Kontiolahden kisoista tutkintapyyntö

TälläneTapausTälläKertaa

Kontiolahden kisoista tutkintapyyntö

Itä-Suomen poliisilaitos on aloittanut Kontiolahden ampumahiihtokisoja koskevan esiselvityksen. Poliisille on saapunut yksityishenkilön laatima tutkintapyyntö, joka koskee Kontiolahden vuoden 2015 MM-ampumahiihtokisojen kirjanpitoa ja tilinpäätöstä. Itä-Suomen poliisilaitos on käynnistänyt asian selvittämiseksi tarpeellisen aineiston hankkimisen. Esitutkinnan toimittamiseen tai toimittamatta jättämiseen liittyviä ratkaisuja on mahdollista tehdä alustavan arvion mukaan aikaisintaan marraskuussa.

https://radiorex.fi/paikallisuutiset/kontiolahden-kisoista-tutkintapyynto

42

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsiptsip

      Mitähän Karjalaisen Arppi ja Petri Haapala sanovat?

      • saletissa

        Tämä on yksityishenkilön tekemä pyyntö, jolla halutaan vahingoittaa tarkoituksellisesti kisajärjestäjän mainetta.
        Esitutkintaa ei edes käynnistetä. Kun poliisi kysyy sopimusosapuolilta asiaa ja saa vastaukset, on asia sillä selvä, lyödäänkö vetoa!


    • Kunnia_meni_mutta_maine

      Kontiolahden kansallishymmiksi voitaisiin valita "Kalteritango". Kuinkahan moni kontiolahden ampumahiihto uskovainen muuttaa tulevaisuudessa Hammaslahteen.
      Samalla kun tutkitaan ampumahiihtoepäselvyyksiä olisi helppo tutkia myös kunnan virkamiesten päätöksiä ampumahiihtostadionin rahoituksessa, onko kaikki rahoitus ollut kunnallislain mukaista ja avointa. Onko kenties kunnan varoja käytetty ilman tarvittavia päätöksiä ampumahiihtostadionin rahoitukseen. Onko kunnalle aiheutunut vahinkoa ampumahiihtostadionin toiminnasta taloudellisesti.
      Vahinkoahan on aiheutunut ainakin kunnan maineelle kun poliisin pitää tutkia kisojen kirjanpitoa.

      • lexbiathlon

        Asiasta on käyty vuosia polemiikkia ja esitetty ties mitä epäilyjä ja arveluita. Eikö nyt ihan pöydän puhdistamiseksi olisi hyvä tutkia ja selvittää koko ajalta ampumahiihdon contra kunnan rahojen ja muiden kunnan resurssien keskinäinen suhde. Eihän tätä vastaan pitäisi olla mitään kunnan päättäjilläkään jos kerran on puhtaat jauhot pussissa. Jos ei ole niin johan on syytäkin että vastuulliset joutuu tilille, olisihan siinä tapauksessa oikeus ja kohtuus jo veronmaksajiakin kohtaan.


      • käenpoika
        lexbiathlon kirjoitti:

        Asiasta on käyty vuosia polemiikkia ja esitetty ties mitä epäilyjä ja arveluita. Eikö nyt ihan pöydän puhdistamiseksi olisi hyvä tutkia ja selvittää koko ajalta ampumahiihdon contra kunnan rahojen ja muiden kunnan resurssien keskinäinen suhde. Eihän tätä vastaan pitäisi olla mitään kunnan päättäjilläkään jos kerran on puhtaat jauhot pussissa. Jos ei ole niin johan on syytäkin että vastuulliset joutuu tilille, olisihan siinä tapauksessa oikeus ja kohtuus jo veronmaksajiakin kohtaan.

        Sitä avoimuuttahan on toivottu ja vaadittu vuosikymmeniä. Tutkikoon kukin mielessään ketkä sitä vastustavat.
        Tehtävä lienee sieltä helpoimmasta päästä.


      • käenpoika

        Aikoinaan varsin suosittu oli "Kriminal Tango"!


    • Havujaprkle

      Oliko kirjanpitolautakunnalta pyydetty lausuntoa asiaa koskien?

    • Ex-valmentaja

      Yltääköhän tämä pitkään jatkunut hyvävelijärjestelmä ja asioiden pienessä piirissä sopiminen poliisiviranomaisiin asti ?
      Vai joutuuko KontU oikeasti avaamaan kirjanpidon kisoihin liittyen.
      Erityisesti kuntalaisena kiinnostaa väitetty yli 200.000€ voitto kisoista ja miksi siitä johtuen ei maksettu n.90.000€ kisatukea takaisin kunnalle, valtuuston hyväksymän sopimuksen mukaan. Talkootyövoiman kulujen vähentäminen voitosta ehkä meni kunnan pikkupiirille selityksenä mutta ei mene poliisille, ja jos menee tulee aikamoiset veroseuraamukset KontU:lle.
      Odotellaan mielenkiinnolla.

      • NiinpäTietysti

        Just just!
        Eli siun mielestä kaikki mistä ei lueta syytteitä, on varmasti "hyvävelijärjestelmän ja asioiden pienessä piirissä sopimisen poliisiviranomaisiin asti"ansiota, eikä sen vuoksi ettei mittää lainvastaista oo tapahtunu!
        Voi perkeleen vainoharhainen mikä oot, mutta minkäpä sille tuossa sairauven vaiheessa ennää mahtaa. Elä kuitenkaan anna periks vaan ränkytä ränkyttämistäs ja kirjottele ite itelles niinku tähänki asti.


      • Ex-valmentaja

        Savon Sanomat täsmensi asiaa jokunen päivä taaksepäin ja mainitsi juuri sen, että epäilyt kohdistuvat juuri olemattomien kulujen käyttöön MM-kisojen tuloslaskennassa. Mitähän nämä kulut voisi olla, talkootyötäkö?
        Karjalainen on kovin hiljaa asiasta, olisiko syynä toimittajien haluttomuus tutkia asiaa riippumattomasti. Eikös tämän luulisi kuuluvan AH-spesialisti Haapalalle... ai niin taitaa olla jäävi ?


    • Odotamme_mielenkiinnolla

      Tais kolahtaa johonkin aika kipeesti. Silmukka kiristyy. Loputtomiin ei voi kähmiä , joku pettää aina.

    • toivon.lapamato

      Jospa lopultakin saadaan selville kunnallismafian kytkökset tuohon pohjattomaan suohon johon kunnan rahoja on jostakin syystä kärrätty jo vuosikausia...

    • Jokoviimein

      Jokohan kuntaveronmaksajakin saa tietää montako kymmentä miljoonaa kunta on Jaamankankaaseen upottanut.
      Minusta tässä yhteydessä olisi syytä järjestää myös kunnassa ylimääräinen tilintarkastus, koska on syytä olettaa että " uskovaisten " tavarat on yhteisiä.

      • Hämäräpisneksii

        Ehdottomasti näin! Kotipesä puhtaaksi ennen kuin päästään Kontiorannan sotkuja pesemään.


    • eläinsuijelija

      Kontiolahdella juoksevat kissat vapaana. Ne on pantava kiini jotteivat juoksentele vapaina ja tapa lintusten poikasija

    • kallisnakki

      Tuli kallis "nakki" tutkintapyynnön lähettäjälle, kun Kontu ja Kunta nostavat kanteen perusteettomasta tutkintapyynnöstä ja maineen tahraamisesta!

      • JäykkäJöpö

        Toivotaan tuota.


      • Tutkia.pitää

        Noinkin voi toki yrittää rauhoitella itseään... Olen seurannut stadionin touhua ihan alusta asti ja kyllähän siinä muuten on paljon ilmaista veronmaksajien kustantamaa hyötyä imetty niin kunnalta kuin valtioltakin varuskunnan kautta. Kyllähän varuskunta komennettiin mukaan alusta alkaen ja ensimmäiset latusillathan olivatkin kontiorannan pioneerien rakentamia. Pioneerit myös ampuivat kivet ja kannot pois stadionin pohjasta, muistan tämän ihan hyvin 1980 luvun alusta. Aikaa myöten varuskunnan kuorma-autot ja työkoneet ja varusmiesosastot olivat ihan tavallinen näky stadionilla, lienee johtunut varuskunnasta stadionille siirtyneistä eläkekapiaisista ja heidän kytköksistään varuskuntaan. Kyllähän siinä myös silloiset kontiorannan komentajat munattomuutensa osoittivat kun moisen touhun hyväksyivät. Kontiorannan sotilaat jopa vartioivat stadionia joka oli siviilialuetta, eikä sotilailla vartioinnin suhteen olisi ollut mitään toimivaltuuksia. Myös kunnan panostus näkyi kankaalla mutta näkyikö kaikki toiminta kirjanpidossa on taas eri asia ja olisi mielestäni yksi mahdollisen tutkinnan aiheita. Kaikenkaikkiaan tutkinnassa pitäisi keskittyä juuri siihen kuinka paljon valtion ja kunnan rahoja ja resursseja on käytetty tuohon yksityisten intohimojen pystyynpolkaisemaan stadion-projektiin ilman että ne missään kuluina ja menoina olisivat näkyneet, saati onko ne kirjattu jollakin muulla nimellä. En usko että ainakaan valtiolta varuskunnan kautta saatu työvoima- ja työkone yms. sellainen apu olisi millään tavalla sisältynyt puolustusbudjettiin.


      • Pitää.tutkija

        Tuosta pitää nostaa meteli ja kanne. Jottako pioneerit tekivät hyödyllisiä rakennelmia jonnekin. Ei s..tana noin saa toimia.


      • K.Arjalainen
        Pitää.tutkija kirjoitti:

        Tuosta pitää nostaa meteli ja kanne. Jottako pioneerit tekivät hyödyllisiä rakennelmia jonnekin. Ei s..tana noin saa toimia.

        Verovaroilla rakennelmia joista hyötyy vain pieni harrastajajoukko? Ei s..tana todellakaan noin saa toimia! Ihan yleisen käsityksenkin mukaan armeijan tehtäviin ei kuulu stadioneiden rakentamiset urheiluseuroille, vai lienenkö nyt ihan väärässä...?


      • Kiteeltä_terveisiä

        "Tuli kallis "nakki" tutkintapyynnön lähettäjälle, kun Kontu ja Kunta nostavat kanteen perusteettomasta tutkintapyynnöstä ja maineen tahraamisesta!"

        Saattaa tulla tai sitten ei!
        Jos tulee, niin todennäköisesti siitä ei ihan muutamalla satasella selviä.
        Itsekin luulen ettei mitään aihetta ole, vaan jollain on käynyt sen verran viiraamaan
        -kuten yksinkertaisten ja asioista täydellisesti tietämättömien päässä yleensä tapahtuu- että ovat tehneet asiasta tutkintapyynnön kuvitellen muitakin itsensä kaltaisiksi eli kieroiksi.


        Wiki:

        Tutkintapyyntö

        Tutkintapyyntö on termi ja esitutkintaprosessin vireillepanotoimi, jota käytetään joissakin yhteyksissä rikosilmoitus-termin sijasta. Tutkintapyynnöllä ja rikosilmoituksella ei ole poliisin kannalta mitään eroa. Tutkintapyynnön saatuaan poliisi arvioi ensin, onko syytä epäillä rikosta, ja jos on, aloitetaan asiassa esitutkinta. Syytä epäillä -kynnys on matalin rikosprosessin tuntemista toimenpidekynnyksistä.

        Laki ei tunne termejä tutkintapyyntö tai rikosilmoitus, vaan poliisille voi tehdä ainoastaan ilmoituksen mahdollisesta rikoksesta.[1] Ilmoituksen pohjalta poliisi kirjaa sen rikosilmoituksena (R-ilmoitus), jos on syytä epäillä rikoksen tapahtuneen. Jos selvää syytä epäillä ei ole, poliisi kirjaa ilmoituksen sekailmoituksena (S-ilmoitus).

        Oikeuskäytännössä on katsottu, että mikäli poliisille annetut tiedot ovat perättömiä, tutkintapyyntö voi tulla kunnianloukkauksena arvioitavaksi, mikäli tietojen antajalla ei ole ollut perusteita pitää antamiaan tietoja paikkansapitävinä.[2]


    • Mielenkiintoistakin

      Nallis kakki tulee kuntakähmijöille housuun kun aletaan tutkia mihin kaikkeen ja mitä kaikkea on tehty Jaamankankaan turhassa pyhätössä.
      Enää ei taida riittää että kaikki siunataan kuntakähmijöiden keskuudessa, kun poliisin tutkijat aloittaa työnsä.

    • viuhtijavauhti

      Tiutau tulkku, hyvin luistaa... suksi. Vai luistaako...?

    • s.uksimies

      Mikä tilanne, keitä on jo kuulusteltu?

    • selevee

      Minua kuulusteltiin, keskeyttivät tutkimukset, ei rikokseen viittaavaa. Totesivat, että ei kuulu poliisille millään tavalla.

      • eiooselevee

        Unen näit!


    • Linnanvenkula

      Pyhäselän vankilaan on tulossa laajennus, jota kutsutaan Kontiolahti siiveksi. Lienee ennakointia tulevasta.

    • ei.ole.miltä.näyttää

      Tuo stadion on ollut suurin kunnankusetus mitä kontiolahdella on koskaan nähty! Siihen on saatu mukaan harva joukko kuntapäättäjiä hyvinkin tiiviisti sidottua mukaan. Ehkäpä siinä auttaa monet ulkomaanmatkat ja muut edut ja hyödykkeet. Kyllähän kuntalaiselle tulee suuhun maku korruptiosta jos kuntapäättäjä liikkuu kylillä BIATHLON takki päällänsä ja joutuu lukemaan lehdistä missä ne biathlon-päättäjät ovat taas reissanneet. Ja stadionilla nämä samat kunnan rahojemme jakajat istuvat aina siellä VIP-aitiossa! Ei siinä hommassa vaan kaikki täsmää ja sen he tietävät itsekin. Tutkia pitäisi paljon enemmän kuin on aiottu!

    • Kaniinkah

      Luulenpa ettei kirjanpitorikosta epäillessä pelkkä kuulustelu riitä. *räkänaurua*

    • s.ompa

      Mitähän polliisit löytää.? Jänskää!

      • oukeiii

        Ei muuten kuulu poliisille millään tapaa, mutta pakko on vilkaista rikosilmoituksen vuoksi.
        Asiat ovat osapuolten keskeisiä, ei kuulu ulkopuolisille, niin kuin ei sinunkaan asiat.


      • sitäootellessa
        oukeiii kirjoitti:

        Ei muuten kuulu poliisille millään tapaa, mutta pakko on vilkaista rikosilmoituksen vuoksi.
        Asiat ovat osapuolten keskeisiä, ei kuulu ulkopuolisille, niin kuin ei sinunkaan asiat.

        Siis mitenniin ei tutkinta ja sen löydökset kuulu poliisille...? Kai se kuuluu kerran heidän tehtävänsä on asiaa tutkia! Se mitä löytävät, senpä saamme nähdä kun jaksamme odotella...


    • ahatoro

      Siis sen verran kuuluu, että pitää selvittää rikosilmoitusta, koska sellainen on tehty. Ei sitä voi noin vain heittää roskakoriin. Jos sinä teet jonkun älyttömän rikosilmoituksen, niin pakkohan poliisin on sitä vilkaista. Mutta aika pian tulee ilmoitus, että ei ole aihetta käynnistää varsinaista rikostutkimusta.

    • ex--valmentaja

      Oho, mies tässä nyt tälleen kävi?

    • eioumitiä

      Selvä asia, on tiedetty lopputulos jo alusta asti, ei aihetta, loistavaa toimintaa.

    • tauttakoneella

      Nyt pitää takoa, kun rauta on kuumaa. Vahingonkorvausvaade ja iso tahallisesta vahingoittamisyrityksestä.

      Oikeuskäytännössä on katsottu, että mikäli poliisille annetut tiedot ovat perättömiä, tutkintapyyntö voi tulla kunnianloukkauksena arvioitavaksi, mikäli tietojen antajalla ei ole ollut perusteita pitää antamiaan tietoja paikkansapitävinä.

      Aika monia on syytetty vahingoittamistarkoituksessa, katsotaan asia loppuun viimeisen päälle.
      Vakuutukset korvaa oikeudenkäyntikulut, antaa palaa, on vain voitettavaa.


















    • PikkuJussila

      Kyllähän tuollaiset perättömien tutkintapyyntöjen lähettäjät pitäisi panna korvaamaan aihettamansa turhan työn. Voisikohan tälle antaa sakinhivutusta vanhaan malliin?

    • Jaamankangas

      Kontiolahdella on hoidettu asiat hyvin ja järjestetty monet arvokilpailut mallikelpoisesti. Valitettavasti ampumahiihtopiireistä muualta Suomesta löytyy kateellisia, jotka eivät voi hyväksyä tätä asiaa. Uutta arvokisahakemusta vain vetämään. Kontiolahdella osataan järjestää kisat.

    • Olisiaika

      Näin veronmaksajana toivoisi, että koko Jaamankangas hiljenisi lopullisesti.
      Kunnan päätehtävä ei ole pyssykisojen järjestäminen vaan kuntalaisten palvelu ja tämä ei tunnu olevan selvää Kontiolahden kuntapäättäjille.
      Ampumahiihto on todella marginaalisten harrastajien palvomista, eikä sitä pidä tehdä veronmaksajien varoilla.
      Kun samaan aikaan kunnallinen infra on tasolla, että edes pyöräteitä ei saada aikaan olisi jonkun järkiinnyttävä ja ruvettava hoitamaan sitä tehtävää joka on kunnille velvoitettu.

      • kunta-nousuun

        Asia on juuri näin.
        Pelottaa että kun kunnalta jää puolet töistä (sote) pois niin kunnan johto rupeaa panostamaan entistä enemmän ampumahiihtoon.

        Muuten vaikka työmäärä puolittuu, kunnanjohtajan palkkaa nostettiin viime vuonna.


    • pösilökunta

      Kontiolahti on saanut tasan sitä mitä on tilannutkin! Ei noin tyhmät äänestäjät tuon kummempaa tarvitsekaan. Nauttikaapa nyt siitä miten olette äänestäneet...

    • Rosvoroope-ah-uskovainen

      Kuten arvata saattoikin eivät löytäneet mitään rötöstä. Yleensäkin kaikki tutkimuksen tilaajat ja maksavat saavat sellaisen lopputuloksen kuin tilaaja haluaa, nyt ei käynyt niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe