Sanotorinilta kokemus heinäkuussa 2017

Donkey2017

Palasin yöllä viikon matkalta Santorinilta. Yksi lomaviikko riitti hyvin tutustumaan saaren eri kohteisiin ja myös retkiin muualle. Matka oli hieno kokemus kauniine maisemineen, mutta sitä varjosti yksi kokemus, josta alla:
Haluan jakaa kokemukseni siitä, mitä on osallistua sikäläisen matkatoimiston päivän retkelle, joka päättyi illalla Oian satamaan, josta ylösnousu kaupunkiin on joko nousta kävellen tai aasilla.
Tyhmyyttäni en ollut ottanut etukäteen selvää aasien oloista Santorinilla ja hieman empiväisesti lähdin mukaan aasilla ylösnousuun.
Aasit nousevat portaikkoa ylös toisinaan matalan kaiteen vieressä, joka on mielestäni suuri turvallisuusriski. Minua pelotti. Raput ylös ovat liukkaat jo muutoinkin kävellä, saatikka aaseille, joka päivästä toiseen tekevät matkaansa paahtavassa kuumudessa ilman nesteytystä, riittävää lepoa ja hyvää ravintoa. Tämän tiedän siis nyt kokemuksesta ja luettuani asioista ikävä kyllä jälkikäteen hotellilla. Kyseisen matkan iltana en meinannut saada nukutuksi ahdistukseltani! Ahdistuneisuuttani kuvaa se, että itkin vielä seuraava aamunakin kokemusta ja koko tilannetta. Häpeän myös osallisuuttani tukea tämän kaltaista toimintaa.
Siksi te jotka mietitte nyt , osallistutteko aasilla ratsastamiseen, haluan sanoa: Älä ratsasta aasilla! Jos itse olisin tiennyt etukäteen sen, mitä tiedän tänään, valintani viikolla olisi ollut ehdottomasti toisenlainen. Firassa satamasta pääsee kaapelihissillä ylös ja alas, Oiassa ei.
Lentokoneessa sain tietää, että Apollomatkat varoittavat kirjallisessa infossaan asiasta, Aurinkomatkat, jonka kautta matkasin, ei tätä tee. Kyseiseen matkatoimistoon lähtee postia asiasta. Apollomatkojen infomateriaalissa on myös infolinkki asiasta, jonka sain: www.worldanimalprotection.org tai www.worldanimalprotection.se

3

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisjärkeäsaakäyttää

      Juu ,eihän sitä voi ymmärtää mitä on tekemässä ,vasta kun istuu n.metrin korkella aasin selässä.Eihän sitä voi ymmärtää kun näkee muiden istuvan aasin selässä ,että onko turvallista vai ei.Kyllä matkan järjestäjän pitää kertoa jo bussikuljetuksessa kaikki mahdolliset vaara tilanteet mitä lomalla voi sattua tai mielummin ennen matkaa lähettää satasivuinen opus ,jossa kerrotaan mitä voi sattua matkalla.Kyllä taas AM mokasi pahasti.

      • Donkey2017

        Ainakin pienen ohjeistuksen olisi voinut laittaa muutoinkin bussissa jaettavaan infomateriaaliin. Toivottavasti näin jatkossa. Ko. aihepiiristä löytyy englanninkielistä materiaalia paljon, mutta eihän sitä tullut etukäteen katsoneeksi.


      • espanjanhärkä

        Ymmärrän tuon, että myönnät olleesi kokematon ja tyhmyyksissäsi ratsastit kopukalla. Muistan ensimmäisillä reissuillani vuosikymmeniä sitten jo nähneeni valkoisen villakoiran, johon oli maalattu sinisiä laikkuja spraymaalilla ja monet muutkin kerrat koiria joita pidettiin lyhyessä ketjussa helteessä, kolmijalkakissat, sekopäiset päin aitaa hyökkäilevät koirat jne. Varmaan ok. että lähetät viestiä matkanjärjestäjälle, mutta kymmeniä vuosia on tämä sama "ralli" jatkunut ja et tule saamaan kuin ympäripyöreän vastauksen-business first! Olet tietenkin miettinyt asiaa laajemminkin EU.n alueella kuinka eläimiä kohdellaan ja tarkoitan myös Suomea, jossa käytännössä kukaan ei voi valvoa mitä tapahtuu ja samaa vastenmielistä asennetta eläimiä kohtaan löytyy meiltäkin. Oppirahat auttaa, mutta syyllisyyttä turha kantaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe