Siilinjärvi-ihmisvihaaijen kunta

Kokemuksieni_mukaan

Olen syntyperältäni alkuperäisiä paikkakuntalaisia. En ole koskaan tehnyt mitään rikosta. Olen silti joutunut koko kunnan ja sen kaikkien asukkaiden osalta kollektiivisen nimittelyn, herjaamisen, pilkkaamisen ja kiusaamisen kohteeksi. Tänäänkin, kulkiessani paikallisliikenteen bussissa. Ja kaikki muut läsnäolijat lähtivät siihen vieläpä mukaan. Mikä ihmisiä oikein nykyään vaivaa, en tosiaan tiedä.

Olen saanut tarpeekseni. Ja ilmeisesti tässä pitänee alkaa tehdä lopullisia ratkaisuja.

Humanismi ja sen käyttö on ilmeisesti lopullisesti kadonnut ja kuollut ainakin tässä kunnassa.

34

2585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivistyksentakapajula

      Tuntematta tapausta, syitä voi olla sysissä ja sepissä, mutta yleisesti ottaen Siilinjärvi on aivan uskomaton junttila, joka johtuu pääosin kateudesta Kuopiota kohtaan, johon tuo nukkumalähiö olisi pitänyt liittää jo aika päiviä.

      • skfdjsldjdklfldl

        Siilinjärvessä on ainesta Stephen Kingin kauhukirjan sisäänpäinkääntyneeksi ja kieroon kehittyneeksi painajais-syrjäkyläksi... täh... ai niin, Kingin kirjat ovat mielikuvitusta, valitettavasti Siilinjärvi ei ole.


      • Helvetinkolo

        Muutimme Siilinjärvelle n. 20 vuotta sitten. Lapsille oli koulut lähellä ja palvelut saatavilla. Naapuritkin todella ystävällisiä. Mitä muuta voisi toivoa Kuinka ollakaan kaikkia lapsiamme kiusattiin kouluissa useiden vuosien ajan, ala-asteelta lähtien, kenenkään puuttumatta asiaan. Päinvastoin koulut tehtailivat vanhemmista lastensuojeluilmoituksia, koska lapset eivät käyneet koulua päivittäisen kiusaamisen takia. Lastensuojelu ei puuttunut kiusaamiseen, vaan uhkaili meitä lasten huostaanotolla. Eikä tällaista ei ole tapahtunut pelkästään meidän lapsille täällä Siilinjärvellä. Eikö ole kummallista jos yhden yläasteen oppilaista kolme päätyy itsemurhaan 15 vuoden aikana, samassa pienessä kylässä nimeltä Siilinjärvi? Jo ensimmäisellä kerralla olisi viimeistään pitänyt herätä!

        Kaikki te lapsiperheet, jotka harkitsette muuttoa Siilinjärvelle, tehkää lapsillenne palvelus ja pysykää poissa täältä! Täällä lapset ajetaan mielipuolisiksi, koulukiusaamiseen kannustavassa ympäristössä. Vika ei liene paikkakunnan pohjavedessä, sillä täällä asuu myös todella fiksujakin ihmisiä, kuten kaikki naapurimme. Onko syynä se, että suurin osa alkuperäisistä paikkakuntalaisista on mennyt sikiämään liian läheisten sukulaistensa kanssa?

        Oma torppa myynnissä ja täältä lähdetään heti kun kauppa tehty. Taitaa vaan olla vaikeaa löytää ostohalukkaita perheitä.


      • Pikkusieluisten_kunta

        Tässä kunnassa jostakin syystä pidetään yllä kiusaamistrendiä. Näin on ollut jo useamman vuosikymmenen ajan. Erityisen vastenmieliseksi sen tekee se, kun siihen lähtee ja yhtyy suuri joukko mukaan.
        Toiminta on jopa kollektiivista.

        Kiusaamisesta ihannoidaan, eli pidetään coolina.
        Siitä on tehty jopa hyväksyttävää.
        Jokin syy on aina helppo etsiä. Tai jos sitä ei ole, se useimmiten jopa keksitään.
        Hyvän itsetunnon omaavat ja ne joilla on kaikki elämässä ja päänupissa hyvin ja kunnossa, ei ole yleensä mitään syytä lähteä ketään kiusaamaan, tai vainoamaan.
        Tai ainakaan heitä ei voi missään nimessä kutsua humaaneiksi ihmisiksi.
        Monessakin mielessä eläimet ovat ihmisiä parempia. Ne eivä tkoskaan katso kenenkään ulkonäköä, statusta, tai mitään muutakaan. Eivätkä arvostele muita. Eläimille se, mitä on ihmisen sisällä ja millainen on hän luonteensa, on tärkeämpää.
        Susia aina haukutaan, mutta niitä todellisia susia, eli petoja ovatkin ihmiset.

        Siilinjärvi ei todellakaan ansaitse mitään kunniamainintaa ihmisoikeuksien toteutumisessa ja
        niiden edistämisessä.

        Ymmärrän oikein hyvin edellä kirjoittaneita ja ja heidän näkemyksiään.
        On todellakin parempi muuttaa ja lähteä täältä perin ihmisvihamielisestä paikasta kokonaan pois.
        Toivotan heille kaikkea hyvää, voimia ja parempaa onnea uudessa kotipaikassa.


      • ösljergäöwjeätrjwäpoert

        Siilinjärvi on takapajula. Junttila. Kannattaa käydä seuraamassa torin laidalta ja puistoissa, kuunnella ja NAURAA !!!! Juntteja koko pitäjä. Söölittäviä ihmisiä.


    • jepjepjoo_

      Heh kuka sinua ivaa ja miksi? Eivät ihmiset yleensä pahantahtoisia ole ja sekin kokemus tunnetaan siellä omassa päässä. Eiköhän se aika säälittävää ole toista kiusata.

    • Perusteita_enemmän

      Kävin kerran samaan aikaan Siilifolkin ollessa käynnissä ja sattumalta ollessani pankin ottoautomaatilla joku alaikäinen lapsi tokaisi minun ollessani kohdalla, että tuotan häpeää koko kunnalle. Aluksi oletin, että se ei ollut kohdistettu minuun. Mutta tänään ollessani taas oman kotipaikkani bussipysäkillä tuli lähinaapuristosta meistä katsottuna tien toiselta puolelta, ja kas kummaa he sanoivat samaa.

      Hieman kummastelen tätä, sillä en ainakaan ole mikään rikollinen, enkä prostituoitu.
      Niin, että mitäköhän sellaista niin kamalaa, tai pahaa minä olen sitten tehnyt, jota minun pitäisi hävetä?

      Kertokaa ja valaiskaapa vähän minuakin.

      Tein sen ikävän johtopäätelmän, että se lasten huulenheitto johtuu heidän vanhempiensa minusta tekemiin keskusteluihin ja arvioihin, mikä liittyy johonkin työhön, jota olen tehnyt palkatta viimeiset seitsemän vuotta.

      Tiedoksi vaan muuten teille hyvät lasten vanhemmat, jos tässä joku tuottaa häpeää, niin se olette kyllä te itse, jotka jatkuvasti parjaatte, haukutte, kyseenalaistatte ja aliarvostatte tahallisesti jotakuta nimeltä mainitsematonta. Jos joku tekee jotakin, sanotaan nyt vaikkapa luovaa työtä omalla nimellä, niin olisi suositeltavaa teidän edes yrittää katsoa kyseiset tuotokset vähän enemmän ilman jo sitä ennen olevaa ennakollista näkemystä.. Joskus nimittäin tuntuu siltä, että jotkut muodostaa jo etukäteen näkemyksensä edes vaivautumatta näkemään mitään hyvää tai arvostettavaa jonkun tekemisissä.

      Joten kenelläkähän tässä on syytä enemmän hävetä, mennä itseenne, sekä pohtia sitä, mitä te oikein lastenne kuullen sanotte, ja annatte heille esimerkkiä?

      Eiköpähän teillä itsellänne ole enemmän syytä hävetä.

      • hopohopoo

        Kuka lie mahdat olla? Niin sitä jos on jo valmiiksi mieli maassa, saattaa hyvinkin luulla, että ihmiset puhuvat sinusta... vaikkeivat puhuisikaan.


    • kfkkfkkd

      No jos katainen on syntyjään siilinjärveltä niin.....kusipäisyys lienee jo pohjavedessä.

    • Muistukseksi

      H*lvetin valopäät! Oliko erityisen välkkyä kävellä meidän tiellä ja kodin ohi huudellen ja nimitellen törkeyksiä. Ainakin osoititte tuolla kyseisellä käytöksellä erittäin selvästi älykkyysosamääränne.

      Mitähän minä nyt sitten olen teille tehnyt? Se olisikin erittäin mielenkiintoista tietää.
      Mutta jos seuraavan kerran tulette tänne, niin arvaatkaapa kuka sen tulee tallentamaan todisteeksi gang stalkingista?

      Ja jos näen sen aiheelliseksi, saattaa käden päässä olla myös muutakin .

    • saavastauksen

      käyppä alkossa, siellä on ystävällisiä ihmisiä. tervehtivät.

    • Kuuluu_poliiseille

      En kyllä näe mitään tarvetta näille katupartioille. Turvallisuudesta vastaaminen ja rikosten ennaltaehkäiseminen ja selvittely kuuluu kyllä virkavallalle, eli poliisille.

      Sitä paitsi mitä järkeä maahanmuuttajien on edes yrittää rikoksia, tai esim. terrori-iskuja? Siitähän tulee linnaa. Tuskin ainakaan edesauttaa turvapaikan saamisessa. Turvapaikkapolitiikkaan tulee tulevaisuudessa paljon muutoksia. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet joutuvat säilöön. Ja heidät palautetaan kotimaahansa niin pian kuin se on mahdollista. Maahanmuuttajien auttaminen tulee myös kenties jopa rangaistuksen alaiseksi. Joten kirkkokaan ei enää voi sellaista. Toivoa sopii, että yksittäiset kansalaisetkaan eivät hölmöilisi. Sillä omilla sinänsä humaaneilla toimilla voi olla aivan liian kauaskantoisia ja arvaamattomia seurauksia. Oman maan ja sen kansalaisten turvallisuuden pitää mennä prioriteeteissa ensimmäisenä. Eikä mennä vaarantamaan niitä.

      • Oliko_tuo_keskustelua

        En maininnutkaan missään kohtaa sitä, tai uskokaan, että terroristit ovat järkeviä.
        Missä kohtaa sanoin niin?

        Ei pidä mennä laittamaan minun kontolle sellaisia asioita, tai jotopäätelmiä, joita en ole koskaan edes sanonut, tai väittänyt.

        Suomessa on noin 350 potentiaalista terroristia, tai niitä, joilla on ollut yhteyksiä terroristijärjestöihin, tai ääriajattelua kannattavaa henkilöä. Lukumäärä voi toki olla suurempikin. Tai se voi ainakin siitäkin vielä lisääntyä..

        Totesin edellä myös, että turvapaikkapolitiikkaan tulee tiukennuksia. Sekä tiedustelulakiin muutoksia. Joten tarkkailu lisääntyy. Silmukka ainakin vähintään kiristyy niiden osalta, jotka mahdollisesti uneksivat, tai suunnittelevat terrori-iskujen tekemistä, nyt, tai tulevaisuudessa.

        Yksittäisten kansalaisten, kirkon, tai muun tahon ei kannata mennä antamaan heille suojapaikkaa.

        Sitäpaitsi poliisit saavat kantaa kovemman teholuokan konekivääriä partioidessaan.
        Toimii sekin jonkinlaisena pelotteena.

        Itse jaksan ihmetellä tuota joidenkin tapaa tehdä esim. minusta täysin pieleen meneviä päätelmiä, esim. siitä, mitä mieltä minä olen ollut Suomen hallituksen tekemästä maahanmuuttopolitiikasta. Mutta kun kukaan ei kysy, eikä ota selvää, niin tällaista se sitten on. En ole kannattanut nykyistä maahanmuuttopolitiikkalinjaa, koska oli joka tapauksessa jo etukäteen tiedetty ne riskit, että joukossa tulee myös potentiaalisia terroristeja. Mutta en ole rasisti. Sen enempää, kuin suvakkikaan.
        Jos joku vielä tulee sanomaan, että olen jompaa kumpaa niistä, niin ottakoon ensin selvää, mitä kumpikin sana oikeasti tarkoittaa.


    • Muuttakaa

      En ole siilinjärveläinen mutta tunnen joitakin heistä. Olen kuunnellut heidän juttujaan. Siilinjärvi on samanlainen junttila kuin muutkin Savon kylät. Tunnen asian, olen itsekin savolainen, mutta pelastuin muuttamalla jo parikymppisenä kollipoikana etelämmäs tavallisten ihmisten pariin. Heillä oli/on omaa elämää, eikä tarvitse kytätä muita savolaisia. Kun on ympärillä paljon ihmisiä, eikä liikaa tuttuja saa olla rauhassa ja valita ystävänsä. Pienissä tuppukylissä ei saa valita mitään.

      • Anonyymi

        Olen syntyperäinen siilinjärveläinen,olin muutaman vuoden välillä Helsingissä.En ole kokenut,enkä kuullut mitään tuollaista ! IHMETTELEN !


    • Helpponakitmadeinfinland

      Epänormaalia porukkaa siis kertynyt, sillä tavalla kyllä pilataan koko kunnan maine (yksi suuri räkälammikko). Ties mitä siellä suljettujen ovien takana harrastetaan, kun pitäisi kaikki normaalit ihmiset savustaa ympäristöstä poies. Jos joku epätoivoinen kaljaveikko uskaltaa röyhkeillä, niin siitä esimerkistä toinen heikkopeikko innostuu ja luulee, että tästähän on tie vain ylöspäin (lue: alaspäin), ja sosiaalinen elämä alkaa reppanalla vihdoin kukoistaa. Jos kuntaa mainostaa näin suorin sanoin, niin sinne saattaa alkaa virrata vielä lisää pohjasakkaa. Onpahan muitten niskasta pois, ja sitten voikin itse vaihtaa puhtaammille ja väljemmille vesille. Sääli lapsia, jotka luulevat, että tällaisia ovat aitosuomalaiset.

    • Anonyymi

      En ota tässä kantaa yksittäistapauksiin (koska en niitä tunne), vaan yleispätevästi koetan jotain huomioita Siilinjärven "ilmapiiristä" antaa. Ja sitäkin enemmän jo aikaa kauempana, mutta kenties vaikutukset ulottuvat näihinkin aikoihin:

      Eli on otettava huomioon, että tämä Siilinjärvi - nimellä kulkeva periferia on kasvunsa ja sijaintinsa puolesta aika omaperäinen. Kasvu on tapahtunut suhteellisen nopeasti (samalla kun ympäristökunnista on väki kadonnut), ja se ei ole täysin heijastunut kunnan palvelutarjontaan, taikka kuntakeskuksen kokoon. Jos verrataan Siilinjärven keskustaa vaikka nykyään paljon pienempiin Juankoskeen, Maaninkaan, Nilsiään tai Lapinlahteen, niin Siilinjärven keskusta on näistä ahtain, sillä on varmasti paljon merkitystä epäsuoraan moniinkin seikkoihin. Ja varsinkin kun kunnassa on kuitenkin väkeä huomattavasi enemmän kuin näissä muissa.

      Toisaalta suhteellisen nopea kasvu ei ole kasvattanut nk."sisäsiittoisuutta", vaan kunnan asujaimisto on varmasti huomattavan monipuolisempi kuin ympäristökuntiensa, siis kuntaan on muutettu muualta enemmän kuin monen muun savolaiskunnan. Eritoten suuria vuosikymmeniä tässä taisivat olla 70 ja 80 luku, jolloin kunnan kasvu oli huipussaan.
      Eritoten Kemiran (nyk.Yara:n) rakentamisen ajalta 70luvulla taisi kuntaan syntyä paljon isättömiä lapsia. Voitaisiinkin siis "sisäsiittoisuuden" sijasta puhua jonkin verran myöskin "juurettomuudesta", jota tapahtuu kun perhe muuttaa pois entiseltä kotiseudulta, taikka perhe on esim.uusioperhe?!

      Toisaalta Siilinjärvi on niin kauan kuin itse muistan myös paljon koreillut jollain modernilla ja "nuorekkaalla" imagolla, joka kyllä on aika pahasti ulkokultaistettua, vaikkakin mainonta on toki tässä maassa sallittua sellaisenaankin. Käytännössä näillä keinoin on onnistuttu ainakin nostattamaan kunnan asuntojen hintoja, jolla on ollut sinänsä monia erilaisia vaikutuksia. Saa nähdä tuleeko tämä "kupla" viimein puhkeamaan, kuten jotkut on viime vuosina ennustelleet.

      Hyvä tuttavia löytää käsittääkseni mistä tahansa paikasta, jos aikaa on tarpeeksi, ja luonteet edes melko hyvin kohtaavat. Mutta toki kun erilaiset ja eri taustaiset laitetaan isohkoon kouluun tiiviissä paketissa niin ihmisluonto näyttää myöskin niitä nurjia puoliansa. Miksi sitten koulukokojakin täytyy vain koko ajan isontaa, kun se ei ainakaan ongelmien kohtaamista ja ymmärtämistä mitenkään voi auttaa??

      Kulttuuritarjontaa ei kunnassa ole (väkilukuun suhteutettuna) juuri nimeksikään. Yleensä sellaistakin tarvitaan, jotakin ajanvietettä, joka antaa laajempaa ajattelemisen aihetta aina silloin tällöin, ja jos/kun tarve niin vaati, tai vaikka ei vaadikaan. Kuitenkin kulttuuri on vaikkapa talousarvoisen ympäristön pehmentäjä, jos ollaan pelkästään kasvun ja talousajattelun vallassa, niin silloin ihminen on usein pelkkä mitätön pyrkyri, sitä voi tosiaan koettaa ymmärtää, millainen (usein epäsuora) vaikutus tällä on mm.lapsiin ja nuorisoon.

      Itse olen lähinnä kaikuja Siilinjärveltä kuullut, joskus ne koskevat tuttujakin, tai henkilöitä joita on joskus (vuosikymmeniä sitten) tiennyt tai tuntenut.
      Ja ei, en usko että Siilinjärven ongelmat ovat erottuvia, ne on ratkaistavissa, mutta ennen kuin jonkin ongelman voi ratkaista, niin sen olemassaolo on ymmärrettävä ja hyväksyttävä.
      Jos aikoinaan paikkakunnalla asunaana jotain vihjettä antaisin, niin : enemmän ihmisen suuntaan talousajattelusta, vaikka sitten millä uhalla. Se että paikkakunnasta tehdään viihtyisä, mukava, turvallinen, maksaa kyllä itsensä ajan myötä takaisin. Ja jos kaikki tehdään vain oman hyödyn nimissä, ja vaikkapa sitten suuruudenhulluudessa tai sen sortin "mainoskuvitelmissa", niin silloin on tehty pitkäksi aikaa karhunpalvelus koko kunnalle, sen väestölle, nuorisolle, sekä ympäristölle, kummallahan linjalla Siilinjärvi on/on ollut enemmän (jokainen voi itse miettiä sitä)??!

      • Anonyymi

        Onko se kuatro siilinjärviä ?.


      • Anonyymi

        Siilinjärven ja koko Suomen vahvuus perustuu ryhmäytymiseen ja verkostoitumiseen. Tämä on tapa saada joukkovoimaa. Siilinjärven politiikassa on puhuttu Siilinjärvi-puolueesta, minä puhuisin suoremmin keskustasta. Muualla maailmassa puhutaan joko korruptiosta tai mafiasta. Suomessahan korruptiota on hyvin vähän, mutta ryhmäytymistä ja verkostoitumista sitä enemmän. Ennen puhuttiin Siilinjärvellä passaamisesta ja juoruamisesta, jotka ovat siis suunnilleen sama asia kuin mafia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siilinjärven ja koko Suomen vahvuus perustuu ryhmäytymiseen ja verkostoitumiseen. Tämä on tapa saada joukkovoimaa. Siilinjärven politiikassa on puhuttu Siilinjärvi-puolueesta, minä puhuisin suoremmin keskustasta. Muualla maailmassa puhutaan joko korruptiosta tai mafiasta. Suomessahan korruptiota on hyvin vähän, mutta ryhmäytymistä ja verkostoitumista sitä enemmän. Ennen puhuttiin Siilinjärvellä passaamisesta ja juoruamisesta, jotka ovat siis suunnilleen sama asia kuin mafia.

        Löytyy täältä monenlaista mafiaa. Keskustan ansiot poliittisen suhmuroinnin puolella jo mainittiin. On myös tiettyihin urheilulajeihin liittyvää mafiaa, kuten uskonlahkoilla omansa. Työpaikoilla on alakohtaisia mafioita ja näiden lisäksi perinteistä työpaikkakiusaajien sekä heidän suojelijoidensa mafiaa. Joka kylällä on asukkeja, jotka tykkää öyhöttää, levitellä romujaan, jne. ja kun naapurit kertovat harmistumisestaan, se on mielensä pahoittamisen paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siilinjärven ja koko Suomen vahvuus perustuu ryhmäytymiseen ja verkostoitumiseen. Tämä on tapa saada joukkovoimaa. Siilinjärven politiikassa on puhuttu Siilinjärvi-puolueesta, minä puhuisin suoremmin keskustasta. Muualla maailmassa puhutaan joko korruptiosta tai mafiasta. Suomessahan korruptiota on hyvin vähän, mutta ryhmäytymistä ja verkostoitumista sitä enemmän. Ennen puhuttiin Siilinjärvellä passaamisesta ja juoruamisesta, jotka ovat siis suunnilleen sama asia kuin mafia.

        Jees : joukossa tyhmyys tiivistyy !!! Tämä tapa on saatu huomata jo pitkään, monilla paikkakunnilla !!! .... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D ... NIillä kaikilla itse asiassa, mutta ei kaikilla samalla lailla kuitenkaan ... :D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D :D ...


    • Anonyymi

      Joo-o, Pöljällä ollaan.

    • Anonyymi

      Minulla on aivan päinvastainen kokemus ! Siilinjärvellä on hyvä asua ! MISTÄHÄN TÄLLAINEN KUVA ON TULLUT ? Olen syntyperäinen Siilinjärveläinen, koulussa myös,työssä 36 vuotta. Suurin osa on tuttuja ihmisiä.Tuttuja tulee vastaan koko ajan.Junttilasta ei ole tietoakaan !Olisiko syy kun emme ole liittyneet Kuopioon ?

    • Anonyymi

      Hyvä asua kun ihmiset / eläkeläiset kyylää. Pystytkö ihan selvinpäin sanomaan että kuntamme on kaunis. Saasteet ongelmana ja hölmöläisiä kun olemme niin annamme norjalaisten vielä tuhota luontomme. Ehkä tämä vanhemmalle porukalle menee kun eivät tajua paremmasta.

    • Anonyymi

      Onkohan kukaan huomannut sitä, että valtaosa Siilinjärvellä asuvista ovat muualta muuttaneita tai heidän jälkeläisiään?
      Alkuperäinen siilinjärveläinen väestönosa ollut vähemmistönä jo vuosikymmeniä. Niin, mistähän nämä ominaisuudet oikein tulevat?

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe