Lapsi 8v ja judon aloitus

vinkkejävastaanotetaan

Mitä seuraa ja ryhmää suosittelette? Onko mahdollista aloittaa sellaisessa ryhmässä, joka ei tähtää kilpailutoimintaan? Kyseessä pääkaupunkiseutu eli kyseeseen tulee Helsinki, Espoo, Vantaa alueet. Onko kurssien alku syksyllä vai voiko aloittaa jo kesäaikana?

24

1390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeilemaanvaan

      Monessa seurassa alkavat kurssit syksyllä. Lähes kaikissa voi harrastaa ilman kisaamista, joskin sitä kyllä kannattaa käydä kokeilemassa aloittelijoiden kisoissa koska se on hauskaa. Ainakin Meido-kanissa voi aloittaa milloin vain, niillä on rullaava sisäänotto.

    • pääkaupunkiseudullamonta

      Valitkaa nyt alkuun vain se lähin seura ja myöhemmin voitte sitten harkita jotain muuta jos tarvetta ilmenee.

    • Katomyösmuitalajeja

      Aloittaisin jostain helsinkiläisestä seurasta judon harrastamisen. Esim. just edellä mainittu Meidokan on monipuolisesti hyvä seura. Siellä tunnutaan tuettavan sekä kisaajia että ei-kisaajia ja henki vaikuttaa aina kaikkia tsemppaavalta, reippaalta. Vantaalla seurat on enempi sellaisia perheklaaneja, pienempiä sisäänvääntyneitä yhteisöjä, joissa yksikin vaikea persoona voi vaikuttaa suhteessa paljon enemmän kuin isommassa seurassa. Osa niistä myös keskittyy vain skabaan. Tietysti myös päinvastoin: Jos ja kun pienessäkin jengissä kohdalle sattuu joku todella hyvä vetäjä tai persoona eikä muista välitä, niin sitten syntyy tiivis kiva tekeminen heti ja lapsillakin on kivaa judota. Espoosta ei ole niin tietoa. Ehkä seurat siellä ovat keskimäärin jostain tuolta välilltä ja hieman aina asetelmat vuosien varrella muuttuen. Kaikkea hyvää judon elinikäisen tiennne alkuun.

      • Mäenkestä

        Vmp


      • JäsentenMäärät

    • cvhjhjjll

      Tixi on iso. Se on varmaan kanssa suositeltava seura aloittelevalle 8 vuotiaalle, jos vaikka asuu siinä lähellä.

    • MoniSeuraHyvä

      Samaa mieltä siitä, että lähin seura on varmasti hyvä valinta tuossa äissä. Hontai Judo Suutarilassa on varmasti yksi hyvä valinta. Seurojen nettisivuihin kannattaa hieman tutustua. Millä tavalla seurasta siellä kerrotaan? Onko pelkkiä kilpailutoimintaan liittyivät uusia vai kerrottaanko monipuolisesti seuran toiminnasta ym?

    • Ukemu

      Magas ehdottomasti. Siellä korostetaan lajin herrasmiesmäisyyttä.

      • Yksinhuoltaja

        Pikku-tyttäreni 7 v on kiinnostunut. Asumme ihan lähellä . Siellä samassa paikassa treenaa kans se Pukama. Kumpi olisi kivempi ? Emme osaa päättää. Tässä ketjussa kyllä tuo Kerava näyttää kaikkein parhaimmailta, mutta sinne on matkaa.


      • Ulkopm
        Yksinhuoltaja kirjoitti:

        Pikku-tyttäreni 7 v on kiinnostunut. Asumme ihan lähellä . Siellä samassa paikassa treenaa kans se Pukama. Kumpi olisi kivempi ? Emme osaa päättää. Tässä ketjussa kyllä tuo Kerava näyttää kaikkein parhaimmailta, mutta sinne on matkaa.

        Tutustumalla se selviää. Yleensä harjoituksissa saa käydä yhden tai kaksi kertaa kokeilemassa ennen kuin päättää jatkaako ryhmässä. Antaa lapsen sitten valita kummassa hän haluaa käydä.


    • AntaaJunnunValita
    • Jäljestänäkee

      Kannattaa katsoa myös kisatilastoja, jos kilpajudo kiinnostaa. Ja kertoohan se jotain seuran aktiivisuudesta ja valmennuksen osuvuudesta. Esim täällä mainitulla Meidokanilla ei ole junnucupeissa nykyisin edes joukkuetta eli tulevaisuus näyttää vaatimattomalta eikä seurakaverit ja valmentajat ainakaan inspiroi treenaamaan.

      • Ihmettlevä

        Mihin nuo väitteet perustuvat?


    • Ulkopm

      Todella outoa lähteä laittamaan seuroja järjestykseen junnucupien perusteella. Paljon olennaisempaa on, että lapsi tykkää käydä harjoituksissa, harjoitusten aikataulut sopivat lapsen ja perheen aikatauluihin ja harjoituspaikka on sopivan lähellä. Kilpajudo tulee jos on tullakseen ja siihen kyllä löytyy monesta seurasta innokkaita opastajia.

      • Arvotnäkyyaina

        Sinusta siis ei ole ollenkaan kummallista, että on satoja jäseniä seuroissa joista tulee 0-3 osallistujaa aloittelijoiden kisoihin?

        Jos seuralla on kisaavia u21-u18 ryhmiä niin se kertoo, että 10 vuotta sitten joku valmentaja osasi innostaa tenavia ja kipinää on siinä ryhmässä pidetty yllä. Jos sen sijaan nyt isosta massasta junioreita ei juuri kukaan kokeile kisaamista, se kertoo seuran tämän hetken toiminnasta ja arvovalinnoista. Ja sen, että tulevaisuus ei ole ruusuinen.

        En laittaisi lastani seuraan, joka sanoo opettavansa kamppailulajia mutta jonka juniorit eivät kamppaile.


      • Ulkopm
        Arvotnäkyyaina kirjoitti:

        Sinusta siis ei ole ollenkaan kummallista, että on satoja jäseniä seuroissa joista tulee 0-3 osallistujaa aloittelijoiden kisoihin?

        Jos seuralla on kisaavia u21-u18 ryhmiä niin se kertoo, että 10 vuotta sitten joku valmentaja osasi innostaa tenavia ja kipinää on siinä ryhmässä pidetty yllä. Jos sen sijaan nyt isosta massasta junioreita ei juuri kukaan kokeile kisaamista, se kertoo seuran tämän hetken toiminnasta ja arvovalinnoista. Ja sen, että tulevaisuus ei ole ruusuinen.

        En laittaisi lastani seuraan, joka sanoo opettavansa kamppailulajia mutta jonka juniorit eivät kamppaile.

        Aloittaja tiedusteli suosituksia 8-vuotiaan judoharrastuksen aloittamisesta ja vieläpä ryhmässä joka "ei tähtää kilpailutoimintaan". Siksi en lähtisi laittamaan seuroja järjestykseen junnucupien perustella, vaan löytyy paljon parempia kriteereitä valita sopiva harjoittelupaikka.

        Mitä tulee kilpajudoon, niin toivon tietysti kaikkien seurojen olevan sen suhteen aktiivisia. Kyllä se luonnollisesti vaikuttaa, kun jo peruskurssilla aletaan tähän kannustamaan ja lähdetään vaikka koko kurssin voimin johonkin junnucupiin. Myös pienten junioireiden oma kisaryhmä on erittäin hyvä niille, joilla on kiinnostusta on intoa kisaamiseen.

        Ja kyllä minustakin on kummallista, "että on satoja jäseniä seuroissa joista tulee 0-3 osallistujaa aloittelijoiden kisoihin". Olen tästä asiasta aivan samaa mieltä.

        Judokisoissa käyminen kertoo paljon myös eri seurojen yleisestä kulttuurista. Siellä näkee judon lisäksi, miten kilpailijat, valmentajat ja huoltojoukot osaavat käyttäytyä. Minä en haluaisi lastani sellaiseen seuraan, jossa valmentaja käyttäytyy sopimattomasti ja näin näyttää lapsille huonoa esimerkkiä. Ei ole välttämättä ollenkaan huono ajatus mennä tutustumismielessä käymään junnucupissa ja katsoa sitä touhua. Nopeasti siellä huomaa, minkä seuran treeneihin ei ainakaan lastaan halua laittaa.


    • Meidohyvä
    • omaan_pussiin

      Eikö Meidokaniin ole tullut uusia harrastajia, kun täällä pitää mainostaa :)))

      • Ulkopm

        Minä taas ajattelin Meidokanin junnutoiminnan olevan niin laadukasta ja monipuolista, että se kestää arvioinnin ja uskaltavat sitä jopa näin kriittisellä palstalla mainostaa :)


    • Perheellinentalkoomies

      Minkä seuran ketjun aloittaja lopulta valitsi ja mikä painoi vaakakupissa?

      Tässä joitakin pohtimisen arvoisia juttuja. Kokemusteni mukaan parhaimmat kamppailulajiseurat ovat sekä edullisia maksuiltaan että erittäin hyviä kisamenestykseltään.

      Maksut:
      Tavallisissa lapsiperheissä rahalla on aina merkitystä. Judoa voi harrastaa erittäin edullisesti tai kuluttaa siihen valtavia summia. Välillä täytyy ihmetellä vanhempia, että miksi ihmeessä he ovat valmiita maksamaan jopa 3-4 kertaisia maksuja verrattuna samassa kaupungissa toimivaan toiseen seuraan. Todennäköisesti kyse on jostain mielikuvista, sillä vaikkapa junnujen kisamenestys ei tue mielikuvia paremmista treeneistä tai paremmasta laadusta.

      Kisamenestys:
      Joku täällä nosti esiin junnucupien tilastot. Tätä asiaa voi laajentaa koskemaan seuran kisamenestystä ylipäätään. Hyvät judoseurat ovat aktiivisia kisaamaan ja päinvastoin! Judoshiai.fi -sivultolta selviää varsin helposti missä seurassa kasvaa kisaajia ja missä ei. Monen seuran osalta kisa-aktiivisuus on suorastaan säälittävä.

      Summa summarun:
      Kun vertaa maksuja ja kisa-aktiivisuutta, niin helposti havaitseen miten maksuiltaan kallit seurat loistavat sekä kisamenestyksessä että aktiivisuudessa poissaolollaan. Parhaissa seuroissa tehdään paljon talkootyötä ja seuran toiminnassa mukana olevat eivät tee sitä rahan takia vaan puhtaasta rakkaudesta lajia kohtaan. Tämä rakkaus ja into lajia kohtaan näkyy erinomaisena talkootyönä, jonka tuloksena seura pystyy kasvattamaan erinomaisia judokoita vuodesta toiseen.

    • oooooo

      Harmi kun aloittaja ei koskaan palannut kertomaan seuravalinnastaan. Mielenkiintoista olisi ollut tietää miten mielikuva ja todellisuus olisivat vastanneet toisiaan. Osalla seuroista on tällä välin tapahtunut selvää kehitystä ja toisilla taas taantumista. Oman mielikuvani mukaan pääkaupunkiseudun seuroista Meidokan ja Tikkurila ovat varsin hyvin aktivoituneet lasten kisaamisessa ja Startticupeissa ja muissakin kisoissa näyttäisi osallistujia piisaavan. Sen sijaan osa seuroista tuntuu unohtaneen kilpajudon kokonaan.

      • öpoi

        mistähän se johtuu?Olisiko Liiton politiikalla asiassa sormensa pelissä?


      • Dasdasdass

        Öpoin on turha hakea liitosta syytä suuntaan tai toiseen: hyvät seurat ovat hyviä ihan liitosta riippumatta. Työ tehdään tatamilla, ei kabineteissa.


    • Junnujudo

      Tältä palstalta tuskin saat vastausta. Ketjukommentti alussa oli loistva, mut sit taas urpoa alkaa säätämään ja asiayhteys katoaa. Lue ne alkukommentit. Ei väliä alussa. Kokeilkaa kilpailemista parin vuoden päästä. Kaikille laji tai kilpaileminen ei sovi. Sitten jatkatte harrastamista.... sen näkee vasta muutamien vuosien jälkeen. Joka seura opettaa ukemit ja perusheitot samalla tavalla... ei seuralla ole väliä ainakaan alkuun. Tsemppiä 8v uudelle harrastukselle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe