Aihe

Rapajuoposta viininmaistelijaksi?

6000-päivää

Jokainen juova alkoholisti on tästä "taudistaan" johtuen, ja yleensä alkujaankin, valehtelija. Hän valehtelee muille ja ennen kaikkea itselleen juomisestaan, juomattomuudestaan, juomisen määristä, juoma-ajoista, paikoista, tapahtumista, riippuvaisuudestaan, terveydentilastaan ja-niin-edelleen. Hän valehtelee puhumalla tai vaikenemalla perheelleen, ystävilleen, työtovereilleen, tutuilleen, lääkäreille, sairaanhoitajille, ambulanssihenkilökunnalle, päihdeterapeutille, mielisairaanhoitajille, papille, marketin ja Alkon kassoille, portsareille, viinureille, tuntemattomillekin, Suomi24:n keskusteluryhmille, ylipäätään kaikille, mutta ennen kaikkea itselleen.

Tahtoo sanoa, että jos olet onnistunut kiskomaan itsesi kuiville viinasta, niin älä taivaan tähden usko hyypiöitä jotka väittävät muuttuneensa rapajuopoista eleganteiksi lasillisen nauttijoiksi. He yrittävät vetää sinutkin takaisin samaan surkeuteen jossa itse ovat.

10

221

  Vastaukset

  • "älä taivaan tähden usko hyypiöitä jotka väittävät muuttuneensa rapajuopoista eleganteiksi lasillisen nauttijoiksi."

   Onko täällä jotkut rapajuopot väittäneet tulleensa eleganteiksi lasillisen nauttijoiksi?
   Kyllä ne taitaa ottaa kuitenkin ihan kohtuu hiprakan hienostelun sijaan.
   Kyse on ennemminkin juomisesta ilman riippuvuutta, eli harvoin ja hallitusti, sellaisesta ettei siitä seuraa minkäänlaisia ongelmia.
   Välillä tuntuu, että se surkeus on raitistelijoilla itsellään, hermotkin taitavat olla jatkuvasti kireällä kuin viulun kielet.
   Syytetään toisia kirjoittajia valehtelijoiksi ja lähes juomiseen yllyttämisestä.
   No, jos joku oman raittiuden pysyvyydestä epävarma ei tunne itseään eikä osaa ottaa vastuuta tekemisistään, niin toki voi syyttää muita, niin kuin aina tähänkin asti.

   • "Onko täällä jotkut rapajuopot väittäneet tulleensa eleganteiksi lasillisen nauttijoiksi?
    Kyllä ne taitaa ottaa kuitenkin ihan kohtuu hiprakan hienostelun sijaan.
    Kyse on ennemminkin juomisesta ilman riippuvuutta, eli harvoin ja hallitusti, sellaisesta ettei siitä seuraa minkäänlaisia ongelmia.
    Välillä tuntuu, että se surkeus on raitistelijoilla itsellään, hermotkin taitavat olla jatkuvasti kireällä kuin viulun kielet.
    Syytetään toisia kirjoittajia valehtelijoiksi ja lähes juomiseen yllyttämisestä.
    No, jos joku oman raittiuden pysyvyydestä epävarma ei tunne itseään eikä osaa ottaa vastuuta tekemisistään, niin toki voi syyttää muita, niin kuin aina tähänkin asti."

    Pitkälti juuri noin, kyllä minäkin otan toisinaan hilpeän humalan hyvässä seurassa vaikka lääkäri kirjoitti mulle diagnoosin alkoholismista jo 1990-luvun puolivälissä. Joskus juon lasin viiniä ruuan kanssa eikä siitäkään hirtä ryyppy päälle.

    Meillä Suomessa on kiellettyä kirjoittaa alkoholinkäytön olevan yksilön omissa käsissä, virallisesti me emme saa itse päättää milloin juomme ja minkä verran. Jos alkoholistiksi leimattu yksilö erehtyy juomaan juhannusaattona saunaoluen, niin sosiaali- ja terveysministeriö olettaa henkilön jatkavan ottamista seuraavaan kevääseen asti. Alkoholisti kun ei voi lopettaa juomista ennenkuin haima poksahtaa.

    Olen joskus kirjoittanut iltapäivälehtien blogeihin "alkoholismista parantumisestani" jos blogisti on paasannut alkoholismista siihen tyyliin että siiihen sairastunut voi retkahtaa jopa olutpullon korkin päälle astumisesta. Aihe on tuomiopäivän julistajille vaikea, kaksi blogistia olen saanut lopettamaan kirjoittelunkin pitkäksi toviksi kun heiltä on loppunut argumentit mutta eivät ole voineet myöntää että juomisen hallintaan saaminen on mahdollista.


  • NIm "vaaranmerkit" on niin oikeassa että melkein jään ite sanattomaksi koska se asiateksti on jo kerrottu yläpuolella .
   Täällä kyylät odottaa että joku kertooo olevansa vaikeuksissa.
   Sitten nautinto syntyy toisen syyllistämisestä ja halveksunnasta.

   AAmatöörin näkökulmani onse että tänne kannattaa tulla antamaan asiantuntijalausunto silloin kun on energiaa ja mulla energia löytyy nousuhumalasta.
   Korkkasin pullon ja voisin sanoa mielipiteeni kyylistä jotka päivystää näillä palstoilla.
   En kuitenkaan sitä tee vaan siirryn parvekkeelle pullon kanssa nauttimaan kesästä joka ei jatku ikuisesti.

  • Itse kun vielä join, niin piti kaljalava purkaa ja sulloa muovi pussiin kaupan tiskillä etteivät naapurit saisi tietää asiasta. Ja maanantai aamuna kun normaali ihmiset menevät töihin itse odotin otsa hiessä että kello tulee 9:än ja saa haettua yhden tai rahatilanteesta riippuen useamman lavan kaljaa.

   • Ei mitään uutta auringon alla, tuo artikkeli ei kerro mitään sellaista mitä ei olisi jo aikaisemmin toistettu tuhansia kertoja.
    Ahdistus, masennus, itseinho, häpeä, syyllisyys ja kurjuus. Alkoholilla niitä on aina lääkitty ja päinvastoin, alkoholi aiheuttaa, voimistaa ja ylläpitää niitä.


   • vaaranmerkit kirjoitti:

    Ei mitään uutta auringon alla, tuo artikkeli ei kerro mitään sellaista mitä ei olisi jo aikaisemmin toistettu tuhansia kertoja.
    Ahdistus, masennus, itseinho, häpeä, syyllisyys ja kurjuus. Alkoholilla niitä on aina lääkitty ja päinvastoin, alkoholi aiheuttaa, voimistaa ja ylläpitää niitä.

    "Ei mitään uutta auringon alla, tuo artikkeli ei kerro mitään sellaista mitä ei olisi jo aikaisemmin toistettu tuhansia kertoja."

    Ööh tarkennetaan. Siis tarkoitin sitä, että niin kauan kuin ihmiset ovat alkoholia tällä telluksella juoneet, nuo alkoholinkäytön negatiiviset vaikutukset mielenterveyteen on tiedostettu.


  • Ihan sama mikä päihde, kaikki on samaa paskaa myös päihdyttävät lääkkeet.

  • 3kk selvä 3vk kännis 2kk selvä 2vk kännis 2kk selvä 3pv kännis 4pv selvä...

  • Kannattaa kiskoa monta viikkoa putkeen, tietää ottaneensa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   12816
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6062
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4738
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3359
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2469