Rappautuminen jumalanpilkkaa?

DRHouse

Niin, ajattelin tällä kertaa pohtia sitä miten kretujen väite kaiken rappeutumisesta, joka muuten alkuaan on hindujen Veda opista lähtöisin, on todellisuudessa jumalanpilkkaa. Jos siis moiseen uskoo. Mikäli otamme lähtökohdaksi sen, että jumala on kaiken älykkäästi ja täydellisesti luonut, niin on varsin kummallista väittää että kaikkitietävä ja kaikkinäkevä luoja olisi tehnyt mitään sellaista virhettä joka mahdollistaisi sen että meidän elämäntapamme mitenkään aiheuttaa mainittua rappeutumista. Se ei ole mahdollista, jos oletamme tätdellisen, erehtymättömän jumalan. Ainoat tavat että moinen mahdollisuus voidaan hyväksyä ovat seuraavat:

1. Jumala ei ole täydellinen tai erehtymätön. Siis jumala voi tehdä virheen ja on sellaisia tehnyt. Tämä näkökanta on ilmiselvästi hieman kyseenalainen raamatun valossa.

2. Jumala ei ole kaikkinäkevä. Eikä näin ollen ole kyennyt näkemään rappeutumista ennalta. Tämä tosin sotii raamatun näkemystä vastaan jumalan kaikkivoipuudesta ja siitä että hän olisi luonut ihmisen omaksi kuvakseen, eli täydelliseksi.

3. Jumala teki tahallisen virheen. Eli rappeutuminen olisi todellisuudessa jumalan syytä, koska hän haluaa että ihminen rappeutuu. Mikä puolestaan asettaa väitteen hyvästä jumalasta vähän kyseenalaiseksi.

Ainoastaan näm kolme voivat olla mahdollisia, sillä jumala ei luonut uutta ihmistä paratiisista karkotuksen jälkeen, eikä missään kohtaa raamatussa mainita että hän olisi luomustaan muutenkaan kopeloinut, satunnaisia joukkomurhia lukuunottamatta.

Joten mikäli kreationistit väittävät että jumalan luomistyö rappeutuu, he todellisuudessa pilkkaavat omaa jumalaansa ja esittävät väitteen että tämä on todellisuudessa totaalisen kyvytön idiootti, joka ei osaa ottaa uusia tilanteita huomioon.

Ja selvennykseksi, ei, en edelleenkään usko luomiseen.

9

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Predestinaatio-oppi puoltaa kolmosta. Kaikki on ennalta tarkoin säädetty eikä ihminen voi vaikuttaa elämänsä kulkuun millään lailla.

      • DRHouse

        Niinhän se on. Tosin tuo oppi kertoo sellaisesta sadistista, että siinä jää arkkiperkeleetkin kakkoseksi...


    • 000010

      Näyttää pahasti siltä, että Jumalan luomistyö, eli ihminen itse, on lähde kaikenasteiselle "rappeutumiselle" koskien niin maata, merta, ilmakehää, ihmistä itseään, kuin myös kasvi- ja eläinkuntaa.

      Kun rappeutumisen syy-yhteydet Jumala selvitti ihmiselle jo Paratiisissa koskien ihmisen ja koko luomakunnan seuraavaa "evoluutiovaihetta" mikäli hänet karkoitetaan Paratiisista, niin sitähän ihminen hengellisen syy-seurauslain puitteissa karkoituksensa jälkeen saa mitä hän tilaa, eli mitä hän kylvää sitä hän niittää.

      Jumalan sana toteaa Raamatussa kolmessa kohdassa, että ettekö te tiedä, että olette jumalia.
      Kun ihminen viisaudessaan on parissa sadassa vuodessa kehittänyt kaikenlaisia synteettisiä aineita, joita atomikoosteiset luonnonlait eivät pysty poistamaan ilmakehästä, maaperästä, kasvi-/ eläinkunnasta, eikä ihmisestä itsestään (verenkierrossa toistasataa synteettistä kemikaalia), niin ns. epigenetiikkatieteentekijät (mm. Ernesto Burgio, Andrea Baccarelli) astuvat jo kuvioihin mukaan todeten, että hankittu epigeneettinen sairauksia aiheuttava vaurio voi periytyä yli sukupolvien, koska näin osoittavat jo useat tutkimukset.

      Näyttää siis pahasti siltä, että ihmisviisaus luomistyössään, joka luomistyö luo uusia olosuhteita koko atomitasoiselle luomakunnalle, ei osaa ennakoida luomistyönsä seurauksia, koska ihmisviisaus alkaa niitä kyseenalaistamaankin.

      Kirjoitit: "Joten mikäli kreationistit väittävät että jumalan luomistyö rappeutuu, he todellisuudessa pilkkaavat omaa jumalaansa ja esittävät väitteen että tämä on todellisuudessa totaalisen kyvytön idiootti, joka ei osaa ottaa uusia tilanteita huomioon".

      Sanoisinko tuohon väitteeseen tieteentekijöiden toteamuksen.
      Kun he ovat todistaneet meidän käyttämiemme fossiilisten polttoaineiden jouduttavan EU-tasolla vuosittain noin 400 000 ihmisen ennenaikaisen kuoleman, niin sanoisin, että me olemme "totaalisesti kyvyttömiä idiootteja", jotka eivät ole osaneet ottaa tieteentekijöiden meille luomia uusia olosuhteita huomioon.

      Koska emme ole ottaneet huomioon myös lääketieteentekijöittemme suosittelemia ehdotuksia koskien ruokavaliomme koostumusta niin määrällisesti kuin laadullisestikin mukaanlukien myös alkoholi-/seksi--/huumeet, ja koska länsimaalaisten elintasosairauskirjo on jo todella mittava, niin näyttää siltä, että olemme jostain syystä "totaalisesti kyvyttömiä idiootteja" uskomaan myös tieteentekijöihimme.

      • DRHouse

        Niin, rinnastus tieteentekijöiden ja jumaluuksien välillä hiukan ontuu, koska tiedettä tekevät ihmiset. Ja ihminenhän on tunnetusti erehtyväinen.

        Raamattu puolestaan väittää että se jumalasi ei kykene erehtymään. Ja että hän on kaikkinäkevä ja tietävä, joten hän tiesi ennalta paratiisista karkotuksen. Jos hän ei olisi ottanut sitä huomioon, hän ei joko olisi täydellinen suunnittelija tai sitten hän olisi tehnyt sen tahallaan, jolloin hän ei olisi hyvä jumala.

        Valitse niistä.


      • rappeutumisteorian-ydin

        --- Näyttää pahasti siltä, että Jumalan luomistyö, eli ihminen itse, on lähde kaikenasteiselle "rappeutumiselle" koskien niin maata, merta, ilmakehää, ihmistä itseään, kuin myös kasvi- ja eläinkuntaa.

        "Tieteellisten" kreationistien mukaan rappeutuminen ilmenee geneettisellä tasolla, ja laji muuttuu vähitellen vähemmän lajinsa mukaiseksi. Kyse ei siis ole vain moraalin tai hengellisen elämän rappeutumisesta, vaan siitä, että ihminen muuttuu geneettisen rappion takia vähitellen heikommaksi ja tyhmemmäksi olennoksi.

        Siihen nähden "tieteellinen" rappeutumisteoria on aika ongelmallinen kristinuskon viitekehyksessä. Rappio saattaa tosiaan edetä niin pitkälle geneettisesti, että ihminen ei ehkä enää kykene ymmärtämään Jeesuksen opetuksia ja veriuhrin merkitystä. Ehkä jonain päivänä ihmiskunta ei enää osaa lukea Raamattua, koska rappeutuminen on edennyt niin pitkälle. Myös puhekyky rappeutunee pois (ihminen muuttuu vähemmän lajinmukaiseksi), ja sen takia emme enää kykene edes puhumaan toisillemme Jeesuksesta.
        Kreationismin mukaan ihmistä ei vaivaa vain perisynti vaan myös geneettinen rappeutuminen, joka tulee tuhoamaan ihmisen lajinmukaisia ominaisuuksia (jumalusko, eläimiin verrattuna kehittynyt äly ja eettinen ajattelu).


    • awercawercawrv

      Jumala rakensi kaiken jota maailman paha voima( saatana ) tuhoaa.

      • Ja tämä viittaa siihen, että saatana on jumalaa kyvykkäämpi. Tai sitten jumala on välinpitämätön.


      • PuhuvaKärmes kirjoitti:

        Ja tämä viittaa siihen, että saatana on jumalaa kyvykkäämpi. Tai sitten jumala on välinpitämätön.

        Juurikin näin. Ainakin jyrtsin, Mark5:n ja ROTin Jumala on taitamaton tohelo, joka katselee hymyillen terroritekoja ja raiskauksia eikä kykene puuttumaan mihinkään. Jumalalla näyttää jopa olevan vahva taipumus siihen, mitä jyrtsi luulee evomoraaliksi.


      • DRHouse

        Siis selityksesi on se että saatana, joka on jumalan itsensä luomus, on voimakkaampi kuin jumala ja jumala tiesi sen ennen saatanan suunnittelua? Taas pääsemme siihen ettei tällainen jumal voi olla hyvä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe