastaan itselleni kun ei parempaakaan tietoa näytä löytyvän..boxin taisin ohittaa. En löytänyt netin syövereistä just tuohon sopivaa kaaviota, mistä olisin nuo kaikki ymmärtänyt.

      • Argon86

        Pinkki piuha on hälytysjärjestelmä ja sen kuuluu jakaantua öljysäiliön pinnankorkeusanturista kannen lämpötila-anturiin. Siitä pinkki jatkaa boxille. Öljysäiliön anturi ja lämpötila-anturi toimii samalla tavalla, että jos ylikuumenee tai öljy loppuu niin anturit yhdistävät ja maadoittavat pinkin piuhan ja boxi laskee kierrokset.

        Muistaakseni pinkki tulee johtosarjaa pitkin myös kaukohallinta laitteelle ja maadoitettu pinkki saa summerin huutamaan.

        Öljysäiliön anturin voit kytkeä takaisin toimintaan. Veikkaan ja uskon, että vika on kannen lämpötila-anturissa. Sen voit irtikytkeä jos olet varma, ettei kone ylikuumene. Kannattaa kuitenkin laittaa uusi lämpötila-anturi tilaukseen! Irroitetun lämpötila-anturin johdot kun laitat yhteen niin summerin pitäisi huutaa kokoajan, vaikka kone ei ole edes käynnissä. (virrat päällä)


      • autolube

        Summeri huusi vaikka otin lämpötila-anturilta piuhat irti. Samalla testasin yhdistää anturille menevät piuhat, jolloin summeri alkoi huutaa kovaa. Piuhat irrallaan vaimeasti. En kyllä ymmärtänyt ottaa virtoja pois välillä.
        Pinkki meni johtosarjaa pitkin kaukohallintalaitteelle, summerille. Juuri tämän piuhan korvasin uudella, anturista asti, tosin ohi boxin. Vasta tuon tehtyäni loppui huuto, eikä mennyt rajottajalle.
        Anturi yhdistää vasta 95 asteessa, jonka myös testasin kattilassa.
        Tuohon lämpötilaan ei voi sormiaan työntää, koneeseen voi.


      • Argon86

        Vaikuttaa ihan toimivalta, ehkä boxissa onkin vikaa.. Sitä ei välttämättä tarvitse uusia, mutta tietää olla jossain tilanteessa hieman varovaisempi, että kuulee summerin myös ajossa jos oikeasti tulee tilanne päälle. Summeria yksinään ei välttämättä huomaa, mutta kun kierrosten rajoitin on astunut peliin ja kierrokset ovat hävinneet niin sen jälkeen on kuullut summerinkin.

        Joo muutaman kerran kun lämpöhäly on lauennut niin vesi on kiehunut lohkon ja kannen kyljessä. Normaalisti pitäisi olla noin 50 asteinen, että voi hyvin pitää jonkun aikaa kättä koneen päällä.


    • autolube

      Boxi justiin vaihdettu. Ostettu käytettynä ja myyty toimivana.. :)
      Muutaman kilometrin sillä ajelin aikasemmin kaasu pohjassa ja hyvin toimi.
      Aikasemmassa boxissa muut ongelmat...on vähän teettänyt töitä tämä yksilö.
      Kyseessä sama kone.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14838034/yamaha-40-hytyy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe