Suuret ikäluokat syövät lastensa eläkkeet

järkeäjärjestelmään

Suomessa on 120 000 eläkeläistä jotka ovat edelleen töissä. Heistä 17000 on julkisella sektorilla.
Nämä työpaikat on pois nuorilta , ja heikentää heidän eläkkeitä , joskin kasvattaa omaa.
Tietysti voi ajatella jälkeläisille jäävän enemmän perintöä , mutta perintövero on kova jos ei ole maataloustuottaja.
On moraalitonta suurilta ikälukilta viedä nuorilta työt , ja hallitus kannustaa tähän moraalittomuuteen säätämillään verolaeilla. Sipilä kertoi myös kansanedustajien syyllistyvän ajoittain moraalittomaan toimintaan.

26

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maisterisneiti

      Perheettömällä ei ole tarvetta kuin itselle.
      Alhainen verotus kannustaa töihin , ne ovat muiden lapsia , eivät minun.

    • paskaduuni

      Avokki kuuluu tuohon porukkaan, pyynnöstä. Nuoria EI KIINNOSTA esim. laitoshuoltajan työ terveyskeskuksessa. Ymmärrän kyllä, sillä raskaasta, stressaavastakin työstä on kyse. Alkupalkka huitelee jossai 1 600 €:n kieppeillä. Siinä mallii julkisen ns. hyvin palkatusta duunista, joita täälläkin jatkuvast mollataan.

      • terijokelaisia

        Suomessa on paljon koulutettuja nuoria joilla ei ole töitä. Monet eläkeläiset ovat tekevinään töitä työpaikoilla. Suuressa suomalaisessa varustamossa eläkkeellä oleva pääluottamusmies "nukkui" viikkoja päivähuoneessa , nuorten matruuseiden ollessa työttömyyskortistossa. Eläkeläisen merimiehen eläke kasvaa 55 vuoden eläkeiän jälkeen aina 68 vuotiaaksi saakka. Tämän väliajan nuori matruusi odottaa työtä kortistossa.


    • hdfjjfdjjfdjjfdf

      Mutta tätähän suomen hallitus haluaa ja toivoo. Varsinkin kokoomus. Työurat pidemmiksi loppupäästä ja palkat laskuun, kun työtä ei kaikille riitä.

      • eirannero

        Hallitus alentaa hyvätuloisten veroja , nostaa pienituloisten.
        Eläkeläiset vievät työpaikat nuorilta ja kasvattavat entisestään omaa eläkettään , nuoret työskentelevät harjoittelijana ilman palkkaa , eikä kerry eläkettä.
        Tämä on sitä tämän hallituksen politiikkaa.


      • laskutaitoa

        Suurten ikäluokkien "lapset" ovat jo yli 50 vuotiaita, heidän lapsensa eivät pääse töihin. Suuret ikäluokat eivät enää ole sankoin joukoin työelämässä koska ovat jo 70 . Lopettakaa höpinä suurista ikäluokista ja opetelkaa laskemaan.


    • Dshwlw

      Me tarvitaan eläkeläisiä työelämässä ,koska nuoret ei halua tehdä "paskaduuneja", kun ne on niin nirsoja nykyään kaikessa.

      • raatteentiellä

        Kaverit järjesti kaverille viran , eläkeläinen vei nuorelta työn. Työttömänä nyt on nuori , viraton insinööri.


    • kunaneelättää

      Nuoret lökäpöksyt yhtä velttoja, kuin niiden haalimat somalit..

    • Rakennemuutosta

      Markkinataloudessa myös työpalkkojen pitäisi kuulua kysynnän- ja tarjonnanlain piiriin. Kun palkka on tarpeeksi korkea "paskaduunikin" menee kaupaksi. Eipä ihmekään ettei alipalkattu työ innosta.
      Työtä pitäisi ylipäätään jakaa; eläkeikää voisi alentaa ja viikkotuntimäärää voisi laskea.
      Työ tulee joka tapauksessa vähenemään automaation ansiosta. Lisääntyvä vapaa-aika on tervetullut erityisesti raskasta työtä tekeville.
      Rahasta ei ole pulaa, se vain on kerääntynyt harvoille. Suurin huoli päättäjillä näyttääkin olevan suurten osinkojen mahdollistaminen.

      • jooopajoo

        Koska eläkeläiset vie työt on kansalaispalkka 2000 euroa netto otettava käyttöön lähiaikoina. Kansalaispalkka voidaan rahoittaa veroja nostamalla , alkuun vaikka suureläkeläisten veron korotus , harva jaksaa syödä kymmenillä tuhansilla euroilla. Suomessa on paljon verotettavaa , mitä ei hyödynnetä.


      • rgrrtrtwt
        jooopajoo kirjoitti:

        Koska eläkeläiset vie työt on kansalaispalkka 2000 euroa netto otettava käyttöön lähiaikoina. Kansalaispalkka voidaan rahoittaa veroja nostamalla , alkuun vaikka suureläkeläisten veron korotus , harva jaksaa syödä kymmenillä tuhansilla euroilla. Suomessa on paljon verotettavaa , mitä ei hyödynnetä.

        Robotit verolle!


      • verovapaatako

        Suurituloisten ostovoima kasvaa muita nopeammin. Verotusta voidaan kiristää ja veropohjaa laajentaa.


    • Nuorenaeläkkeelle

      50. Valtion osuus merimieseläkekassan menoista (arviomääräraha)
      Momentille myönnetään 59 400 000 euroa.
      Määrärahaa saa käyttää merimieseläkelain (1290/2006) 152 §:n mukaisen valtion osuuden maksamiseen.
      Selvitysosa: Valtion osuus merimieseläkemenoista on 31 %.
      Määrärahan mitoituksessa huomioon otetut muutokset (1 000 euroa) Merimieseläkelain uudistaminen -4 000 Tarvearvion muutos 2 000 TyEL-indeksitarkistus 2016 -100 Yhteensä -2 100
      2016 talousarvio 59 400 000 2015 talousarvio 61 500 000 2014 tilinpäätös 59 319 838
      51. Valtion osuus maatalousyrittäjän eläkelaista johtuvista menoista (arviomääräraha)
      Momentille myönnetään 644 600 000 euroa.
      Määrärahaa saa käyttää:
      1) maatalousyrittäjän eläkelain (1280/2006) 135 §:n ja 135 a §:n mukaisen valtion osuuden maksamiseen
      2) sukupolvenvaihdoseläkkeestä annetun lain (1317/1990) 41 §:n mukaisen valtion osuuden maksamiseen.
      Selvitysosa: Valtio korvaa maatalousyrittäjien eläkkeiden aiheuttamat kustannukset siltä osin kuin vakuutusmaksut ja sijoitusten tuotto eivät niihin riitä, ryhmähenkivakuutuksen korvausmenoista valtion osuus on kuitenkin 1/3. Valtion osuuden etuusmenoista arvioidaan vuonna 2016 olevan 78,6 %.
      Nuorena eläkkeelle

      • kovaa

        Suomessa on edelleen ammatteja josta pääsee nuorena eläkkeelle. Nämä nuoret eläkeläiset ovat nyt vieneet työpaikat niitä tarvitsevilta. Kuten on todettu erittäin alhainen verotus kannustaa tähän työttömyyden kasvattamiseen.


    • lilluma

      Irakissa olisi paljon rakennettavaa. Hallitus voisi tarjota jälleenrakennus töitä siellä.
      Ei taida eläkeläistä taistelijaa kiinnostaa

    • kolikoilla

      Nuorille jäämässä tyhjennetty pajatso
      Usein huomautetaan, että ilman eläkejärjestelmää hyvätuloiset ja kaikki muutkin työntekijät voisivat sijoittaa nykyisin maksamansa eläkemaksut muihin kohteisiin.

      Tästä huolimatta eläkejärjestelmä on ollut nykyisille eläkeläisille varsin tuottoisia.

      ETK:n laskelman mukaan nykyiset eläkeläiset saavat omansa noin 1,5-kertaisena takaisin verrattuna tilanteeseen, jossa he olisivat sijoittaneet kaikki maksamansa eläkemaksut muihin kohteisiin 3,5 prosentin reaalituotolla.

      Tulevien eläkeläissukupolvien tilanne ei ole yhtä valoisa: kaikki ensi vuodesta eteenpäin eläköityvät ikäluokat jäävät laskelman mukaan tappiolle verrattuna siihen, että he olisivat sijoittaneet kaikki maksunsa mainitulla 3,5 prosentin tuotolla.

      Esimerkiksi hyvätuloiset alle viisikymppiset joutuvat siis maksamaan korkeita eläkemaksuja nykyisten eläkkeiden rahoittamiseen, mutta eivät itse pääse hyötymään maksuista edeltäjiensä tapaan.

      • PieniPiruVasempaan

        Hyvä tuotto ei näytä niin hyvältä, kun katsotaan asiaa maksajan näkökulmasta. 80-luvulla syntynyt ei saa edes omiaan takaisin puhumattakaan korosta.

        Suuret ikäluokat sen sijaan saavat omat rahansa kaksinkertaisena, vaikka sekään ei ole kovin hyvä korko.

        Tosiasiassa ei ole olemassa suurta harastoa, jolle maksettaisiin korkoja. Hyvä eläketuotto perustuu siihen, että työssäkäyviltä otetaan enemmän rahaa eläkkeisiin. Silloin eläkkeellä olijan silmissä tuotto on hyvä. Kyseessä on kuitenkin eräänlainen pyramidihuijaus. Tässäkin viimeksi tulleet, eli nuorimmat, menettävät rahansa.

        Eläkesijoitusten näennäinen tuotto on hyvä vain verrattuna siihen, että korosta ei makseta veroa ennen kuin eläkkeet nostetaan. Toisin sanoen se on kapitalisaatiosopimus. Ihan samanlainen, joka Sipilän tekemänä on moraalitonta :D

        Jos yksityinen sijoittaa eläkkeen kapitalisaatiosopimukselle, kuten vakuutusyhtiöt, keskimääräinen tuotto riskittömälle sijoitukselle on ollut 5% ja viime aikoina 3-4% ja nousussa. Mitään sellaista ei eläkejärjestelmä ole saanut aikaiseksi, mihin muut ei pystyisi sijoittamalla suoraan indeksiin. Itse asiassa eläkelaitokset ovat aika kalliita tapoja tehdä yksinkertaista asiaa.


    • valtiolla

      Valtio leikkaa pieniä eläkkeitä mutta kasvattaa suuria eläkkeitä.
      Finnair erinomainen esimerkki.

    • Näinkävi

      Muistakaa, että nykyeläkeläisten eläke alkoi karttua vasta 23 vuotiaana. Minun 25v kun opiskelin!

    • veronmaksu

      Suuret 1940-luvun loppupuolen ikäluokat jättivät työelämän vuosia sitten, mutta nuorten polku työmarkkinoille ei ole auennut toivotulla tavalla.

      Lähes kymmenen vuotta sitten 25–34-vuotiaiden työllisyysaste kääntyi rivakkaan laskuun, ja käännettä parempaan odotellaan yhä.

      Kun työllisten osuus kyseisestä ikäryhmästä oli vuonna 2008 yli 81 prosenttia, viime vuosina se on junnannut alle 75 prosentissa.

      Nousussa on ollut ainoastaan 55–64-vuotiaiden suomalaisten työllisyysaste, joka on tämän vuosituhannen puolella kohonnut yhtä soittoa 40 prosentista yli 60 prosenttiin.

      Ahneet eläkeläiset kasvattaa eläkettään" nukkumalla" töissä alhaisella veroprosentilla. Nuoret nukkuvat kotonaan korkealla veroprosentilla.
      Nuorten tulevaisuus ei näytä hyvältä.

      • nuorieläkeläinen

        Mukana laskemissa on myös karu skenaario, jossa talouskasvu hyytyisi pysyvämmin ja palkkojen kasvu pysähtyisi. Se loisi pitkällä aikavälillä työeläkemaksuun neljän prosenttiyksikön korotuspaineen ja lisäisi julkisen talouden ahdinkoa.
        Nuorten palkkakehitys pääsääntöisesti huono tällä hetkellä , eläkeläiset vievät hyväpalkkaiset työt.


    • laskekaa

      Eläkeläiset köyhtyvät ikääntyessään, koska eläkkeiden kasvu on noin puolet hitaampaa kuin palkkatulojen kehitys. Vuosina 1995-2014 palkkatason kasvu oli 88 % ja työeläkkeiden 46 %. Kun v. 1995 keskimääräinen työeläke oli 60 % palkasta, niin v. 2014 sen arvo oli enää tosiasiassa reaalisesti 47 % vastaavan suuruisesta palkasta. Siis kun eläkkeelle lähtiessä sai tuloja 60 % palkasta niin 20 vuotta myöhemmin käytettävissä olevien tulojen arvo oli vain 47 % vastaavasta palkasta eli huomattava elintason lasku eläkkeen alkuaikaan verrattuna. Eläkkeiden jälkeenjääneisyydellä (vuotuisilla leikkauksilla) elätetään palkansaajien hyvinvointia. Palkkatasoindeksin soveltaminen estäisi eläkkeensaajien elintason laskua ja köyhtymistä. Soisi kansanedustajien eduskunnassa kannattavan edes ns. puoliväli-indeksiin palaamista. Herätkää äänestäjät, nuoretkin olette joskus eläkkeellä. Hesari artikkeleineen kummastelee em. tilaston totuutta ja koettaa vähätellä eläkkeensaajien vuotuista köyhtymistä palkansaajiin verrattuna. Hesari unohtaa leipäjonot ja eläkeläisten tulojen vuotuisen jälkeenjäämisen palkkatuloihin verrattuna. Ikävää eläkeläisten syrjimistä ja hylkimistä

      • älyäläjätä

        Rahaa tarvitaan puolueiden jäsen kirjojen työttömille.
        Kaikki puolueet yhdessä (raaputa sinä minun selkääni niin minä
        raaputan sinun selkääsi) esittävä ehdotuksia puolueensa ansioituneista
        vaalityöstä saada hyvän keksityn työpaikan valtion palveluksessa.
        Neuvos sitä Neuvos tätä.
        Nyt siellä on puolueiden ehdottamia työttömiä 515 000
        Yksin palkkatulot maksaa valtiolle 17 miljardia vuodessa.
        Poliisien lukumäärää pienennetään rikostilaston parantamiseen.
        Onhan ilmeistä että Sipilän hallituksen menetelmällä viimeisen
        poliisin lähtiessä tilaston mukaan Suomi on vapaa kaikista rikollisista.

        Toivotaan vain että siellä toisessa maailmassa pitävät pellit
        auki tälle hallitukselle.


    • sinullekkinjääjotain

      Ei hätiä mitiä sillä hallitus on keksinyt oivan keinon millä tämäkin asia hoidetaan pois päivä järjestyksestä elikkä suursiivouksen niin sanotusti se tehdään alibaban teho siivous menetelmällä

    • elämä.on.valintoja

      Eihän se eläke kerry, kun ei ole töissä. Yo-tutkinnon jälkeen menee 3 vuotta ennen opiskelujen alkua ja opiskeluun sellaiset 7 vuotta. Armeijan käynyt mies on silloin jo 30 vuotias. Ehtiihän se olla reilut 20 vuotta töissä ennenkuin osaaminen katsotaan vanhentuneeksi ja ihminen tarpeettomaksi. Ammattikoulun käyneet hommansa osaavat ja kokoajan uutta oppineet painavat vielä 65 vuotiaana hommia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe