Parkkisakkoa webaston käytöstä!

kaikkia_hulluja

Kuulin aika mielenkiintoisen jutun, faija oli istunut autossa räpläämässä puhelinta/kannettavaa niin parkkipirkko tulee viereen kirjottamaan sakkoa. Oli sitten kysynyt että mikä hänellä on hätänä niin pirkko oli saanut päähänsä että auton joutokäynti on kiellettyä ja siitä tulee nyt sakko.

Faija oli sitten asiallisesti valaissut pirkkoa moottorin polttoainetoimisen esilämmittimen toiminnasta ja pirkko oli kadonnut arvailemasta, mutta entäpä jos ei olisi sattunut istumaan autossa kun tuo hörhelö lyö lapun ikkunaan?

Itse en olisi alkanut asiallisesti opettamaan konehuoneen osia vaan kysynyt suoraan että tuottaako tuo yksinkertaisinkin työ sinulle ylitsepääsemättömiä vaikeuksia? Lahdessa kuulemma tämmöisiä sankareita...

10

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikein_Pysäköijä

      Tyypillistä toimintaa kaupunkien niljakkeilta. He laputtavat millä tahansa tekosyyllä, koska luottavat että kukaan ei valita muutaman kympin lapusta koska se on tehty tolkuttoman kalliiksi. Aina joutuessanne tekemisiin kunnan laputtajan kanssa, ottakaa kuvat ja pyytäkää varmuuden vuoksi todistajan yhteystiedot itsellenne. Laputtajan versio tapahtuneesta saattaa muuttua ja silloin kaikki todistusaineisto on ihan oman oikeusturvan kannalta hyväksi.

      • qwertyhujhbv

        Mahtaa sinun elämäsi olla raskasta.


      • sivustaseurannut
        qwertyhujhbv kirjoitti:

        Mahtaa sinun elämäsi olla raskasta.

        Mielestäni edellisessä kommentissa oli erittäin hyvät ohjeet lappuliisojen ja yleensäkin viranomaisten kanssa tapahtumien ongelmien varalta. Viranomaisten asenne on Suomessa muuttunut selvästi aggressiivisemmaksi ja ennen kaikkea rahan himoisemmaksi. Tämä kaikki on seurausta sekä valtion että kaupunkien entistä suuremmasta rahan himosta. Rahaa hankitaan sieltä mistä helpoiten saadaan, keinojen moraalisella oikeutuksella ei sitten niin ole väliä. Tämä koskee pysäköinninvalvonnan lisäksi myös mm. poliisia. Näitä vastaan on vaikea hakea oikeutta, vaikka olisikin oikeassa. Näissä tapauksissa aukottomat todisteet helpottavat asian hoitamista.


    • Onhannoitatarinoita

      Kaikenlaisia juttuja minäkin olen kuullut. Jopa semilennokkaiden tarinoiden tapahtumat ovat aina sattuneet jollekin kertojan tutulle tai sen tutulle. Yhdistävä tekijä näille on se että kertoja ei ole ollut paikalla toteamassa tilannetta.

      • kaikkia_hulluja

        Miksi sitten en olisi suoraan kertonut täällä että sattui omalle kohdalle jos jutun todenperäisyyttä pitäisi vakuutella, on minullakin toimiva webasto autossa.

        Pääpiirtein asia kuitenkin näin: auto parkissa webasto päällä, lappuliisa alkaa kirjoittamaan lappua kertoen syyksi että tyhjäkäyntiaika on ylittynyt ja jätti sakon antamatta kun hänelle ystävällisesti kerrottiin millaisia moottorin apulaitteita konehuoneesta löytyy. Lahdessa tapahtunut.


      • Aila-Elina
        kaikkia_hulluja kirjoitti:

        Miksi sitten en olisi suoraan kertonut täällä että sattui omalle kohdalle jos jutun todenperäisyyttä pitäisi vakuutella, on minullakin toimiva webasto autossa.

        Pääpiirtein asia kuitenkin näin: auto parkissa webasto päällä, lappuliisa alkaa kirjoittamaan lappua kertoen syyksi että tyhjäkäyntiaika on ylittynyt ja jätti sakon antamatta kun hänelle ystävällisesti kerrottiin millaisia moottorin apulaitteita konehuoneesta löytyy. Lahdessa tapahtunut.

        Varmasti tilanne on edennyt juuri niin kuin kerrot. Vebaston käyntiääni on niin hiljainen, että edes lappuliisa ei voi sitä sekoittaa moottorin ääneen, paitsi tarkoituksella jos haluaa lapun kirjoittaa. Mitä olisi tapahtunut, jos auton kuljettaja olisi hetkeksi poistunut autoltaan ja liisa olisi silloin osunut paikalle ja kirjoittanut lapun? Jokainen uudehkolla diesel-autolla ajava tietää, että talvella varsinkin kaupunkiajossa vebastoa on pidettävä päällä käytännössä jatkuvasti. Mikä olisi autoilijan oikeusturva tällaisessa tapauksessa? Uskoisin alkuperäisen kirjoittajan tarkoittaneen juuri tätä asiaa, vaikka hänen näkemyksensä asiasta olikin hieman provosoivasti kirjoitettu.


    • 0la

      Ei kai siinä laissa määritellä mikä moottori on se mikä on käynnissä kun tyhjälaissa on kyse.Jos ne tulkitsevat Webaston myös auton moottoriksi.Olli

    • kaikkia.hullujako

      Tieliikennelain 86§:
      Ajoneuvon käyttäminen
      Moottorikäyttöistä ajoneuvoa on käsiteltävä siten, ettei sen moottorista ja muista laitteista aiheudu kohtuutonta melua, ilman pilaantumista tai muuta haittaa ajoneuvossa matkustaville tai ympäristölle.

      Tuossahan lukee "moottorista ja muista laitteista". Webasto on juuri tuo muu laite,

      Laki rikesakkorikkomuksista määrää annettavaksi 70 euron rikesakon 86§:n rikkomisesta, joten myös poliisi voi asiaan puuttua, jos nyt joutaa.

      • Poliisi voi teoriassa yrittää. Lappuliisa taas ei sakkoja jaa.


    • ei.ole.kielletty

      Jos webastosta aiheutuisi kohtuutonta melua, ilman pilaantumista tai muuta haittaa ajoneuvossa matkustaville tai ympäristölle, niin sen käyttö olisi kielletty aikoja sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      27
      3633
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      293
      3448
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      30
      2288
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      34
      2080
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      133
      2002
    6. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      120
      1751
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      47
      1619
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1480
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1353
    10. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1223
    Aihe