vähävaraisen ulosotto

täys.tuho

Miten ulosotto suoritetaan alle 600 euron kuukausituella elävälle sairaalle seniori-ikäiselle?
Olen elänyt köyhyysrajan alapuolella jo useita vuosia, koska en ole saanut minulle kuuluvaa työkyvyttömyyseläkettä, vaikka erikoissairaanhoidon näyttö etenevästä sairaudesta on selvää. Olen täysin työkyvytön, mutta eläkeyhtiön ja Kelan mukaan täysin terve. Olen yli 60-vuotias.
Nyt olen joutunut ottamaan hätäapuna pikavippejä saadakseni laskuni maksettua ja ruokaakin, koska Kela ei suostu myöntämään edes toimeentulotukea kuin vain silloin tällöin, ja nekin vain pari kymppiä. Laskut ovat alkaneet kasautua ja oloni on epätoivoinen.

Miten ulosotto maksamattomista lainan lyhennyksistä tehdään? Onko jokin tulojen raja, mikä tulee jäädä minulle kuukausittain vai viedäänkö kodistani ihan kaikki? Joudunko kerjuulle?
Mitä tavaraa kelpaa ulosottoon? Kodinirtaimistoa?
Omistan vanhan korjausta kaipaavan syrjäseudun talon, jossa asun. Meneekö kotikin alta muutaman tuhannen lainan vuoksi?

9

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 96RowV9E4COnh2e0lsb5tSw2

      Ei mitenkään. Suojaosuus on isompi.

    • jkghkgh5

      "Omistan vanhan korjausta kaipaavan syrjäseudun talon, jossa asun. Meneekö kotikin alta muutaman tuhannen lainan vuoksi?"

      Talo lähtee myyntiin oli se missä kunnossa vaan.

    • gtsv

      Velkasi siirtyvät ensin perintäyhtiöille, jotka nopeassa tahdissa lisäävät niihin satoja euroja perintäkuluja. Perinnän kanssa voi tehdä maksusuunnitelmia, mutta jos olet jo nyt tiukilla, et pysty noudattamaan niitä. Jo ensimmäisestä viivästyksestä velka siirtyy ulosottoon.
      Ulosoton suojaosuus yhdelle henkilölle on 672,30 eikä sosiaaliavustuksia voi ulosmitata. Talo kyllä ulosmitataan, mutta on sitten ihan voudin harkinnassa, lähteekö hän yrittämään pikkuvelan takia pakkomyyntiä huonokuntoisesta ei-kaupaksikäyvästä rakennuksesta, varsinkin kun velallisen koti on viimesijainen ulosmitattavissa oleva omaisuuserä.
      Suosittelen, että olet toimeentulotuen asioissa yhteydessä sekä oman kuntasi sosiaalitoimeen että alueesi sosiaaliasiamieheen. Kela laskee kategorisesti ja toistuvasti väärin ja tekee vääriä päätöksiä, joita paikallinen sosiaalitoimi sitten tarkistaa ja oikaisee. Sosiaaliasiamies auttaa kaikkien selvitysten ja päätösten oikeudenmukaisuuden kanssa sekä ohjaa sinut hakemaan juuri niitä tukia, joihin olisit oikeutettu. Oletko esimerkiksi hakenut asumistukea? Onko sairautesi invalidisoiva, saisitko sen johdosta vammaistukia? joitakin Entä käynyt diakonin juttusilla seurakunnassa?

      • dfhdfh5

        "Velkasi siirtyvät ensin perintäyhtiöille, jotka nopeassa tahdissa lisäävät niihin satoja euroja perintäkuluja"

        Höps, maksimi on nykyään 52e jos oikein muistan, eikä tuotakaan kun laittaa heti pyynnön perinnän keskeytyksestä...toki jos velkoja on kymmeniä niin onhan se sitten satoja euroja..yhteensä..


      • gtsv

        Et muista oikein. Parinkympin pikkuvipeille tuo pätee, mutta heti satasesta isommat velat keräävät satasia. Enimmäismäärät ovat:
        60 €, jos velan pääoma enintään 100 €
        120 €, jos velan pääoma 100–1000 €
        210 €, jos velan pääoma yli 1000 €
        Suoraan ulosottokelpoisen saatavat 51 €.
        Perinnän keskeyttäminen siirtää asiat ulosottoon, tai sitten ei, riippuen velkojien intresseistä. Ulosotto tarkoittaa tässä tapauksessa kodin menettämisen vaaraa pikkuvelan takia.


      • fghfgh54
        gtsv kirjoitti:

        Et muista oikein. Parinkympin pikkuvipeille tuo pätee, mutta heti satasesta isommat velat keräävät satasia. Enimmäismäärät ovat:
        60 €, jos velan pääoma enintään 100 €
        120 €, jos velan pääoma 100–1000 €
        210 €, jos velan pääoma yli 1000 €
        Suoraan ulosottokelpoisen saatavat 51 €.
        Perinnän keskeyttäminen siirtää asiat ulosottoon, tai sitten ei, riippuen velkojien intresseistä. Ulosotto tarkoittaa tässä tapauksessa kodin menettämisen vaaraa pikkuvelan takia.

        Joo mutta noi tulee vaan jos ei reagoi mitenkään perintään, heti kun tulee ensimmäiset kirjeet niin pyytää perinnän keskeytystä, perintäkulut loppuu siihen. Sitten ne vievät sen käräjille kun jaksavat.. Sieltä tulee sitten pari sataa kuluja. Muut kutu on sitten se viivästyskorko, onko se nyt se 7.5%


    • hidasta

      Vaikuttaako koronjuoksun alkamispäivään maksajan vai saajan päivämäärä? Siis tarkoitan tilannetta, jossa vipin maksaja on aikataulussa, mutta saajan pankkiyhteyden takia maksusuoritus tulee vasta viiveellä. Nordean pankista sanottiin 4 arkipäivää kuluvan tilisiirtoon! Johan on.

      • fghg6

        Eräpäivä mikä on laskussa.


    • älävippaile

      Älä vaan rupea ottamaan vippejä, koska joutuisit valehtelemaan tulojasi saadaksesi niitä. Hae ekaks asumistukea. Omakotitaloon pitäisi tukeasaada n 80 eur kk. Jos kulusi esim sairauskulujesi tai äkillisten asumiskulujen takia nousevat kovin suuriksi kannattaa mennä kelaan hakemaan toimeentulotukea, sulle pitäis kumminkin jäädä n.500 eur ruokaan ja muihin jokapäiväisiin kuluihin. Yksi asia mitä voi tehdä on hakea osittaista varhaiseläkettä OVE a. Voit saada 50% tulevan työeläkkeen määrästä kunhan olet täyttänyt 61v. Ja kannattaa hakea tuota työkyvyttömyyseläkettä toistamiseen, Kela ja työeläkelääkärit ei juurikaanpäästä ketään eka yrittämällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe