Yläkoulun rehtori

Nyt-kyllä-ihmetyttää

Näkyi olevan lehdessä, että yläkoulun rehtorina Kannuksessa aloittaa Sakari Typpö, määräaikaikaisena tosin. Sivityslautakunnassa oli asiaa käsitelty, mutta onko tämä paikka ollut yleisessä haussa? Noinko virat voidaan päättää lautakunnissa?

65

5617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • savivelli

      eikös se uusi johtosääntö juuri mahdollistanut tällaiset valinnat, mikäs vika valinassa on? Kerrankin Kannuslainen henkilö, no tai Rautio / Ullavalainen, mut asuu nyt Kannuksessa

      • Miten.on

        Eli nytkö johtosääntö mahdollistaa, että lautakunnat voivat valita virkoihin ihmiset omassa piirissään.
        Ei ole kyse siitä, etteikö valittu olisi pätevä ja asuuko Kannuksessa. Ei ole vaan silmiin sattunut mistään, että paikka olisi ollut yleisessä haussa.
        Jotenkin särähti korvaan tuo uutinen "Rehtorin viran täyttämistä on käsitelty sivistystoimenjohtaja Leena Kivijakolan mukaan sivistyslautakunnassa, ja keskusteluissa esiin nousi Sakari Typön nimi. Hän oli rehtorin virkaa hakeneiden joukossa jo vuoden 2015 syksyllä. "
        Mutta eikö nyt ole uusi valintatilanne ja eikö sieltä pomsahtanut keskusteluun muitakin hakijoita?


    • ihmettelijä11

      Onko kyseisellä henkilöllä aineenopettajan pätevyyttä ja opetushallinnon tutkinto? Ei noin vain voida päättää sivistyslautakunnassa, että otetaan epäpätevä henkilö virkaan ilman asianmukaista avointa hakua!

    • ldko

      Hyvä valinta. Vahva akateeminen koulutus ja sopiva henkilö ja työkokemus myös koulumaailmasta.

    • aaaaaaahaaa

      Onko asiaa päätetty sivistyslautakunnassa kun ei nopeasti katsomalla löydy kaupungin nettisivuilta asiaa koskevaa lautakunnan päätöspykälää. Taitaa olla viranhaltijapäätöksellä tehty valinta.

      • Ettätälläistä

        No, olihan se listalla, kun suurennuslasilla etsi. Sivistyslautakunnan viime pöytäkirjassa "Muut asiat-kohdassa" oli tälläinen rehtorin valinta maininta. Turhahan sitä on laittaa oikein näkyville, muut valinnat olivat kyllä esityslistalla oman esityksenään, mutta kait tämä oli senverran vähäpätöinen asia, ettei siitä kannattanut mainintaa esityslistalle tehdä.


      • Deva-ju

        Olipa hyvin piilotettu ja ilmoituksen ajankohta sopivasti kesälomien alkaessa


      • NMKY
        Ettätälläistä kirjoitti:

        No, olihan se listalla, kun suurennuslasilla etsi. Sivistyslautakunnan viime pöytäkirjassa "Muut asiat-kohdassa" oli tälläinen rehtorin valinta maininta. Turhahan sitä on laittaa oikein näkyville, muut valinnat olivat kyllä esityslistalla oman esityksenään, mutta kait tämä oli senverran vähäpätöinen asia, ettei siitä kannattanut mainintaa esityslistalle tehdä.

        Sen PITÄÄ olla asialistalla omana rivinään ja henkilön EI PIDÄ OLLA keskustelussa-äänestystilanteessa läsnä.


    • Pienipiiripyörii

      Edelleenkään ei rehtorin virkaan voida valita henkilöä, jolla ei ole kyseisen oppilaitoksen pätevyyttä eli aineenopettajaa tässä tapauksessa, riittävää kokemusta kyseisessä opettajan virassa PÄTEVÄNÄ ja opetushallinnon koulutusta. Tämän kun joku hoksaa, tulee päätöksentekijöille seliteltävää.

    • Ooooooooooooooooooo

      Varmasti pätevä kaveri, onnea, siunausta ja menestystä hänelle tehtävässään. Kyllä asiasta päättävät tietävät kenet kannattaa valita ja ketä ei(niinku se yks hepsankeikka)

    • Cosanostraaas

      Lestamafia jyllää. Varmaan ykkösmies Taskila painostanut virkaan.

    • kylmälehtohauturi

      Pääasia että asuu ja maksaa veronsa Kannukseen. Nyt pitäisi vain kaupungin johtohenkilöistä vähentää muilla paikkakunnilla asuvia päälliköitä ja johtajia. Aivan kuten Tiluksen kanssa tehtiin aiemmin.

      • MissäMennään

        Eiköhän se pääasia olisi, että uudet valtuutetut ja lautakuntien uudet jäsenet ymmärtäisivät, että edustavat kannuslaisia ja uskaltaisivat ajatella omilla aivoillaan ja tehdä oikeudenmukaisia päätöksiä. Väkisinkin tulee mieleen, että muutamat vahvat henkilöt määräävät ja muut vikisevät.


      • EtsiväKylläLöytää

        Onko tämä totta? Sivistyslautakunnan pöytäkirjan mukaan 12.6.2017 valintaa olisi käsitelty "muut asiat" -kohdassa. Kyllä alkaa olemaan todella mielenkiintoista, kun lukee keitä kokouksessa on ollut läsnä. Tässäkö kokouksessa valittu on todellakin valittu?

        http://kannus.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20171096
        Jos tuo linkki ei toimi niin käykääpä Kannuksen kaupungin virallisilla sivuilla ja sieltä vasemmasta alaosasta löytyy esityslistat ja pöytäkirjat ja sieltä sivistylautakunnan kokouksen pöytäkirja.


    • Ihmettelen_vain

      Kannusta lestadiolaistetaan kovaa vauhtia. SRK:n puheenjohtajaksi valittiin Matti Taskila, entinen rehtori. Nyt uusi rehtori on lestadiolaispappi Sakari Typpö. Onko kannuslaiset valinneet tällaisen linjan?

      • qsrgyjo

        Onko Sakari Typön vaimokin vararehtorina tällä hetkellä Kannuksessa? Kyllä rupiaa olemaan kova suora tietyllä uskontosuuntauksella.


      • Kannuslainen

        Norrena on lukion rehtori, mutta Marjaana hoitelee vararehtorin hommia tarvittaessa.


    • qea5

      Kannus on lestamafian uusi pääkaupunki.

    • Huolestunutvanhempi

      Käsittämätöntä tunarointia tässä "valinnassa". Sen tekee laittomaksi ja sitä kautta mitättömäksi ainakin kolme vakavaa virhettä, josta toivottavasti tullaan antamaan varoitus päätöksen tehneille.

      1. Viran täytyy olla avoimessa haussa. Sitä ei voida päättää lautakunnassa ominpäin.
      "Virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä, jollei jäljempänä toisin säädetä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla." Vaikka kyseessä on määräaikainen virka, luulisi Kannuksen kaupungin päättäjillä olevan sen verran kunnianhimoa ja arvokkuutta ettei virkaa täytetä epäpätevällä hakijalla.

      2. Päästään kohtaan kaksi. Rehtorin virkaan tulee olla pätevä. Valitulla puuttuu alla luetelluista ainakin kolme? Opetushallituksen sivuilta löydetään pätevyyden kriteerit: http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/koululainsaadannon_soveltaminen/rehtorin_kelpoisuus

      Rehtorin ehdottomia kelpoisuusvaatimuksia ovat

      • ylempi korkeakoulututkinto

      • asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus

      • riittävä työkokemus opettajana

      • oppilaitoksen opetuskielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito

      • Opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 25 opintopisteen tai vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot taikka muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

      • Lisäksi muodollisesti kelpoisten hakijoiden vertailussa noudatetaan perustuslain 125 §:n sisältöä eli vertailussa otetaan huomioon hakijoiden taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

      3. Kohta kolme on ehkä kaikista räikein virhe virkamenettelyssä. Ylempänä linkatussa pöytäkirjassa virkaan valittu on ollut itse paikalla tekemässä päätöstä. Hänen olisi pitänyt EHDOTTOMASTI jäävätä itsensä pois asiasta kokonaan. Samoin kummastuttaa miksi kaikki muut opetusalan määräaikaiset virat on haettu avoimella haulla ja niistä on pöytäkirjassa omat kohtansa. Rehtorin valinta ei kuitenkaa kuulu näihin, vaikka rehtori on kuitenkin koko oppilaitoksen selkäranka ja yksi merkittävistä viroista kunnassa.

      Asiasta on lähetetty juttuvinkki Lestijokeen ja Keskipohjanmaahan, jotta juttu selvitettäisiin perinpohjaisesti. Ainakaan itse en tahdo lapsiani kouluun, jota johtaa epäpätevä kieroilulla valittu henkilö. Samoin, jos lukion rehtori on jäämässä eläkkeelle, miksi virka ei ole jo haussa? Onko tämäkin päätetty jo sivistyslautakunnassa antaa ekalle jonossa olevalle? Kannuksen kaupunkiin on turha odottaa korkeakoulutettuja veronmaksajia, jos tällainen epäpätevien oman kylän poikien ja tyttöjen suosiminen jatkuu.

      • ihmettelijä-maisteri

        lukekaapa lähiaikoina keparista mielipidekirjoitus rehtorivalinnoista -kummallisuuksia ja teatteria


    • katkerakylläkin

      Huolestunutvanhempi, Kirjoituksestasi huomaa, että et ole akateemisesti koulutettu - valitettavasti.

      • synnitanteeksi

        Suosittelen nimimerkkiä katkeraa tutustumaan kelpoisuusvaatimuksiin. Lisäksi hallinto-oikeuden omaehtoinen opiskelu valaisee tarpeeksi hyvin, miten mahdollinen sulle-mulle -politiikka tulee pitkällä aikavälillä vähentämään luottamusta kunnan toimielimiin. Laestadiuksen seuraajia nykymeno ei tietenkään haittaa, koska synnit saa toiselta kanssauskovaiselta anteeksi.


    • savivelli

      Mikä ihmee poru tällaisesta valinnasta nousi? Eikös se edellinen lähtenyt pois ja Sakarin valinta on määräaikainen. Hänellä on kaksi akateemista tutkintoa ja opettajakokemusta.

    • iloinenvalinnasta

      Savivelli on oikeassa.

    • Oooooooooooooooooooo

      Hei, te jotka tätä asiaa niin vastustatte, kertokaa, kenet tähän hommaan olisi pitänyt valita.
      Savivelli puhuu asiaa!!
      Onko järkeä valita joku ulkopaikkakuntalainen, joka viihtyisi virassaan ehkä muutaman kuukauden ja taas alkaisi uudestaan hakuprosessi...
      Tuskin tässä mistään lestadiolaismafiasta on kyse, eikä yläkoulun oppilaita kyseiseen lahkoon käännytetä

    • Vhy

      Typpi on toiminut opettajana, hänellä on pätevyys olla ainakin uskonnon aineenopettaja. Hänellä on kaksi yliopistotutkintoa, on teologian maisteri ja kauppatieteiden maisteri. On varmaankin suorittamut myös opetushallinnon opinnot, kun on rehtorin paikkoja hakenut.

    • Hallintolakialukenut

      Ihmiset ihmettelevät päätöstä, koska se on epäreilu ja hyvän hallinnon vastainen. Jos valitulla olisi opetushallinnon kurssit käytynä, hän olisi tienyt ehdottomasti ettei saa olla mukana lautakunnassa tekemässä päätöstä. Se opitaan jo toisella opetushallinnon kurssilla, samoin pätevyysvaatimukset.

      Ja ihmisiä kummastuttaa tämä salamyhkäisyys, ei valinta ole ollut selvästikään päivänvalon kestävä, kun se on pitänyt noin piilottaa pöytäkirjoissa. Itse rehellisenä ihmisenä toivon, että jokainen työpaikka täytetään lainmukaisesti, avoimella haulla, jolloin haetuista valitaan pätevä ja soveltuvin virkaan. Viimeksi paikkaa haki useampi ammatillisesti pätevä henkilö, en näe syytä miksi hakua ei voitu tehdä nyt uudelleen. Ylempänä kommentoijilta kysyn, miksi te ette toivo että rehellisyys ja avoimuus toimivat kunnan virkapäätöksissä?

      • Cosanostraaas

        Lestat osaa kabinettisuhmuroinnit...


      • Menikö-oikein

        Sivistysvaliokunnan jäseniltä voivatkin kannuslaiset aivan syystä kysyä, miten asia käsiteltiin, miksi avointa hakua ei järjestetty, miksi se oli kuin piilossa kohdssa "muut asiat".
        Tuolla ylenpänä olevassa linkissä voi käydä katsomassa ketkä asiasta päättivät.


    • Kannusmafia

      Kai kaikki epäilijät lukivat tulevan rehtorin cv:n paikallislehdestä. Aika vakuuttavaa. On se hienoa, että omalla paikkakunnalla on noin koulutettu henkilö.

      Ne, jotka nyt kitisee valintaprosessista: sovitaanko, että jätetään ne "untoilut" nyt pois. Joka asiasta valittaminen/vastustaminen, eriävän mielipiteen jättäminen, kadehtiminen haittaa Kannuksen kehittymistä.

      Nyt on tekemisen meininki esim. Kitinvaparin uusi palveluohjaaja on tästä loistava esimerkki. Ei nyt lyödä joka asiassa kapuloita rattaisiin!

    • Rehellisyydenpuolesta

      Miten lakia rikkovan ja hyvän hallinnon vastaisen (valittu ollut mukana sivistyslautakunnan kokouksessa päättämässä asiasta) asian esille nostaminen ja siitä valittaminen haittaa Kannuksen kehittymistä? Vai onko tavoitteena tällä "kehittymisellä" muuttua epätasa-arvoiseksi, mielivaltaiseksi ja lakeja rikkovaksi epärehelliseksi kunnaksi? Ette taida ymmärtää, kuinka isosta rikkeestä on nyt kyse.

      Edelleen kysyn, miten sivistyslautakunnassa on käsitelty tämä asia? Mitkä ovat perusteet viran julkiseen haun poistamiselle, jääviysongelmalle ja pöytäkirjoihin piilottamiselle?

      Demokratia on päätösten tekemistä yhdessä, ei sanelua ja uhkailua muille, mitä mieltä heidän tulee olla.

      • PitääköOllaHuolissaan

        Tulee mieleen, että oliskohan taas tarkastuslautakunnalle töitä.


      • Lsnrlco8194
        PitääköOllaHuolissaan kirjoitti:

        Tulee mieleen, että oliskohan taas tarkastuslautakunnalle töitä.

        Ehdotttomasti!!!!!!!


    • Laki-on-sama-kaikille

      Henkilö on esteellinen hallintolain 28.1 § 1 kohdassa tarkoitetun osallisuus- eli asianosaisjäävin perusteella, mikäli hän tai hänen läheisensä on asianosainen.

      Asianosaisella tarkoitetaan henkilöä, jonka etua, oikeutta tai velvollisuutta asia koskee (hallintolaki 11 §).

      Asianosainen on esimerkiksi henkilö, jonka hakemusta (esimerkiksi virkahakemus, avustushakemus), lupa-asiaa (esimerkiksi rakennuslupa, sijoituslupa), oikaisuvaatimusta tai muuta asiaa käsitellään. Velvollisuus voi tarkoittaa esimerkiksi terveydensuojelulain mukaisen määräyksen tai kiellon noudattamisvelvollisuutta.

      Hallintolain mukaan tämä, että valittu on itse istunut kokouksessa päättämässä asiasta, on virhe ja rikos. Ylempänä linkatussa sivistyslautakunnan pöytäkirjassa tämä tulee selvästi ilmi.


      Kuntalaista suoraan poimittua:
      97 § Esteellisyys

      Esteellisen henkilön on ilmoitettava esteellisyydestään. Henkilön on lisäksi toimielimen pyynnöstä esitettävä selvitys seikoista, joilla voi olla merkitystä hänen esteellisyytensä arvioinnissa.

      85 §

      Virheellinen menettely luottamustoimessa

      Luottamushenkilö hoitaa tointaan virkavastuulla ja häneen sovelletaan rikoslain (39/1889) virkarikoksia koskevia säännöksiä.

      Jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava asianomaiselta selitys sekä tarvittaessa ilmoitettava asiasta valtuustolle. Asiasta on viipymättä tehtävä rikosilmoitus, jos kysymyksessä on ilmeinen virkarikos.

      Valtuusto voi tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan. Ennen valtuuston kokousta voi pidättämisestä väliaikaisesti päättää valtuuston puheenjohtaja. Pidättämispäätös voidaan panna täytäntöön heti.

      96 §

      Valtuuston päätösten laillisuuden valvonta

      Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi.

      Pykälissä 134 § ja 135 § kunnallislaissa on määrätty oikaisuvaatimuksesta (aikaa 14 vuorokautta, eli nyt aika käy vähiin) ja kunnallisvalituksesta (30 vuorokautta).

      Nyt omantunnon arvon omaava kuntalainen tekemään valitusta, tai yksikään rehellinen valtuuston tai lautakunnan jäsen, joka tätä luet, tee velvollisuutesi. Ulkopaikkakuntalaisena tahdon pitää teidän puolianne ja Kannuksen mainetta rehellisenä ja tunnollisena kuntana yllä. Tämän suuruinen sivistyslautakunnan virhe jos valuu valtakunnan uutisiin, on Kannuksen maine menetetty. Samoin nyt on aika saada kuntalaisten luottamus kohdilleen päättäjiä kohtaan!

      Lähteet:
      kuntalaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150410#Pidp432334816

      • KK1973

        Siinä on nyt joku laittanut lakipykälät esiin kaikille täällä "noku se on kiva tyyppi ja ei saisi aina valittaa ja kerrankin kannuslainen" -kommentoijille, joilta unohtuu se tärkein: Suomessa noudatetaan Suomen lakia ja jos viranhaltijat tai valtuutetut toimivat lakien mukaan, niin huomauttamista ei ole.

        Typpö lienee muodollisesti pätevä, ja se ei ole ihmisten koko valituksen syy tässä keskustelussa. Ongelma on se, että Kannuksessa suhmuroidaan sulle-mulle -pelillä työpaikkoja omille kavereille ja yrityksille.

        En kyllä yhtään ihmettele, miksi Typpö ei lähtenyt Kokoomuksen ehdokkaaksi - varmaan petasivat jo valmiiksi Typpölle jotain suojatyöpaikkaa? Paikallisyhdistyksen puheenjohtajakin varmaan ihmetellyt ehdokashankinna aikana miksi ei hakenut jatkokaudelle.

        Laki on laki myös Kannuksessa eikä se (laki) miksikään muutu vaikka Kivijakola ja Korte niin yrittävät tehdä omien oikkujensa mukaan.

        Katsokaapa vain hyvät lukijat, miten ensi keväänä kun rehtorihaku menee auki, niin sivistuslautakunnassa laestadiuksen seuraajat esittävät Typpöä vakinaiseen virkaan, koska Rauhanyhdistyksen tiloissa on näin päätetty.


      • ICanBoogie

        No, nyt ruvetaan poistamaan viestejä. Mikäs siinä oli vikana? Alkoiko polttaan?


    • 3578358

      Virkaa ei saa täyttää ilman julkista hakua. Eikä esteellinen saa osallistua päätöksentekoon.

      Laki on selvä. Toinen asia sitten, noudatetaanko sitä näillä main.

    • Huvikummussavieraana

      Täällä kaikki viisaat ja oikeassa olevat veivaa anonyymeinä. Täysin höpön höpön höpöä. Tuskin kukaan teistä täällä viihtyvistä uskaltaa kirjoittaa yhtään mitään minnekään omalla nimellä, saatikka olla päättämässä yhteisistä asioista.

      • PerusKannuslainen

        Mitä sitten, onneksi on tämä mahdollisuus ottaa kantaa. Ja niiden, jotka on valittu päättämään yhteisistä asioista on kestettävä arvostelua, varsinkin nyt kun näyttää ettei kaikki mennyt demokraattisesti ja oikein. Vai menikö mielestänne?


    • Trolleilua

      Laita hakusanaksi trolli ja katso mitä se tarkoittaa.

    • Nauranpartaani

      Taisi kalikka kalahtaa? Esteellisyys lautakunnassa on vakava rike. Lakitekstit on teidän mielestänne höpöhöpöä? Selvästi, kun noin voidaan sitä lakia oman mielen mukaan taivuttaa. Tarkistuslautakunta asialle pikemiten!

    • Kysyn-vain

      Miksi muuten tämän valinnan teki edellisen kauden sivistyslautakunta? Eikö uusi lautakunta ole valittu ajalle. 1.6.2017-31.5.2021.

    • aikakatsoa

      Eiköhän anneta miehelle työrauha ja antaa tekojen puhua sit puolestaan. Jos näyttää siltä että homma ei toimikkaan, niin heitetään sitten pihalle.
      PS. en todellakaan ole lessu

    • Mietinvaan

      Milloin lukion rehtori jää eläkkeelle?

    • Olkaamme-huoleti

      Lukion rehtori on jäänyt eläkkeelle jo aikoja sitten, mutta virkaa ei ole laitettu yleiseen hakuun. Kait sitä joku hoitaa vararehtorina.

      • Tietäjä5678

        Älä levitä tästä väärää tietoa. Lukion Rehtori Norrenalla on viimeinen vuosi menossa. On pitänyt lomiaan ja ollut ns. Joka toisen jakson töissä. Järjestely on toiminut.

        Uutta rehtoria etsitään ensi vuonna ja paikka menee auki.


      • Hyvä-hyvä

        No,sehän on hyvä, että hoitaa vielä tehtäviä osaksi ja paikka laitetaan auki, sittenkun kokonaan lopettaa.Hänen aikanaan on Kannuksen lukio menestynyt hyvin ja tätä toivomme todella jatkossakin.


    • rehtoritkortistoon

      Koko lukion voisi lopettaa. Loppuisi rehtorien suojatyöpaikat ja säästyisi rahaa muuhun käyttöön. Koulukiinteistönkin voisi purkaa niin säästyy ylläpitokustannuksissa.

    • tipetipet

      Typpö on viranhaltijapäätöksellä palkattu perusopetuksen rehtorin määräaikaiseen virkaan vuoden 2018 heinäkuun loppuun saakka. Typpön kohdalla ei ole kysymys lukion rehtorin viran täyttämisestä. Sivistyslautakunnan pöytäkirjasta voi saada vaarän käsityksen, että lautakunta olisi päättänyt Typpön valinnasta.

      • NäinMeilläKannuksessa

        Ei tullut mikään virka yleiseen ja avoimeen hakuun, ei perukoulun- eikä lukionrehtorin virka.


    • Kaikki koulu kiinni vaan!

    • ifis

      joo,mitä sitä suotta koulua käydään,eihän siellä mitään tarpeellista enää mitään
      opislellakaan

      • Onkonainensamanarvoinen

        Miten käy naisten aseman ja tasa-arvon toteutumisen nyt tässä työyhteisössä.


      • Cosanostraaas

        nainen vaietkoon


    • opetushallin

      Jos henkilö on jäävi kokouksessa ja päätös tehdään, kyseessä on menettelyvirhe ja siitä voidaan tehdä kunnallisvalitus oikaisuvaatimuksen jälkeen!

    • joshallitusmikseimeillä

      Eihän kukaan uskalla tuosta julkisesti puhua. Eikä ole ainut paikka mikä hoidetaan järjestelmän sisällä.

    • 13x10

      Hyvin toimii kannuksen koululaitos. Opettajat ovat erittäin hyviä. Jollain luokalla kymppiä pienempi numero todistuksessa alkaa on harvinainen ilmiö.

    • hakija

      Rehtorivalinnoissa ilmenee hyvin usein rakenteellista korruptiota, jota on joskus vaikea havaita. niin myös lehtorin viroissa. Hvä' veli/suosikkijärjestelmää käytetään. Näin oli parissa paikassa johon haettiin lukion rehtoria. Tohtori valittiin rehtoriksi joilla tietääkseni ollut paljoakaan lukio-opettajan kokemusta. Minua kysyttiin mukaan oikaisuvaatimukseen, mutta en halua valittaa. Kyky, taito ja maine pitäisi vaikuttaa kuin politiikka ja uskonto. Rehtorivalinnat ovat täyttä teatteria ja ne on usein pedattu koska on "sopiva". Pyysin yhdestä kunnasta tietoa valitusta rehtorista(pätevyys ja työkokemus) en saanut lainkaan ja tein kanstelun eduskunnan oikeusasiamehelle. Valinnasta on kulunut jo monta kuukautta, eikä vieläkään tietoa. Näin K*******lla hoidetaan hyvää hallintoperiaatetta.

      • Anonyymi

        Olen hakenut apulaisrehtorin virkaa uudestaan. Tämä valittu ei ottanut vastaan ja taas haussa. Minulla on vankkaa kokemustaaikuislukiista peruskouluun. Taitaa olla melkoista kähmintää johon en ole koskaan tömännyt.
        On viimeinen kerta kun haen kannuksee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen hakenut apulaisrehtorin virkaa uudestaan. Tämä valittu ei ottanut vastaan ja taas haussa. Minulla on vankkaa kokemustaaikuislukiista peruskouluun. Taitaa olla melkoista kähmintää johon en ole koskaan tömännyt.
        On viimeinen kerta kun haen kannuksee

        Nyt on niin paljon kirjoitusvirheitä, että epäilen sun olevan ihan joku nobody kannuksen perukoilta.


    • Anonyymi

      Voin henkilökohtaisesta kokemusta ja kymmenistä keskusteluista Typön kanssa sanoa että hän ei edes suostu vastaanottamaan rakentavaa kritiikkiä ongelmakohdista ja yrittää vaientaa ihmisiä. Täällä Kannuksen ylä-asteella myös lestadiolaisia suositaan erityisoikeuksilla joka taas on suoraa provosointia oppilaita vastaan, asiat ovat aivan vituillaan että tämmöinen epäpätevä uskonnollinen henkisesti vajaavainen kiristäjä/uhkailija valitaan laittomasti näinkin merkittävään virkaan.

      • Anonyymi

        Aivan turha jätkä koko rehtori. Ei vaikeaselkoisempaa lässyttäjää olekkaan.
        Koittakaas saada herralta joskus vastakaikua kysymykseen yms.


    • Anonyymi

      Riittää että asuu paikkakunnalla ja maksaa verot tänne. Lisää vain näitä tänne veronsa maksavia olkoonkin vaikka kansallissosialisteja. Nyt on ruotsista tullut iso seurue noin reilu parikymmentä joista kukaan ei käy töissä tai maksa veroja. Kuka nämä elättää jos ei lestat?

    • Anonyymi

      Asiallinen mies kaikin puolin, löpinät pois ja tekemään jotain kehittävää.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4405
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2438
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      118
      1775
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1412
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      335
      1367
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe