Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pyöräilevää vanhukset jalkakäytävälle

Flillarillatöihin

Liikenneturvassa on tehty pöljä ehdotus. Vanhukset saisivat pyöräillä lasten tapaan jalkakäytävällä jos ei ole pyörätietä. Asia on epäreilua muita pyöräilijöitä kohtaan. Pahoin pelkään, että jalankulkijoille vanhusten pyöräilyn salliminen jalkakäytävällä on iso turvallisuusriski.

10

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4899

      Kyllä totta on. Pyöräily liikennesääntöjen mukaan ajavien autojen seassa on pyöräilijälle paljon turvallisempaa, kuin jalkakäytävällä ajelu ilman mitään sääntöä käyttäytyvien jalankulkijoiden seassa.
      Varsinkin iäkkäät pyöräilijät ovat suuressa vaarassa, sillä jalankulkijan aiheuttama kaatuminen voi olla kohtalokas.
      Huono ehdotus.

      • NainenVantaalta

        Itse pyöräilijänä ajaisin mielelläni aina ajoradalla kuin yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä. Pyörälläni ei edes pääse mitään 20-30 km/h, joten en edes aja kovaa yhdistetyllä väylällä.
        Ensiksi se, että jalankulkijalle on suositus kävellä reunassa ja pyöräilijä on väistämisvelvollinen jalankulkijaan nähden ja ohittaessa pitää väistää kunnolla eikä hihaa hipoen. Toiseksi se, autoilijat huomioivat pyöräilijän paljon paremmin risteyksissä, pihalta tullessa, ajettaessa samaan suuntaan kuin he jne.
        Alle 12-vuotiaat saavat ajaa pyörällä jalkakäytävällä ellei siitä ole haittaa. He ovat siis väistämisvelvollisia jalankulkijaan nähden.
        Toivottavasti vanhuksia ei päästetä ajamaan jalkakäytäville. Mikä olisi ikä, joka olisi vanhus ja saisi ajaa jalkakäytävällä? Kohta sinne jalkakäytävälle haluavat kaikki muutkin luvallisesti ajamaan pyörällä.
        Kaupunkien keskustoissa ja isoissa lähiöissä tulisi ehdottomasti olla jalkakäytävät ja pyörätiet erikseen. Pyöräkaistoja tulisi Suomessa lisätä paljon, sillä siinä kuljettaisiin samalla tasolla autojen kanssa ja se olisi yksisuuntainen.


    • Fillarillatöihin
    • aina-voi-toivoa

      Kunhan nyt ensiksi kaikki liikkujat olisivat selvillä liikennesäännöistä ja toimisivat niiden mukaan. Pelkästään tämä parantaisi tilannetta huomattavasti.

    • Jalankinkulkija

      Kaikkihan ne ajelee jalkakäytävillä jatkuvasti, nuoret, vanhat ja lapset. Se alkoi siitä kun JOISTAKIN jalkakäytävistä tehtiin yhdistettyjä pyöräily- ja jalankulkuväyliä. Siitä päivästä lähtien KAIKKI jalkakäytävät ovat vilisseet fillareita.

    • järjetöntätaas

      Vanhukset, jotka ei hallitse enää itseään, saati pyörää? Törmäilemän jalankulkijoihin...!? Samoin pikkulasten vanhemmat?

      • sinäkötiedätkaiken

        Saahan siellä ajaa autollakin ja parkkeerata sinne autoja, ainakin joittenkin autoilijoiden mielestä.


    • 7y6uj6667uu6776

      Hankala asia ehkä taas toteuttaa, mikä se ikä se ikä raja sitten mahtaisi olla edes.
      Entäpä sitten taas suojatie säännöt että saadaanko soppa sekaisin ei saa ja saa ei saa ja saa..

      Käytännössä nytkin 99% ajaa jalkakäytävällä vaikka siellä olisi vain jalankulku sallittu.
      Parempi näin että oltaisiin jollain kaupunki kaduillakin autotiellä sotkemassa liikennettä, vähempi riski kaikin puolin on se että ajetaan vaan siellä jalkakäytävillä.

      • Eijalkakäytäville

        Polkupyörä on ajoneuvo ja sillä ajetaan ajoradalla ellei ole pyörätietä. Autoililjoiden tulee se hyväksyä. Itse kuulun siihen ryhmään, joka ei koskaan aja jalkakäytävillä pyörällä. Mitään ongelmia ei ole ajaa ajoradalla ja autoilijat väistävät siellä hyvin. Huomattavasti paremmin kuin jos ajan pyörätiellä. Jatkossakin olen sotkemassa liikennettä autotiellä mikäli ei ole pyörätietä ja sinä autoilijana väistä minua.

        Jalkakäytävä on todella turvaton jalankulkijoilla, koska pyöräilijät ajavat siellä eivätkä välitä jalankulkijoista yhtään. Vain alle 12-vuotias saa ajaa jalkakäytävällä.
        Kuntien tulee rakentaa pyöräteitä tai yhdistettyjä pyöräteitä ja jalkakäytäviä eikä niin, että jalankulkijoita viedä tilaa kuten nämä uusi esille tuotu asia aiheuttaisi.


    • eiedesvanus

      Just Hangossa pyöräilijä kolhi verinaarmuille jalkakäytävällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe