Lisälyönnit rasituksessa

Nainen29v

Heippa. Onko muita jotka kärsii lisälyönneistä nimenomaan rasituksen aikana? Sydän on ultrattu ja todettu että ei mitään vikaa pitäisi olla. En enään jaksa elää näin että en pysty kunnolla harrastamaan mitään liikuntaa ja ne rajottavat niin paljon elämääni! Eilen esim kävin reippaalla kävelylenkillä. Heti kun pulssi kohosi pikkasen tuli ensimmäinen lisälyönti sit taas löi ihan normaalisti hetken. Jatkoin matkaa. Sitten nousin loivaa ylämäkeä ja alko ihan urakalla tulla lisälyöntejä! Jokatoinen lyönti oli lisälyönti. Kun pysähdyin alkoi pikkuhiljaa rauhottua normaaliksi. Ei siinä enään pystynyt jatkamaan, oli pakko kääntyä takaisin hissukseen kävellen. Loppupäivä meni sit sängyssä koska tuntu että nää lisälyönnit vei kokonaan voimatkin.
Välillä rasituksen aikana tulee vaan kaks tai kolme ja välillä taas tulee niin pahasti kun eilen. Mutta ei ole ainuttakaan kertaa etteikö olisi tullut yhtäkään! Eli mun lisärit liittyy aivan varmadti rasitukseen. Siksi olenkin tosi huolissani! Eikö juuri ne hyvänlaatuiset pitäisi hävitä kun syke on korkeempi, eikä päinvastoin??
Alan olee niin väsyny näihin! Tuntuu että lääkärini ei edes ota vakavissaan tätä. Onkohan tässä enään mitään tehtävissä? Vai pitääkö nyt vaa hyväksyä että en vaan pysty enään harrastamaan normaalisti liikuntaa? Kaipailen nyt kovasti mielipiteitä ja kohtalontovereita!

5

853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17vtyttö

      Minulla sama.. olen 17v tyttö ja sydän tutkittu vaikka millä tavoin -> ei löytynyt syytä. Et ole yksin sillä tiedän tasantarkkaan miltä tuntuu. Minulla lisälyönnit alkavat rasituksessa ja jatkuvat vielä senkin jälkeen.

      Haluaisin itsekin tietää missä vika ja mistä johtuu..

    • Särkynytsydän1

      Hei,

      täällä on kanssa yksi 23-vuotias kohtalotoveri. Itselläni on neljä vuotta ollut rasituksessa ja levossa rytmihäiriöitä, joista erityisesti rasituksessa esiintyneet ovat lisääntyneet viimeisen 9 kk aikana. Pyöräily jätetty pois ja ainut liikuntamuoto on lähinnä kävely. Ultra on otettu 4 vuotta sitten sekä holter ja rasituskoe samana vuonna. Ekg:ssä t-aallon kääntymisiä tietyissä kytkennöissä. Koen, että pitäisi mennä uudestaan ottamaan ekg sekä ultra, jotta voitaisiin verrata aikaisempiin kokeisiin.

      Hienoa että sydämen ultrauksesta ei löytynyt rakenteellista vikaa sydämestäsi.
      Suosittelen sinulle seuraavaksi otettavaksi rasituskokeen ja holterin. Jos sinulla on rahaa mennä yksityiselle lääkärille, tee se. Kokenut, ja erityisesti rytmihäiriöihin erikoistunut kardiologi on kaikkein pätevin auttamaan meitä.

      Onko sinulla ekg:ssä mitään merkintöjä/lääkärin lausuntoja? Itse osaan tulkita sydänkäyrää, ja jos tarvitset apua niin autan mielelläni.

    • Nainen29v

      Hei, kiitos paljon vastauksista. Lohduttavaa kuulla että en ole yksin tämän kanssa! Minulta myös jäänyt paljon harrastuksia tämän takia pois. Esim. Pyöräily ja rullaluistelu ei enään onnistu. Kuntosalilla käyn kuitenkin muutaman kerran viikossa, mutta en voi sanoa että nautin siitä. Joka kerta tulee lisälyöntejä. Välillä niin paljon että olen joutunut kokonaan keskeyttämään treenit.
      Minulta on ollut holtteriseuranta muutamia kertoja. Valitettavasti niinä kertoina sattunut just "hyvä päivä", ja niitä on kuitenkn tosi harvakseltaan! Jotain lisälyöntejä kuitenkin jäänyt kiinni, muutama lisälyöntiparikin. Mutta ilmeisesti ei mitään huolestuttavia kun lääkäri ei niihin kummemmin reagoinut.
      Nämä lisälyönnit rasituksessa alkoivat vasta ablaation jälkeen. Sitä ennen rasituksessa sain aina stv kohtauksen ja lisälyönnit piinasi enimmäkseen levossa. Nykyään lisälyönnit tosiaan tulevat rasituksessa ja sen lisäksi kärsin operaatiosta huolimatta stv kohauksiata jotka tulevat nykyisin öisin.
      Ekg:ssä näkyy oikea haarakatkos ja ultrassa löytynyt pieni läppävuoto, jolla ei kuulemma merkitystä.

      • Mullakinvaivaa

        Tuttuja nuo lisälyönnit. Joskus tulee rasituksessa, mutta usein levossa esim. makuulle mennessä. Niille ei voi vaan mitään. Välillä on kausia että niitä on vähemmän, mutta välillä ihan jatkuvasti. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja lyhyitä juoksulenkkejä. Erityisesti juoksulenkit tuntuvat lisäävän lisälyöntejä. Niin että yleisiä ovat. Toiset kokee ne kiusallisempina kuin toiset.


    • surupuserossa1112

      Tuttavani, 37 vuotias nainen kuli yllättäen kotonaan ja kuolinsyy oli jonkinlainen äkillinen sydämen pysähdys. Hänellä oli rasituksessa rytmihäiriöitä, niille ei tehty mitään. Näin siinä sitten kävi. R.I.P.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe