Te toimistojen karenssipäätöksistä

työtön--

IL:n lukijat kertovat TE-toimistojen karenssipäätöksistä: Mielivaltaista kyykyttämistä
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706292200236975_u0.shtml

Todella törkeetä kohtelua, köyhille työttömille! Luo vaan lisää ahdinkoa..

Herätkää jo siellä eduskunnassa!! laki uusiksi

20

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laillista_kyykytystä

      Tässä esimerkkejä:

      Kun työtön joutuu karenssiin ja rahan tulo loppuu jopa kuukausiksi, moni tuntee joutuneensa epäreilun kohtelun uhriksi. (SATUMAARI VENTELÄ)
      LUE MYÖS
      Työnhakija avautuu työkkärin rangaistuksesta AL:n yleisönosastolla: Laittoi hakemuksen myöhässä - "puilla paljailla koko kesän"
      Syksystä kevääseen töitä tekevä "Kesätyötön" piti rangaistusta kohtuuttomana ja kertoi Aamulehdessö joutuvansa elämään koko kesän luottokortin varassa (IL 23.6.) Kysyimme millaisia karensseja työttöminä olleet lukijamme ovat saaneet.
      Vastauksia karenssista tuli valtavasti, ja monissa niistä kirjoittaja luonnehtii karenssipäätöstään mielivaltaiseksi ja jopa kyykyttäväksi. Muutama vastaaja lähetti viestin "Kesätyöttömälle", että hän käyttää turhaan luottokorttiaan, koska on oikeutettu toimeentulotukeen. Oli myös heitä, joiden mielestä on turha valittaa, jos ei huolehdi asioiden hoidosta määräpäivään mennessä.

      Kyykytystä
      Olin neljä kuukautta koeajalla, ja ajan päätyttyä työnantaja ei enää jatkanut työsopimusta. Hämeenlinnan TE-toimisto katsoi minun irtisanoneen työsopimuksen ilman pätevää syytä, mistä seurasi kolmen kuukauden karenssi. TE-toimiston toiminta on täysin mielivaltaista eikä perustu totuuteen vaan käsittämättömään vallanhimoon. Mutta minkäs teet kun työministeri Lindström on määrännyt kortistot siivottavaksi keinoja kaihtamatta.

      Paperimies

      Hain loma- ja ylityökorvauksia palkkaturvasta yrityksen tehtyä konkurssin. Tämä oli TE-toimistolle peruste asettaa vastaavan pituinen karenssi. Jos yrityksellä olisi ollut varaa maksaa korvaukset lopputilissä, karenssilta olisi välttynyt.

      Nykyään pidän lomat

      Hankin itsenäisesti työpaikan ilman minkäänlaista "apua" työkkäristä. Sinä päivänä kun aloitin työt, tipahti postiluukusta työkkärin pakosti haettavan työpaikan tiedot. En tietenkään hakenut työpaikkaa. Miksi hakisin, kun minulla sellainen jo on? Jouduin maksamaan työttömyyspäivärahat takaisin liitolleni kuukaudelta jonka olin ollut työtön. Olen kiitollinen ettei reiluun vuoteen ole tarvinnut olla tekemisissä kyseisen lafkan kanssa. Huvittavinta tässä on se, että yksi ja sama ihminen hoiti tämän asian. Jotain Jumalasta seuraavaa siellä leikitään, kun karenssia jaetaan ilman silkkaa maalaisjärkeä.

      Piinalta ainakin hetkeksi säästynyt

      Sain lääkärintodistuksen oikean käden vammasta ja käden käyttökielto kuukauden ajan. Teen toimistotöitä. Työkkäri tarjosi työpaikkaa jota en voinut ottaa, koska työssä tietokoneen jatkuvaa käyttöä. Ei kelvannut työkkärille, 60 päivää karenssia. Valituskaan ei auttanut.
      Hellu

      60 päivän karenssi siitä syystä etten hakenut mihinkään 9€/päivä työkokeiluun. Sitä ennen olin kyllä hakenut koulutuksiin 5-6 kertaa kuukauden sisään, mutta se ei riittänyt. Olin heidän mielestään liian passiivinen.

      kyykytystä

      Posti toimitti käskyn hakea työpaikkaa X määräaikaan mennessä. Seuraavana päivänä tuli kysely, miksi en ole hakenut työpaikkaa. Syy oli se, että työvoimatoimiston kirje oli seikkaillut kolmisen viikkoa postin matkassa. Olin hakenut kyseistä työpaikkaa tietämättä tästä kehotuksesta, mutta en saanut minkäänlaista vastausta, jonka olisin voinut työvoimatoimistolle esittää. Työvoimatoimiston tulkinta oli, että en ollut hakenutkaan, ja karenssi napsahtaa, mikäli en saa postilta vahvistusta kirjeen viipymisestä. Sellaista on hyvin hankala saada, mikäli kyseessä ei ole kirjattu lähetys.

      hyvin pian pitkäaikaistyötön

      Elettiin 2000-luvun alkupuolta ja olin työttömänä. Innokkaana nuorena miehenä kävelin Espoon työvoimatoimistoon, jossa halusin näyttää aktiivisuuttani kertomalla kielikurssista, jonka kävisin koska työnhaku ei tuottanut tulosta. Yllätykseni ja pettymykseni oli suuri, kun virkailija kertoi vakavalla äänellä: "Laitamme tämän työttömyyslautakunnan päätettäväksi, saavat päättää otetaanko työttömyysetusi kurssin ajaksi pois (4vrk) . Kävelin lannistuneena pois. Kurssille en tietenkään mennyt.

      Mies 35

      Karenssista tulee tuplarangaistus. Mikäli saat karenssia TE-toimistolta, et saa myöskään toimeentulotukea kuukauteen, vaikka laskennallisesti sinulla olisi siihen oikeus. Eli tuplarangaistus ja talous todella sekaisin pitkäksi aikaa.

      Kauhea tilanne

      • alallaamokuli

        Lääkärintodistuksella ei ole painoarvoa kipeällä kädellä pitää pystyä tekemään työtä, työttömän itse aiheuttamat sairaudet johtaa karenssiin esim. anemia, diabes, lihavuus lihottanut itseään työttömyysaikana keijukaiseksi, työtön aiheuttanut liikenteessä kolarin voi joutua maksumieheksi tapaturma vakuutus voi olla ettei korvata. myös raiskaus. ansioluettelot, työhakemukset on tehtävä ajoissa te-toimiston hakupalveluun, jos työnantaja ei koeajan jälkeen jatka työsopimusta eipä työpanos ole riittävä ollut palkkaa, työstä myöhästymiset, pitkät ruokatunnit, työttömän käyttäytyminen työantajaa kohtaa työnantajan omaisuuden varastaminen väärinkäytökset, jos työtön on haiseva epäsiistit vaatteet käytössä nämä ovat karenssipäätöksiä. eräskin oli kuntouttavassa työtoiminassa ja työelämävalmennuksessa yhteensä 12 vuottta eri pituissa jaksoissa. te-toimisto antoi omat mielipiteet koska ole yli kuusikymppinen voit hakea eläketukea vaikka ei ole työrajoitteita. teki töitä ahkerasti työsopimusta saamatta. eli työantajan todistuksilla ei ole merkitystä. haluaisi työkyri edelleen jatkaa työtä aika käynyt pitkäksi vaan työsopimusta ei anneta . jäännyt väliin putoaja työeläke 150 euroa työssäolo ehtoa ei kertynyt


    • jotaintarttistehdä

      Näin meillä suomessa ja aivan laillisesti, onneksi olen ollut jo kauan elääkkeellä eikä tarvitse noiden virastojen ovia avata.

    • 167-176

      Sivistys- ja oikeusvaltioissa tuollainen virkanilkkien toiminta ei olisi mahdollista.
      Joissain kulttuureissa taas virkanilkit pidetään kurissa joskus varsin epähygieenisllä keinoilla, lakeja rikkovien ja niitä kansalaisvastaisesti tulkitsevien virkanilkkien tapaturmariski on todella suuri.

    • paskali89

      Kaikki työmarkkinatuella olevat työttömät jotka ovat olleet tällä hetkellä kuntouttavassa työtoiminnassa joutuvat pysyvästi eli köyhät orjiksi 9 eurolla. te-toimistojen virkanilkkien pitää tehdä tehokkaasti tulosta eli tulospainoitteista työtä muuten heiltäkin leipäkannikka loppuu.karenssipäätöksiä on tehtävä mieli leikata työttömyysturvaa mielivaltaisesti, ja tehdä säästöjä valtion rahoista joilla työttömät elätetään Työttömyysturva pitäisi lakkauttaa kokonaan joilla on vaikea työllistyä esim. päihde,mielenterveys, rikostaustaiset, heikkoälyiset kuuluvat tähän joukkoon. tulevaisuudessa pitäisi työttömyysturva maksaa helposti työllistyville työttömille jotka ovat hyvässä työmarkkina asemassa ja täyttää työnantajien vaatimukset. muut työttömät menisivät kelan maksamalle toimeentulotuelle pysyvästi työllistetään aktivointitoimenpiteenä kuntouttava työtoiminta ja työelämäkokeilu .sosiaalityöntekijä ja työnantaja teke sopimuksen työtön katselee sivusta ilman mielipidettä ja päätöksiä näin työtön kyykytetään

    • tätsitpois

      työttömät vastuuseen itsestään, ei yhteiskunta ja sen työtätekevät ihmiset.

      työttömät heti kaikki ilmaisiin töihin, vain näin saamme maallemme paremman tulevaisuuden.

      • vitutusko

        Aivan ja yritystuet pois maataloustuet pois ja puoluetuet pois koska velalla nämäkin edut.............eli itse itestä vastuuseen....näin saamme maallemme paremman tulevaisuuden.


    • Lawetorder

      "Iiro Liljeström · JAKK
      Ei mitään sympatiaa, voisi kiristää vielä lisää karenssiaan. Ymmärrän jos (oikeasti) sairaat eivät pysty töihin mutta tänne maahan on pesiytynyt oikea asennevammaisten työnvälttelijöiden porukka joka ei muuta tee kuin vinkuu ilmaista rahaa valtiolta".

      Otin uutisesta erikoisimman kommentin ja haluankin tähän kommentoijaan viitaten sanoa sen, että ketkähän ne oli oikein, jotka sitä ilmaista rahaa valtiolta vinkuivat miljoonien edestä, olisiko se ollut joku JAKK eli jalasjärven ammatillinen kurrssikeskus??

      Olisikohan tämänkin kommentoijan ollu parempi olla vaan ihan hiljaa?

      • jepjepkarenssiavaan

        Juurikin näin eli lääkärintodistuskaan ei ole vielä takuu oikeasta sairaudesta/työkyttömyydestä. Sitä pitää ensin kysyä kaiken maailma iiro liljeströmeiltä tai järjestää vaikka aina kansanäänestys onko nyt pirkon käsi tai matin polvi nyt varmasti tarpeeksi kipeä. Aina kerran viikossa pitäisi järjestää kunkin paikkakunnan torilla esittely jossa pirkko voisi olla lavalla ja esitellä kipeää kättänsä. Sitten iirot äänestäisi josko tulisi karenssia tai ei.

        Ja jos nyt oikeasti löytyy työnvälttelijä niin sen voisi palkata iiron "oikeaksi kädeksi". Iiron olisi pakko luovuttaa puolet hommistaan hänelle ja vain toivoa että ne tulee tehdyksi. Katsos oikeat työnvälttelijät välttelevät hommia myös töissään eikä kukaan halua sellaista työparikseen tai kukaan pomo työntekijäkseen. Helpompi on vaan maksaa korvauksia kuin yrittää rangaistuksen uhalla saada heidät töihin.

        Yksikään työ ei ole jäänyt tekemättä eikä jää vaikka korvauksia korotettaisiin.


      • Iso-I

        Ei mulla ole mitään tekemistä ko. JAKK:n kanssa kuin se, että sain sieltä rak.alan työnjohdon tutkinnon. Edelleen...menkää nyt pojat jumalauta (oikeisiin) töihin ja lopettakaa se vinkuminen : )

        Kuten edesmennyt John F. Kennedy kerran hyvin totesi...älkää kysykö mitä isänmaa voi tehdä teidän hyväksi vaan mitä te voitte tehdä isänmaan hyväksi.

        Näihin kuviin ja tunnelmiin.

        Terv.

        Iiro


    • köyhätkykyyn

      kyseiset hlöt ovat saaneet tuomionsa, jalasjärven kunta on konkurssin partaalla 35 miljoonan velat paukuttavat korkoa joka tunti.

      köyhä velkainen kunta, nopeasti yhdistymisneuvottelut kihniön kanssa pystyyn
      eikä sekään enää pelasta kuntaa.

      köyhätkykyyn

    • torvinen__

      Tamperelaismies unohti päivittää ansioluettelonsa: TE-toimistolta tyly rangaistus

      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tamperelaismies-unohti-paivittaa-ansioluettelonsa-te-toimisto-lahetti-kirjeen-ja-rankaisi-kahden-kuukauden-karenssilla-200242117/

    • torvisiamyös

      Heh. Itselläni työkkäri "unohti" työnhaun uusimisen. Olin tosin kärppänä tarkistamassa tietojani ja uusin sen netin kautta heti. Silti ei mennyt Kelalle tietoa heti eikä vielä viidestoista päiväkään vaan piti itse ottaa vielä uudestaan yhteyttä työkkäriin ja väittivät että asia on kunnossa. No ei ollut ja lopulta sain seuraavat rahat melkein 2kk jälkeen.

      Epäilen ettei virheen tehnyt virkalija saanut 2kk karenssia palkanmaksuunsa. Eikä ollut edes ensimmäinen kerta. Edellinen sattui jo vuosia sitten ollessani työkokeilussa ja tuolloin oli taas työkkäri "unohtanut" laittaa lausunnon muistaakseni noin viikon ajalta kelalle. Siinä olipa mukava miettiä millä maksat bussimatkat työkokeilupaikalle kun tili näyttää lähes nollaa. Jos olisin jättänyt vaan menemättä rahapulan takia niin karenssiviikate olisi taatusti heilunut.

      Eli summasummarum. Työnhakijan unohdus on aina omaa syytä ja siitä rankaistaan kovimman mukaan. Te-virkailijan unohdus/väärä sanamuoto tms. on vain inhimillinen virhe ja näin ei mitään seuraamuksia tarvitse virkailijalle tulla. Työnhakijalle jos tästä jotain koituu niin se on kyllä todella harmillista mutta pitää vaan ymmärtää eikös niin?

      Tälläista jos olisi asiakaspalvelu muussa paikassa niin puljussa olisi äkkiä lappu luukulla.

    • uuttaminulletämä

      Ymmärrän sen, jotta jos saa esim. kahden kuukauden karenssin, niin siltä ajalta ei saa ansiosidonnaista työttömyyskorvausta. Mitä karenssi käytännössä merkitsee? Jos on esim. saava 500 päivältä ansiosidonnaista, niin menettääkö tuon kahden kuukauden karenssiajan anssin kokonaan vain onko karenssissa kyse vain siitä, että anssin maksut lykkääntyy kahdella kuukaudella tuonnemmaksi? Siis onko karenssi vain maksamisen lykkäys vai tuen menetys?

    • 5675869696

      Saat toimeentulotukea karenssin ajalta jos olet siihen oikeutettu. Karenssiaika ei vähennä maksettavia ansiosidonnaispäiviä. Eli ne tavallaan siirtyvät. Vahva mututuntuma, aivan 100% varma en ole. Jos saat toisen karenssin puolen vuoden aikana niin ansiosidonnaista ei enää makseta ennen kuin olet ollut 3kk töissä tai työkokeilussa, typokoulutuksessa jne. Jos menet esim työkokeiluun niin siltä ajalta saat luultavasti ansiosidonnaista ja sen 3kk kokeilun jälkeenkin. Vahvaa mutua muttei aivan 100% varmaa. Joku korjatkoon jos olen väärässä.

    • toimetjarealiteetit

      Mielestäni työttömyys turvan vienti vastikkeelliseen suuntaan aiheuttaa kohtuuttomuuksi,sillä työttömät eivät ole taloudellisesti välttämättä kaikki siinä asemassa taloudellisesti jotta voisi vat vastata kohtuudella vaatimuksiin mm. vastata pc:llä yhteyden ottoihin. Kaikilla kun tuskin on taloudellisia mahdollisuuksia ylläpitää pc yhteyksia eläessään all eköyhyysrajan tulojen pelkä työmarkkina tulon varassa . Eikä kaikiien elämän tilanne ole välttämättä tuolloin sillä mallilla että omaa kotiakaan olisi. Miten nämä ihmiset sitten koskaan pääsevät takaisin yhteiskunnan rattaisiin jos yhteiskunnan toimet toimivat tällöin yhä syvenempiin vaikeuksiin sysäävänä tekijänä.

      Kohtuutonta ei ole vaatia ottamaan pakkatyötä vastaan jolla itsensä kykenee elättämään ,sillä tuota kautta tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään,mutta kohtuutonta on viedä asema pyrkiä tuohon ,johon nykyasetelmat herkästi nähdäkseni johtavat .Syrjäytymiseen ja vieläpä ehkä joissain tapauksissa mahdollisesti viimesijaisen , työmarkkinatuen tulon viemiseen jolla ihmiset sinnittelevät. Herää kysymys onko nämä muut ,kuin työn vastaanotto velvollisuudesta syntyvät asetetut karenssi uhat inhimillisiä tahi edes yhteiskunnan kannalta tarkoituksen mukaisia.

    • Huokausten.silta

      Pitäisi olla joku paikka, joka neuvoo työtöntä hakemaan sairaslomaa kun on käsi kipeä ja on työkyvytön omaan ammattiinsa. Säästyisi karenssilta. Mutta ei sellaista paikkaa ole. Harva meistä on itse niin valveutunut.

    • tämäpelieivetele

      Perustoimeentuloksi on Suomessa laskettu käteen jääväksi rahaksi 4 viikon elämiseen riittävän 488 euroa. Sitä voi tarkastella tuosta ,jotta näin on:

      http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/laskurit/toimeentulotukilaskuri

      Tuollaisella summalla ei yksinkertaisesti elä,saata täytä näitä vaatimuksia ,mit valtion hallinto on työttömiä kohtaan pikin matkaa kaavaillut. Toimet ja toimeentulo on työttömillä epäinhimillisen alhainen .Köyhhysraja on tällä hetkellä 1190 e ja tuoe tarkoittaa sitä summaa joka pitää saada käteen elämiseen hoitaakseen juoksevat päivittäiset menot,ruuan ,vaatetuksen puhelin ym pienet menot.Niihin ei kuulu asuminen ja asumisesta syntyvät perusmenot,sillä niitä on vaikea arvioide ennakkoon ja sisällytttää elämiseen vaadittavan summan perusmenoihin.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207067-600-669-eukk-suomessa-440-000-ihmista-syvassa-koyhyydessa

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/11/03/puoli-miljoonaa-elakelaista-kituuttaa-koyhyysrajan-alapuolella

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomessa-on-yli-440-000-koyhaa-koyhyysrajan-alla-elaa-vielakin-useampi/6137102#gs.AhdA8cM

      Suomi on saanut aiheellisesti huomautuksen Eu:lta maassamme vallitsevasta tilanteesta ja hallitus ei ole tehnyt mitään asian korjaamiseksi.Päibn vastoin tähän köyhään väestön osaan kohdistuvia kiristyksiä on tehty mm. asettamalla sairauskulujen oma vastuu,sekä kiristämällä otetta näitä työttömiä kohtaan,sekä yleisesti leikkaamalla työväestön työttömyys turvaa ,joka suojaa absoluuttiselta köyhyydeltä.

      Vaaliaikona heikompiosaisten ääni kelpaa ,mutta todellisuudessa työläisiä ,joita nämä ihmiset käytänössä eovat ei puollusta kukaan joutumasta tuollaiseen ahdikoon saati aja heidän asiaansa kun he ovat työttöminä ja vailla riittävää yhteiskunnan suojaverkkoa ja toimeentuloa.

      Erikoisintatässä maassa on se että jukisuudessa politiikot ovat erittäin huolissaan ulkolaisten kansallisuuksien toimeentulosta ja ovat auliisti valmiita turvaamaan heidän toimeentulonsa,mutta kukaan ei ole kiinnostuunut käytänössä Suiomalaisista työttömistä jotka ovat tällähetkellä monnet täysin vaiolla tuota suojaa koksa sitä ei oel ylläpidetty elintaso indeksin mukaisesti eikä ylipäätäsä huolehdittu siitä että se olisi riittävä ja vastaisi päivän elintasoon vaadittavaa summaa. Pidän nykypäivän toimia valtyion hallinnnon taholat härkeinä ja ala arvoisina toimina .Työttömien aema ja toimeentulo tulee saatta vihdoin viimen asialliselle tasolle ja palauttaa se ihmisarvon kunnioitus jota nykyisellään loukataan työttömiin kohdistuvin toimin. Valtiollisesti on myös valtion hallinnon tehtvä huolehti ja varmistaa että Suomessa kaikki saavat vähintään sosiaalisesti tuen joka ylittää köyhyysrajan ja siitä ollaan kaukana tässä maassa, varsinkin kun kaavaillaan karensseja jo ennestää ahdingossa olevia ihmisiä kohtaan .Tuo on täysin moraalitonta ja ihmisarvosta piittamatonta toimintaa.

      http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186831-euroopan-neuvosto-suomessa-liian-alhainen-sosiaaliturva-muutoksia-edessa

    • Pareeuuninpankolla

      Kolmen kuukauden karenssi tuli koska en ollut tiennyt että tämä 300 / kk työn lopettaminen täytyy ilmoittaa eriskeen sekä te -toimistoon ja kassalle.Koska työ ei vaikuttanut työttömyyskassan maksamaan päivärahaan ,oletin ettei sen lopettaminen myöskään vaikuttaisi,Lopetin työn ja kassa maksoi päivärahaa niinkuin ennenkin, minkäänlaista kyselyä ei tullut eikä te:toimisto ollut siihen asti olut mitenkään yhteydessä ennekuin sitten ilmoitti että olen saanut työttömyyspäivärahaa aiheettomasti eli se on maksettava takaisin .
      Miten niin aiheetotmasti?Olen ollu 3 vuotta työötömänä ja tämän 300/ euron määräaiakisen keikkatyön tekeminen ei vaikuttanut millään lailla päivärahaan:kuinka siis sen työn lopettaminne vaikuttaa?
      Sekavia ohjeita vielä eri virkailijoilta " Mutta kun ne säännät on".on ja on ..pitääkö työttömän muutenkin pienestä päivärahasta ruveta maksamaan te -toimiston ja kassan yhteistyön puuteeista johtuvia mokia,?
      Tekisin kokopäivätöitä mutta niitä ei kuuskymppiselle löydy.Olen ikäni tehnyt töitä , yli 40 vuotta ja ensi kerran jäin nyt työttömäksi ja luulin pääseväni ns eläkeputkeen ,mutta tein virheen ja menin tekemään muutaman keikan ( kun ei muuta löytynyt) ja siitä hyvästä joudun maksamaan :Olkaan vaan kotona ja makoilkaa pankolle niin saatte sen ruhtinaallisen päivätahan!

    • kusetuskos

      Missään nimesssä ei kannata luottaa elyn virkalijoihin koska eivät tiedä saatko ansiosidonnaista kun olet ollut töissä 6 kuukautta vaan pitää liitosta kysyä? Siis samainen virkailija joka antaa karenssin?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe