Alkoholistien kohtelu terveydenhuollossa

oekrj

Onko asiallista vai onko havaittavissa asennnoitumista, lääkärien ja hoitohenkilöiden kohdalta? Kenties negatiivista sellaista?

On! Jokainen alkoholista riippuvaiseksi jäänyt on sen varmasti kokenut.

Alkoholistit ovat alinta kastia. Mitäs juovat. Kuka pakottaa juomaan? Luuserit. Yhteiskunnan taakka. Tympeähköä käytöstä hoitajista lääkäreihin.

Toisaalta: kuka pakottaa myöskään syömään yli oman tarpeen? Ylipainosta johtuvat terveysongelmat ovat paaaaaaljon yleisempiä ja _huomattavasti_ isompi rasite terveydenhuollolle ja yhteiskunnalle.

Esimerkiksi rasvamaksa - yleisin maksasairaus - aiheutuu huomattavassa osassa tapauksista ylensyönnistä, ylipainosta. Läskejä ei kuitenkaan systeemissä nöyryytetä ja yksisilmäisesti tuomita, vaan nähdään pikemminkin ihmisinä.

32

1465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-juoppo

      Mutta eihän alkoholistia tarvitsekaan terveyskeskuksessa kohdella mitenkään erityisen hellästi tai ymmärtäväisesti. Riittää kun alkoholistille kerrotaan seuraavat faktat:

      - Alkoholismi on sairaus ja sinä olet alkoholisti
      - Sinä tarvitset ulkopuolista apua
      - Tässä tietoa, mistä saat apua
      - Päätös on sinun, jatkatko juomista vai otatko vastaan apua

      Yleensähän terveyskeskuksessa vaan autetaan juoppoa juomaan lisää. Juopolle annetaan jokin hieno diagnoosi kuten masennus, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai postatraumaattinen stressireaktio jne. Näin toimitaan ja juoppo saa mukaansa pameja sekä joskus jopa automaattireseptin lisäpameihin, ja sillä tavalla taas yksi puhdas alkoholisti alkaa sekakäyttämään. Pamit mahdollistavat juomisen jatkumisen vielä muutaman vuoden ajan.
      Joskus juoppo ohjataan kallonkutistajalle, joka yrittää epätoivoisesti löytää juopon lapsuudesta jotain "sopivaa" syytä juomiselle. Ja sitten juopolle voidaankin jo kirjoittaa uusia pameja, että juominen tuntuisi vielä jonkin aikaa hiukan hauskemmalta.

      Ei alkoholistia tarvitse mitenkään erityisesti ymmärtää.
      Alkoholisti on tosiaan sairas, vakavasti sairas, ja ilman oikeanlaista hoitoa alkoholisti todennäköisesti kuolee ennenaikaisesti. Kuolema ei ole mitenkään kaunis tai tavoiteltava, ja sen todellisen hinnan siitäkin maksavat juopon läheiset, lapset ja muut sukulaiset. Juoppo itse pääsee omasta kuolemastaan kuten koko elämästäänkin - kuin pässi veräjästä.

      Terveyskeskuksissa riittää ihan oikeitakin potilaita. Ei terveyskeskuksen henkilökunnalla ole koulutusta alkoholismin hoitoon, eikä aikaa hyysätä juoppoja.

      • pässiveräjästä

        Tähän ei ole minullakaan entisenä juoppona mitään lisäämistä eikä muuteltavaa; juopon on ihan itse lopetettava juomisensa. Siinä on se pointti.


      • Diapamit tai muut bentsot annetaan kylläkin kramppien takia. Eikä niitä anneta pitkäksi aikaa, ellei sitten oikeasti löydy sieltä alkoholismin alta muuta suurempaa syytä. Monella voi kuule ihan oikeasti olla vaikka mitä mielenterveyden ongelmia joihin tarvitsee ammattilaisen apua sekä ainakin alkuun lääkinnällistä apua. Vaikka itse et kuulu tuohon ryhmään, kyllä meitä löytyy, vaikka sinä et sitä ymmärräkään.

        Mutta se on totta, että itsestä se lopettaminen lähtee ja raittiina pysyminen on itsestä kiinni. Tuesta ei ole harmia siitäkään, mutta raittiina pysymyninen vaatii, sitä, että löytää itse itsestään ne avaimet sen hallintaan.


    • 45prosenttiaveroa

      Alkoholin ostaminen tulisi kieltää henkilöiltä, jotka saavat toimeentulotukea tai työkyvyttömyyseläkettä. Olisi kohtuullista kohtuukäyttäjien kannalta , että jokainen maksaisi työ- tai pääomatuloansioilla
      alkoholin käyttönsä. Kotimaisen juopon elättäminen verorahoin on tuottamatonta, turhaa ja lisää entisestään veronmaksajien kuormaa ja lainanottoa.
      Juoppojen toimeentulotuet menevät ryyppäämiseen, jonka jälkeen veronmaksajien kustantamat kalliit erikoissairaanhoidot, mutta lopputuloksena työkyvyttömänä kuolema alkoholisairauksiin lisäksi elinaikanaan lukuisat poliisia työllistävät säilöönotot ja selviämisasemat. Oulun seudun kallein potilas on ollut tehohoitoa vaatinut haimatulehduspotilas , jonka kulut veronmaksajille olivat yli 200 tuhatta euroa.
      Yleensä ennen kallista erikoissairaanhoidon jaksoa alkoholisoitunutta tyhjäntoimittajaa on tuettu vuosikaudet asumistuella, psykiatrian palveluilla ja toimeentulotuella , jotta voisi ryypätä kaupungin maksamassa kaksiossa ja käydä valittamassa surkeaa elämäänsä psykiatreille ja sosiaaliviranomaisille.
      En todellakaan usko, että ns. alkoholismista johtuvia fyysisiä sairauksia ja säilöönottoja kustannetaan Suomessa ikuisesti , vaan henkilö ohjataan jatkossa laitoshoitoon tai karenssiin tukien osalta tai sairaanhoito evätään, mikäli ei noudata päihdehoito-ohjelmaa. Suomi tulee muuttumaan enemmän Yhdysvaltojen kaltaiseksi terveydenhoidon suhteen. Lisäksi paras hoito päihdeongelmiin on oma päätös lopettaa Alkon käyttö. Muuta lääkettä ei ole kuin oma halu raitistua. Kaikki muu on kaivoon kannettua vettä.

    • viha.ei.auta.ketään

      Alkoholiriippuvuus sairautena on melko harvinainen.
      Useimmiten alkoholismi on seurausta ylitsepääsemättömien vaikeuksien ratkaisemisen mahdottomuudesta, joka johtaa mielenterveyssairauksiin ja itsetuhoon.

      Ei kukaan viinaa maun takia juo.

      Yhteiskunnassa pitäis panostaa ennaltaehkäisyyn, tarjota taloudellista, sosiaalista neuvontaa ja mielenterveyspalveluja riittävästi oman elämän hallitsemisen avuksi ja tarjota apua akuutisti kun avun tarve on, etteivät ihmiset ajautuisi umpikujaan.

      Joka päivä jää mm. 2-3 nuorta masennuksen takia työkyvyttömyyseläkkeelle.

    • ex-juoppo

      Arvoisa nimimerkki "45prosenttiaveroa", sinä teet sen saman virheen kuin teki suomalainen terveydenhuoltokin vielä viime vuosisadalla.
      Hekin ajattelivat että alkoholismi olisi vain sosiaalinen ongelma, ja että alkoholismia esiintyy vain köyhillä ihmisillä.

      Todellisuudessa alkoholismi jakaantuu ihmisten kesken huomattavasti tasaisemmin kuin varallisuus. Alkoholismia esiintyy kaikissa yhteiskuntaluokissa ja kaikissa tuloryhmissä. Alkoholismia esiintyy tehtaan työläisillä ja opettajilla, lääkäreillä ja papeilla, maanviljelijöillä ja maallikkosaarnajilla, rekkakuskeilla ja kaupan kassoilla, yrittäjillä ja taiteilijoilla, johtajilla ja ministereillä, sairaanhoitajilla ja työttömillä. Kaikista ammateista löytyy siis alkoholisteja, suurin osa vain ei myönnä sitä.
      On aika rasistinen ajatus kieltää alkoholin osto vähävaraisilta tai pienituloisilta, ja muutenkin se on täysin naurettava. Ei koskaan eikä missään ole kieltolailla saatu hyviä tuloksia juomisen rajoittamisessa.

    • syöpis

      Kovaäänisen spurgumamman hyysäämistä.
      Itse könttysin murtuneen nilkan kanssa omalla autolla tk:een. Vastaanoton muija mulkoili epäystävällisesti mutta lääkäriin pääsin kohtuullisen ajan kuluttua.
      Sain jopa kyynärsauvat viilettääkseni röntgeniin. Pyrätuolia en saanut.
      odottaessani röntgeniä työnnettiin käytävällä yhtä kulmakaljamon vakioasiakasta pyrätuolilla röntgenistä pois.
      Noin 50v mamma huuti raikuvasti.
      Voi vittu. Kaavuin talon pihalla. Voi perkele kun koski olkapäähä. Naapurin akka soitti ambulanssin. Voi vittu. Olkapää on revähtäny.
      Toinen käsi kantositeessä ja hoitsu työntää kiljujaa pyörätuolilla.
      Murtuneelle nilkalle sellaista ei löytynyt missään vaiheessa.
      Aulassa sattui olemaan tuttu muurari joka kuului ko. kaljamon kanta-asiakkaisiin ja hän tunsi kiljujan juuri kaljamon asiakaskunnasta.
      Hyvin pyyhkii alkkiksilla.

      Vuosia aikaisemmin, ollessani leikkauksen jälkeen osastolla mutta en saanut unta.
      Puolen yön jälkeen simputti yksi kännikäinen hoitsuja. Saivat ukon jo ulos mutta äijä jäi rähisemään oven eteen sitä hakaten joten hoitsut ottivat ukon sisään. poistuin paikalta.
      Kyllä kännikäisistä hyvä huoli pidetään.
      Päivystyksessä pääsevät sairaan lapsenkin ohi!!!!!!!!!!!!!!

    • senioritohtori

      Pitäisikö teitä, arvon juopot, kohdella jotenkin erityisen kunnioittavasti? Kyllä te olette se terveydenhuoltoa kuormittava häirikköporukka, joka ei erityistä kunnioitusta ansaitse. Asia selviää kun kurkistaa mille tahansa päivystyspolille klo 16 jälkeen: Näky on kuin helvetin esikartanosta. Monesti se drug of choice olisi pamppu.

      • tyytykää_osaanne

        Alkoholistit ovat kuninkaita, kumartakaa ja palvelkaa heitä nöyrinä.
        He jos ketkä tarvitsevat erityistä huolenpitoa ja suojelusta.
        Nielkää ylpeytenne ja osoittakaa heille kunnioitusta.


    • Lailla-homma-kuntoon

      "Alkoholistit ovat alinta kastia. Mitäs juovat. Kuka pakottaa juomaan? Luuserit. Yhteiskunnan taakka. Tympeähköä käytöstä hoitajista lääkäreihin. Toisaalta: kuka pakottaa myöskään syömään yli oman tarpeen? "

      Ihmisen ei luonnostaan tarvitse juoda pullotettua alkoholia, mutta syödä ruokaa tarvitsee.

      Ihmiskunta on tehnyt todellisen emämunauksen alkaessaan teollisesti tuottaa ja pullottaa alkoholia, ja yksilöt alkaessaan ryypätä viinaa, jota yhteiskunta heille auliisti tyrkyttää.

      On aika muuttaa suunta! Viinakielto vaan, ja kieltolain rikkojat reippaasti teloitettakoon. Vankiloita on turha kieltolain rikkojilla täyttää.

    • Aikaselvänäratkaisee

      Alkoholismin hoitoon olisi satsattava paljon enemmän. Halukkaille pitäisi olla kuntoutuskoteja, joissa tehdään esimerkiksi metsätöitä ja joissa ollaan se vuosi ja sitten vielä vuosi intensiivistä avohoitoa päälle.
      Tämän jälkeen voitaisiin merkitä terveystietojärjestelmään, että hoidetaan alkoholista johtuvia sairauksia matalalla prioriteetilla.
      Muutaman päivän katkot ovat pelkkiä ponnahduslautoja tosijuopoille.
      Vieroitus alkoholista on se ydinsana ja alkoholistiti kuormittavat terveydenhuoltojärjestelmää mielettömästi nyt ja jatkossa. Käytännössä vankila on ainoa vaihtoehto tällä hetkellä, jossa voi päästä päihteistä eroon.

      • ex-juoppo

        Päihteistä voi päästä tehokkaasti eroon oikeassa hoitolaitoksessa.
        Mutta metsätöissä kukaan ei ole vielä raitistunut, sillä eihän juoppo nyt siksi juo että hänellä ei ole mitään tekemistä.
        Niin kauan kun maallikot hoitavat alkoholismia "mutu"-pohjalta, niin kauan alkoholi tappaa työikäistä väestöä enemmän kuin mikään syöpä.


      • Aikaselvänäratkaisee

        Metsätyö oli pelkkä esimerkki, mutta pitkäkestoisessa vieroituksessa olisi tärkeää olla terapian lisä muutakin aktiviteettia.


    • klasukka

      Täällä ei taida olla kuin yksi asiantuntija sanomaan yhtään mitään sairaudesta nimeltä alkoholismi.
      Yksi jolla on omakohtaista kokemusta.
      Te muut yritätte vaan pönkittää itsetuntoanne, luullen olevanne ns. "hyviä ihmisiä", kaikkien muitten yläpuolella.
      Alkoholismi ei ole omavalintainen sairaus. Se vie jos on viedäkseen.
      Kukaan viinaa juova ei voi etukäteen tietää, miten käy, jääkö koukkuun vai ei.
      Joka ei ota ensimmäistäkään huikkaa, se on ainoa, joka pelastuu 100% varmasti alkoholismilta.
      Kaikilla muilla on riski.

    • 1.........hoitsu

      Lobotomia oli hyvä keino raitistaa menneinä vuosikymmeninä. Potilaat eivät olleet kiinnostuneita alkoholista , seksistä ja pakkotoiminnoista vaan säyseitä, hymyileviä , hiljaisia ja ilmeisen onnellisia. Heillä oli loistava keskittymiskyky , sillä he saattoivat tuijottaa tvn virityskuvaa tai seinää tunti toisensa jälkeen ilmeettömänä.

    • keskiketterä

      Vähemmän alkoholistit ja lihavat rasittavat terveydenhuoltoa ja yhteiskuntaa kuin esimerkiksi eläkelläinen.
      Terveillä elämäntavoilla iloisella mielellä saattaa eläkevuosia kertyä kolme tai neljäkin kymmentä vuotta, miten kallista se sitten on yhteiskunnalle?
      Juoppo ja lihava yleensä kupsahtaa jo kauan ennen kuin heistä tulee tasainen rasite veronmaksajille.
      Ja juoppo käyttää vähäisetkin varansa alkoholiveronmaksuun elämänsä loppuun asti.

      • pilsneriä

        No siinäpä tuli asiatietoa... taisi olla suoraan hevosmiesten tietotoimistosta!?
        Tosiasiassa alkoholista johtuvat sairaudet vievät joka toisen vuodepaikan sairaaloissa.
        Alkoholivero ei tuota lähellekään sitä rahamäärää mikä yhteiskunnalta kuluu alkoholiongelmista johtuviin menoihin.
        Alkoholi tappaa enemmän työikäisiä miehiä ja naisia kuin mikään muu sairaus.


      • gfkjhj

        Psst... eläkkeitä ei makseta veroista.


    • anteeksi.että.olen

      Suomalainen sitten rakastaa syyllistää ja mollata muita. Ei koskaan hyvää sanottavaa mistään ?
      Tekeekö se pahansuovasta ihmisestä "hyvän ihmisen", kun luulee haukkumalla muita, "nostavansa" itsensä muitten yläpuolelle ?
      Eläkeläisetkin pitäisi sitten kuopan reunalle laittaa riviin ja ampua ilmeisesti alkoholistien ja monien muitten yhteiskunnan "haittojen" kanssa ?

      • VeronmaksajaX

        Kannatetaan!


    • joko.pullonpohja.paistaa

      Viinan kittaaminen ja miksei kaikkien huumeidenkin käyttö, on vain ja ainoastaan yksilön oma valinta. Kenenkään ei ole pakko vetää sitä nuppiaan turvoksiin aineilla, kukaan ei siihen pakota - ei ainakaan enemmistön kohdalla tässä maassa.
      Kuuluu vaan siihen ongelman kuvaan, että käyttäjä mielellään uhriuttaa itsensä joksikin apua ja hyysimistä tarvitsevaksi rassukaksi.

      Se sakki mikä luokkoutuu niiksi ongelmakäyttäjiksi, niillä on sitä kaikenlaista ongelmataustaa joka tapuksessa. Niille ei voi muuta sanoa kuin, oli sun ongelmas minkä luontoisia tahansa, ei ne niin suuria ole, etteikö niitä vielä pahemmiksi saa sillä länträämisellä.

      Alkoholiannoksien länträämisen voi aivan hyvin jättää poiskin ja juoda tilalle vaikkapa lasillisen vettä, syödä terveellisemmin ja kuntoilla. Se on viime kädessä itse suoritettu valinta, pyhittääkö elämänsä aineen palvonnalle.

      Mutta, tuokin totta että systeemi on tuollainen. Niin kauan kun länträät niin jo löytyy hyysääjää joka lähtöön, vaan kun lopetat niin eipäs enää niin vaan löydykkään mm. terveydenhoito puolelta.

      • Aikaselvänäratkaisee

        Alkoholismi on tunne-elämän sairaus. Kovat huumeet eroaa alkoholismista kärsivän vain siinä, että ne vievät usein heti mennessään.
        Ajatellaan hyvässä asemassa olevia perheellisiä ihmisiä, jotka vetää kaiken kurkusta alas, työn, perheen ja omaisuuden. Esitetään kysymys, oliko tämä sitä mitä halusit. Ei varmasti ollut. Syy on sairaudessa, joka ajaa ihmisen juomaan.
        Timo Tasaisten on turha kommentoida näitä asioita vesilasillisillaan.


      • seurauksistaviis

        "Esitetään kysymys, oliko tämä sitä mitä halusit. Ei varmasti ollut."

        Esitetään kysymys, oliko pakko juoda? Ei ollut, mutta join siitä huolimatta.


      • Aikaselvänäratkaisee

        Kyllä se on kuule lähes pakonomainen tarve, eikä alkoholismi suinkaan ole ainoa addikti sairaus, mitä ihmisellä voi olla. Alkoholi kuitenkin on todettu heroiinin jälkeen pahimman riippuuvuuden aiheuttavaksi aineeksi ja mene selittämään vieroitusoireissa olevalle heroiinin käyttäjälle, että hei, ei sun ole pakko ottaa sitä piikkiä.
        Aivan täyttä paskaa kirjoitat.


      • seurauksistaviis

        Pakonomainen tarve juoda on vain alkoholiriippuvuden ja siihen liittyvän elämäntavan sanelema juttu. Varsinkin krapulassa tarve on voimakkaimmillaan.
        On paljon helpompi antaa periksi mielihalulle kuin taistella sitä vastaan.
        Entä missä vaiheessa itse tajusit sen ettei ole mikään pakko juoda, vai maistuuko hörppy edelleen?


    • 21vuottaraittiina

      Mikäli on addiktoitunut alkoholiin, niin ainoastaan oma tahto raitistaa.
      Julmaa, mutta totta, että vain ottamalla itseään niskasta kiinni ja olemalla tarpeeksi kauan aikaa ryyppäämättä, ilman mielialalääkityksiä,
      mieliala tasapainottuu ja vieroitusoireet häviävät, eikä enää tee mieli viinaa. Parin vuoden raittiuden jälkeen alkaa elämässä olla muuta sisältöä kuin päihteet, eikä enää tee mieli ryypätä, kun vain muistaa olla juomatta lainkaan alkoholia.
      Harva pystyy raitistumaan , sillä useampi saa vieroitusoireisiin rauhoittavia lääkkeitä ja sortuu sekakäyttäjäksi ja ennenaikaiseen hautaan.
      Osa kuvittelee pystyvänsä juomaan kohtuullisesti alkoholia vuosien raittiuden jälkeen, mutta muutaman onnistuneen kokeilun jälkeen ajautuu ryyppyputkeen ja ennenaikaiseen hautaan. Kuitenkin raitistuminen ja pysyminen raittiina on helppoa , mikäli vain haluaa elää rikkaampaa elämää kuin päihderiippuvaisena.

    • korkki.kiinni.nykyään

      Enpäs kuule kirjoitakkaan, kittasin itse parikymmentä vuotta enempi tai vähempi tuuriluonteisesti.
      Tiedän mitä on kulkea kaupan olut tölkkirivistöjen ohitse ja mitä se on kun joka kerta mielleyhtymä iskee, tuonkin patterin kun nykäisee kurkusta alas niin vot - taas alkoi elämä maittaa pöhnässä ja maistumaan eikä surut ja huolet paina siinä nosteessa. Mitä se on, kun koko elämä alkaa pyöriä sen lutraamisen ympärillä. Seuraava viikko kun aina koittaa, miettii mikä päivä tai mitkä päivät sopisivat parhaiten alkon hakuun ja minä iltoina voisi taas lutrata oikein kunnolla. Huomaamatta siinä menee paras nuoruus, muut menee menojaan, kouluttautuu, perustaa perheitä ja vaurastuvatkin osa, itselle jää vain tyhjä kossupullo lopulta käteen. Menee maksat ja haimat, myöhemmin tulevine diabetes oireineen ja munuais ynnä muine vaurioineen. Ehkä joku parikymmentä vuotta vanha autonrämä, muut rahat on menneet kurkusta alas.

      Valitettavasti melkein kaikki muutkin addiktiot ovat tuttuja, sokerirasvan himosta ja lopettamaan kykenemättömyydestä lähtien. En tiedä, v-mäinen luonne kun olen niin minun tapani pitää asiaa hallinnassa nykyään on sellainen armoton suhtautuminen koko lutraukseen, oikeastaan vihata koko touhua. En kaipaa enää niitä kauhea kankkus aamuja, kylmän hien täyttämiä öitä, täysin sekaisin olevia unirytmejä ja todella huonoa unen laatua, epämääräisiä tuntemuksia ja pistoksia vatsan seudulla, useita päiviä viikossa kun on ajokelvoton pitkään aamusta ja joskus koko vuorokauden veren korkean alkoholipitoisuuden takia. Heräämisiä aamulla kuoleman harmaana liiallisen otetun alkoholin määrän takia. Kun muodostuu kokonaan toinen todellisuus ja asioiden käsityskyky, kulkee jossain pöhnässä koko ajan, sumussa. Toisaalta myöskin tiedän, että jos jatkaa niin se on menoa noputetulla aikataululla. Ajattelin vielä pysyä jonkin aikaa täällä v-mäisenä eläjänä, se ei ole muuksi muuttunut viinankäyttöajoista. Tusina jo täynnä v-mäisiä vuosia muiden addiktioiden kanssa kamppailuja, vaan yhden jätän suosiolla muille nykyään.

      Widduilen mielelläni alkkiksille nykyään oikein koko rahan edestä, se vaan edistää mun kamppailua pysyä koko paskasta erossa. Kuten sanottua, v-mäinen kun olen.

      • KiusattuJuoppo

        Todella hieno kirjoitus, minkä myös omalta kohdaltani allekirjoitan.


    • terkkarissa

      ei niihin ylipainoisiinkaan lempeästi tai ymmärtäväisesti suhtauduta ja asennoituminen reilusti yhtä asenteellista kuin alkoholisteihin. Ei siis epäkohtaa.

      Narkkarit sen sijaan hienompaa kastia. Jos ilmaista subuhoitoa pyytää niin empaattisesti sellainen järjestetään.

    • senioritohtori

      Kaikkien kuultujen hienojen selviytymiskertomusten jälkeenkään juopot ja narkkarit eivät ansaitse erityistä kunnioitusta eivätkä sen kummempaa huomiota kuin muutkaan terveydenhuollon asiakkaat eli potilaat. Päihtymystilalla on turha selitellä väkivaltaista tai muuten häiritsevää käytöstä ammattilaisille. Ongelmatilanteet esim. päivystyksissä on hoidettava monesti ryhdikkäästi ja tarvittaessa riittävällä voimalla, jopa pampulla ja paprikalla. Juttelujen aika tulee sitten mahdollisesti myöhemmin. Kyllä apuakin sitten tarjotaan moneen vaivaan.

    • ripulihousu

      Missä perkeleen terkkarissa te käytte ku ette oo tyytyväisiä? Aina on meikäläistä kohdeltu ystävällisesti ja kysytty maistuisko lasillinen vettä . Heti kun olen sanonut että, kupillinen kahvia maistuis ni jostaisn termarisata ovat sen antaneet. Hyvää hoitoa olen kännissä saanut ja aamulla olen morkkiksessa ollut tottakai ja nuhteet saanu....

    • Voin sanoa, että terveydenhoitoalalla ja muutenkin yhteiskunnassa vielä alkoholistia alempana on narkomaanit. Sekin riittää jos on joskus kokeillut jotain, niin kohdellaan erilailla. Ilmeisesti heidän mielestään päihderiippuvaiset eivät ole ihmisiä. Surullista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe