Kia-huolto-ällistys

eka-kia

Olen ajanut n. 10:llä autolla, tätä en ole kokenut. Kian 4-vuotishuollon kerrottiin puhelimessa maksavan 450 €. Ajattelin sen olevan arvio yläkanttiin, että asiakas varmasti varaa rahaa riittävästi. Niin se olikin. Laskussa oli erittely töistä, yhteissumma oli vähemmän, mutta loppuun oli eri riville kirjattu tuo 450 ja se myös otettiin. Katsoin lappua vasta kotona, kylläpä ihmetyttää.

48

19129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eururu

      Muhahahahahaaaa. Hinta-arvio piti kutinsa. Pyllyyn hymyä. Muhahahahahahahaaa.

    • huoltoja

      Huollot on ajettujen kilometrien mukaan, ei vuosimäärien mukaan. Esim. 2011 Kia ceed 20 tuhannen välein. Joka toinen huolto sisältää enemmän huoltokohteita.

      • setäLueOhjekirjasi

        Kyllä huolloissa on myös vuosirajat ja toteutetaan sen mukaan kumpi ensin tulee vastaan.


      • näitäkinon

        Kannatta kysyä mitä huoltoon kuuluu, esim neljännen vuoden huoltoon saattaa kuulu bensa-autoissa sytytystulppien vaihto ja niiden oikea vaihtoväli on useasti 60 000km, niin sen voi siirtää seuraavaan huoltoon ja sama koskee ilmansuodatinta, raitisilmansuodatin kannattaa opetella vaihtamaan itse, niin ei tarvi siitä työstä maksaa ja se kun kannattaa muutenkin vaihtaa syksysateiden jälkeen... jos ei noita kysele niin ne vaihtaa ne tulpat vaikka 10 000km välein, jos autolla ajetaan vain 2000-3000km/vuosi


    • eka-kia

      Huoltoja, et tainnut ymmärtää tapauksen ihmettelyni aihetta. Kyse on siitä että laskutettiin enemmän, kuin mitä huoltokustannukset todellisuudessa olivat.

      • sekalaisiaVaareja

        Sullehan kerrotiin etukätern huollon hinta ja hyväksyit se viemällä autosi sinne. Ihan oikea hinta tuo on.


      • huoltoja

        Ymmärsinpä hyvinkin, enkä minä sitä kommentoinutkaan. Kommentoin sitä mitä kommentoin.


    • päivänvaloa

      Valohoitokin maksaa energiaa kuluu korjaamossa!

    • eka-kia

      No tähän asti muiden merkkien huoltokorjaamoissa on aina sanottu vähän korkeampi arvio. Kun lasku sitten on eritelty, todellinen kustannus on ollut vähemmän. Jos on ollut enemmän niin silloin ovat huollon aikana soittaneet ja kertoneet jonkin huollonyhteydessä esiin tullen ongelman ja kysyneet lupaa, saako kustannusarvion ylittää.
      Tämä että arvion ja todellisen hinnan välille jäi ilmaa, joka laskutettiin minulta, on minusta väärin.
      Jos olette sitä mieltä, että se on oikein, niin sitten olette sitä mieltä. Tarkoitus oli kysyä, onko jotakin toista laskutettu samoin kuin minua.

      • onNeTehnytEnnenkin

        Kyllä ne nykyään ovat hinnoitelleet tietyt huollot kiinteillä hinnoilla jo pitkää jsa lähes kaikki huoltokorjaamot, mukaan lukien monimerkkikorjaamot.


      • Anonyymi
        onNeTehnytEnnenkin kirjoitti:

        Kyllä ne nykyään ovat hinnoitelleet tietyt huollot kiinteillä hinnoilla jo pitkää jsa lähes kaikki huoltokorjaamot, mukaan lukien monimerkkikorjaamot.

        Minulla maksoi Kia Niro Plug in Hybridin huolto 109 euroa Rintajoupin tarjouksessa. Pyyntö vuosihuollosta oli 159, mutta lehdestä leikattu etukuponki auttoi vielä 50:llä. Köyhää kai säälittiin.


    • big.service

      Mahtaako tuolla summalla saada vielä isoa huoltoa jossa vaihdetaan jarrunesteet, vaihteistoöljy, ehkä jäähdytysneste ja ilmastoinnin huoltokin, ilmansuodattimen raikkarin vaihto normi moottoriöljyn- ja suodattimen vaihdon lisäksi.

    • eka-kia

      No ihan teikivät huoltokirjan ohjeen mukaan 60 000:n huollon, joka tehdään kun Kia täyttää 4 vuotta.

      • huoltoväli

        Meinaatko ,että 4vuotiaana tehdään 60000 huolto, olipa mittarissa vaikka 40000. Minun Kian huoltokirjan mukaan huollot tehdään 20000 välein ilman mainintaa mistään vuosimääristä. Uudemmissa huoltoväli 30000.


      • eka-kia

        Just niin, Deltalla sanoivat sitä 60 000:n huolloksi, joka tehdään kun neljä vuotta on täynnä. Omalla on ajettu vain n. 15 0000 km tähän mennessä. Kilometreillä ei ole Deltan mukaan merkitystä.
        Seuraavan katson sitten taas joskus huoltokirjasta, etukäteen en jouda perehtyä.


      • delta-rhythmboys

        Ei niillä vuosilla ole väliä vaan ajokilometrithän ratkaisee milloin viedään huoltoon . Jos et aja paljon niin turha maksaa joka vuosi koska autohan ei kulu paljoakaan silloin .


      • päivitäItsesiNykyaikaan
        delta-rhythmboys kirjoitti:

        Ei niillä vuosilla ole väliä vaan ajokilometrithän ratkaisee milloin viedään huoltoon . Jos et aja paljon niin turha maksaa joka vuosi koska autohan ei kulu paljoakaan silloin .

        Dorka. Jokainen automerkki huolletaan kilometrimäärän tai vuosimäärän mukaan ja se ratkaisee kumpi tulee ensin vastaan. Kuinka tyhmä oletkaan setämies?


      • fskfjsjfklldks
        päivitäItsesiNykyaikaan kirjoitti:

        Dorka. Jokainen automerkki huolletaan kilometrimäärän tai vuosimäärän mukaan ja se ratkaisee kumpi tulee ensin vastaan. Kuinka tyhmä oletkaan setämies?

        Nimenomaan, itsellä on Kia Rio vm. -16 ja kilometrejä tulee sen verran vähän että aikaraja, 1v tuli ensin vastaan huoltovälissä joten käytin auton aikaperusteisesti huollossa vaikka kilometrejä oli vasta n. 10.000 mittarissa.


      • huoltovertailu

        Mitä huollossa tekivät verrattuna kilometri perusteiseen huoltoon?


    • eka-kia

      Vastaan fskfjsjfklldks:n puolesta kun uskoakseni hänen autolleen tehtiin sama kuin minun. Eli kumpi ehto ennemmin täyttyy 1 vuosi tai 3000 km. Huoltokirjassa on ensimmäisen huollon luettelo, ei ole nyt tässä paikalla, mutta se tehtiin.

      • fskfjsjfklldks

        Ensimmäinen Kia tämä on mullakin.
        Kysyin jossain Kian tai Delta-auton chatissa ennen Rion ostoa alkuvuodesta 2016 huoltovälistä ja tällaisen vastauksen sain:

        "Ensihuolto on vapaaehtoinen huolto, jota suositellaan autolle 3000 km kohdalla tai jos 3 kk tulee enemmin täyteen.
        Uuden Kia Rion huoltoväli on 15 000 km / 12 kk, riippuen siitä kumpi tulee enemmin täyteen. Tässä kohtaa tulee suorittaa vähintään pakollinen moottoriöljyn ja suodattimen vaihto. Määräaikaishuoltoväli on 30 000 km / 24 kk, mikä tarkoittaa isompaa huoltoa."

        En käyttänyt tuossa ensihuollossa 3000km/3kk vaan vuoden päästä 12kk/15.000km huollossa kun mittarissa oli n. 10.000km eli vaihdettiin moottoriöljy ja -suodatin.
        Olivat kuitenkin huoltokirjaan tällänneet leiman siihen ensihuollon (3000km/3kk) kohtaan. En kyllä ymmärrä miksi kun mielestäni se olisi pitänyt jättää tyhjäksi ja leimata sen 12kk huollon kohdalle mutta en viitsinyt tuosta rueta kyselemään, pääasia että takuun kannalta tarpeellinen huolto on tehty.
        Seuraavan kerran käytettävä 2 vuoden kohdalla ja silloin on varmaan tuo isompi huolto edessä.


      • fskfjsjfklldks

        Huoltolaskussa on myös kohta "vuosihuolto" joten mahdollisesti siinä on jotain muutakin, tarkistuksia tms. ollut kuin pelkkä öljynvaihto. Taisin saada jonkin huoltokohde -ruksiluettelonkin mutta ei ole nyt tässä saatavilla.


    • Ämmmmmä

      Ompas edullinen huolto. Mun bemariin iso huolto maksaa 1100e laakkosella. Eikä sekään nyt kovin paha ole autoon nähden. Pieni huolto n.600e.

      • Anonyymi

        Kannattasi katsoa huollon hintaa myös muualta, kuin Laakkoselta. On muitakin valtuutettuja merkkihuoltoja. Toki vain, jos edullisempi huolto kiinnostaa.


    • eka-kia

      Hyvä Ammmmmä, Myös itse olen ajanut Bemarilla, Alfa Romeolla ja Volvolla, uusilla, että älä mulle tuu leuhkimaan. Kyllä niillä kaikilla on kovat huoltohinnat. (Toyotalla oli edulliset.) Nyt ajan pienellä Kialla, kun ei enää tarvii kuskata lasten urheiluvehkeitä ja muutenkin ajelen vain lyhyitä matkoja, siitä vaatimaton kilometrimäärä.
      Olkoon vaan 450 euron lasku pieni, mutta se ei silti saisi olla mitään huutokauppaa, että se maksaa 450 vaikka todelliset kustannukset laskussa ovat paljon vähemmän. Vai mitä itse sanoisit kun ruokaostokset kaupassa maksaisivat 18,25 € ja kauppias laskuttaisi 19 €. Ihan pikku summia vaan.

      • mitäsiinälukee

        Tietysti laskua näkemättä ei alkuperäiseen kysymykseen voi ottaa oikeasti kantaa. Onko huollon veloitus asianmukainen vai ei riippuu varmaan pitkälti siitä mitä laskuun on kirjoitettu sanatarkasti. Onko välisumman ja loppusumman välinen erotus nimenomaan 4-vuotishuollon peruskustannusta joka sisältää paperitöitä, vihon leimaamista yms. Jos huolto tehtiin ilman mitään lisätöitä, luettiin sinulle varmaan hinta-arviota antaessa hinnastoa, josta 4-vuoden vuosihuollon hinta ilman lisätöitä löytyy. Miksi se hinta sitten heittäisi siitä arviosta jos huolto tehdään arvion mukaisena.
        Mutta noin puutteellisia tietoja antaessasi, menee tämä homma ihan arvailuksi ja tyhjänpäiväiseksi kommentoimiseksi.


      • Kiouoli

        Ei Kia,muuten voi tulla vanhempana piiaksi.


      • Anonyymi

        Huollon työvaiheiden kestot on nykyisin standardoitu, ja veloitus perustuu tähän. Sillä ei ole enää väliä, onko työntekijä nopeampi tai hitaampi, laskutus menee standardiajan mukaan. Tuntihinta on se, millä huollot voivat vielä kilpailla.
        Noita työvaiheiden standardiaikoja voi monella merkillä katsella virallisilla tai epävirallisilla sivustoilla. Nopea asentaja alittaa ne selvästi, meikäläinen amatööri pusaa paljon pidempään.


    • eka-kia

      mitäsiinälukee, miten niin on vaikea ymmärtää, tuskin sitten laskun näkemällä ymmärtäisit paremmin.
      Laskussa oli selvästi eritelty joka ikinen toimenpide ja päädytty summaan 440,25 €.
      Sen jälkeen oli tehty oma rivi: laskun loppusumma 450 €. Ja se veloitettiin.
      En ole milloinkaan törmännyt sellaiseen laskuun, en myöskään aikaisemmissa kolmessa huollossa Deltalla, eli juuri tänä vuonna kohdallani on otettu erilainen käytäntö. Lukujen erotuksen 9,75 € kohdalla ei ole mitään selitystä.
      Mitä näistä tiedoista nyt vielä puuttuu?

    • AlkoiKiinnostaa

      Laita kuva siitä laskusta nettiin ja linkitä tänne.

    • eka-kia

      Miksi ihmeessä? Etkö tosiaan ymmärrä lukemaasi vai epäiletkö että kirjoitan näin monta meiliä ihan vain narratakseni. Laskun loppusumman ja laskutetun summan erotusta, lukua 9,75 ei siis ole koko laskussa. Olen myös kertonut ihmetykseni tekstiviestillä Deltalle, eivät ole vastanneet mitään.

    • AjaVOT
    • ZKODA

      ei tuo paha hinta ole. itselläni oli aikoinaan skoda oktavia niin eka vuosihuolto 922,44€. nykyisin ajelen Toyota Auriksella niin eka vuosihuolto 182,40€.

      • Kaikkea_sitä

        Joku roti pitäis valehtelussakin olla. Meillä Kian lisäksi toisena juuri Octavia ja satun tietämään heidän huoltohintansa.


      • auris.on.leija

        Joo. Ja mietippä kuinka usein nuo tohjovokit huolletaan. Kokemusta on.


      • glx

        Tuo Auriksen 182,40 euroa pitää sisällään pelkän öljyn vaihdon, joka on toyotaan tehtävä 15000km välein. Varsinainen huolto maksaakin jo ihan muuta.


    • Antihärbä

      Mutta hinnatpa nousee, ainakin Autojerryn pyytämissä tarjouksissa.
      Olisko mieikuvan muodostysyritystä? "
      Autoalan palveluyrityksen tilaston mukaan uusien autojen huolto on kalliimpaa kuin vanhojen autojen huolto. Hinnat näyttävät suorastaan pompanneen ylös.
      Autojen huoltoja markkinoiva palveluyritys AutoJerry on kerännyt tietoja autojen huoltojen keskihinnoista vuosimalleittain. Tiedot perustuvat AutoJerryn palvelun välittämään 300 000 huoltotarjoukseen.


      Nämä huoltotarjoukset pitävät sisällään hinnat huolloista, korjauksista ja lisävarusteista renkaat pois lukien. Tarjoukset ovat palvelussa mukana olevalta 1 300 autokorjaamolta. Tarjouksia on välitetty yhteensä lähes tuhannelle automallille.
      AutoJerryn tietokannassa on sekä merkkikorjaamoita että yksittäisiä huoltamoita. Valtaosa on merkkikorjaamoiden ulkopuolisia korjaamoita.
      AutoJerry arvelee huoltojen keskihintojen nousun syyksi sitä, että uudet autot ovat monimutkaisempia kuin vanhat autot. Niihin asennetaan lisäksi kalliita lisävarusteita kuten webastoja ja vetokoukkuja. Lisävarusteita asennetaan suhteessa enemmän 2016 malleihin kuin vanhempiin autoihin.
      Toisaalta lisävarusteet asennetaan useimmiten jo tehtaalla, joten niiden osuus huoltojen hintojen nousuun jää hieman hämärän peittoon. Lisäksi uudehkojen autojen korjausten pitäisi mennä takuun piikkiin, jolloin niiden korjausten ei pitäisi näkyä tilastoissa.
      Vanhemmissa autoissa puolestaan varaosat halpenevat, mikä on osasyy vanhojen autojen halvempiin huoltohintoihin.
      Autoalan Keskusliitossa kummeksutaan hieman AutoJerryn huoltohintatilastoa. Liiton mielestä uudehkojen autojen huoltojen hinnat eivät voi hypähtää näin nopeasti ylös. Autoalan Keskusliiton mukaan tilastotietoja pitäisi analysoida lisää ja tarkemmin.
      AutoJerryn palvelussa auton omistaja voi pyytää huoltotarjouksen alueensa autokorjaamoilta, vertailla tarjoukset ja sopia huoltoajan valitsemansa korjaamon kanssa."

      Jotkin tekstit saa linkitettyä, tätä ei. Vuodesta 2014 on alkanut jyrkkä huoltohintojen nousu.

    • Valohoitomaksaa

      Kia Sorento, yksikään huolto ei ole alle 600 ja yleensä ollaan tonnin kantturoissa.

      • Anonyymi

        Sorento 2014,90000 km huolto oli 200€,mutta ei deltassa, eikä nelipyörässä.


    • Tyytyväinenkin

      Ninä huollatin vaimon "kauppakassin". Kallista oli kun hyväksyi mukaaan myös "yleiskunnon" tarkistuksen tai nimi oli jotain tuon ytapaista? Kustanti hirveät 160€, mutta tuskaa helpotti kun kylkiäisenä sai "älyrannekkeen". Kallista n, mutta paras on aina paras?

      • Satujajoo

        Missä huollatit, mikä malli ja mikä huolto oli kyseessä ?


      • Huoolattaja
        Satujajoo kirjoitti:

        Missä huollatit, mikä malli ja mikä huolto oli kyseessä ?

        Rinta-Joupilla. RIO. Perushuolto, ei siis kallis "täyhuolto"


      • Anonyymi
        Huoolattaja kirjoitti:

        Rinta-Joupilla. RIO. Perushuolto, ei siis kallis "täyhuolto"

        Pelkkä öljyn vaihto 160€ ...aika kallista.

        Kannattaa vaihtaa itse.
        Motonetistä vaikka hyvä öljy ja suodatin.
        Kerran vuodessa tai n. 10 000km, niin tekee hyvää moottorille.
        Maksaa kymppejä ja onnistuu helposti vaikka kerrostalon parkkipaikalla.


    • lksjsdklfjdsdsklsd

      Kia huoltopyllistys, nosti oikein hametta ja paljaalla persiellä pyllisti.

    • Anonyymi

      Kia sportage 2016 ajettu 80t.rupes öljyä vuotamaan kampiakselin stefasta et ei näillä kilometreillä pitäis voida vuotoja.??

      • Anonyymi

        Olisit tyytyväinen Toyotasta olis jo hajonnu kone noilla kilsoilla.
        Tiiviisteet vaihtoo vaa ja matka jatkuu.


    • Anonyymi

      Tuolla ylempänä maksaa 1800...halvalla sait

    • Anonyymi

      Halpa jos pelkällä huollolla pärjää... Elämä ei ole ikuisa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe