Syöpäriski pienenee:
Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut prosessoidun lihan voimakkaasti syöpävaarallisten aineiden listalle. Esimerkiksi makkarat ja muut lihavalmisteet ovat prosessoitua lihaa. Myös punainen liha luokiteltiin terveysriskiksi. WHO:n raportin mukaan jo 50 gramman päivittäinen liha-annos prosessoitua lihaa nostaa syöpäriskiä.
Ja niin myös sydänsairauksien riski:
Myös lihansyönnin ja sydänsairauksien väliltä on löydetty yhteys. Yhdysvaltalaisen Lerner Research -instituutin tutkimuksen mukaan lihasta löytyvä karnitiini aiheuttaa suoliston bakteereissa reaktioita, jotka edesauttavat sydänsairauksien kehittymistä.
Jätä Lihatuotteet pois ruokavaliostasi.Voit hyvin
9
224
Vastaukset
- kikdukifidixixifidi
En kuule jätä
- vihreämuttaylpeä
Mä syön hyönteisiä.
- Lihapitääelämässä
Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan pelkällä liha ravinnolla elävät on ruohoa syöviä terveempiä ja elävät pidempään
- myös.hyvinvoiva.vegaani
Hyvinvointi paranee kun jättää lihat pois kokonaan:
Hyvinvointi parani:
19-vuotiaan vegaani Ella Rantasen mukaan aloittelevien vegaanien kannattaa koostaa ruokavalionsa niin, että tuotteiden sisältöön kiinnitetään enemmän huomiota ja opetellaan ravintoaineiden tehtäviä ja vaikutuksia ihmiskehoon.
Rantanen ei koe olevansa terveysintoilija, mutta hänellä on kokemusta veganismin vaikutuksista arkiterveyteen, eli yleiseen hyvinvointiin - niin fyysiseen kuin myös psyykkiseen.
Rantanen kiinnostui kasvisruokavaliosta jo teininä, mutta vegaaniksi hän siirtyi vasta muutama vuosi sitten.
- Kuten siinä iässä tyypillistä, kiinnostuksen kohteet kerkesivät muuttua monta kertaa. Olin tutkinut eläinetiikkaa, ja kun lähdin mukaan tammikuun vegaanihaasteeseen, paluuta eläinperäiseen ruokavalioon ei ollut.
Uusi suunta
Kun Rantanen aloitti vegaanina, hän sairasti syömishäiriötä. Veganismi tarjosi hänelle kuitenkin uuden näkökulman ruokaan ja syömiseen.
- Ruoka ei ollutkaan enää pelottavaa vaan jännittävää. Huomioni kiinnittyi syömäni ruoan määrän sijaan sen laatuun ja sisältöön, jolloin aloin huomata muutoksia myös fyysisessä olossani ja kunnossani.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Veganismin vaikutukset hänen terveyteensä ovat pitkälti mielenterveyteen liittyviä, mutta samalla myös fyysinen terveys koheni.
- Painoni nousi alipainosta normaaliin, hiukseni saivat eloaan takaisin ja kynnet alkoivat kasvaa. Myös vastustuskykyni parani.
Kun Rantanen perehtyi veganismin globaaleihin vaikutuksiin, eläintuotteista kieltäyminen lisäsi hyvää oloa.
- Ensimmäistä kertaa vuosiin sain ruoasta positiivisia kokemuksia - terveysvaikutusten lisäksi. Vegaaniksi ryhtymisen syitä on varmaan yhtä paljon kuin vegaaneja, mutta mikään syy ei ole huono. Sekä sipsikaljavegaanit että terveysvegaanit tekevät hillittömän paljon hyvää planeetallemme.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Kyllä se peura pakastimessa tuntuu paremmalta kun auton alla.
Metsästys on paras tapa pienentää kantaa ja liha on sekä hyvää, että terveellistä.- Lihapoltsi
Kukin syököön niinkuin itselle parhaiten sopii, mutta lapsia pitäisi ohjata monipuoliseen ruokavalioon, ilman ideologiaa. Kasvisravinto myös voi olla pitkälle prosessoitua ja teollisesti valmistettu onkin sitä. Vegaanin ruokavaliota pitää täydentää enemmän ulkomaisilla raaka-aineilla, koska pitkän kasvuajan vaativat valkuaiskasvit menestyvät vain pienessä osassa maata ja tänävuonna sielläkin huonosti. Eläintuotanto takaa huoltovarmuuden ja parantaa kauppatasetta.
- Taaslihapoltsi
Vielä jatkan: maailmalla paljonkäytetty halpa maissitärkkelys, osana teollista massatuotantoa aiheuttaa naudoilla tulehdustyyppisen tilan elimistöön, mikä huonontaa lihan laatua. Nauta on luonnostaan korsirehunsyöjä ja monivuotisilla nurmilla meillä ne täällä ruokitaan, Brysselissä tätä ei ymmärtetä, sillä K-Eurooppakin nojaa yksivuotiseen maissiin.
- kasvis.syöjä
Justiissa viikolla uutisoitiin että ihmiset ovat yleisesti suomessakin vähentäneet punaisen lihan kulutustaan merkittävästi ja siirtyneet yhä enemmän soija ja muihin korvaaviin tuotteisiin.
Punaisen lihan vaarallisuus aletaan tiedostamaan jo yleisestikin. Punaisen lihan syöminenhän lisää sydän ja verisuonitauteja ja erilaisia syöpätauteja. - stop_sokeri
Prosessoitu sokeri eli maissi- ja soijatärkkelyspaska on kaiken pahan alku ja juuri! Ihmisen keho ei tarvi yhtään sokeria ja silti sitä mätetään ennätysmäärät kehoon! Sokeri toimii syöpäsolujen poltooaineena.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 725054
- 734043
Sanna Marin ja lähestymiskielto
No just joo. Kaikella sitä pitää saada lööppejä. Taas on joku ohimennen hipaissut pyhää Mariinia.2703765- 1303230
- 482964
- 232648
Ero 68-vuotiaana
Minkälaisen keskustelun saan aikaiseksi, kun minä 68-vuotias nainen haluan erota 70-vuotiaasta miehestäni. Olemme kumpi3362624Haluaisin niin paljon että
Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä192266- 462010
- 1101932