Asumisoikeudesta luopuminen rakennusaikana

Onkohan kovinkaan moni hoksannut tätä, että esim. ATT:n hausta uudiskohteesta saamansa kämpän voi sille päälle sattuessaan irtisanoa surutta jo kohteen rakennusaikana?

http://www.att.hel.fi/sites/default/files/pdf/asumisoikeuden_luovutusilmoitus.pdf

"RAKENNUSAIKAISEN ASUMISOIKEUDEN LUOVUTUSILMOITUS

...Luovutusaika on 3 kk, ja se lasketaan alkavaksi siitä päivästä, kun luovutusilmoitus on
saapunut myyjälle. Asumisoikeuden haltija vastaa myös valmistumisen jälkeisistä
vastikkeista, mikäli asumisoikeuden luovutuksesta ei ole kulunut kolmea kuukautta.

Mikäli asukas on tilannut lisä- tai muutostöitä, vastaa hän itse niistä urakoitsijalle..."

Eli jos ei ole tilannut muutostöitä ja yli kolme kuukautta ennen vastikevelvollisuuden alkamista irtisanoo uudiskohteesta saamansa kämpän, niin vältyy vastikkeilta ja saa (3 kk kuluttua) asomaksun ja vakuuden lyhentämättömänä takaisin. Rakennusaikaista katumismahdollisuutta näytetään myös käytettävän - päätellen siitä, että ATT:llä tupsahtaa silloin tällöin uudestaan haettaviksi kämppiä sellaisistakin HASO:n kohteista, jotka ovat olleet rakentailla jopa yli vuodenkin (eli niiden hakujonot käyty läpi jo aikoja sitten).

Esim. jo ensi keväänä valmistuvan HASO Luutnantinpolun kohdesivua on päivitetty 5.7. ja huoneistolistaukseen on ilmaantunut taas vapaita kämppiä - jopa kaksi 47 m2 kaksiotakin (3. ja 4. kerros, valoisia ja hyvin tuulettuvia kulmakämppiä - pihan/idän puolella suojassa radan melulta ja kuumimmalta auringonpaahteelta). Tämä kahden edullisen ja monessakin suhteessa aika kivan kaksion juuri nyt yks kaks samaan aikaan vapautuminen saa muuten uumoilemaan sellaistakin, että ko. kämppien irtisanominen saattaisi selittyä sillä, että HASO Rantapuiston kämppiin 1. sijalla olleet saivat ATT:ltä tarjoukset runsaat viikko sitten.

Eli olisiko kahta tuolta Malminkartanon Luutnantinpolulta jo HASO:n kaksiot (ehkä ikään kuin vain varmuuden vuoksi) napannutta lykästänyt nyt sitten (lähemmäksi kantakaupunkia) Rantapuistoon hakiessaan - ja olisivatkin he sitten yksin tein nyt hetimiten sekä hyväksyneet ATT:ltä Rantapuistosta saamansa tarjoukset että irtisanoneet aiemmat Luutnantinpolun asosopimuksensa? Ja jos ei ollut erityinen kiire uuden HASO:n kämpän saamisen kanssa, niin miksipä ei? Vähäksi aikaa sitoutuu toki asomaksu tuplana mutta jos tähän ei omia varoja, niin eiköhän pankista järjesty (alle) kolmeksi kuukaudeksi siltarahoitus. Korkeintaan muutaman satasen lisäkuluilla voi siis pankinkin apua tarvittaessa hoitua rakenteilla olevan HASO:n kämpän "lennosta" mieluisampaan vaihtaminen. Kätevää useilla jemmatuilla asonumeroilla pelaavien edullisten HASO:n kämppien hakijoiden kannalta - mutta ei niin kivaa ATT:lle.

7

1629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OdotanOdotan9

      Juurikin tästä syystä, mitä viimeisessä lauseessa tuot ilmi, en itse voisi alkaa tähän tapaan kikkailemaan. Minulta kun ei löydy jemmassa olevia vanhoja numeroita. Onneksi mahdollisuus tähän kikkailuun loppuu tulevaisuudessa, kun uusi asolaki tulee voimaan.

    • EiAinaPahinta

      Toisaalta pari vuotta on pitkä aika odottaa asunnon valmistumista ja sen aikana voi monella elämäntilanteet muuttua esim. työ ja sen sijainti sekä perhetilanne. Varmasti on myös asunnoilla "kikkailua", mutta uskon, että monella on muitakin syitä asunnosta luopumiseen.

    • EriVinkkelit

      Luutnantinpolun aso-asunnot ovat minun mielestäni houkuttelevammat kuin Rantapuiston. Vieressä on nopea kehärata ja samalla tontilla sekä pihapiirissä on vain asoja ja omistusasuntoja (Hitaksia ja peruskorjattava asunto-osakeyhtiö). Rantapuiston talot ovat samalla tontilla kiinni Hekan vuokratalossa, mikä on näköjään uusi "trendi" kunnallisessa rakentamisessa. Mutta makuasioitahan nämä ovat. Autoton ja lapseton katsoo asuinalueita ihan eri näkökulmasta kuin perheelliset, jotka joutuvat ottamaan huomioon muun ympäristön/turvallisuuden lisäksi myös koulut ja päiväkodit.

    • sittenkinasumaan

      kysymys tähän liittyen! hain yhtä uutta hason kohdetta. en saanut asuntoa. olenko vielä jonossa (siis parikin vuotta valmistumiseen!) vai pitääkö täyttää uusi hakemus? kenelle, att:lle vai hasolle? jos joku vaikka peruu :)

      • OdotanOdotan9

        Olet jonossa. Ei tarvitse täyttää uutta hakemusta.


    • mummopupu

      mikä on hassua, se että asuntoa ei ole nähnyt kuin pohjapiirrustuksella ja sopimus tehdään kuitenkin reilusti ennen kun talot on edes pystyssä, eli kuten ennen olis sanottu :sika säkissä.

      • VäärässäPaikassa

        Näinhän se on. Itsellekin oli hieman epämiellyttävä yllätys huomata katselmuksessa, että uudessa aso-asunnossa olohuoneen lämpöpatteri oli sellaisessa paikassa seinää, mikä haittaa merkittävästi huoneen kalustamista. Eipä tuosta mitään vihiä ollut ostohetkellä asunnon pohjapiirustuksessa. Vähältä piti, että olisin perunut koko kaupan, mutta järki voitti. Pk-seudun ylihinnoiteltu asuntotilanne ja edullinen vastike vaikuttivat päätökseen pitää asunto.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      190
      4303
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      234
      2262
    3. 133
      1647
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1321
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      178
      1075
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1054
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      79
      1036
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      55
      964
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      68
      939
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      935
    Aihe