Mistä apua vähävaraiselle

Perheesemme kuuluu minä(äiti) määräaikaisella Työkyvyttömyyseläkkeellä ja tytär ja loppukesästä syntyvä vauva. Sairauteni takia talous meni pahasti "miinuksella" vuokran, rästivuokran ja peruslaskujen jälkeen ei paljon jää rahaa ruokaan. Tulevalle vauvalle ostettu/saatu tarvittavat tarvikkeet. Mistä mahdollista saada apua esim. ruoka-apua? Liikunta vammani takia mm. ruoka-jonossa jonottaminen mahdotonta. En tiedä miten tästä jatkaa ja mistä voi hakea apua. Onko kenelläkään tietoa/neuvoa miten pääsi selviytymään muutaman kuukauden eteenpäin ? Niin ehkä pääsisi sitten taloudellisesti tasapainoon. Jos se nyt kenelläkkään vähävaraisella koskaan tasapainoon talous menee. Kaikki ylimääräiset menot karsittu, ei juhlita tai käydä missään.
Toivon asiallusia vastauksia ei mitään pervoja, haukkumisia tai muuten vaan älyttömiä viestejä.
Nyt on ihan todellinen tilanne!

9

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvoj

      En oo varma ,mutta eikös se kuulu joko kelalle tai kaupungin sosiaalihuollolle noi jutut.
      kysy molemmista, niin kato mitä ne sanoo.

    • neuvonantava
    • KersojenIsäkinHukassa

      Kannattaa yh:n pitää housut jalassa, jos ei ole rahaa omia tekemisiään kustantaa, eikä tunne kenellä itseään panettaa.
      En minä, eikä moni muukaan halua olla sinun seksileikkien maksaja.

      • Kaikenlaisiatänneluotu

        Tässä taas yksi sellainen idiotti. Ja ihan tiedoksi, et siihen vauvan tekoon tarvitaan kaksi, ja se toinen osapuoli on sinunlaisesi idiootti joka EI ota vastuuta lapsestaan eikä tekemisistään yleensä!


      • menepois
        Kaikenlaisiatänneluotu kirjoitti:

        Tässä taas yksi sellainen idiotti. Ja ihan tiedoksi, et siihen vauvan tekoon tarvitaan kaksi, ja se toinen osapuoli on sinunlaisesi idiootti joka EI ota vastuuta lapsestaan eikä tekemisistään yleensä!

        Olet selvästi hullu, tiedät vain itsesi, jotenka et voi muusta kertoa. Voiko noin typerää ihmistä edes olla, sinä itse olet sen toisen idiootin valinnut seksikumppaniksi, en minä! Taitaa olla vielä tämä sinun mieskin joku elätti, ilmeisesti matu.
        Surullista, että kaltaisesi voivat lisääntyä suomessa veronmaksajien piikkiin, lapsistasikin tulee geeniensä takia samanlaisia loisia meidän kunnollisten ihmisten elätettäviksi.
        Mitä jos hakisit turvapaikkaa ruotsista, se on koko maailman sosiaalitoimisto, me suomalaiset olisimme hyvin kiitollisia, jos täältä vain jonnekin katoaisit kersojesi kanssa.


    • huostaanottoooo

      Huostaanotto ja äkkiä tuollaiselle, mikä on ns rästivuokra.

      • Syitäonmonia

        Milläköhän perusteella luulet huostaanoton tapahtuvan?? Ja ns. rästivuokra on sellainen , jos sinulta jää vuokra maksamatta vaikka yhdeltä kuulta ja sovit sen maksusta vuokranantajan kanssa! Ja tähän mistä maksukyvyttömyys on johtunut on sairaus jonka johtaa työkyvyttömyyteen. Tämän takia, palkanmaksu loppuu siirryt sairauspäivärahalle ja sekinloppuu aikanaan. Sitten alat odottaa päätöksiä seuraavalta taholta, joka kestää ja tämän takia rahasi loppuu ja ET PYSTY MAKSAAN vuokraa yhdeltä kuulta, kun sitä helvetin rahaa ei ole. NÄIN!! Mutta tämän varmasnkin tiesit " mikä on ns rästvuokra".
        Meitä on monia ja monia eri syitä mistä se syntyy. Kaikki ei ole syntynyt kultalusikka suussa, tai ole hyvää palkkaa mistä jäisi säästöön ym. Ja tähän vielä päätteeksi, isä mikä ei ota vastuuta teostaan vaan luikertelee tiehensä, eikä välitä lapsestaan. Niin ja rahat ei ole mennyt kurkusta alas!!!!


    • elämänlahjaelämä

      Suomi.fi tai beta.suomi.fi löytyvät ohjeet kansalaisen sosiaaliturvasta ja toimeentulotuesta, Kela, kaupunki, kunta. Evl.fi kautta löydät seurakunnan diakonia-avun. Martat.fi neuvoo kotitaloudessa. Pelastusarmeija.fi.

    • Asiallinen1

      Tämä palsta on kyllä ihan vihonviimeinen paikka kysyä noinkin vakavaan asiaan neuvoa. Täällä keskustelee pääasiallisesti ressukat ja väliinputoajat, jotka purkavat paskanjauhamisella huonoa oloaan ja yrittävät pönkittää huonoa itsetuntoaan. En ymmärrä mistä nämä kommentoijat ja uusien aiheiden kirjoittajat ammentavatkin mitä kummallisimpia aiheita ja vastailevat mitä satuu asiallisiinkin kysymyksiin.
      Sinulle "ruoka-apua" nimimerkille kehottaisin ottamaan ensitilassa yhteyttä paikkakuntasi sosiaalivirastoon ja kysellä sieltä tarkempia neuvoja toimeentulon saantiin. Todennäköisesti ohjaavat sinut KELA:sta hakemaan apua, kun toimeentulotuki on tämän vuoden 2017 alussa siirtynyt sinne. Voit myös ottaa yhteyttä seurakuntasi diakoni-työntekijään ja kysellä häneltä neuvoja ja avustusta heikkoon taloudelliseen tilanteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      11
      3346
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      119
      2247
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      44
      1639
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      77
      1141
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      48
      956
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      914
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      910
    9. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      10
      847
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      825
    Aihe