Markus Pekkola olympiavalmentajaksi

HuonoVitsi

Onko tämä huono vitsi?

45

3135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nojopasvitsinlykkäs

      Tämä oli hyvin huono vitsi.
      Jos valintoja tehdään näyttöjen perusteella niin tämä kaveri ei olisi päässyt edes ehdolle.
      Energiaa on kuin kissanraadolla moottoritien varressa. Valmennusosaaminen teoreettista nävertämistä.

    • Vitsiolettete

      Ite ootte surkea vitsi. Paras tekninen ja taktinen kisavalmentaja. Pystyy antamaan paljon. Ei ole tosiaan joukkojen villitsijä mutta tässä pitääkin luotsata aika pieni porukka voitollisesti todella vaativan urakan läpi.

      • PieniRyhmä

        Millä mittareilla paras? Jos Pekkola olisi edes jossain osa-alueella paras, niin ei pyörisi Suomessa.
        Se, että kulkee mykkänä ympäriinsä ja "hymyilee" ei tee kenestäkään "viisasta".
        Pekkolan " valmennusosaamisella" ei valitettavasti tule tulosta, ei pienestä eikä suuresta ryhmästä.
        Suomalainen judo elää edelleeb kuplassa... .


      • Malttia

        Katsotaan miten käy. Jos ei onnisti niin ulos sitten. Pekkis on vetänyt vuosia, yli kymmenen märrskyä ja tuloksena on lopetraneita judoloita. Kuka märskystä valmistunut on jatkanut judoa? Nyt toivotaan parasta.! Tsemppiä Pekkis ja huippu ryhmä!


    • Ettämitävit

      No kaikkitietävät, kuka olisi ollut energisempi ja tietävänpi? Ja kenellä tässä maassa on "näyttöjä"?

    • mullejasulle

      mulle, sulle, mulle, mulle, mulle, mulle, sulle, mulle, mulle, mulle, mulle... oho loppu jo...

      • susilleruokaa

        Eli Jaska heittettiin susille vaikka kaikki urheilijat hänet halusi.


      • Turhathuhutpois

        Se ei kyllä ollut ihan noin yksisellitteistä että urheilijat olisivat mitenkään ehdottomasti haluneet Jaskaa. Tuo on turhaa huhumyllyä miltä on hyvä katkaista siivet heti alkuunsa.


      • Vjftjvxgj

        Turha selitellä... selkeä enemmistö urheilijoista halusi. Piste.


      • joskusselitysonhyvästä
        Vjftjvxgj kirjoitti:

        Turha selitellä... selkeä enemmistö urheilijoista halusi. Piste.

        Kuuleman mukaan selkeä enemmistö halusi vain välttää kaaosta joka olisi syntynyt jos paikalle ei välttämättä olisi löytynyt korvaajaa...


      • Epäselvää
        joskusselitysonhyvästä kirjoitti:

        Kuuleman mukaan selkeä enemmistö halusi vain välttää kaaosta joka olisi syntynyt jos paikalle ei välttämättä olisi löytynyt korvaajaa...

        Mitä oikein tarkoitat? Pekkolan paikalle löytyi heti korvaaja. Jos joku muu olisi valittu, mille paikalle sitten olisi tarvittu korvaaja?


      • joskusselitysonhyvästä

        Kun Saaren seuraaja oli epävarma, niin oli pelkoa siitä, että löytyisikö paikalle uutta valmentajaa, jos Saari ei tehtävässä jatkaisi. Liitto ei tässä vaiheessa vielä tiedottanut olisiko olympiavalmentajan paikka mennyt yleiseen hakuun vai miten asia olisi hoidettu


    • Mitätapahtuu123

      Siis loppuiko Saaren kausi ja nyt uudet systeemit tilalle vai heitettiinkö jostain syystä mäkeen kesken kaiken?

      • karhuille_ruokaa

        Heitettiin !!!

        Urheilijat halusivat Jaskan jatkavat. Jaska heitti pallon urheilijoille ja heiltä tuli yksimielinen päätös, että haluavat Jaskan jatkavan, myös liiton hallitus tiesi tämän ennen kuin kysyivät Jaskalta jatkoja

        kunnes...


      • Irkfkf
        karhuille_ruokaa kirjoitti:

        Heitettiin !!!

        Urheilijat halusivat Jaskan jatkavat. Jaska heitti pallon urheilijoille ja heiltä tuli yksimielinen päätös, että haluavat Jaskan jatkavan, myös liiton hallitus tiesi tämän ennen kuin kysyivät Jaskalta jatkoja

        kunnes...

        Eikä ois! T. Toinen urheilija


    • smsmsms

      Ei heitetty, sopimus vaan loppui. Alun perin piti hoitaa olympiavuosi ja selvittää uudelle olympiadille valmentajaa kun Pascalin sopimusta ei uusittu.

    • Ojudo

      Pekkola on hyvä valinta. Tietoja ja osaamista löytyy. Myös nälkä koska jokaisen valmentajan unelma on valmentaa olympialaisissa. Pekkola tekee kaikkensa että Emilia tai Katri pääsisi olympialaisiin. Siinä sivussa valmennusapua varìsee myös muulle ryhmälle ja Bartonille. Luulen että valitettavasti muulle maajoukkueelle ei mielenkiintoa riitä vaikka onkin muun maajoukkueen toinen valmentaja tulevan valmennuspäällikön ohessa.

    • outwdgj

      Pekkis on hyvä, paras valinta tehtävään. Onnittelut! Rengon Antti on lisäksi jo nähty ja koettu hyväksi Pekkiksen ex-työn jatkajaksi pääkaupunkiseudulla. Onnittelut myös Antille.

      Judojuna puksuttaa eteenpäin, annetaan koirien rauhassa haukkua.

      • ei_tulosta_siis_ulos

        Missä Pekkiksen näytöt. On toiminut jo yli 10-vuotta tehtavässä ja missä näytöt???


      • Laskesiitä

        Niin, montako nuorten arvokisamitalia on sinä aikana tullut Märskyn treeneissä harjoitteleville ja U21 maajoukkueen judokoille. Kuusi vai seitsemän?


      • 656956

        mitä muuta Pekkis on tehnyt treeneissä kun seissyt tuppisuuna laidalla?


    • mitävaaditaan

      Olisiko paikallaan hieman kertoa meille tyhmemmille, vaikkapa vaan esimerkiksi 3 tärkeintä ominaisuutta hieman perusteellisimmin, joka tekee valmentajasta erinomaisen. Siis sellaisen, jonka johdolla se olympia mitali taatusti tulee. Jos se vaatimus lista on vain yhden kohdan juttu "urheilijat tykkäs Jaskasta" niin unohtakaa koko juttu, tavoite ja laji samantien.

    • mitävaaditaan

      ...ja mikä on valmennusvalikunnan vastuu tavoitteiden saavuttamisessa? Voisi olla paikallaan tuulettaa sitäkin ryhmää. Mutasen blogi oli ihan ok, mutta kun vaan tuloksia ei vaan tule niin olisikohan rouvankin syytä vetää jo pikkuhiljaa omat johtopäätökset.

      • Metsäänlahoamaan

        No jos sen pj-blogin luki eikä huomannut, että valinnat ovat kaukana tasapuolisuudesta ja järkevästä, niin sitten kannattaa mennä vaikka metsään istumaan ja lahoamaan ravinteiksi uusille puille.


      • Täysfiasko

        Valinat tehtiin eka - perustelut vasta sitten.


    • Korva2

      Täällä tuntuu, että jollakulla on aina valitettavaa Pekkolasta.. Sama itku vuodesta toiseen.

      Kisoja voi kuitenkin nylkeä monella tavalla.

      Toki voi ajatella, että Suomen suurmenestys saatiin karismaattisen Mylvin johtaessa joukkoja edestä. SIlti tuntuu että Sepollakin se paras apu oli, että sitä ihan oikeesti kiinnosti huipulle pyrkivät urhelijat ja niiden menestys.

      Kiinnostaako Pekkolaa? Itse arvelisin, että kiinnostaa harvinaisen paljon.

    • Jokunäyttökinlöyty

      Pekkiksen jäljiltä Märskystä ei löydy mestareita vaan lopettaneita.

    • Paperitiikerivetämään

      Valmentaminen on vuorovaikutusta, ei millimooleja. Valmentajan työkenttä on valmennettavan korvien välissä. Ei auta yhtään tutkinnot tai valmentajan oma hieno seoinage, jos ei valmennettava ole valmis hyppäämään tuleen ja miuttamaan omaa tekemistään ja käytöstään, koska uskoo valmentajaan ja luottamus on molemmin puolista.

      Mekanistinen ja paperin makuinen valmennus on tie tuhoon. Kipinä, usko, luottamus, kommunikaatio ovat välttämättömiä.

      • korva2

        Totta puhuen Suomessa on todella heikosti kokemusta siitä millainen valmentaja tuo menestystä. Jopa Seponkin kohdalla kyseessä oli poikkeuksellisen hyvä raakamateriaali ja kotikisat.

        Siitä on jo kohtuullisesti kokemusta kuinka huonosti kovaääniset judovaikuttajat pystyvät ennustamaan valmentajien menestyksen.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/5726377/uusi-paavalmentaja

        Muita lajeja katselemalla voittoja on tullut monella erilaisella persoonallisuudella. Yleensä jos ei ole halpahallin kokoista egoa ja kovaa ääntä, niin luottamus pitää ansaita asiaosaamisella.
        Judokana Pekkolalla oli poikkeuksellisen paljon asiaosaamista. Onko sitten valmentajana. En osaa sanoa. Valmennettavat varmaan tietävät.


      • Olipakeskusteluketju

        Oli mielenkiintoinen keskustelu vuodelta 2008. Asiat ovat siten näköjään muuttuneet, että tuossa ketjussa esiintyivät isot judovaikuttajat omilla nimillään ja perustelivat omia ehdotuksiaan. Nyt päätökset tulevat ilmoitusasioina ja petustellaan korkeintaan jälkikjälkikäteen.

        Hyvä oli myös erään kilpajudokan toteamus, että neljästä hönen kokemastaan valmentajasta Mylvi oli paras koska sai ottelijat uskomaan itseensä ja porukkaan.

        Ne millimoolit ei nimittäin ole kovin vaikeita, ihmisten psyyke sen sijaan on kovin vaikeaa.

        Nyt on valittu katastrofaalisen teknokraattinen päävalmentaja, joka hyvin harvasta ottelijasta saa parasta esille.


    • arvatasaattaa

      Kenelle on räätälöity valmennuspäällikön pesti ???

      • Tytöttykkää

        No mikä on oma veikkauksesi ??


      • omaannapaan

        Täältä lähtee veikkaukseen nykyinen vt TJ.....


      • OlisitpaVäärässä

        Toivottavasti olet väärässä.


    • Haistakaav

      Tää Mäkelänrinteen aiheuttama lopettamis keskustelu on aika syvältä, kehittyminen urheilijaksi alkaa jo paljon ennen lukioikää, kun urheilulukioon hakee, pitäisi olla "urheilijalla" vanhemilla ja "henkilökohtaisilla" valmentajilla ymmärrys siitä, mitä ja kuinka paljon on tehty ennen ko instituutiota, koska ko systeemimi mahdollistaa kuormituksen lisäämisen , eli luonnollisen kehityksen!

    • Tuskafestivaalit

      Se nyt vaan sattuu olemaan se ikävaihe, kun koulu muuttuu rankaksi, treeni muuttuu rankaksi, hormonit hyrrää, ikä- ja painoluokat vaihtuu ja kisoissa taso hyppää ylöspäin kun amatöörit lopettavat. Kun siihen sattuu tämmöinen ei-motivoiva vätys vielä sekä koulun että maajoukkueen valmentajaksi niin ei ihme jos keksii muuta tekemistä.

    • Onksomaakokemusta

      Mitä te ihmiset oikein kuvittelette Helsingissä/Märskyssä tapahtuvan?

      Pekkola ei ole ollut kuin muutaman urheilijan henkilökohtainen valmentaja, joten jo yksinään tämän takia on mielestäni puhua "märskyn" urheilijoista jonain Pekkolan isona joukkona. Pekkola on paikalla ehkä noin puolissa harjoituksissa, joissa urheilijat käyvät viikossa. Hänen roolinsa ei ole samanlainen kuin Lahden tai Tampereen akatemiavalmentajilla, jotka käyvät kaikki harjoitukset. Suuri osa harjoittelusta pääkaupunkiseudulla tapahtuu urheilijoiden omissa seuroissa. Jo pelkästään tästä johtue ei urheilijoiden tappioita tai voittoja voi lukea pelkästään Pekkolan ansioksi tai syyksi. Märskyn valmentajana hän mahdollisti laadukkaan aamuharjoittelun, joihin urheilijoilla omissa seuroissaan ei olisi ollut mahdollisuuksia. Tässä tehtävässä erityisen tärkeää oli se tekninen osaaminen (jota muuten löytyi paljon) jota Pekkola pystyi tarjoamaan. Ei se hänen tehtävänsä ollut motivoida märskyn urheilijoita "hyppäämään tuleen" niinkuin täällä joku ehdotti, eiköhän tämä jää henkilökohtaisten valmentajien ja seurojen kontolle.

      Samasta syystä, ei mielestäni Pekkolan syyksi voida lukea kyllä yhtään kenenkään lopettamista. Ne syyt löytyvät ennemmin kasvun, resurrsien puutteen, ja ylipäätään "oikean elämän" vastaan tulemisesta. Tuskinpa kukaan sen takia lopetti judoa, että aamuisin sai pätevää tekniikkaopetusta.

      • Korva2

        1 Lopettamisjutustelu hämmentävää. Täällä palstalla aika erikoista keskustelua ylipäätään...

        Toivottavasti nyt junnuille ei jää mielikuvaa, että täällä asioita pohtii tekijämiehet/naiset salaisten nimimerkkein valossa. Nyt kun näitä on vähän lukenut, niin onko täällä jonkun katkeroituneita vanhempia, kun järjestään ollaan niin kahvilla ja surkeita. Omalta osalta saa olla tässä.


      • TsemiäPekkis

        1
        Hyvää palautetta olen nuorelta Pekkolasta saanut. Teknisesti taitavin valmentaja.


      • mävaantöissä

        Jaa, kaksi aamutreeniä sekä ti ja ke illat eli neljä treeniä viikossa ei ole paljon? Neljällä treenillä viikossa ei kannata ottaa vastuuta henkilöiden kehityksestä ja motivoinnista vaan keskittyä olemaan vain töissä ja vetämään treenit? No, siltä se vaikuttaakin.


      • nimenomaan1

        Ensinäkään, kaikki eivät käy noissa kaikissa harjoituksissa, varsinkaan keskiviikkona.

        Toisekseen, kyllä, neljä harjoitusta viikossa on vähän kokonaistreenimäärään suhteutettuna. Se on kolmanees tai hitusen verran yli viikkoharjoittelusta. Suurin osa harjoituksista jää siis aivan jonkun muun kontolle. Kyllä se motivointi ja kipinän iskostuminen tulee luoda seurassa ja henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Mihin sitä henk. koht valmentajaa muuten tarvittaisiin?


      • Ihanvähänvaanvalmennan

        Eli jos on hyvä oma valmentaja niin sitten liitto voi palkata tympeän ja apaattisen? Valtaosalla seuroja EI ole oman henk.koht valmentajan vetämiä neljiä treenejä viikossa, millä planeetalla oikein asut? Jengi käy eri vetäjien ja eri seurojen treeneissä. Ja eikös tämä ollut se opettajaguru, jonka juttujen pitäisi tarttua syvälle ihon alle?


      • nimenomaan1

        En tässä ottanut kantaa siihen, että millainen mies Pekkola on liiton valmentajaksi. Huomautin vain, että Märskyn lopettamis/pärjäämis/epäpärjäämis argumenttia on aivan turha käyttää Pekkolan valinnan perusteiksi hyvänä tai huonona perusteluna, sillä suurin osa koululaisten harjoittelusta ei tapahdu Pekkolan valmennuksessa, eikä ole koskaan ole tapahtunutkaan.

        Teknisesti erittäin pätevänä valmentajana täyttää hyvin vaatimukset aamutreenien tekniikkaopettajasta. Ja jos judokalle ei tartu "syvälle ihon alle" joku juttu joka itsestä tuntuu hyvälle kun sen on joku neuvonut niin sitten on jotain jo sisäisessä motivaatiossa pahasti pielessä. Hyvä urheilija kokeilee tekniikkavalmentajan neuvoja ja testaa sitten toimivatko ne itselle. Jos näin ei tee niin sitä ei mikään valmentaja pelasta...Pekkolan neuvot vielä yleensä ovat teknisesti hyvin päteviä.

        Sitä millainen valmentaja Pekkola tulee olympiaryhmälle olemaan en osaa sanoa, mutta paikkansa treenien vetäjänä Helsingissä on täyttänyt ainakin erinomaisesti. Toivottavasti myös olympiaryhmän valmentajan pestin.

        Tsemppiä Pekkikselle!


    • Jopaon35688tr

      Joo, hiemo tähti saatiin hommiin. Parhaiten koulutettu tsaarin virkamies vuosiin. Nätti tekniikka, oikeat paperit.

      Onnea matkaan, tällä valinnalla sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

    • Omaonainaoma

      Voiko liiton U18, U21 tai aikuisten valmentaja oll tasapuolinen muita kohtaan jos hänellä on henkilökohtaisia valmennettavia. Ei voi, se on tullut selväksi muutamien leirien aikana. Näiden valmentajien kiinnostus on vain omia kohtaan, muita ei huomioida. Liiton valmentajien tulisi olla liiton valmentajia ja tasapuolisia kaikille oman ikäluokan valmennettaville. Henkilökohtaiset valmentajat muista judokoista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe