Paavo Väyrynen presidentiksi

Aneemiseen presidentinvaalikarkeloon, etten sanoisi tanhuun, tuli hetkessä luuta nahan ympärille, kun on kerrottu Paavo Väyrysen lähtevän mukaan tavoittelemaan presidentin tehtävää. Samalla osaaminen saavutti uuden tason. Jo pitkään ihmetystä on herättänyt se, miksei maasta löydy varteenotettavia presidenttikandidaatteja. Onko presidenttiys vajonnut jo rivikansanedustajan tasolle?

Erityisesti Suomen Keskustan toilailut hämmästyttävät. Puolue näyttää nousseen suorastaan ilmaan, ikään kuin puolueväki olisi saanut seteleitä jalkojensa alle ja nyt ikään kuin setelikasan päällä seisten yrittäisi saada aikaan jotakin mainittavaa. Eikö puolueessa ole ollut lainkaan kiinnostusta presidentin tehtävään? Onko Matti Vanhanen nimittänyt itse itsensä ehdokkaaksi ilman että puolueella on ollut asiaan minkäänlaista kantaa? Miksi Keskusta ei pyytänyt Paavo Väyrystä ehdokkaakseen? Estääkö joku lakipykälä tämän, vai onko kysymyksessä raadollisempi selitys: syrjintä, joka on muutenkin suomalaisen yhteiskunnan kansantauti siinä missä esimerkiksi ummetus, sappikivet ja rasvamaksa?

Onhan Matti Vanhanen tietysti ollut pääministeri ja voisi ajatella, että pääministeriys toisi jonkinlaista meriittiä presidenttiyttäkin varten, mutta jos vaihtoehtona on Paavo Väyrynen, niin epäselvyyttä vahvemmasta ehdokkaasta ei pitäisi syntyä. Ei ainakaan täysijärkisessä päässä.

Sitä paitsi Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö ovat molemmat tyypiltään lähes identtiset kaksoset. Molemmat ovat poliitikkoina lähinnä neulanreikätyyppiä. Pieniä pistoja sinne tänne ja tiuhaan tahtiin. Näissä tapauksissa presidenttinä voisi olla hyvin Singerin ompelukone. Joka asiaan puuttuminen ilman näkemystä reikien ulkopuolelle tekee hataran vaikutelman. Sauli on sitä paitsi liikaa porvareiden vietävissä, tai sitten Sauli vie porvareita. Miten vain, molemmat eivät ole hyviä asioita etenkään rumille ja köyhille kansalaisille.

Ilman porvarillista mediaa Sauli tuskin olisi presidentti. Sauli on suurelta osin porvarillisen median luoma myytti, rahan voimalla luotu mielikuva osaavasta, talousasiat hallitsevasta porvarista, joka on lännettyneille porvareille suorastaan välttämättömyys.

20

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epämääräisellä EU-vastaisuudella ratsastava Väyrynen elää menneessä kylmän sodan ajassa.

      • Kylmän sodan ajassa? Sehän on kokenut suorastaan renessanssin. Myös EU -vastaisuus vaatisi tarkempaa täsmennystä. EU:han on syypää muiden muassa Suomen muita hitaampaan talouskasvuun, koska EU:ssa menestyvät vain EU:hun kuulumattomat valtiot ja Saksa. Vielä kun EU kieltää Suomea hakkaamasta metsiään, niin avot, sanoisi venäläinenkin.


      • mikä_maa_mikä_valuutta
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Kylmän sodan ajassa? Sehän on kokenut suorastaan renessanssin. Myös EU -vastaisuus vaatisi tarkempaa täsmennystä. EU:han on syypää muiden muassa Suomen muita hitaampaan talouskasvuun, koska EU:ssa menestyvät vain EU:hun kuulumattomat valtiot ja Saksa. Vielä kun EU kieltää Suomea hakkaamasta metsiään, niin avot, sanoisi venäläinenkin.

        "...EU:ssa menestyvät vain EU:hun kuulumattomat valtiot..."

        siis TÄH?

        Kommari seppo on entistä enemmän sekaisin!


      • Tarkoitin luonnollisesti, että hyvin menestyvät vain EU:hun kuulumattomat maat. En tarkoittanut huonosti menestyviä, joihin Suomikin voidaan laskea mukaan.


      • mustahevonen.ahti
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Kylmän sodan ajassa? Sehän on kokenut suorastaan renessanssin. Myös EU -vastaisuus vaatisi tarkempaa täsmennystä. EU:han on syypää muiden muassa Suomen muita hitaampaan talouskasvuun, koska EU:ssa menestyvät vain EU:hun kuulumattomat valtiot ja Saksa. Vielä kun EU kieltää Suomea hakkaamasta metsiään, niin avot, sanoisi venäläinenkin.

        Renesanssia se on kokenut sinun ja Väyrysen dementoituneessa pääkopassa. Ei tullut presidenttiä opettajista eikä tule ressaa oppipojastakaan. Ei edes Putin ole niin tyhmä, että tuollaista tukisi. Jokainen muistaa miten Väyrynen ja Vladimirov yrittivät ajaa juoppo Karjalaista presidentiksi, ja minkälaista vahinkoa sillä oli neukun arvovallalle. Vladi lähte lopulta kotiin kuolemaan paskaisen upseerin eläkeasuntoon ja Väyry meni muhkeaa palkkaan vetämään Brysseliin 'Suomen edunvalvojana'.


      • Dementoituneessa? Eivät vladimirovit ja karjalaiset ole tätä päivää, joten dementia kukkii kyllä aivan muissa päissä, ei allekirjoittaneen. Näyttää siltä, että sangen moni palstalainen on tipahtanut ajan pyörältä ja luulee ilmeisesti, että Kekkonen on yhä presidentti.


    • silleemie

      Äänestämällä Paavoa ei tarvitse etsiä ehdokasta , hän on osaavin ,Vaikka etelän medialle kirosana, hehän ovat Saulin jo aikoja sitten valinneet, tekevät ahkerasti vaalityötä Saulin puolesta.

      • Niinpä. Hupaisaa, että B. W:kin näkee jo nykyään Suomen ongelmat perustuslaillisiksi. Suomessa pitäisi hänen mukaansa olla diktaattori, Sauli, joka voisi sanella paikallisen sopimisen ja itsenäisen Suomen rakenteiden purkamisen kansainväliselle kapitalismille suotuisammaksi.


    • EU-n.laiskin.suomalainen

      "on kerrottu Paavo Väyrysen lähtevän mukaan tavoittelemaan presidentin tehtävää. Samalla osaaminen saavutti uuden tason. Jo pitkään ihmetystä on herättänyt se, miksei maasta löydy varteenotettavia presidenttikandidaatteja".

      Ainakaan Väyrysen kohdalla osaaminen ei ole saavuttanut uutta tasoa. Väyrysen taso on sama vanha, sillä laiskuria ei voi sanoa osaajaksi.

      Väyrysen "meriitit" EU:sta ovat hupaisaa luettavaa: laiskin suomalaismeppi. 753 mepin joukosta Väyrynen muutenkin valikoitui lähes laiskimmaksi. Vain reilut 20 meppiä todettiin laiskemmaksi kuin Väyrynen.

      "Onhan Matti Vanhanen tietysti ollut pääministeri ja voisi ajatella, että pääministeriys toisi jonkinlaista meriittiä presidenttiyttäkin varten, mutta jos vaihtoehtona on Paavo Väyrynen, niin epäselvyyttä vahvemmasta ehdokkaasta ei pitäisi syntyä. Ei ainakaan täysijärkisessä päässä".

      Juuri täysjärkinen näkee asian siten, että kummallakaan ei ole vahvuuksia. Vanhanen on epäluotettava ja omaa heikot jalat sekä huonon työpaineensietokyvyn.

      Väyrynen on takinkääntäjien eliittiä, eikä ahneudessakaan ole moittimista. Väyrysellä ei ole ainakaan 15 vuoteen ollut minkäänlaisia näyttöjä politiikassa. Näkyvin ja viimeisin "meriitti" onkin EU:n laiskurin titteli.

      • Minkäänlaisia näyttöjä? Ilmeisesti suuri osa suomalaisia elää sivistyksen ulottumattomissa. Muuten ei voi ymmärtää moista ilmausta puuttuvista näytöistä. Väyrystä lukuun ottamatta nykyisillä ehdokkailla ei ole edes minkäänlaista omakohtaista historiallista perspektiiviä politiikkaan.


      • EU-n.laiskin.suomalainen
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Minkäänlaisia näyttöjä? Ilmeisesti suuri osa suomalaisia elää sivistyksen ulottumattomissa. Muuten ei voi ymmärtää moista ilmausta puuttuvista näytöistä. Väyrystä lukuun ottamatta nykyisillä ehdokkailla ei ole edes minkäänlaista omakohtaista historiallista perspektiiviä politiikkaan.

        Kerro yksi näyttö eli suomalaisia hyödyttänyt teko, jonka Väyrynen on poliitikkona / meppinä tehnyt viimeisen 15 vuoden aikana.

        Väyrysen historiallisella perspektiivillä on turha retostella, sillä nyt eletään jo vuotta 2017. Kekkosen ajan politiikalla ei enää Suomea tai maailmaa paranneta ja Väyrynen onkin lähinnä vain pelkkä muinaisjäänne.

        Luulisi 70-ikävuoteen mennessä saaneen sen verran järkeä että älyäisi jättää työelämän, mutta sitä ei Väyryselle ja monelle muullekaan politiikan raakille ole suotu. Säälittäviä ressukoita he ovat, kun tuntevat itsensä korvaamattomiksi ja pelastajiksi.


      • Tuossa alhaalla on ansiokas selonteko Paavon saavutuksista, joita tosin voisi vielä luetella lisääkin. Suomalaisesta työelämästä sen verran, että huonot ajat alkoivat siitä kun suuret ikäluokat alkoivat jäädä työelämästä pois. Osaamattomuus ja suoranainen tumpeluus on tätä päivää. 70 vuotta ei ole ikä eikä mikään. Nuoruushan tarkoittaa keskenkasvuisuutta.

        On muodikasta möykätä sitä, että nyt eletään vuotta 2017. Valitettavasti historian tuntemuksen puute aiheuttaa sen, etteivät uudistukset onnistu, kun ei osata ottaa huomioon edes perustuslakia muista realiteeteista puhumattakaan. Siinä sitä onkin B.W:lle heimolaisineen ja perässä juoksijoineen työsarkaa, kun yrittää muuttaa historiankin nykyaikaiseksi.


      • EU-n.laiskin.suomalainen
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Tuossa alhaalla on ansiokas selonteko Paavon saavutuksista, joita tosin voisi vielä luetella lisääkin. Suomalaisesta työelämästä sen verran, että huonot ajat alkoivat siitä kun suuret ikäluokat alkoivat jäädä työelämästä pois. Osaamattomuus ja suoranainen tumpeluus on tätä päivää. 70 vuotta ei ole ikä eikä mikään. Nuoruushan tarkoittaa keskenkasvuisuutta.

        On muodikasta möykätä sitä, että nyt eletään vuotta 2017. Valitettavasti historian tuntemuksen puute aiheuttaa sen, etteivät uudistukset onnistu, kun ei osata ottaa huomioon edes perustuslakia muista realiteeteista puhumattakaan. Siinä sitä onkin B.W:lle heimolaisineen ja perässä juoksijoineen työsarkaa, kun yrittää muuttaa historiankin nykyaikaiseksi.

        Alla olevat ovat Väyrysen siviilibisneksiä, ei poliittisia saavutuksia. Tunnettuna poliitikkona on ollut helpompi saada luvat toimintaan. Siviilibisnesten eli lasten- ja perhekotien kulujen maksaja viime kädessä on sossu eli valtio, toisin sanoen varma raha kuitataan sieltä mistä sen helpoiten saa. Ei tuon kaltainen bisnes toki ole Väyrysen yksinoikeus, sillä moni muukin tekee rahaa ihmisten hädällä.

        Taisi kepuhallituksella olla ongelmia perustuslain kanssa, kun kikyä liian innokkaasti sorvattiin. Sellaista se on, kun realiteetteja ei huomioida.

        Historian tuntemus ei ole kepulaistenkaan vahvinta osaamista. Samoja virheitä näyttäisi Sipilän (kesk) hallituskin tekevän kuin mitä Vanhasen (kesk) hallitus teki. Ehkä omat (kesk) virheet eivät ole niitä mitkä pilasivat talouden ja minkä vuoksi Suomi ryömii...


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Tuossa alhaalla on ansiokas selonteko Paavon saavutuksista, joita tosin voisi vielä luetella lisääkin. Suomalaisesta työelämästä sen verran, että huonot ajat alkoivat siitä kun suuret ikäluokat alkoivat jäädä työelämästä pois. Osaamattomuus ja suoranainen tumpeluus on tätä päivää. 70 vuotta ei ole ikä eikä mikään. Nuoruushan tarkoittaa keskenkasvuisuutta.

        On muodikasta möykätä sitä, että nyt eletään vuotta 2017. Valitettavasti historian tuntemuksen puute aiheuttaa sen, etteivät uudistukset onnistu, kun ei osata ottaa huomioon edes perustuslakia muista realiteeteista puhumattakaan. Siinä sitä onkin B.W:lle heimolaisineen ja perässä juoksijoineen työsarkaa, kun yrittää muuttaa historiankin nykyaikaiseksi.

        Väyrynen perusti oman puolueensa joten hän ei tietenkään voi olla kepun ehdokkaana. Ne asiat jotka Väyrynen on HeSan mukaan ottanut teemoikseen eivät kuulu presidentille vaan ovat pääministerin ja hallituksen päätösvaltaan kuuluvia, kuten nuo EU asiat.

        Väyrynen on kokenut politiikko joten nuo teemat on varmaan tarkoituksella valittu populistisesti EU ja Mamu vastaisiksi. Saa sillä varmaan jonkun verran ääniä, mutta ei sillä presidenttiä tule. Väyrysen tekemiset on kylläkin minulta menneet yli ymmärryksen.


      • laadukaspriimaa

        On se kyllä. Jartsevilla oli sentään kykyä liehitellä järkimiehiä, Vladimirov musikka upotti kätensä suoraan paskaan ja onki sieltä Karjalaisen, Virolaisen ja Väyryn.


      • Olet.ulalla
        DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Väyrynen perusti oman puolueensa joten hän ei tietenkään voi olla kepun ehdokkaana. Ne asiat jotka Väyrynen on HeSan mukaan ottanut teemoikseen eivät kuulu presidentille vaan ovat pääministerin ja hallituksen päätösvaltaan kuuluvia, kuten nuo EU asiat.

        Väyrynen on kokenut politiikko joten nuo teemat on varmaan tarkoituksella valittu populistisesti EU ja Mamu vastaisiksi. Saa sillä varmaan jonkun verran ääniä, mutta ei sillä presidenttiä tule. Väyrysen tekemiset on kylläkin minulta menneet yli ymmärryksen.

        No...kenen ehdokkaana sitten Väyrynen on EU meppinä ?
        Et näytä ymmärtävän näitä kuvioita. Kannattako silloin ottaa
        kantaa. Kysy ensin mieluummin viisaimmiltasi.


      • Olet.ulalla kirjoitti:

        No...kenen ehdokkaana sitten Väyrynen on EU meppinä ?
        Et näytä ymmärtävän näitä kuvioita. Kannattako silloin ottaa
        kantaa. Kysy ensin mieluummin viisaimmiltasi.

        Väykky on valittu kepun listalta mepiksi eihän sitä voi peruuttaa. Mutta ei varmasti tule olemaan kepun listalla enää missään ehdolla. Jos palaa eduskuntaan ei tule kepun ryhmään.

        Kuntavaaleissa oli kristillisten listalla. Mikä tuossa on sinulle epäselvää?


      • EU-n.laiskin.suomalainen kirjoitti:

        Alla olevat ovat Väyrysen siviilibisneksiä, ei poliittisia saavutuksia. Tunnettuna poliitikkona on ollut helpompi saada luvat toimintaan. Siviilibisnesten eli lasten- ja perhekotien kulujen maksaja viime kädessä on sossu eli valtio, toisin sanoen varma raha kuitataan sieltä mistä sen helpoiten saa. Ei tuon kaltainen bisnes toki ole Väyrysen yksinoikeus, sillä moni muukin tekee rahaa ihmisten hädällä.

        Taisi kepuhallituksella olla ongelmia perustuslain kanssa, kun kikyä liian innokkaasti sorvattiin. Sellaista se on, kun realiteetteja ei huomioida.

        Historian tuntemus ei ole kepulaistenkaan vahvinta osaamista. Samoja virheitä näyttäisi Sipilän (kesk) hallituskin tekevän kuin mitä Vanhasen (kesk) hallitus teki. Ehkä omat (kesk) virheet eivät ole niitä mitkä pilasivat talouden ja minkä vuoksi Suomi ryömii...

        Poliittisia saavutuksia? Voisitko jotenkin määritellä poliittisen saavutuksen? Mielestäni esimerkiksi lakihankkeen ajaminen tai sen puolesta vaahtoaminen ei ole poliittinen saavutus, pikemminkin epäsaavutus, osoitus siitä, ettei valtakuntaa ole osattu hallinnoida muutoin kuin lakipykälällä pakottaen.


      • DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Väyrynen perusti oman puolueensa joten hän ei tietenkään voi olla kepun ehdokkaana. Ne asiat jotka Väyrynen on HeSan mukaan ottanut teemoikseen eivät kuulu presidentille vaan ovat pääministerin ja hallituksen päätösvaltaan kuuluvia, kuten nuo EU asiat.

        Väyrynen on kokenut politiikko joten nuo teemat on varmaan tarkoituksella valittu populistisesti EU ja Mamu vastaisiksi. Saa sillä varmaan jonkun verran ääniä, mutta ei sillä presidenttiä tule. Väyrysen tekemiset on kylläkin minulta menneet yli ymmärryksen.

        Mielestäni on hyvä tietää mitä ehdokas ajattelee. Erinomainen asia vielä, jos osaa ajatella johdonmukaisesti. Heinämiehen lailla heiluminen luo vain epävarmuutta.


    • mjuri.evp

      Minä sympatiseeraan Seppo_Ilmarista, monestakin syystä.
      Ensinnäkin Seppo osaa käyttää sanoja taitavasti. Enkä nyt tarkoita juuri
      tätä kirjoitustaan.
      Toiseksi Sepollla on kuitenkin maalaishenkeä, tarkoittaa silloin että maalaisjärkikin
      on kotosalla, se ei ole huitelemassa pitkin kaupungin katuja, tai Seppoa lainatakseni (en nyt muista sanamuotoa) pitkin helsingin kallioita, johon pitää väellä ja voimalla väkeä roudata, paikkaan jossa ei ole mitään. Jos kaikki oltaisiin etelän kallioilla, mitä meillä olisi ? Itse kuitenkin olen senverran sivussa, että saan rauhassa juureksiani kasvattaa, poissa melusta, tyhjästä kiireestä.

      Pieni kevennys paikallaan:
      Turkulainen dementikko seisoi hölmistyneenä suihkussa valuvan veden alla ja katseli aivan äimänä kämmenessään lilluvaa valkoista shampookilmppiä. Totesi siinä sitten ihmeissään itsekseen:
      - Ong toi samppoota, vai tuling mää?

      Tuossa jokunen moittii Väyrystä, edes tietämättään mitä moittii.
      Kävisit sinäkin laillani Paavon ja Vuokon paikoissa, mielesi muuttuisi.
      mm tälläista on on heillä lainatakseni Paavon blokia: "Väyrynen kertoi aikanaan blogissaan, että hän on vaimonsa Vuokon kanssa ostanut Temakodit Oy:n, joka ylläpitää Järvenpäässä lastenkotia ja Tuusulassa perhekotia.
      Väyrysen mukaan Järvenpäässä sijaitseva lastenkoti Veera on huostaanotetuille lapsille tarkoitettu 7-paikkainen erityislastenkoti. Tuusulassa sijaitsevassa perhekoti Veeralassa on niin ikään seitsemän paikkaa huostaanotetuille lapsille.
      Yrityskaupassa Temakodit siirtyi Väyrysten omistaman Saava Oy:n omistukseen. Saava harjoittaa Keminmaalla nuorisokotitoimintaa ja tarjoaa nuorille mielenterveyskuntoutusta."

      Myös Hotelli Pohjanranta keminmaassa, jossa muutakin toimintaa paljon, mm tanssilava, kirkko, viinitehdas. Pohjanrannan tilan omistavat Vuokko ja Paavo Väyrynen. Myös jotain toimintaa Virossa heillä. Eikä tässä kaikki ole suinkaan heillä...
      Väyrynen on EU meppi, ja voi halutessaan tulla myös keskustan kansanedustajaksi.

      Kyllä saat laiskuuden häneltä karsia mielestäsi.

      Sepä siitä !
      Aika purnukkaan nukkumaan.
      Olemme eukon kanssa piharakennuksessa yöt, kun kesävieraat valloittaneet päärakennuksen nukkumapaikat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe