Uhkaava uni ketusta - mitähän tarkoittaa??

Nurkkaanahdistettu

Hei! Näin viime yönä tosi mieleenpainuvaa ja ahdistavaa unta. Olin jossakin talossa, ehkä ystäväni talo tai vanhempieni ex-kodin (eli oman lapsuudenkotini) naapuritalossa. Siellä oli kanssani hyvä nuoruudenystäväni ja kaksi siskoni lasta. Mieheni oli toisessa talossa tien toisella puolella (eli jos kyse oli lapsuudenkotini naapuritalosta, mieheni oli lapsuudenkodissani silloin).

Sinne taloon, jossa olin, tuli sisälle kettu ja pelkäsin sitä ihan hillittömästi, menin aivan paniikkiin. Yritin saada lapset turvaan johonkin huoneessen, mutta ystäväni ei pelännyt kettua yhtään eikä tullut auttamaan, loikoili vain sängyllä. Lopulta olimme yhdessä huoneessa (minä, ystäväni ja kaksi siskoni lasta, mieheni oli edelleen saavuttamattomissa eli naapuritalossa) ja pitelin ovea kiinni, sitä ei saanut lukittua ja oven ja seinän väliin jäi ketun käden mentävä rako. Pitelin kaikin voimin ovea kiinni, mutta ketun käsi tuli raosta ja yritti kääntää oven kahvaa...

Oli vahvasti sellainen tunne, että kukaan ei auta, ketään ei kiinnosta, yritän pitää itseni ja heikommat (siskoni lapset) turvassa. Halusin epätoivoisesti mieheni luo, jos hän voisi auttaa ja hätistää ketun pois. Kysyin useaan kertaan apua lapsuudenystävältäni, mutta hän ei auttanut. Sitten löysin huoneesta oven suoraan ulos, halusin sännätä ovelle ja ulos talosta mieheni luo, mutta kun ehdotin sitä ystävälleni, hän vain nauroi. Tähän heräsin.

Mitähän tämä uni voisi tarkoittaa? Taustaksi voisin kertoa, että olen 27-vuotias, ollut yhdessä mieheni kanssa jo 11 vuotta, meillä on kaksi lasta (joita unessa ei esiintynyt lainkaan). Tämä unessa esiintyvä nuoruudenystäväni oli minun kanssa tosi hyvä ja läheinen monta vuotta lapsuudessani ja nuoruudessani (suunnilleen asuttiin vuorotellen toistemme luona), sitten kaveriporukkani vaihtui ja meni melkein 10 vuotta ettei pidetty mitään yhteyttä, nyt viime aikoina ollaan oltu taas yhteydessä ja kyläilty toistemme luona. Unessa olevat lapset taas ovat minua läheisimmän siskon, joka lapsena toimi minulle lähes varaäitinä eli on minulle läheisempi kuin oma äitini. Omaan äitiini minulla on todella ongelmallinen suhde, ja välimme ovat etäiset.

Kiitos, jos joku jaksaa auttaa! Tämä uni jäi vahvasti herätessäni mieleen ja jäi vaivaamaan. Unen perustunnelma oli ahdistus ja paniikki ja tunne siitä, että kukaan ei auta eikä välitä eikä tajua ketussa piilevää vaaraa.

2

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekkapoikatässä

      Unesi kertoo tai yrittää kertoa sinulle jotain sinun menneisyydestäsi. Kettu on viekas ja myös varas, joten jotakin merkittävää on lapsuudessasi tapahtunut. Unesi lapset kuvaavat sinua heidän iässään, joita halusit nyt aikuisena suojella. Tuo lapsuudenystävä on myös kuva siitä ajanjaksosta, johon nuo tapahtumat viittaavat, joiden muistamiseen unesi haluaa sinua viedä..
      Mitä nuo lapsuuden tapahtumat ovat, sitä en tiedä, mutta jos annat luvan, sinun sisimpäsi kertoo kyllä sinulle, mitä tuo kettu tarkoittaa, uskaltaudu siis kohtaamaan tuo kettu ja tuo kettu unessasi, jonka tulet näkemään kertoo sinulle noista tapahtumista, jotka ehkä olet unohtanut tarkoituksella tai vahingossa tai nuo lapsuuden tapahtumat tulevat mieleesi muutenkin, kun annat niille luvan tulla esiin, kun olet niiden esiin tuomiseen valmis.
      Olet tavannut miehesi jo hyvin nuorena ja kun nyt unessa halusit miehesi turvaksesi, ehkä hän oli sitä myös silloin, kun rakastuit, tarvitsit turvaa joltakin, jonka olit jo ehkä unohtanut tai et halunnut muistaa, jotakin oli tapahtunut lapsuudessasi, jotakin sellaista ehkä, josta olisi pitänyt silloin puhua aikuisen kanssa, mutta ehkei silloin ollut sellaista aikuista, jolle olisi uskaltanut puhua.. siksi nuo silloin koetut tunteet jouduit kätkemään ja panemaan syvälle jonnekin, tuo tunne unessasi ehkä muistuttaa sitä tunnetta, jonka olet joutunut lapsena kätkemään... ehkä tuo unesi kokemus kaiken kaikkiaan muistuttaa sitä tilannetta, jonka olet ehkä joutunut lapsuudessasi kokemaan kaikkine niine tunteineen ja pelkoineen ja kukaan ei auta..
      Unesi viestii myös siitä, että oletko kypsynyt aikuisuuteen, oletko itsenäinen nainen, tiedät, mitä haluat ja toivot ja uskallat myös esittää toiveesi ja halusi..
      Tässä joitakin ensimmäisiä ajatuksia, mitä unesi herättää. Sinä itse tiedät parhaiten, onko nämä ajatukset ollenkaan sen suuntaisia, että ne voisivat olla unesi avaimia, mutta sekin jo auttaa, jos tiedät, että nämä eivät ole sitä, mitä unesi sinulle viestii tai yrittää viestiä..
      Voit pyytää selventävää unta, jolloin ehkä saat lisää avaimia tämänkin unen selvittämiseen..
      Kettu ja noin voimakkaat unen tunteet ovat selkeä viesti jostakin, josta sisimpäsi haluaa sinun tulevan tietoiseksi, sen voin varmuudella sanoa..

    • Pekkapoikatässä

      Vai kuvaako tuo unesi suhdetta äitiisi, onko äitisi yrittänyt hallita elämääsi vielä avioliittosi aikanakin ja sinä ja miehesi koette sen hyvin ikävänä ja haitallisena..
      Mikäli tunnistat unesi ketun äidiksesi, silloin ei kannata paeta, vaan unesi kehoittaa kohtaamaan nuo ongelmat äitisi kanssa ja etsimään niihin ratkaisua, jossa selkeästi kerrot äidillesi, mitä haluat suhteessa äitiisi ja mitä et halua.. tuo suhde voi parantua tai sitten ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1689
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1598
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1179
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1134
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      7
      1028
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      981
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe