Hurjin salaliittoteoria Kari Enqvistin mukaan

Hurjaaa

"Ja mikäpä olisi hurjempi salaliittoteoria kuin jumalusko. Kyse on ylivertaisesta oliosta, joka säätelee koko universumin kehitystä. Hänellä on tahto ja ihmisiltä salattu tarkoitus. Tähän salaliittoteoriaan vihkiytyneet näkevät merkkejä hänen läsnäolostaan samalla varmuudella kuin kaksoistornien raunioissa nähdään jälkiä sinne sijoitetuista räjähteistä." https://yle.fi/uutiset/3-9652813

24

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaa.muurari

      Olemme luoneet kristinuskon tarkoitusperiämme varten. Suunnitelman paljastumista suojelevat itse kristityt raivoisasti, sillä asiaa ei kristityt yleensä usko.

    • OikeaUskoinen

      Tokihan Enqvist tietää kaiken salaliitoista. Onhan hän itse osallisena homoevokkitiedemiesten salaliitosssa Jumalan kieltämiseksi.

      Turhaan yrittävät. Voitto on aina Jumalan ja Hänen pilkkaajat ja kieltävät ovat vain varmistaneensa paikkansa Kadotuksessa. Siellä läski tirisee ikuisessa Piinassa. Siellä on ikuisuus aikaa katua uskottomuuttaan Jumalalle.

      Ottakaa Jeesus elämäänne te turmeltuneet ateistit. Jottei teille käy yhtä kurjasti. Ottakaa Pelastus vastaan ja Jeesus elämäänne. Nöyrtykää käsittämään oma pienuutenne Jumalan ja Kaikkivaltiaan edessä ja ottakaa Hänen armonsa vastaan. Katukaa pahoja tekojanne ja vääriä ajatuksianne kun vielä voitte. Kohta on myöhäistä.

      • "okihan Enqvist tietää kaiken salaliitoista."

        Sun viestin perusteella aika hyvin Enqvist näyttää olevan perillä, mistä kirjoittaa :D :D


    • iäkl

      Kaikki salaliitot paljastuvat aikanaan. Niin uskovaistenkin salaliitot - niissä kun ei ole mitään tolkkua.

      Enqvist käytti pappien taktiikkaa tässä kolumnissaan. Ensi puhellaan mitä puhellaan saarnastuolista ja sitten pastori vettä lopuksi 'yllättäen' Jeesuksen silinterihatusta.

      Enqvist veti kolumninsa lopuksi 'yllättäen' neulan esiin ja pisti sillä jumaluskovaisia peppuun.

      (Pappi lapsille: "Mikäs se on joka hyppii puussa oksalta toisella, se ruskea , pörröinen ja pitkähäntäinen?"

      Lapsi: "Muuten arvaisin oravaa, mutta kun pastori sitä kysyy, niin veikkaisin Jeesusta!")

    • Tarkennusta

      Hypoteesi: Kristinusko voi olla paremminkin lapasesta lähtenyt salaliitto, joka ei ole enää alkuperäisen tahon kontrollissa ja jonka sanoma on jo muuttumassa.

    • 12___13

      Kari Enqvist on taitava sepittämään propagandaa. Sääli, jos joku uskoo hänen väitteitään sokeasti.

      • 12___13

        Ihankuin Jeesus siis.


    • Eräs lahjakas runoilija kliteytti asian mielestäni hyvin: Jumalatkin ihminen loi omiksi kuvikseen. Näinhän se on, jokaisen jumala peilaa luojansa omia ajatuksia.

    • Epäjumalienkieltäjä

      Tämä oli esillä jo toisessa keskustelussa ja kommentoin sielä Enqvistin tekstiä näin:

      Jumalusko on paljon muutakin kuin äärimmäinen salaliittoteoria ja juuri tuo muu on se vaarallinen osuus. Salaliittoteoriathan yleensä saavat epäilemään ja tutkimaan asioita. Salaliittoa pitää välttää ja varoa ja siltä pitää suojautua.

      Jumaluskoiset uskovat paitsi kaiken takana olevaan salaiseen voimaan ("salaliittoon"), niin he myös itse kuvittelevat olevansa tämän salaliiton asiamiehiä ja täyttävänsä tämän salaliiton hänelle antamia tehtäviä. Nämä voivat olla parhaimmillaan jopa hyödyllisiä: esimerkiksi orpokodin perustaminen Jumalan mieliksi (miettimättä miksi kaikkivaltias sallii lapsien jäädä orvoiksi). Ne voivat myös olla omien uskomusten ja reaalimaailman sekoittamista tyyliin "Vastustan tasa-arvoista avioliittolakia, koska (kuvitelmieni mukaan) Jumala ei hyväksy sitä."

      Pahimmillaan "salaliiton asiamiehenä" toimiminen on äärimmäisen tuhoisaa: "Lennän tämän koneen päin pilvenpiirtäjää, koska se on Jumalan tahto".

    • wind-

      K.E on huipputieteilijä, mutta teoreetikko ja siksi
      sahaa käytetään väärässä paikassa...hän tulee alueelle
      joka on tuntematonta materialistille...ei siis lähellekään
      hengen rajaa ja kummastuttaa tämä vankka itsensä pudottaminen
      pois omasta kontekstista..

      • rajavalvoja

        Ei sillä, että sinne pyrkisin, mutta kertoisitko missä sijaitsee hengen raja?


      • wind-
        rajavalvoja kirjoitti:

        Ei sillä, että sinne pyrkisin, mutta kertoisitko missä sijaitsee hengen raja?

        On olemassa rajapyykkejä esim. täältä seur. linkistä löytyy tietoa:
        tulevaisuudessa nä'mä asiat nousevat sieltä mystiikan puolelta
        ihan yleiseen keskusteluun ja ihmisten tietoisuuteen...värähtely
        nousee ihmiskunnan keskuudessa ja mennään 4d-osastolle...sekään
        ei ole vielä mikään raja ulottuvuuksissa..
        http://www.rajatieto.com/paraparticle/parap_finnish.html


      • wind-
        wind- kirjoitti:

        On olemassa rajapyykkejä esim. täältä seur. linkistä löytyy tietoa:
        tulevaisuudessa nä'mä asiat nousevat sieltä mystiikan puolelta
        ihan yleiseen keskusteluun ja ihmisten tietoisuuteen...värähtely
        nousee ihmiskunnan keskuudessa ja mennään 4d-osastolle...sekään
        ei ole vielä mikään raja ulottuvuuksissa..
        http://www.rajatieto.com/paraparticle/parap_finnish.html

        Okei? Herra K:E hakee heijastuspintaa omaan persoonaansa skeptismistä,
        kuten katsoisi kuvaansa lähteestä, joka vääristää totuuden
        http://www.discovery.org/a/24041


    • Sanoinp

      Jos lapsesi on koulun uskonnonopetuksessa, ilmoita hänen siirtyvän elämänkatsomustiedon (et) opetukseen.

      Et on tosin kielletty kirkon jäseniltä, mutta lapsenhan voi erottaa ensin kirkosta ja sitten ilmoittaa et-ryhmään.

      On myös jo kirkkoon kuulumattomia oppilaita, jotka ovat syystä tai toissta jo eka lluokalla joutuneet uskonnonopetukseen, mutta sen voi korjata peruskoulun aikana milloin vain.

      Kesä eli juuri nyt paras aika vaihtaa ryhmää.

    • Sanoinp

      Koulujen taantumuksellisilla rehtoreilla on vuosikausia ollut "salaliitto" elämänkatsomustiedon opetuksen leviämistä vastaan. Samalla porukalla on "epäpolitisoitu" koulua eli laiminlyöty yhteiskunnallista ja kansalaistaitojen opetusta. Sisi esim. 1980- ja 1990-luvuilta alkaen.
      Asiasta on väitlöskirjatutkimus, jossa jälkimmäinen ilmiö on selvästi osoitettu. ET-vastaisuus on mennyt siinä siivellä.

      • ghjhgmbn

        En tiedä voiko sitä SALAliitoksi kutsua, liitoksi kyllä.

        Ei ole epäilystäkään, että kaikki uskovaiset rehtorit, opettajat, virkamiehet ja poliitikot ovat - evlut. seurakuntien pappien toimiessa takapiruina - tehneet kaikkensa uskonnonopetuksen, ja erilaisten uskonnollisten tilaisuuksien maksimoimiseksi kouluissa, ja pitääkseen ET:n mahdollisimman kitukasvuisena.

        Ja uskonnonopetus on monesti edelleenkin tunnustuksellista luonteeltaan opetussuunnitelman vastaisesti. Ja ET:ssä on käytössä oppikirjoja, jotka ajavat uskonnon/jumaluskon asiaa.

        Vapaa-ajattelija lehdessä oli hyvä yksityiskohtainen läpileikkaus yhdestä tällaisesta oppikirjasta. Täysin sopimaton opus ET:n oppikirjaksi.


      • KokeillaaVielä

    • Enqvistin väite Jumalasta salaliittona on mielenkiintoinen. Ensinnäkin hän logiikan vastaisesti vetää tämän päätelmänsä aiheeseen sinänsä kuulumattomista seikoista. Jumalan yhteys Enqvistin mielikuvituksessa velloviin tonttuihin ja menninkäisiin on kuitenkin olematon. Se on siis harhaa. Enqvistin Jumalakäsitys on läpeensä harhainen.

      Se on myös tietämätön.

      Enqvisti ei tiedä kuka Jumala on, mitä Jumala on, eikä sitäkään mitä Hän ei ole.

      Salaliittojen ja terrorismin yhdistäminen Jumalaan on Jumalan vihollisen yksi käyttämä menetelmä, valheellinen kuten ne kaikki.

      Se että Enqvist toimii tietämättömyydestä käsin, ei häntä pelasta, ei auta.

      Valehtelu itsestään Totuudesta on synti eli Totuuden vastainen toimi. Jumalassa ei ole mitään salattua.

      Liitto kylläkin.

      Jumalassa olemme kaikki liitossa. Olemme siten yhtä. Ikuinen rauha, onni ja autuus on Jumalassa. Jos Enqvist ei sitä halua tai suosi, silloin hän toimii sitä vastaan.

      Pyhät hengen yhteydet ovat ei-materiaalisina ei-tästä-maailmasta. Mutta sehän on aivan liian vaikeaa ideologisen materialistin ajattelulle. Materialisti itse hylkää hengen, ateisti itse hylkää Jumalan.

      • vanhanliitonmies

        Mielikuvitus on rajana. Jumala istuu valtaistuimellaan ja ehtii seuraamaan jokaikisen ihmisen toimintaa. Enqvist ei vain huomaa tätä onnea.


    • trintin

      Raamatun molemmissa osioissa mainitaan usein Jumalan/Jahven salatusta suunnitelmasta ja salatuista tarkoitusperistä joko silloin kun uskoville tapahtuu kauheita tai uskottomille. "Emme voi tietää Herran tarkoitupseriä". Teesi on näppärä temppu olla vastamaatta syihin.
      Enqvistillä on mainio artikkeli herättää pohtimaan uskontojen onttoutta. Se on kieltämättä yksinkertaisuudessaan ovela. Kun kysytään miksi Estonian uppoamisessa kuoli satoja kristittyjä "salaisen Jumalan salaiset tarkoitukset" putsaavat pelikentän ja uskova on myyty. Salaliitto-teesi palvelee uskonnossa tyhmyyttä. Ihmisen ei tulisi korvaa lotkauttaa mihinkään, koska kaikki olisi ennaltamäärättyä tai Jumalan aivoitukset ovat ihmiselle käsittämättömät. Jumaluuden salaiset tarkoitusperät ovat ristiriidassa uskovien toisaalla tukemasta vapaasta tahdosta. Vapaa tahto murtaa teesin kaikkivoipaisuudesta.

      Käytännössä kristinuskossa ei lopputulema ole salaisuus. Jumala Jeesuksena aloittaa sodan ihmiskuntaa vastaan ja tuhoaa maapallon elinkelvottomaksi. Maapallo hävitetään materiaoliona ja tilalle tulisi "Uusi Jerusalem" niminen materiaton taivasparatiisi sekä alaosastoksi helvetillinen kidutusvankila. Hyvät uskovat asuisivat ikuisesti henkiolentoina ja palvoisivat kaiket ajat Jeesusjumalaa ja jonka oikealla puolella istuu Jeesusolio.
      Uskovia kelpuutettaisiin taivasparatiisiin 144 000 Jaakobin poikien sukukuntien perillisistä. Paratiisissa olisi kultaiset kadut, timantteja, kultaa ja muuta rihkamaa ja joita uskovat ihailisivat vesilähteiden ääressä mikäli palvonnalta ehtivät. Materiaton paratiisi olisi materiallisilla aineksilla varustettu. Emme tietenkään tiedä, miten Jeesusjumala olemattomuuden ja olevan yhdistää! Uskovanhan ei tule kyseenalaistaa.
      Lähde: Raamatun viimeinen kirja, Johanneksen Ilmestys = salaisuuksien mestariteos, synkkä ja julma sellainen. Muslimien koraani ei yllä julmuudessa lähellekään Ilmestyskirjaa.

    • trintin

      "Jumalan yhteys Enqvistin mielikuvituksessa velloviin tonttuihin ja menninkäisiin on kuitenkin olematon. Se on siis harhaa. Enqvistin Jumalakäsitys on läpeensä harhainen."

      Enqvist esittää asian toisin kuin mihin Bebebebe vastaa.
      Kari puhuu ihmisen yhteydestä jumaliin, enkeleihin, peikkoihin, menninkäisiin ja jotka ovat ihmisen mielikuvituksessa samanarvoisia kuvitelmia. Niitä ei koskaan havaita eikä niiden vaikutusta olemiseen ole mitenkään todettu. Ihmisellä on kyky tarinoida ja kehitellä saagaa melkein mistä tahansa. Luonnonvalinta suosii muutakin kuin pelkkiä tositarinoita.
      Kristinuskon raadollisuus on hirviömäinen; olisi uskottava kiivaaseen ja kiukkuiseen äijänkäppyrään tai turpiin tulee. Äijänkäppyrä ei rankaise/palkitse mutta kristinuskon toimihenkilöt ovat alistaneet ja tuhonneet vastustajiaan mielikuvituksellisen opin avulla.

      Uskonto on ihmisen keksimä salaliitto heitä vastaan tai heidän hyväkseen ja sen avulla uskontolaitos alistaa kansalaisia.

    • Bag-Dad

      Jos jumalusko on "suuri salaliittoteoria", niin se on hyvin epätyypillinen salaliittoteoria.

      Se nimittäin toimii sinun hyväksesi.

      Tavallisestihan salaliittoteorioissa on vahvan vainoharhainen perusta. Jokin salainen eliitti toimii minua vastaan...

      Jumalusko on myös siitä kummallinen salaliittoteoria, että se inspiroi taiteilijoita huippusuorituksiin.

      Muut salaliittoteoriat inspiroivat lähinnä tuottamaan b-luokan kioskikirjallisuutta.

    • trintin

      Enqvist ei artikkelissa kerro konkreettisesta uskonnollisesta salaliitosta. Hän virittää keskustelua vertaamalla uskontoja salaliiton kaltaiseen näkemyksiin ja joissa ei ole mitään perää.
      Ihmiset ovat keksineet luonnon ilmiöiden selityksiksi jumalolentoja. Se tapahtui ilman pahaa tahtoa ja johtui tietämättömyydestä. Auringon liike maan ympäri kuvattiin auringonjumalan tekona.
      10 000 vuotta sitten ihmiskunta ei voinut toisin ajatella auringon toimintaa ja ymmärtää aurinkokunnan olemusta sen itseliikunnaksi ja jolla on materiaaliset syyt. Tällä tavalla tietämättömyydestä johtuen ihmiskunta hengellisti maailmassa tapahtuvien ilmiöiden syyt. Yksijumalaisuus on sisällöllisesti identtinen monijumalaisuuden kanssa. Yksi jumala hoitaisi kaikki erilaiset syysuhteet.

      Jumalauskot vievät nykyään ihmistä taaksepäin jos se vastaavasti joskus kauan sitten tyydyttikin ihmisen uteliaisuutta. Ihmisinä olemme vastuussa tosillemme. Emme kenellekään muulle luontoa lukuunottamatta.

    • Poistakaapastaa

      Voiko olla joku joka on noin tietämätön ,nimittäin kristinuskon suhteen.Jos uskoo tieteeseen kaikkine suuntauksineen niin raamatun oikeassa pitävyydessä sinulle jää kaksi vaihtoehtoa
      1.joko uskot kaikki raamatun tekstit
      2.uskon raamatusta ne kohdat jorka tiedekin voi todistaa,mutta kaikkia ihmeitä en usko vaikka ne on silminnäkijä havai.toihin perustuvia
      Jos sanot että et usko kumpaakaan olet vastaan yleistä tiedekäsitystä ja olet aika aivopesty yleissivistyksen ulkopuolella ,esimerkki uskot että sokrates on ollut mutta et jeesusta ,kumpi oli ennen ja kummasta on enemmän todisteita.
      Juutalaisille historia on tärkeä ja vanha testamentti luetaan historiana kouluissa israelissa.Ottakaa selvää asioista ennenkui möläytätte asioita ,näyttää tosi juntilta jutut jos jannu ei tiedä mitä kirjoittaa,tulee mieleen että sivistys on yle puhe ohjelmista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe