Maakuntakomppania ja kertausharjoitukset

Määkyntäkömppäniä

Liityin aikoinaan maakuntakomppaniaan heti kun se perustettiin. Meille sanottiin, että se on vapaaehtoista. No, nyt kun aikaa on mennyt n. 10v tai vähän yli, niin sieltä ei pääse enää pois.

Ilmoitin halukkuuteni lopettaa osallistumisen maakuntakomppanian tehtäviin. Jonkun ajan kuluttua minulle tuli puhelinsoitto aluetoimistosta. Minulle kerrottiin, että sodanajan sijoitus on maakuntakomppaniassa, eikä siitä voi kieltäytyä. Lisäksi minulle sanottiin, että se ei ole ollut koskaan vapaaehtoista. Puolustusvoimat on valehdellut tarkoituksenmukaisesti ihmisille. Nyt riesana on jokavuotiset pakolliset kertausharjoitukset vaikka olisi näin aikuisiällä muutakin tekemistä kuin leikkiä sotaa mielikuvitusvihollisia vastaan. Kyllä ottaa päähän tuommoinen toiminta.

Tuosta maakuntakomppaniasta on tullut todellinen riesa. Työnantajakaan ei katso hyvällä kun joka vuosi täytyy olla viikon verran leikkimässä sotaa. Kyllä työnantajat ymmärtää jos harvoin joutuu käymään kertausharjoituksissa mutta kun siellä joutuu ravaamaan joka vuosi.
Kun tulee firmassa vähennystarve, niin varmasti olen ensimmäisten ulos potkittavien joukossa. Mutta syy ei tietenkään virallisesti saa olla kertausharjoituksiin osallistuminen. Kertausharjoitusten aikana ei voi antaa lopputiliä, mutta sen jälkeen voi kun keksii jonkun hyvän syyn.

Varoitan teitä ketkä haluaa liittyä maakuntakomppaniaan. ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ LIITTYKÖ. Se on elinikäinen jäsenyys. Ei sitä nuorempana ajatellut mitä ongelmia siitä voi seurata. Mutta nyt kun ikää on tullut vähän enemmän, niin elämäntilanteet muuttuu, eikä oikeasti ole aikaa olla missään kertausharjoituksissa kun on tuota muutakin elämää.

27

9259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eargergerg

      Ei muuta kuin lääkärin puheille tai täydennyspaleluhakemus vetämään. Sen jälkeen armeijalla ei ole mitää n käskyvaltaa sinuun. Kuka nyt orjatöitä tahtoisikaan tehdä.

      • Kesukka10

        Kellä on halua kertausharjoituksiin? sinne ei halua kukaan, suomen armeijassa kävellään vielä kumisaappaat jalassa. Todella museo koko puolustusvoimat.


    • Ylennyksiäkökenties

      Kait se sinäkin jotakin hait kun sinne hakeuduit?

      • Bror-Erik1974odin

        Kannattaa olla tarkkana mihin seuraan sitten liittyykään,tuo po. humppaseura on vain
        pelkkä suojeluskuntien perinneyhdistys johon jäsenet kokoontuvat pitämään kimppa-
        kivaa poikaporukalla.


      • Bror-Erik1974odin kirjoitti:

        Kannattaa olla tarkkana mihin seuraan sitten liittyykään,tuo po. humppaseura on vain
        pelkkä suojeluskuntien perinneyhdistys johon jäsenet kokoontuvat pitämään kimppa-
        kivaa poikaporukalla.

        Puhuuko bubi kokemuksesta, vai värittääkö postaustasi kateus ja katkeruus?. ;-)

        IMHO.


      • Eimuutakoliittymään
        Bror-Erik1974odin kirjoitti:

        Kannattaa olla tarkkana mihin seuraan sitten liittyykään,tuo po. humppaseura on vain
        pelkkä suojeluskuntien perinneyhdistys johon jäsenet kokoontuvat pitämään kimppa-
        kivaa poikaporukalla.

        Tämä maa on täynnä yhdistyksiä ja seuroja jos jonkinlaisia.Valinnanvaraa on ja vapaus liittyä. Jokaiselle löytyy varmaan sopiva,myös vakaumukselleen ja uskonnolleen sopivia.


    • TinaSotilaat

      Tuliko tosiaan yllätyksenä jollekkin että suomen valtio kusettaa aina? Oikeesti?

      • SonaTitilaat

        Jäikö sossurahat saamatta vai korjasiko poliisi impattavat liimat talteen?


    • Ressu1

      Höpö höpö mitä paskaa

    • ei_kannata

      Kaveri liittyi innoissaan maakuntakomppaniaan, mutta nähtyään sen meiningin jätti kurssit kesken. Kävi siis puolet vaadituista kursseista ja oli aika tyrmistynyt, kun luki Puolustusvoimien lähettämää reserviläiskirjettä, jossa kerrottiin hänen nykyiseksi sodanajan sijoituksekseen maakuntakomppanian taistelulähetti.

      • armeijakusettaa

        Eli se on juuri tuota kusetusta. Kun sodanajan sijoituksena on MAAKK, joutuu joka vuosi käymään pakollisissa kertausharjoituksissa. Sitten 99% reserviläisistä ei käy koskaan tai ainoastaan yhden kerran kertausharjoituksissa.


    • AseitaOllaPitää

      Saako sieltä ilmaiseksi kotiin: Rynkyn mallia sako? Desert Eaglen 50mm? Tai MP-5 paukuttimen ja patruunoita noihin vaikka kuinka paljon? Jos saa ,liityn heti! Muuten ei kannata.

    • Armeijahaisee

      Suomen puolustusvoimat auttoi ruotsin rajan yli kymmenia tuhansia "pakolaisia". Kantoivat jopa näiden nuorten raavaiden miesten matkalaukut. Puolustusvoimien olisi pitänyt turvata rajat, mutta epäonnistui tässä(kin) tehtävässä. Tuollaiseen munattomaan marttakerhoon ei kannata kuulua eikä olla missään tekemisissä.

    • asentolepoasento

      Äijä keksinyt omasta päästään koko sepustuksen. Ei maakuntajoukot ole mitään sitoumuksia jotka seuraavat hautaan asti. Tai no on, jos sota syttyy ja kaadut rintamalla. Sitten on. Maakuntajoukkoja käytetään katusulkujen tilkkeenä.

    • tarvikertootäällä

      Ja suomea puhuvia ven.vakoojia asuu lähiöissä lukee näitä täällä ja on tietokonehakkereina atk korjaamoja suomessa ja suomessa asuvia jotka kertoo kaiken itään .

      • älylpäästperhanaa

        Kyllä venäläiset tietävät että meillä on maakuntajoukkoja ja ne harjoittelevat. Parempi kun tietävät että meillä jokainen mies osaa ampua rynnäkkökiväärillä ja idän suuntaan. Länteenkin jos vihollinen matkallaan koukkaa.


    • kantajääkäri

      Kikkelis kokkelis mitäs menit.

    • RähinäPäälle

      Jos maakuntakomp. saa riehua kylillä kovat piipussa ja ammuskella kaikkea mikä liikkuu niin liityn välittömästi porukkaan! Muuten on tylsää touhua...

    • Noniiiiiiiiiiiin

      Itse hoidin aikoinaan varusmiespalvelun silleen, että ei ole kertauskutsuja tullut :D. Hyvä tietää tämä kuitenkin maakuntajoukoista. Joskus nimittäin mietin, että pitäsköhän käydä ihmettelemässä millaista se on, kun kuntokin oli huomattavasti parempi, kuin epämotivoituneena teininä. Hyvä etten sitten käynyt. Jokavuotinen metsäviikko alkais varmaan syömään miestä.. vaikka voihan ne hommat kai heittää niin läskiksi, että potkivat pois omasta tahdosta :D.

    • Mylvivää-.-Naurua

      Ihmettelen vaan miten venäläinen voisi olla maakuntakomppaniassa?

      • Buahahhaa

        Varmaankin Venäläisessä Maakuntakomppaniassa!


    • Suosittelen

      Liityin maakuntakomppaniaan.....yllätyin kuinka kivaa on meno...ekana iltana jaettiin jokaiselle Suomen lippu ja sakon RK joka oli tuliterä.Mukaan sai myös 2000patruunaa siinä sinkkilaatikossa. Myöskin 8 käsikranua sai sekä kaasunaamarin ...bonuksena annettiin 6 kertasinkoa jokaiselle.Lupa tappaa annettiin kirjallisena kaikille jos kadulla alkaa joku vittuilemaan niin saa lasuttaa välittömästi. Mukava mesta kaiken kaikkiaan.Ai niin....ylennys vänrikiksi tuli heti kun liittyi.

    • Joskusasiaaperehtynyt

      Ei siellä maakuntakomppaniassa mikään pakko oo olla jos ei halua. Epäilen että nyt on käyny puolin tai toisin väärinymmärrys, sitoumusta irtisanottaessa. SA- sijoituksesta ei irti pääse, mutta reservin toimintaan ei kukaan pakota. Jättää vaikka kenttäkelposuus testit väliin nii katkaseevat sitoumuksen ihan itse. Tai kertaus kutsun tullessa pyytää työnantajaa ilmottamaan ettei voi osallistua.

    • Anonyymi

      Johan Bäckman, sinäkö se siellä? :D

    • Anonyymi

      Feministeille pääset maaliksi mennessäsi vapaaehtoisiin kertausharjoituksiin. jos et varo. Mitä nykyajan Feminismi on, no se on pelkkää kultturimarxismia. Suomessa esimerkiksi Feministit etsivät kohteekseen innokkaita reserviläisiä ja alkavat maalittaa vaikka perättömillä raiskausväitteillä ja pedofiliasyytöksillä. huumeet kuuluvat kuvaan. Feministi kutsuu sinut illanviettoon tyttöjen kanssa ja huumaa sinut bileissään tai baarissa. Näin he romuttavat miehen, tekevät huumeriippuvaiseksi ja sekopääksi. Tulos on täydellinen, kun innokas ja maanpuolustustahtoinen reserviläinen on ajettu hulluuteen ja psyykelääkitykseen. joka laukaisee diabeteksen ja ennenaikaisen kuoleman.

      Voi olla, että kaikki feministit eivät tiedä missä ovat mukana. ns. Tyttöliikkeessäkin on mukana tohelotyttöjä jotka kuvittelevat, että he ovat vain mukana rankaisemassa perverssejä ja muita seksuaalirikollisia ja sovinisteja. Todellisuudessa he tekevät em. toimintaa. Kohteina voivat olla vaikka Perussuomalaiset blogistit. Tai muut vastaavat henkilöt tai vaikka juuri vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa olevat henkilöt.



      Myös kulttuurin eteenpäin vieminen on tuon telaketjufemismin idea. Telaketju sanan käytön syyn jokainen varmasti arvaa. Feminismi pyrkii luomaan sääntöjä joilla miehet ja naiset saavat pariutua ja kuka jätetään ilman paria. Sääntö vaikka se, että julkisessa liikennevälineessä ei saa puhutella vierasta ihmistä on tämän kulttuurimarxismin idea, joka vaikeuttaa Suomalaisten pariutumista. Tämä kultturimarxisimi on Stalinin idea ja sen tarkoitus on tappaa Suomalaiset sukupuuttoon laskemalla syntyvyys mahdollisimman alas. Tästä syystä pariutumissäännöt ja ns. pimppisulut miehille jotka "tyttöliike" valikoi. Myös ikärajasäännöt aikuisten välillä ovat tätä syntyvyyden laskun tavoittelua ja sitä kautta Suomalaisten sukupuuttoon ajamista. Älykäs ihminen tämän huomaa tutustuessaan Femismin periaatteisiin. Vanhat Taistolaiset ja heidän kasvattinsa vievät tätä asiaa edelleen Suomessa eteenpäin.

    • Anonyymi

      Sitoutumus allekirjoitetaan muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Sitten se pitää uusia. Jotkut ovat jääneet vuosien varrella pois (kuka mistäkin syystä) ja uusia tyyppejä tulee joka harjoituksessa vastaan. Ainakaan itselle ei ole jäänyt mitään sellaista kuvaa että kyseessä olisi joku ansa mistä ei pääse pois. Henki on ollut hyvä ja PV:n kanssa on välit kunnossa.
      Tehtäviä on tarjolla monenlaisia eikä se kriisitilanne sitä tarkoita että joka ukko laitetaan rynkyn kanssa mihinkään poteroon. MAAKKissa on se hyvä että sinne nimenomaan täytyy hakea, sinne rauhan aikana ei kukaan "joudu".

    • Anonyymi

      En tiedä mitä oli ennen, mutta nykyään sitoumuksen voi kyllä perua 1kk irtisanomisajalla. Eli pääsee pois. Pääsee pois myös jos ei osallistu toimintaan, heittävät ulos nimittäin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe