Ahdistus ja hypokondria

valtavaahdistus

Olen nelikymppinen nainen, minulla on ahdistuneisuushäiriö ja erittäin paha hypokondria eli sairauden pelko ja eniten pelkään juuri syöpää. Välillä on ollut parempia kausia mutta tänä keväänä kaikki pelot on taas tulleet takaisin. Olen kolmen kuukauden sisällä pelännyt sairastavani rintasyöpää, keuhkosyöpää ja vatsasyöpää. Minulla on ollut fyysisiä oireita joiden takia olen käynyt lääkärissä varmaan 10 kertaa. Minua on tutkittu erilaisilla tähystyksillä, kaulan ja vatsan ultralla, verikokeilla, mutta kaikki näyttää normaalilta. Olen jopa joutunut pyytämään joitain tutkimuksia, koska lääkäri ei ole niitä ehdottanut. Ainoa sairaus mikä oikeasti on todettu on refluksitauti ja sekin jo pari vuotta sitten. Olen parin kuukauden aikana laihtunut 3 kg ja se nostaa heti huolen että varmasti on syöpä mitä vaan lääkärit ei ole löytäny. Voiko ahdistunut tai masentunut muka laihtua? Minulla on aloitettu Escitalopram 10mg viikko sitten, mutta en huomaa vielä mitään vaikutusta. Ahdistukseni on todella suurta, samoin ruumillisten oireiden tarkkailu. Ravaan punnitsemassa itseäni, mittaan lämpöä jne. Vatsa on usein sekaisin heti herättyäni. Kädet ja välillä koko kroppa tärisee, syke on korkea ja hikoilen.
Olen täysin umpikujassa, en usko ettei minulla ole mitään vakavaa fyysistä sairautta, vaikka olen lukenut että ahdistuneisuus ja masennus voivat aiheuttaa paljonkin fyysisiä oireita.
Olen todella uupunut ja heräilen aamuyöllä monta kertaa. Juuri ja juuri selviydyn työpäivistä, mutta nekin on usein yhtä tuskaa. Elämä tuntuu menevän ohi, en osaa nauttia edes kesästä.

Onko täällä muita jolla on samanlaista ahdistusta ja pelkoa? Miten oireilee? Miten tästä sairauden ja kuoleman pelosta voi päästä eroon? Terapian varmaan pitäisi hakeutua.

2

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karle1

      Minulla lähes sama tilanne ollu päällä jo puolisen vuotta. Escitalopram teki entistä sairaammaksi ja aamulla huimasi niin paljon, että lopetin koko lääkkeen 4 viikon käytön jälkeen. Minullakin ollut kropan tärinää, lihaskipuja, kädet tärisevät jne. Itse huomasin, että lepo auttaa. Olen ollut sairauslomalla ja nyt lomalla, mietin miten voisin jatkaa lepäämistä kesäloman jälkeen. Benzoihin ei kannata koskea missään nimessä jos lääkärit niitä ehdottavat. Yksi hyvä lääkäri sanoi minulle, etyä oireet kyllä katoavat itsestään ajan kanssa. Jonkun ammattilaisen kanssa kannataa työstää tuota sairauksien pelkoa, itselläni se auttoi enkä pelkää enää kuin ehkä ihan vähän.

    • farus

      Ahdistus ja masennus voi todella aiheuttaa paljon kuvaamiasi oireita. Ja muitakin.
      Ihminen alkaa ahdistuksissaan tarkkailla kehoaan, kun ajatukset pyörii kehää.
      Ahdistunut voi sekä laihtua että lihoa, 3 kg parissa kuukaudessa ei ole mitään huolestuttavaa.
      Mulla meni 12 kg kolmessa kuukaudessa. Ei ruoka oikein maistunut ahdistukselta.
      En silti luullut, että minulla on syöpä...
      Jos olet huomannut, niin nesteen määräkin kehossa voi laittaa painon heittämään 1-2 kg ihan parin päivän sisällä riippuen esimerkiksi kuinka suolaista ruokaa syöt.
      Kai sitä vatsakin on ihan sekaisin, jos on ihan hermona. Vapinat, hikoilut, unettomuus ym. erilaiset oireet "kuuluu" ahdistukseen, mitä kelläkin on. Kaikilla ei ole kaikkia oireita. Mitä pahempi ahdistus, sitä enemmän valitettavasti on yleensä epämääräisiä oireita.
      Niin paljon kuin pystyt, tee jotain, ihan mitä vaan keksit ja pystyt tekemään, että saat ajatuksesi pois omasta itsestäsi ! Muuten jäät kierteeseen. Olet niin huolissasi, että väsyt vain lisää ja oireita tulee lisää. Tee loppu sille !! Suuntaa ajatuksesi johonkin ihan muuhun kuin itseesi !
      Vähän kerrallaan edes. Sitten lisäät niitä tekemisiä päivä päivältä, viikko viikolta,
      kunnes saat henkistä tasapainoasi takaisin.
      On pakotettava itsensä, muuten ei pääse alkuun !
      Parempaa vointia sinulle ! Yritä rentoutua !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe