Telian 4G-verkko, pysykää kaukana

magref

Telian 4G verkko on erittäin epävakaa. 100Mb/s liittymäni toimii kohtuullisesti päivisin, mutta johtuen verkon liian suuresta kuormituksesta se hidastuu selvästi aina iltaisin klo 20 jälkeen. 4G-verkossa ilmoitettu vaihteluväli on 10-100Mb/s, mutta todellisuudessa nopeus on iltaisin alle 1Mb/s alas, joten edes musiikkipalvelujen käyttö ei onnistu, saati sitten Netflixin tai vastaavien videopalvelujen käyttö. Olen toistuvasti ottanut yhteyttä asiakaspalveluun, viimeksi Markus-nimimerkkiseen asiakaspalvelijaan, joka ongelmista selostettuani ilmoitti tylysti "Jos et ole tyytyväinen meidän palveluun niin sinulla on toki oikeus vaihtaa operaattoria." Tämä oli siis ensimmäinen vastaus, jonka sain jonotettuani asiakaspalvelu-chatissa yli puolitoista tuntia.

Tämä nyt siis vain varoituksena.

29

3279

  Vastaukset

  • hieman samoja kokemuksia. ilmeisesti nykyisten asiakkaiden pitäminen ei kannata? tyly asiakaspalvelu.

   • Striimaa se pelaamises vhs lle ja lähetä kirje postis youtubee niin saat paremmin sen perille ku telia yhteyksillä tai minkää muun elisa tai ddrna 444+g+e+f+lte+++plus+ liittymil


  • Telian TeleFinland -nimellä kaikki toimi aiemmin todella hyvin, mutta Telia lopetti valitettavasti em. brändin kokonaan. Nyt on sitten pelkkä Telia.
   Toistaiseksi ei ole tarvinnut Telia-asiakaspalvelun kanssa olla tekemisissä kuin kerran, mutta huonommaksi oli palvelun saatavuus muuttunut - ja samalla hinnat tietenkin tosiasiassa nousivat, päinvastaisista puheista huolimatta. No, eipä tässä vielä hätiä ole ollut...

   Telian mobiiliverkko on toiminut ihan kohtuullisen hyvin, tosin haja-asutusalueellahan ei ole suuria ruuhkia.
   Lisäksi mokkula-netin nopeus ei mokkulan automaattiasetuksilla ollut paras mahdollinen, mutta mokkulan asetuksia muuttamalla löytyi vauhtia sitten se liittymästä maksettu maksimi.
   Pientä näpertelyähän hommeli vaati, mutta netistähän ne ohjeet ja mokkulan hallintasofta sitten kuitenkin löytyivät.

   Kannattanee ehkä siis vielä tutkailla millä taajuusalueella omasta mokkulasta irtoaa paras teho.

  • Osta Nokiaa äläkä tuhlaa rahojasi Teliaan.

   • Nokia on kyllä pelkkä puhelin...Ja Telia on liittymä!


   • Tämä aihealue näyttäisi olevan "pörssiyhtiöt" alla, joten siinä mielessä rahojen sijoittaminen vaikka ihan eri alan firmaan voi olla perusteltua.


   • Telian liittymä ei toiminut juuri lainkaan. Oli pakko vaihtaa toiseen liittymään. Rangaistuksena tästä toimimattoman yhteyden vaihdosta Telialta tuli 50 euron "sopimuksenrikkomismaksu".
    Törkeä firma, en enää aio koskaan enää palata asiakkaaksi.


  • Telian toiminta mennyt niin ala-arvoiseksi ja siirsimme kaikki liittymät pois, 16 vuotta vanha asiakassuhde. Hyvästi Telia, Telia-Sonera, Sonera. Emme tule kaipaamaan, kyllä on ollut sellaista v_tusta.

  • Valitusta täältäkin.
   Kolme päivää sitten katosi puhelimen datayhteys lähes kokonaan paikalla jossa 4G toiminut siihen asti hyvin. Tällä hetkellä, kun ukkosmyrsky on aiheuttanut laajalti ongelmia, 3G latausnopeus siedettä 2...3 Mbps, mutta lähetysnopeus melkein nollassa, eli 14 MBps. Voi tällä jotain tekstihommia tehdä, muttei muuta. Ilmoitin asiasta jo vikaantumispäivän iltana, pyysivät ottamaan seuraavana päivänä yhteyttä. No, seuraavana päivänä tilanne niin heikko, etten päässyt telian sivuille lainkaan. Tänään päivällä sain yhteyden ja siirsivät verkonhallintapuolelle, josta selvisi alueen tukiasemalla olevan vikaa. Lupasivat ilmoittaa kun korjaantuu. Odotellaan.

   • onpas hermo herkässä siellä. joko olet vaihtanut tämän takia operaattoria


   • Sain nyt asiakaspalvelusta ilmoituksen, että vika on korjattu viime yönä. Positiivista on, että korjauksesta ilmoitettiin , kuten luvattiin. Toisaalta 12 vrk on mielestäni turhan pitkä aika odotella. Kyse ei ollut pelkästä datayhteydestä vaan myös äänipuhelut pätkivät pahasti ja n. kaksi kolmesta katkesi kesken puhelun. Yöaikaan data toimi paremmin, vaikkei puhtaasti, joten nyt olen tottunut valvomaan klo 02:een. Mutta eihän siihen aikaan äänipuheluilla asioita voi hoitaa. En vaihtanut operaattoria, mutta tämä ei ollut positiivinen kokemus.


  • Asiakaspalvelu on tosiaan ollut niinkin epävakaata, että laskutus on myyty ulkomaita myöten.

  • Niinpä. Työnantaja tarjoaa liittymänä Telian 4G:tä, joka kotona, keskellä Espoon tiheintä asutusta, hyvin usein toimii 2G-nopeudella eli on täysin hyödytön. Hassua kyllä Baltian matkalla sama liittymä toimi paikallisen Telian verkossa usemman kymmenen megabitin nopeudella paikallisella moottoritielläkin keskellä ei mitään.

   Saunalahden 4G, joka minulla on yksityiskäyttöön, toimii kyllä kohtalaisen hyvin. Nopeus on tosin vain puolet luvatusta, mutta kyllä 50 Mbit/s jo aika hyvin riittää.

  • Täällä myös turhautunut Telian käyttäjä. Tele Finlandiin olin tyytyväinen. Verkko on täysin ruuhkautunut koko ajan, Netflixin yms. palvelun käyttö ei onnistu lainkaan. Mitään eivät voi tehdä asialle mutta laskun osaavat kyllä lähettää kerran kuussa.

   • Verkko on ihan sama. Olisiko puhelimessa tai simmissä kuitenkin vikaa?


  • Otin Telia mokkula yhteyden luvattiin 100 Mb/s toimi pitkin suomea vajaa 10 Mb/s.
   Allekirjoittama sopimus talvella 1 € kk liittymä huilaamaan laskuttivat 3 € kk. kuulema hinnat nousseet?
   Ostin Samsun 8+ piti olla 2 dual, 2 Telian myyjää yritti sovittaa nono korttia ei onnistunut.
   Tein reklamaattion vaihto sellaiseen puhelimeen mihin käy 2 simmiä? 18 pv tutkivat ei voi tehdä mitään valita kuluttajasuojaan.

  • Ei toimi Telia Hämeenlinnan keskustan alueella,vaihto takaisin Saunalahti toimii!

  • Kannattaisi mokkulaa käyttäessä kokeilla ennenkuin kasvattaa kääpää otsalohkoon toimiiko mokkulassa joku toinen taajuusalue paremmin kuin oletusasetukset.
   Samassa tukiasemassa saattaa olla useita lähettimiä, joiden signaalitasot ja yhteysnopeudet ovat erilaisia.

   Nimim. Kyllä Toimii.

  • joo samoja kokemuksia, asiakaspalvelu aivan jotain ei laadukasta, lähinnä vittuilevaa, ja sovitut hinnat ei pidä paikkaansa, lähtee niin nopiaa vittuun tämä telia omasta luurista ja koti netistä. Olen ollut telefinlandin asiakkaana useamman vuoden

   • sama vika kaikilla operaattoreilla. muutamalla vaihdolla olet taas telian asiakas.


  • Jaa, minulla ei ole kertaakaan ollut mitään ongelmia Telian 4G-verkon kanssa. 100M liittymä antaa tasaisesti yli 90M nopeuksia, välillä menee ylikin 100M. Olen liikkunut monella puolella Suomea sekä Euroopassa eikä ole kertaakaan ollut moittimista. Ettei teillä olisi vain laitteissa tai omissa tiedoissa/toiminnassa se vika eikä Teliassa?

   • "Autokaan ei kulje kuin viittäkymppiä vaikka kaasu pohjassakin olen konetta huudattanut, ja myyjä lupasi että kahtasataa kulkee."
    T. Nimim: Mikä keppi siinä etupenkkien välissä sojottaa?


  • minkähän operaattorin aloittaja on valinnut tilalle, vai onko kaikki operaattorit kierrettyään päätynyt taas telialle..

   • Just näin toimii kartelli-kepu. Turha valittaa, essolta saat nakit ja ranut. Älä usko kehitykseen. Ei se pelto itseään kynnä jos netissä vaan ameriikkaa katsotaan ja pornoa. Huonoa esimerkkiä suomen nuorille!


  • Telian verkko 100mbit romahti eilen alle 10 mbit. Kestää kestää kestää. Ja hinta on sama kuin ennen.Mitä vittua!!!!

  • Mistä pystyy pistämään valitusta menemään, koskien Teliaa?
   Vaihdan toki operaattoria, mutta ihan vittuilessani haluan tehdä valituksen.

   Itelläki vittuilee aivan saatanasti, ettei vaan jaksa tapella.

   4 vuotta kapasiteettilaajennusta suunniteltu ja tekevät sen aina sinä vuonna. Haiskahtaa kusetus

  • HUAWEIta sekin on. Käskekää niiden panostaa Nokiaan.

  • Varoitus!
   Minulla oli Huawei nettimokkula telialta joka ei toiminut josta valitin Telian asiakaspalveluun .Keskustelun tuloksena Telia katkaisi minulta ihan toisen liittymän keskustelun tuloksena .Minä sanoin loput kolme liittymää irti .
   Vaikka olin maksanut kaikki laskut liittymät katkaitu rupesi tulemaan monen sadan euron laskua asiakkuuden lopettamisesta .Olin olut Soneran ja Telian asiakas noin 30 vuotta ja se loppui siihen .

  • Moni on jo oppinut ja sen takia kaiketi Telian pitää myydä ja "ottaa hihasta kiinni" marketin käytäviltä asiakkaita.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   308
   11851
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   335
   5803
  3. Ööö yksisuuntainen maski THL?

   "Asiantuntijoiden" mukaan yleensä maskit etenkin itsetehdyt eivät estä koronavirusta muuten kuin että niiden käyttäjät ei tartuta muita jos pärskivät
   Maailman menoa
   76
   3658
  4. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   141
   2974
  5. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   182
   2618