Sanotorinilta kokemus heinäkuussa 2017

Donkey2017

Palasin yöllä viikon matkalta Santorinilta. Yksi lomaviikko riitti hyvin tutustumaan saaren eri kohteisiin ja myös retkiin muualle. Matka oli hieno kokemus kauniine maisemineen, mutta sitä varjosti yksi kokemus, josta alla:
Haluan jakaa kokemukseni siitä, mitä on osallistua sikäläisen matkatoimiston päivän retkelle, joka päättyi illalla Oian satamaan, josta ylösnousu kaupunkiin on joko nousta kävellen tai aasilla.
Tyhmyyttäni en ollut ottanut etukäteen selvää aasien oloista Santorinilla ja hieman empiväisesti lähdin mukaan aasilla ylösnousuun.
Aasit nousevat portaikkoa ylös toisinaan matalan kaiteen vieressä, joka on mielestäni suuri turvallisuusriski. Minua pelotti. Raput ylös ovat liukkaat jo muutoinkin kävellä, saatikka aaseille, joka päivästä toiseen tekevät matkaansa paahtavassa kuumudessa ilman nesteytystä, riittävää lepoa ja hyvää ravintoa. Tämän tiedän siis nyt kokemuksesta ja luettuani asioista ikävä kyllä jälkikäteen hotellilla. Kyseisen matkan iltana en meinannut saada nukutuksi ahdistukseltani! Ahdistuneisuuttani kuvaa se, että itkin vielä seuraava aamunakin kokemusta ja koko tilannetta. Häpeän myös osallisuuttani tukea tämän kaltaista toimintaa.
Siksi te jotka mietitte nyt , osallistutteko aasilla ratsastamiseen, haluan sanoa: Älä ratsasta aasilla! Jos itse olisin tiennyt etukäteen sen, mitä tiedän tänään, valintani viikolla olisi ollut ehdottomasti toisenlainen. Firassa satamasta pääsee kaapelihissillä ylös ja alas, Oiassa ei.
Lentokoneessa sain tietää, että Apollomatkat varoittavat kirjallisessa infossaan asiasta, Aurinkomatkat, jonka kautta matkasin, ei tätä tee. Kyseiseen matkatoimistoon lähtee postia asiasta. Apollomatkojen infomateriaalissa on myös infolinkki asiasta, jonka sain: www.worldanimalprotection.org tai www.worldanimalprotection.se

3

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisjärkeäsaakäyttää

      Juu ,eihän sitä voi ymmärtää mitä on tekemässä ,vasta kun istuu n.metrin korkella aasin selässä.Eihän sitä voi ymmärtää kun näkee muiden istuvan aasin selässä ,että onko turvallista vai ei.Kyllä matkan järjestäjän pitää kertoa jo bussikuljetuksessa kaikki mahdolliset vaara tilanteet mitä lomalla voi sattua tai mielummin ennen matkaa lähettää satasivuinen opus ,jossa kerrotaan mitä voi sattua matkalla.Kyllä taas AM mokasi pahasti.

      • Donkey2017

        Ainakin pienen ohjeistuksen olisi voinut laittaa muutoinkin bussissa jaettavaan infomateriaaliin. Toivottavasti näin jatkossa. Ko. aihepiiristä löytyy englanninkielistä materiaalia paljon, mutta eihän sitä tullut etukäteen katsoneeksi.


      • espanjanhärkä

        Ymmärrän tuon, että myönnät olleesi kokematon ja tyhmyyksissäsi ratsastit kopukalla. Muistan ensimmäisillä reissuillani vuosikymmeniä sitten jo nähneeni valkoisen villakoiran, johon oli maalattu sinisiä laikkuja spraymaalilla ja monet muutkin kerrat koiria joita pidettiin lyhyessä ketjussa helteessä, kolmijalkakissat, sekopäiset päin aitaa hyökkäilevät koirat jne. Varmaan ok. että lähetät viestiä matkanjärjestäjälle, mutta kymmeniä vuosia on tämä sama "ralli" jatkunut ja et tule saamaan kuin ympäripyöreän vastauksen-business first! Olet tietenkin miettinyt asiaa laajemminkin EU.n alueella kuinka eläimiä kohdellaan ja tarkoitan myös Suomea, jossa käytännössä kukaan ei voi valvoa mitä tapahtuu ja samaa vastenmielistä asennetta eläimiä kohtaan löytyy meiltäkin. Oppirahat auttaa, mutta syyllisyyttä turha kantaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe