Telian verkko huono, hidas, ei toimi luvatusti

magref

Telian 4G verkko on erittäin epävakaa. 100Mb/s liittymäni toimii kohtuullisesti päivisin, mutta johtuen verkon liian suuresta kuormituksesta se hidastuu selvästi aina iltaisin klo 20 jälkeen. 4G-verkossa ilmoitettu vaihteluväli on 10-100Mb/s, mutta todellisuudessa nopeus on iltaisin alle 1Mb/s alas, joten edes musiikkipalvelujen käyttö ei onnistu, saati sitten Netflixin tai vastaavien videopalvelujen käyttö. Olen toistuvasti ottanut yhteyttä asiakaspalveluun, viimeksi Markus-nimimerkkiseen asiakaspalvelijaan, joka ongelmista selostettuani ilmoitti tylysti "Jos et ole tyytyväinen meidän palveluun niin sinulla on toki oikeus vaihtaa operaattoria." Tämä oli siis ensimmäinen vastaus, jonka sain jonotettuani asiakaspalvelu-chatissa yli puolitoista tuntia.

Tämä nyt siis vain varoituksena. En ole aiemmin joutunut jättämään julkisesti huonoa palautetta operaattoreista, mutta tämä menee jo naurettavuuksiin. Jos jaksaisin, ilmoittaisin asiasta kuluttajasuojaviranomaiselle. Mutta onneksi halvemmalla löytyy kilpailijoilta (ehkä) toimivampia liittymiä.

16

1588

  Vastaukset

  • Ei toimi 4 g, suunnilleen koko ajan 3 g. Nyt joulupäivänä en saanut auki edes telian omia sivuja. Joskus vuosituhannen alussa netti toimi yhtä huonosti, silloin oli 2 g. Johtuu siitä, kun rajattoman datan käyttäjillä on prioriteetti, me muut saadaan palvelua silloin kun sitä sattuu jäämään yli. Me, joilla on pääsy vain rajalliseen määrään dataa, olemme paaria luokan väkeä. Meitä on petetty ostaessamme yhteyden, koska meille ei ole kerrottu, mitä saamme. Olemme harpanneet pari sukupolvea taaksepäin yhteyksissä.

  • Joo siis faija vaihto liittymän telialle ja tää on suoraan sanottuna ihan perseestä...kokoajan h+ netti eikä 4g. Siinä oli sanottu että huippunopea netti yhteystaattu. Joskus kyllä toimii 4g hyvin, mutta yleinsä se pysyy tuossa h+. Älkää hommatko telian liittymää!!

  • 50 mb/s nettiyhteys on toiminut Karstulla jo viikkoja tehoilla 1-10 mb/s. Käyttäjiä kertovat olevan paljon ..... nupit kaakkoon !

  • Sama homma täällä Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla.

   Netti on nyt varsinkin viime päivinä pätkinyt niin paljon, että sen käyttäminen on miltei mahdotonta ja jotkut raskaat sivut eivät edes lataudu auki... 56k Modeemi oli huomatttavasti nopeampi esim. sähköposteja avatessa... Siis ihan oikeasti!

   Asiakas"palvelijat" on kiukkuisia kun saavat paskaa palkkaa ja joutuvat kuuntelemaan masennuslääkkeitä syövinä ja avohoidossa käyvinä vielä ihmisten marinaa koko työpäivänsä ajan. xD

   • Hei, menkää oikealle palstalle pölisemään.

    Täällä pitäisi olla keskustelua pörssiosakkeista.


  • Verkko toimii miten sattuu. Rajaton 100 M antaa 60 mbs ja 4.8 mbs.

  • Kaapelinetti lopettaa toiminnan 22-02 aikana melkein joka ilta tai menee aivan vajaille tehoille. Juuri se aika, kun kerkeää itse rauhoittua pelailemaan tai sarjaa katsomaan. Hienoa kun tulee kokoajan yhteyshäiriö. Olisi kiva saada toimiva tuote rahaa vastaan. Asiakaspalveluun ei saa yhteyttä 2h jonotuksella ja kun saa niin ensimmäisenä asiakasta pidetään tyhmänä vammaisena ääliönä ja kysytään onko piuhat kiinni! Ei ko tuolta pahvilaatikosta saan signaalin kun ei toimi :D Hyvä Telia!! Ei muilla operaattoreilla vain vikoja ole... Tai noh DNA mut se on niin huijausta koko firma et ihme jos kestää pystyssä kauaa enää.

   • Havahduin huomaamaan samantyyppisen ongelman kiinteän nimellissti 10/50 MB VDS2L liittymäni suhteen. Kun Sonera vaihtui Teliaksi ja alkoivat lievästi sanottuna painostamaan ns. hybridinetin hankintaa, päätin toisin ja jatkoin VDSL2 liittymään ei määräaikaisena. Hinta pomppasi 80 % ja ongelmat alkoivat: mitatut nopeudet läsähtävät ajoittain luokkaan 1/7 MB !!!! eli heikon ADSL liittymän tasolle! Välilä nopeus on normaali n. 9/45 MB mutta nopeuden läsähtäminen alkaa olla jokapäiväistä ja jokailtaista. Kestoltaan muutamasta tunnista muutamiin vuorokausiin. Uskottavaa selitystä en ole asiakaspalvelusta saanut. Puhuvat jostakin laajasta häiriöstä jota kuitenkaan ei näy Telian häiriötiedotteissa ollenkaan. Epäilen vahvasti, että mitään häiriötä ei oikeasti ole olemassakaan! Telia tykkää kyllä myydä liittymiä ja kaikenmaailman keskeneräisiä hybriditekniikoita mutta ei halua satsata palvelun laatuun ollenkaan. Kusetusta sanon minä! Kusetusta!


   • Pian_Telian_ex_asiakas kirjoitti:

    Havahduin huomaamaan samantyyppisen ongelman kiinteän nimellissti 10/50 MB VDS2L liittymäni suhteen. Kun Sonera vaihtui Teliaksi ja alkoivat lievästi sanottuna painostamaan ns. hybridinetin hankintaa, päätin toisin ja jatkoin VDSL2 liittymään ei määräaikaisena. Hinta pomppasi 80 % ja ongelmat alkoivat: mitatut nopeudet läsähtävät ajoittain luokkaan 1/7 MB !!!! eli heikon ADSL liittymän tasolle! Välilä nopeus on normaali n. 9/45 MB mutta nopeuden läsähtäminen alkaa olla jokapäiväistä ja jokailtaista. Kestoltaan muutamasta tunnista muutamiin vuorokausiin. Uskottavaa selitystä en ole asiakaspalvelusta saanut. Puhuvat jostakin laajasta häiriöstä jota kuitenkaan ei näy Telian häiriötiedotteissa ollenkaan. Epäilen vahvasti, että mitään häiriötä ei oikeasti ole olemassakaan! Telia tykkää kyllä myydä liittymiä ja kaikenmaailman keskeneräisiä hybriditekniikoita mutta ei halua satsata palvelun laatuun ollenkaan. Kusetusta sanon minä! Kusetusta!

    Täys paska koko telia rahastaa kyllä mutta muu on täyttä sontaa täytyy muuttaa kotimaiseen se pitää jotenkin sanansa ainoa harmi että talonyhtiö onteliassa täytyy yhtiö kokouksessa ottaakyselyyn vvoisko vaihtaa virm


  • Täyttä paskaa ollut. 300mb netti toimi maksimissa oulussa 111mb ja vaihdoin 100 mb niin toiminut 75mb telian myymälässä. Varokaa.. telia lisäsi minulle extra maksun puhelin laskuun. On vissiin joulubonusten aika ja jotenkinhan ne pitää korvata. Seuratkaa todella tarkasti. Minulle sanottiin asiakaspalvelusta että tieto että mistä tämä hinnan nousu johtuu maksaa. Tulen vaihtamaan liittymän.

  • 8.10.2019
   Telia tehnyt ainakin Loimaan alueella huononnuksia asiakkaiden yhteyksiin. Ovat tehneet muutoksia niin, että esim huawei b315s-22 reititin ei enää muodosta 4g yhteyttä.

   Telia EI suostu lähettämään tuolle reitittimelle uutta firmware päivitystä jos laite ei ole ostettu telialta. Heillä siis ON uudempi firmware.

   Ilman uutta firmwarea 4g EI TOIMI.

   Mahtavaa asiakaspalvelua. No vaihdetaan operaattoria samalla Suomalaiseen. Ja Telian on turha kuvitella että koskaan enää heidän asiakkaaksi takaisin siirtyisin.

   Ja yhtä huonoa palvelua tuli myös Huaweilta. Väittivät että uutta firmwarea ei ole saatavilla. 21.313.03.00.983 versio siis käytössä ja heidänkin sivuillaan on ollut uudempia versioita saatavilla mutta EI OLE ENÄÄ.

   Summa summaryn: Telia ja Huawei ovat omalta kohdaltani ikuisessa boikotissa.
   Jatkossa suosin Suomalaista.

   • Meillä Telia paras, niin kotona, mökillä ja kainuussa synnyinkodissani.

    telia loistava myös maantiellä ja junassa kun teen töitä .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä Telia paras, niin kotona, mökillä ja kainuussa synnyinkodissani.

    telia loistava myös maantiellä ja junassa kun teen töitä .

    Entä miten telia on pörssissä mielestäsi pärjännyt?


  • Telian roaming-palvelu ei toimi ulkomailla... ja vian korjaus kestää.

   • joo telian osake on tosiaan laskenut viimeisen kuukauden aikana kaksi prosenttia


  • Miksi telia soneran verkko on aina jumissa? huono nuono älkää luottako
   siihen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   311
   11867
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   335
   5806
  3. Ööö yksisuuntainen maski THL?

   "Asiantuntijoiden" mukaan yleensä maskit etenkin itsetehdyt eivät estä koronavirusta muuten kuin että niiden käyttäjät ei tartuta muita jos pärskivät
   Maailman menoa
   77
   3728
  4. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   141
   2984
  5. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   182
   2623