Kannattaako AUK?

Jskfowpwplfkofiwjej

2/17 aloittanut palveluksen. Kysymykseni on, että millaisen ihmisen kannattaa pyrkiä AUKkiin ja millaisen jättää pyrkimättä?

Olen koulussa erittäin menestynyt ja yliopisto alkaa vasta seuraavan vuoden syksyllä, eli opiskelut eivät olisi periaatteessa este olla vuotta.

Kuitenkin jo alusta saakka on tuntunut ikävältä olla kaukana kotoa ja totutella armeijan menoon, joten onko aukkiin järkevää pyrkiä?

Saako sieltä mitään etua tulevaisuuteen ja jääkö myöhemmin harmittamaan että tuli oltua vain puoli vuotta?

Mitenkään johtajaksi en kyllä itseäni tunne ja kuntokin on suunnilleen keskinkertainen, joten kannattaisikohan pyrkiä puolen vuoden hommiin vai aukkiin?

Niin ja aion kyllä mennä sinne mihin käsketään, mutta jo alussa olisi hyvä olla ajatusta asiasta jonka voisi kouluttajille kertoa kun alkavat kyselemään...

6

4416

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • SurkeaIntti

   Kannattaahan se jos haluaa tuhlata elämästään lisää aikaa turhuuteen...

  • Voin kertoa kokemuksesta, ettei siitä ole mitään hyötyä työelämässä eikä missään muuallakaan, kuin ehkä jossakin pubissa kaljaa kitatessa jankuttaa paskaa.

   • Anonyymi

    Näin on. Ja sielläkin pubissa pidetään vain idioottina kun ei muusta osaa puhua . Saattaa saada turpiinkin.


  • Salpa

   Jos Aukkiin pyrkii, on syytä olla tavoitteena päästä Rukkiin.
   Loppujen lopuksi, jos aikaa on käytettävissä armeijaan, kannattaa se käydä kunnolla. Rukissa pääsee tutustumaan oman saapumiseränsä parhaaseen 5%, eikä se ole ollenkaan huono kokemus. Parhaat verkostot alkavat muodostua jo siellä ja siitä todellakin voi olla jonain päivänä etua siviilissäkin.

   Toki on niin, että pientä halua johtajuuteen tai ainakin menestymiseen pitää olla jos Aukkiin pyrkii pääsemään. Pieni määrä nörttiyttä on sitten vain hyväksi Rukkiin pyrkiessä, eikä siellä kaikki koulutettavat tehtävät edellytä alaisten "käskyttämistä", vaan näkemystä, osaamista ja itsenäistä päätöksentekoa.

   • Anonyymi

    Siis käydä kunnolla? Siellähän annetaan arvosana siitä palvelusta. Sama sille mitä hommia teet. Ei niitä nykyaikana kukaan arvosta, kun jokainen tietää sen intin heikon tason.

    Itse jätin johtajakoulutuksen väliin, koska sinne hakeutui se heikoin aines vapaaehtoisena. Minua siis kysyttiin sinne. Mutta saipahan joku luuseri paikkani. Näki siitä sinne lopussaan vapaaehtoisista rillioäistä ja finninaamoista valitusta porukasta, että heidän kanssaan ei sotaan kannattaisi lähteä. Varma kuolema. Juuri ne penaalin ei niin terävät kynät ja huonoin kunto, mutta näitä lukion puupäitä joilla ei käytännön osaamista ja -järkeä sinne hakeutui. Tämä oli kyllä jo 90-luvulla.

    Peri eissua kriha-tehtäviin on sitten tullut heitettyä. Samaa paskaa oli nekin, mutta tulipa käytyä ja suhteellisen helppoa rahaa. Se jo on jotain CV:ssä.


   • Anonyymi

    Näkemistä, osaamista ja itsenäistä päätöksentekoa ei nörtit osaa. Säälittävää tasoa sinne ruukkiin menee. Pitäisi taas alkaa pakottamaan se OIKEA porukka sinne, niin ei niitä yliopiston ällisköjä jouduttaisiin ottamaan, kun ei muita saada.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä Päivi Räsänen todella sanoi a-studiossa

   ”Eutanasian sisällyttäminen hoitotoimenpiteiden joukkoon sotisi Päivi Räsäsen mielestä lääkärien etiikkaa vastaan. – Lää
   Luterilaisuus
   490
   1965
  2. Nyt alkaa näyttämään

   Siltä että se on oikeasti ohi.
   Ikävä
   130
   1916
  3. Olen pahoillani

   Että sinulla on ollut vaikeaa. Todella pahoillani. Onneksi sinulla on toivottavasti oikeat ihmiset tukena. Aidot ja rehe
   Ikävä
   93
   1410
  4. Himputti ku mä katoin kyllä

   että tutun näköinen mutta silti en muka siinä hetkessä tajunnut että se olitkin sinä ☹️🥺🤯🤦‍♀️
   Ikävä
   26
   1391
  5. Kukka ajoi rekan keulaa 13 tiellä?

   Liekö ajovirhe vai rekan etuvalot koukuttaneet kuljettajaa mikä johti tähän tapahtumaan.
   Kokkola
   26
   1235
  6. Kuinka herkkä olet itkemään?

   Itketkö koskaan, jos katsot vaikka lasten leffoja, mainoksia tai kuulet jonkin kappaleen, johon liittyy muistoja tai jok
   Sinkut
   214
   1071
  7. En edes tiedä

   Mitä susta haluan. Silti olet vapaamatkustajana mielessäni. Naiselle
   Ikävä
   74
   980
  8. Olet niin kaunis, että ihanuutesi on

   Eräänlainen kiinnekohta elämässäni ja muistutus siitä että elämällä on tarkoitus, siinä on järkeä. Olen onnellinen siitä
   Ikävä
   58
   972
  9. Kannattaa muistaa nainen

   Vanha Patu on vanha Patu. Nuorempi aina parempi.
   Ikävä
   98
   867
  10. Oho! Farmi Suomi -kisassa yllätyskäänne - Myös Wallu Valpio lankeaa ansaan: "En tiedä, kumpi..."

   Nyt kisa kovenee ja kierrepalloja tulee, jopa Wallulle! Farmi Suomi onkin kaivannut lisää buustia ja nyt sitä tulee. Lu
   Tv-sarjat
   4
   853
  Aihe