Judon näkyvyys/ SM viikko

näkyykövaiei

Aika ajoin puhutaan judon huonosta näkyvyydestä mediassa. Kuinka kummassa liitossa on voitu tehdä päätös olla osallistumatta monilajien SM-viikkotapahtumaan? https://www.sm-viikko.fi/

Koko pitkä viikonloppu tulee eri lajeja YLE:ssä ja runsaasti mutta judoa ei ollenkaan. Voi voi tätä meidän lajin vastuuhenkilöiden ylemmyydentunnetta :(
Ja ihan turha selittää ettei istu kilpailukalenteriin tai jotain muuta vastaavaa. Näkyvyys valtakunnan tv-kanavilla ja niitten markkinointikoneistossa some- ym kanavissa olisi juuri sitä mitä judokin tarttisi.

20

861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunneomaarvosi

      Tunti telkkarissa heinäkuussa taidon ja lippupallon välissä. Kuka mahtais katsoa judoloiden lisäksi? Aivan oikein, omaa lajia odottavat lippupallofriikit. Ja somenäkyvyys, my ass, pai tviittiä siitä hyvästä että kisat olis kaikkien kannalta väärään aikaan.

      • Bvhjkugf

        Juuri oikeassa joukossa judo olisikin kun ottaa näkyvyyden ja Suomen harrastajamäärät huomioon


      • Oikeassajoukossa

      • Taitokeihäänuintiheitto

        Olympialaji ei tarkoita mitään. Olympialaiset on hiipuva insitituutio, jossa roikkuu moni muuten jo kuollut laji. Monessa menestyvässä lajissa olympialaiset on oheistapahtuma johon mennään jos se sattuu sopimaan oikean urheilun aikatauluihin.


      • mitävnytaasstnatrollit

        Jaa kuten missä? Yksilölajeista ehkä tennis on ainoa tällainen...


      • ei_kiinnosta_ei

        Kuka sitten katsoi tänä vuonna judon SM-kisoja (nettilähetyksenä).Kaikki julkisuus on julkisuutta mutta ei tunnu nykyisiä tekijöitä kiinnostaa muu kuin että rahat riittää omille.


      • Järkeväpäätös
        ei_kiinnosta_ei kirjoitti:

        Kuka sitten katsoi tänä vuonna judon SM-kisoja (nettilähetyksenä).Kaikki julkisuus on julkisuutta mutta ei tunnu nykyisiä tekijöitä kiinnostaa muu kuin että rahat riittää omille.

        Judokat ja niiden isät katsoi nettilähetystä ja sama jengi katsois telkkarilähetystäkin plus jokunen muu. Tietenkin telkkarilähetys olis kiva mutta ei niin kiva että kisat kannattais järjestää heinäkuussa. Ei ollut ruotsalaistenkaan mielestä.


      • eipa_ei

        juuri niin.. ei kannattais.. niin eipä homma kehity tolla asenteella..


      • noujanou
        eipa_ei kirjoitti:

        juuri niin.. ei kannattais.. niin eipä homma kehity tolla asenteella..

        Niimpä. Tämä osoittaa judoväen apaattisuuden. Ei uskota lajiin, ei kannata edes yrittää mitään, kun ei siitä kuitenkaan tule mitään....


      • Kehitystäkenelle
        noujanou kirjoitti:

        Niimpä. Tämä osoittaa judoväen apaattisuuden. Ei uskota lajiin, ei kannata edes yrittää mitään, kun ei siitä kuitenkaan tule mitään....

        Ai me jotka niissä geimeissä kisataan ja käytetään kaikki aikamme ja rahamme tähän lajiin, mekö ollaan apaattisia kehityksen jarruja. Heinäkuu olis kisaajan aivan h...tin huono aika SM-kisalle. Hyvä ettei tämän palstan pässit päätä mistään. Tosi surullista ja masentavaa luettavaa tää kaikki nille, jotka tosissaan tekee judoa. Onneksi matolla tapaa ihan erilaista jengiä.


    • parhaatulos

      Oli Niemen idea lähteä siihen mukaan. Eli ei missään tapauksessa voida jatkaa !

      • HejjaaSverige

        Ruotsin judo oli vuodet 2014 ja 2015 mukana paikallisessa SM-veckan tapahtumassa joka pidetään heinäkuussa ja Ruotsin televisio esittää kisat ohjelmistossaan. Suomen sm-viikko on kopioitu Ruotsin vastaavasta.

        Ruotsalaiset osallistuivat tapahtumaan aikuisten ruotsin mestaruuskisoilla. Osallistujamäärät pienenivät aika paljon ja ruotsalaiset jäivät pois tapahtumasta tv-näkyvyydestä huolimatta vuonna 2016.

        Tänä vuonna he uusivat konseptinsa siten, että kaikkien ikäluokkien mestaruuskilpailut pidetään samana viikonloppuna. Tänä vuonna ajankohta oli kesäkuun alkupuolella. Tämä näytti olevan heille toimiva ratkaisu.


      • hejafinska

        Mennään perässä.

        Kaikki ikäluokat samalle kevät viikonlopulle ja muut SM-judokisat (joukkue, soveltuva, avoimet, kata yms.) syksyiselle viikonlopulle. Järjestäjäkin voisi saada salit täyteen.


    • Eityhmyyksiävaanduunia

      Nyt vetäkää happea: kisat EI kuulu heinäkuulle. Tehkää näyttäviä kisoja (Norjan PM mallina) ja hoitakaa hyvin suhteet tiedotusvälineisiin (lounas kerran kuussa) niin saadaan näkyvyyttä.

    • Yle3

      Pitää muistaa kun judo oli mukana viime vuonna, tv-kameroita ei judotatamin vierellä ollut. Eli näkyvyyttä ei menetetty tänäkään vuonna.

      • sotrue

        YLE3 erittäin hyvä kommentti. Judo oli takimmaisessa nurkassa. Kukaan ei edes ohi kulkenut, että olisi voinut nähdä ohimennen edes. Erittäin hyvä valinta on kisat omat kisat.


      • AikuistenOikeasti

        Säännnöt oli selvät, SM-viikoilla aikuisten mestaruuskilpailut saivat (ja saavat) TV-aikaa - ja -näkyvyyttä. Judo elää omassa kuplassaan ja mitä ilmeisimmin haluaa pysyä siellä - siellä turvallista, kun ei tule mitään uutta.


    • Gyuu67

      Viime vuonna tv aikaa sai myös junnukisat, paitsi judo.

    • noloaseuraa

      Katsoin SM-viikkojen taekwondoa vähän. Todella vaivaannuttavan näköistä. "Ottelijat" hyppivät yhdellä jalalla etujalka pystyssä ja nojailevat toisiinsa ja yrittävät samalla potkia kantapäällä takaraivoon. Jokainen thainyrkkeilyä tai vapaaottelua seurannut ihmettelee kummallista sätkimistä, miksi eivät lyö lähietäisyydellä nyrkillä tai pyyhkäise jalat alta?

      Taekwondo on malliesimerkki siitä kuinka säännöillä voidaan pilata kamppailulaji. Olympialaji tai ei, judolle olisi parasta jos sitä ei liitettäisi missään yhteydessä taekwondoon.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe