psykoottinen masennus

11222

Onko täällä muita jotka luulevat myös sairastavansa psykoottista masennusta tai jotain muuta psykoottista sairautta? Itse sain tammikuussa Risperidon 1.5mg lääkkeen ja mielestäni tuo lääke vei harhaisia ajatuksia pois. Mulla ei ole diagnoosia psykoottiseen vaan "normaaliin" masennukseen, mutta silti on antipsykoottinen lääke josta on myös apua. Lisäksi on myös Ketipinor 25mg.

Pelkkä masennuslääke ei tunnu oikein kullolla vaikuttavan, mutta psykoosilääkkeen kanssa teho on parempi. Lääkäri ei kertonut tarkkaa syytä että miksi Risperidon lääke minulle tuli. Mutta hoitajan mukaan voisi olla epäilys juuri tuosta psykoottisesta masennuksesta joka taitaa olla masennuksen vakavin muoto.

17

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sededes

      Tottakai määräävät kaikki mahdolliset. Lääkärit käytännössä työskentelevät lääketehtaille, ja mikä on hyväksi lääketehtaiden voitontekemiselle on hyväksi lääkärille. Siitä siinä on yksinekrtaisesti kysymys. Ei potilaan hyvinvoinnilla ole väliä kunhan kermat tulee kuorittua.

      • 583579

        Kummasti vain oli tämäkin potilas lääkkeestä apua saanut.


      • Hölmölässä

        Kuullut lumevaikutuksesta? Tottakai vaikka kalkkitabletti auttaa, kunhan se tulee auktorisoidusta lähteestä johon ihminen lähtökohtaisesti luottaa ja uskoo.


      • Heroin

    • Lekdoiea

      Ei hyödytä ottaa yksittäistapausta esiin koska useimmat kokevat niistä vain haittaa.

    • Älyäppäs

      Sulla on netti siellä. Luepa nyt vähän lisää sinulle määrätyistä lääkkeistä.

    • Niinpienestäkii

      Sulle tuli hyvä, parempi, olo jo pelkästään siitä, että joku - se lääkäri - huomas sut.

      Muista moikkailla naapureita. Saatat pelastaa sillä ihmisen.

    • erehdyin.kerran

      Kummallsiia lääkäreitä kun eivät kerro edes syytä, miksi lääke määrätään.
      Ja kummallisia potilaita, jotka eivät kysy.
      En ikinä suostuisi enää syömään lääkettä, jonka käyttötarkoitusta ja vaikutuksia haittavaikutuksineen en tietäisi.
      Kertaerehdys riitti, nuorena ja tietämättömänä.

    • monet.vaihtoehdot

      Joillekin auttaa lääkkeet, ja pystyvät niiden avulla elämään suht normaalia elämää tai edes vähän kohentamaan elämänlaatuaan. Eli turha ruveta heti arvostelemaan lääkkeidenkäyttäjiä. Olen itsekin pysytellyt vuosia pillereistä erossa, mutta nykyään olo jo niin huono,että olen valmis kokeilemaan myös lääkitystä, että saisi tämän ahdistuksen kierteen ja pakkoajatukset katkaistua.

    • FaktatEnsin4123

      No ensinnäkään masennus ei ole sairaus vaan ihmisreaktio elämään. Toiseksi, mikä seuraa edeltävästä kohdasta, psykoottinen masennus ei myöskään ole sairaus. Sana psykoosi on psykiatrista jargonia ja tarkoittaa "jotain outoa, vääränlaista tai sekavaa, jopa pelottavaa". Toisin sanoen sekulaarisesti ilmaistuna olet niin masentunut, että itseilmaisusi on ollut arvioivan osapuolen näkökulmasta pelottavan erikoista tai jotain mitä vastapuoli ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää (psykiatreja harvoi kiinnostaa ymmärtää ihmisiä).

      Huumausaineiden käyttö on aina ollut osa ihmisten ratkaisuja keinoja luolamiesajoista lähtien, joten tukeutuminen kemikaaleihin 2017 ei ole mitenkään poikkeus. Se haluatko vetää elämänongelmiisi huumeita on toki sinun yksityisasiasi, päätöksesi ja sitä kunnioitettakoon. Suosittelen kuitenkin arvioimaan käytön järkevyyttä rauhassa ja moneen kertaa, sillä todennäköisesti syntyviä aivovaurioita ei saa pois. Ei vaikka kuinka toivoisit. Myöskään apua et saa mikäli aineiden kanssa käy huonosti.

      • 42434234322

        Väärin. Sinä taidat sekoittaa nyt vahvasti masennuksen ja surullisuuden/allapäin olemisen. Masennus ei ole sitä, kun ollaan surullisia kun vaikka läheinen kuoli tai koe meni huonosti. Masennus on usein, kun ei ole MITÄÄN syytä pahaan oloon tai siihen, ettei tunne yhtään positiivisiä tunteita.


      • FaktatEnsin4123

        Ihmisen henkiseen pahoinvointiin on aina syy elämässä. Jos ihmisellä on sekava olo, esimerkiksi SSRI-aineiden tai muiden huumeiden seurauksena, henkinen pahoinvointi on seurausta siitä, että henkilö kokee sekavan olon negatiivisena. Toisin sanoen masentuneisuudella, surullisuudella, pahalla mielellä jne. ei ole mitään eroa, kuin jokaisen yksilön tapa määritellä sanat. (SSRI-aineet ja vastaavat voivat turruttaa tunteet pysyvästi vaurioittamalla aivoja, mutta tällöin kyse on aivovaurioista, ei elämänongelmista.)

        Psykiatria on vedättynyt ihmisiä kuvittelemaan, että on eri asia "sairastaa masennusta" ja olla masentunut. Tästä vedätysjärjestelystä hyötyvät ennen kaikkea psykiatrit. Masennusta ei voi sairastaa sen enempää kuin onnellisuuttakaan. Asian luulisi olevan itsestään selvää kullekin, mutta elämänongelmien käsittelyssä huomaa miten voimakas vaikutus valtio-psykiatrian propagandalla on meihin ihmisiin ollut.


    • dfasgdas

      Oman kokemukseni pohjalta neuroleptien vaikutukset riippuvat osaltaan ihmisen omista tulkinnoista. Jotkut pelkäävät mieltään kuin ruttoa ja toiset kunnioittavat ja ymmärtävät tunteitaan, ajatuksiaan ja psykoottisia näkyjään. Jos tavoittelee sitä, että tunteet ja ajatukset vaimenevat, niin lääkitys voi joskus joillekin potilaille vaikuttaa tehokkaalta hoidolta ainakin lyhyellä tähtäimellä. Jos taas pitää ajattelusta ja omista tunteistaan, niin tämä saattaa olla erittäin epämiellyttävä kokemus. Lääkitys salpaa dopamiinireseptoreja ja saa ihmisen lopulta myös näyttämään siltä, kuin hänellä olisi paha aivovaurio. Neuroleptilääkityistä ei aina tiedä, onko heidän aivojensa endogeeninen dopamiinituotantonsa häiriintynyt vakavasta huumeaddiktiosta vai onko heillä vain raskas erittäin dopamiinin toimintaa salpaava lääkitys. Lääkityksellä olevan naamasta ja eleistä on helppo nähdä, että lääke aiheuttaa epätasapainon hänen dopamiinijärjestelmässään. Nämä ihmiset ovat usein myös enemmän tai vähemmän ylipainoisia ja heidän ihonsa kiiltää hiestä. Tämä on yksi syy siihen, miksi en halunnut käyttää lääkkeitä sen lisäksi, että tosiaan pidän ajattelusta ja omista tunteistani. Neuroleptejä käyttävät ihmiset usein näyttävät sairailta ja taantuneilta, mikä tarkoittaa, että he myös todennäköisesti ovat sitä. Mutta jos kokee tämän vaikutuksen hyödyllisenä itselleen, niin toki lääkkeitä kannattaa ja saa käyttää. Olen itse pärjännyt oikein hyvin ilman mitään lääkitystä. Eleeni ovat luonnollisia, en ole massiivisen ylipainoinen eli pystyn normaalielämän lisäksi myös raskaisiin urheilusuorituksiin ja ajatukseni ovat mielekkäitä, vaikka eivät aina miellyttäviä. En edes oleta niiden olevan jatkuvasti miellyttäviä eivätkä edes täysin "todenmukaisia", joten ehkä siksi tämä elämän tosiasia ei sinänsä aiheuta minulle suurta pettymystä. Jos jollekulle tämä tosiasia tuottaa sietämättömän pahaa mieltä, niin lääkitys voi toki tuntua tehokkaalta hoitokeinolta.

    • joopa-joo-joo

      "Psykoottinen masennus" on lääketeollisuuden keksimä uusi pillerinmyyntikikka, EIKÄ MITÄÄN MUUTA.
      Tuo tulee etupäässä silloin kun on käyttänyt jotain lääketehtaiden tekemää myrkkyä ja sitten yrittää vierottautua niistä, silloin tulee "psykoottinen masennus". Jo on perkele löydetty hieno termi paikkaan jossa joku harhaan johdettu yrittää päästä eroon lääketehtaiden ja lääkäreiden pakkosyöttämästä myrkystä !!!!!!!!!!!!!!

      VOI VITTU SAATANA !!!

    • 1323123

      Eihän sellaisa ole, kuin normaali masennus, vaan on lievä, keskivaikea ja vaikea masennus. Psykoottinen masennus on, kun ihmisellä on psykoottisia kauseja jolloin juuri harhat ovat voimakkaimillaan ja ovat silloin ns. psykoosissa, käyttäytyvät eritavalla kuin normaalisti ja ovat allttiimpia tekemään äkkipikaisia päätöksiä ja mutenkin eivät kykene ajattelemaan yhtä selkesäti, kuin ei psykoosissa oleva henkilö.

    • 647247

      Masennukseni ei ole psykoottista, vaikka lääkärit väittävät niin. Masennukseni vain johtuu siitä, että alienit anaaliraiskaavat minua öisin.

    • 13579

      Mulla on psykoottinen skitsofreeninen masennus, syön lääkkeitä joista on ollut apua, tosin lääkemäärää on nyt vähennetty reilusti, sillä voin nykyään jo paljon paremmin. tsemppiä sulle sinne. Masennuksesta toipuminen vie aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe