Vanhemmat herätkää!

Ei_kai_mitään_kasvatusta

Keskustassa jatkuvasti ylinopeuksilla rällävät alaikäiset teinimopoilijat aiheuttaa vaaratilanteilta joka päivä. Siellä on tyttöja ja poikia hurjastelemassa ja kurvailemassa ylinopeuksilla K-marketin ja Ässän pihoissa sinne sun tänne koko ajan. Poliisille varmaan tämä ongelma on jo tuttu.

37

710

  Vastaukset

  • Täyttä asiaa! Minäkin asun keskustassa ja näin kesäisin skootteri-p#llut ja kevari-k#llit aiheuttavat närästystä. Joskus pörräily häiritsee niin paljon ettei voi nukkua, saati harrastaa miesystävän kanssa kiimaista nuoleskelua. Nyt joku roti tähän hommaan!

  • Turhaa tällä palstalla moponuoria syytetään hurjasta mopoilusta Iin keskustaajamassa. Minä olen Alarannalta ja ostin pojilleni Gilerat, jotta ovat illat poissa kotoa ja minä saan katsoa netistä rauhassa Salattuja Elämöitä. Ei se ole minun ja poikieni vika , että taajamassa on 40 km/h nopeusrajoitus tai , että mopedien äänenvaimennus on puutteellinen tai, että kaikki herkkäkuuloiset on asuttaneet Haminan kerrostalot. Muuttakaa tänne maalle, täällä on mukavaa.
   Niin, ja lopettakaa se k.........nen n........kelu.

  • Perseaukiset ne vaan valittaa miks muutitte asumaan nelostielle muuttakaa konintielle joenrantaan ni eipä kuulu pörinää

   • Ota lisää sitä lainaa että voit leveillä.


  • Vastuuttomia vanhempia, niin mitä voi odottaa nuorilta, järjetöntä touhua.

  • Ihan on concini kuule oma tontti ja talo missä täällä asutaan mutta jos itekki kokeilisit mennä johonki oikeisiin töihin ni jos se sullaki joskus...

   • Maksakko kiinteistöverot tontista?
    Entäpä pääomaverot tai ALV:t?
    Teekkö pitkää päivää vai ookko konttorilla töisä?
    Onko tontti alle 8000 m2 ??


  • 👍😁 mietippä sitä.

   • En mieti, vaan laitan ensi viikolla Konintieläisille Iihin verotarkastusilmoituksen, joten syksyllä tavataan.
    Mietippä ite, ku täytät lomaketta. Voi muuten tehä netisäki.
    Nätisti. ;-)


  • Eihän tässä voi vain nuori olla syyttämässä tai niiden vanhempia. Itse keskustaan olet päättänyt muuttaa ja tiedät (toivittavaati ainakin) että siellä on liikennettä. Muuttakaa taajamaalle niin alkaa pärinä rauhottua jo kummasti. Ollaan me suomalaiset näköjään niin negatiivisia että pitää olla aina muita syyttämässä. Itsellä on mopo kausi jo vuosien takana, mutta sen kerron että oli se mukavaa siellä ajella. Samanlainen oikeus heillä ajella kuin teillä :)

   • Lueppa se aloitusviesti edes kerran läpi ja mieti mikä se varsinainen asia on.

    Kenelläkään ei ole oikeutta rikkoa liikennesääntöjä.
    Edes sinulla ei ole, eikä ikinä ollutkaan oikeutta kaahatta viritetyllä mopolla.

    Keskusta ON taajama-aluetta.


   • Jep! Ja jos vielä laitetaan mopot ja skootterit tarkempaan syyniin, niin osa on viritettyjä ja äänenvaimentimesta on otettu tavaraa pois, jotta mopo/skootteri pärisee. Ehkäpä tehojakin tullut lisää????
    PRÖÖÖÖÖÖM....PRÖÖÖÖÖÖM!!!
    Eihän tässä syyllisiä ole penskat vaan heidän viisaat vanhempansa.
    "Täsä poika kakskymppiä, mee Haminalle ajeleen, ku en jaksa sun kanssa muuten olla".


   • MahoNeitsyt kirjoitti:

    Jep! Ja jos vielä laitetaan mopot ja skootterit tarkempaan syyniin, niin osa on viritettyjä ja äänenvaimentimesta on otettu tavaraa pois, jotta mopo/skootteri pärisee. Ehkäpä tehojakin tullut lisää????
    PRÖÖÖÖÖÖM....PRÖÖÖÖÖÖM!!!
    Eihän tässä syyllisiä ole penskat vaan heidän viisaat vanhempansa.
    "Täsä poika kakskymppiä, mee Haminalle ajeleen, ku en jaksa sun kanssa muuten olla".

    Tähän on kyllä pakko vastata, miten vitussa äänenvaimentimesta tavaran poisto vaikuttas tehoihin millään tavalla? oot kyllä ihan vitun idiootti 😂 muutenkaa kukaan ei ota sieltä mitään pois.


   • täysin samaa mieltä____


   • Jaahas, täällähän on jonnet käyneet vähän vittua viljelemässä ennen iltapärinöitä Haminalla! Saitteko Facesta vinkkiä tälle sivustolle vai oliko MopoJonnejen Foorumilla mainintaa että täällä mopoista heitetään juttua? Mikä on paras mopo, jos itellekki hommais?? Solifer?


  • Iissä asuun näköjään paljon nykyaikaisia pillupolliisije, vaiiak pääkalle-vainaakin kävi siellä huoraamassa.

  • Hehee haistakaa runkkarit vittu, vittuako täällä netissä valitatte menkää sanoo päin naamaa jos noin paljo vituttaa :) ja oletko sinä vitun pelle koko ajan mittaamassa siellä että kuka ajaa ylinopeutta ja kuka ei, haistakaa vittu ja hankkikkaa elämä vitun iiläiset juntit saatanan köyhät menkää kyykkyy nii paskon teidän päälle suklaakolikoita

   • Hyi hyi mitä kielenkäyttöä! Lauseiden rakentamisessa myös hieman korjaamista.


   • Sellaisia ne Iin mopojumal(at) ovat. Eivät osaa kirjoittaa, eivätkä ymmärrä lukemaansa. Jumal(ien) joukossa ovat ns. pohjasakkaa. Jotkut eivät laske heitä edes jumal(iksi).


  • Tässä yksi päivä moporälläjä jolla oli tyttö? kyydissä keuli näyttävästi ja tyttö oli lentää penkistä. Eikö noille löydy mitään rajaa ihmettelen vaan. Ja mikä on se K-kaupan vieressä oleva idiootti mopoparkki jo aamusta.

  • iinmopojumalalle tiedoksi Meinaan tosiaankin haistaa vitun tässä lähiaikoina, sen merellinen
   äyriäismäinen tuoksu kiihottaa minua.
   Ja kyllä, meinaan sanoa päin naamaa mopojonneille ja skootteripilluille asiat niinkuin ne on.
   Tässä muutamia vuosia sitten sanoin niin selkeästi, että jouduin raastupaan.
   Elikkä oikeuteen. Jouduin maksamaan hieman, mutta enää en tee samaa virhettä.
   Laitan sokeria tankkiin puhkon renkaat ja paskannan istuimelle, joten hyvää illan jatkoa vaan
   jumalalle ;-)

   • Katteeksi käy.
    Minäkin muistan mille se haisee.......
    Mopoistakaan en kummemmin muista mitään.


   • Lopettakaa jo! Aikaiset miehet.
    Antakaa poikien ajaa mopoillansa ja pitäkää te suunne kiinni
    äyriäisistä ja muista limatoosista!


   • Siis antakaa poikien, "Keskustassa jatkuvasti ylinopeuksilla rällävät alaikäiset teinimopoilijat aiheuttaa vaaratilanteilta joka päivä." jatkaa muiden ja omien henkiensä vaarantamista?

    Puhuisivat vaikka mieluummin niistä "äyriäisistä ja muista limatoosista", olisi paljon turvallisempi harrastus.

    Sinua siis ärsyttää puhuminen enemmän kun henkien vaarantaminen? On siinä kanssa aikuinen.


   • Minä oon kyllä sitä mieltä, ettei iissä osata ajaa edes polkupyörällä. Suihkitaan vauhdilla suojatien yli ja oletetaan että aitoilija väistää ja näkee kaiken? Oppimista olisi kovasti jo tässäkin asiassa. Nuoret on nuoria ja mopot kuuluu siihen. Ei niiden perässä enää kuljeta kylillä vahtimassa!


  • Kyllä kaikki ongelmat johtuu siittä että karma ei ole tasapainossa iin kunnassa. Keski-ikäiset haukkuu nuorempia, vaikka ite olivat ihan samanlaisia nuorena. Karma saataisiin tasapainoon kollektiivisella parannuksen teolla. Jokaisen tulisi miettiä miten kohtelee eri ikäluokkia, onko esimerkiksi käynyt tarpeeksi yksinäisen läheisen luona, nämä tämmöiset aiheuttavat nekatiivisen tyhjiön, joka voi esim vanhusvaäestöön kohdistuvana aiheuttaa nuorison oireilua esim turvan eessä kaasutteluna. Pahallakin on paikkansa maailmassa, se on se kuoppa tiessä , jonka voit täyttää hyvyydellä ja pahaa ei ole enää siinä kohtaa. Negatiivinen ajatus esimerkiksi mopojonneja kohtaan tekee kuopan tiehen tai tyhjiön vallitsevaan energiakenttään. Nämä nuorethan elävät nuoruuttaan ja tarvitsevat vanhempien ja viisaampien posiitiivistä huomiota, ei se valittamalla parane. Negaation kautta tehdään vaan tyhjiötä ja pimeyttä, positiivisuus ja valo olisi tässäkin parempi senkin takia että nyt on otollinen aika kohdata kehitettäviä asioita ilon ja rakkauden kautta, koskapa Neitsyen tähdistö on juuri Synnyttänyt Venuksen . Valon määrä lisääntyy ja pimeyden voimat väistyy kiitos valokuidun ja led-tekniikan, mutta näin olkoon myös hengellisellä puolella Iin kunnassa.

   • No ei muuten pidä paikkansa.
    Minun aikana ei yläkoulussa ollut mopoja ,
    kuin pankinjohtajan-, kuorma-autoyrittäjän- ja poliisin pojilla.
    Muut rupuporukat veivas yksvaihteisella Helkamalla tai Jupiterilla,
    siis pyörällä.
    Ei nyt ihan samanlaisia oltu, mutta kotona olikin aika ankara kuri.
    Joo, eihän nyt saa edes asioita tuoda esille, kun karmakin muuttuu pahaksi.
    Toi on kyllä totta, että naiset on Veenuksesta ja miehet aanuksesta.
    Hyviä värinöitä ja "force be with you" vai miten se kääpiömenninkäinen sano siinä
    yhesä avaruuselokuvasa.


   • Pimeyden voimat touhuaa kyllä ihan päiväsaikaan, nukkuvat yöt että jaksavat taas tehdä ilkeyttä seuraavana päivänä. Öisin korkeintaan keksivät lisää ilkeyksiä ihmisten pään menoksi.

    Millainen on tarpeeksi yksinäinen läheinen? Eikö heitä voi aikaisemmin nähdä?

    Ilman pahaa ei ole hyvää, eikä ilman hyvää ole pahaa.

    Ihminen ei ole kollektiivi, tai edes osa sitä, ihminen on yksilö.

    Negatiivinen tyhjiö? Millainen on positiivinen tyhjiö?

    Nuoruus menee hukkaan nuorilla, he tuhlaavat sen turhaan rälläämiseen. Mutta entäs sitten, kunhan eivät aiheuta vahinkoa muille, mutta sitä jotkut valitettavasti tekevät.

    Mikään ei muutu jos ei valiteta.
    Millaista positiivista huomiota sinä annat jos joku kohtelee sinua kaltoin, tai jopa lainvastaisesti? "Onpas sinulla komea nyrkki, ja varmaan osut mua sillä keskelle turpaan."?
    "Juu, löysit sitten kaikki mun rahat, olitpa sinä fiksu."?

    Neitsyen tähtikuvio on paljon, paljon kauempana kuin Venus. Venus syntyi tässä aurinkokunnassa, aurinkokunnassa joka ei siis kuulu Neitsyen tähdistöön. Voithan sinä tosin tarkoittaa joitan toista Venustakin. Milon Venuskin on täällä, maapallolla, Louvressa vissiin.

    Valon määrä lisääntyy, eli lisää valosaastetta, joka tekee ihmisen sairaaksi. Jotkut ihmiset eivät ole ikinä, siis ikinä, nähneet tähtitaivasta!


   • ylempienatmosfäärienener kirjoitti:

    No ei muuten pidä paikkansa.
    Minun aikana ei yläkoulussa ollut mopoja ,
    kuin pankinjohtajan-, kuorma-autoyrittäjän- ja poliisin pojilla.
    Muut rupuporukat veivas yksvaihteisella Helkamalla tai Jupiterilla,
    siis pyörällä.
    Ei nyt ihan samanlaisia oltu, mutta kotona olikin aika ankara kuri.
    Joo, eihän nyt saa edes asioita tuoda esille, kun karmakin muuttuu pahaksi.
    Toi on kyllä totta, että naiset on Veenuksesta ja miehet aanuksesta.
    Hyviä värinöitä ja "force be with you" vai miten se kääpiömenninkäinen sano siinä
    yhesä avaruuselokuvasa.

    Siis karma ei ole tasapainossa painotan. Nuoret tarvitsee vanhempia ja vanhemmat ihmiset joskus nuorempia. Ja tu o Venushan synnytti just jupiterin, siltäosin meni väärin. Nämähän ovat näitä tähtitaivaan kalenterimerkintöjä, jotka on meille annettu. Valoa on monenlaista.


   • linjat_suoriksi kirjoitti:

    Pimeyden voimat touhuaa kyllä ihan päiväsaikaan, nukkuvat yöt että jaksavat taas tehdä ilkeyttä seuraavana päivänä. Öisin korkeintaan keksivät lisää ilkeyksiä ihmisten pään menoksi.

    Millainen on tarpeeksi yksinäinen läheinen? Eikö heitä voi aikaisemmin nähdä?

    Ilman pahaa ei ole hyvää, eikä ilman hyvää ole pahaa.

    Ihminen ei ole kollektiivi, tai edes osa sitä, ihminen on yksilö.

    Negatiivinen tyhjiö? Millainen on positiivinen tyhjiö?

    Nuoruus menee hukkaan nuorilla, he tuhlaavat sen turhaan rälläämiseen. Mutta entäs sitten, kunhan eivät aiheuta vahinkoa muille, mutta sitä jotkut valitettavasti tekevät.

    Mikään ei muutu jos ei valiteta.
    Millaista positiivista huomiota sinä annat jos joku kohtelee sinua kaltoin, tai jopa lainvastaisesti? "Onpas sinulla komea nyrkki, ja varmaan osut mua sillä keskelle turpaan."?
    "Juu, löysit sitten kaikki mun rahat, olitpa sinä fiksu."?

    Neitsyen tähtikuvio on paljon, paljon kauempana kuin Venus. Venus syntyi tässä aurinkokunnassa, aurinkokunnassa joka ei siis kuulu Neitsyen tähdistöön. Voithan sinä tosin tarkoittaa joitan toista Venustakin. Milon Venuskin on täällä, maapallolla, Louvressa vissiin.

    Valon määrä lisääntyy, eli lisää valosaastetta, joka tekee ihmisen sairaaksi. Jotkut ihmiset eivät ole ikinä, siis ikinä, nähneet tähtitaivasta!

    Niin , sellaista huomiota voi antaa kuin laki sallii, nuhteetonta elämää elänyt ei halua ottaa merkintää rikosrekisteriin.
    Tuo negatiivinen tyhjiö on kyllä vähän vaikea käsite, voisko se olla että pahasta ajatuksesta tulee paha olo itselle ja sen siirtää sitten jollekkin toiselle ja jos sillä toisellakin on paha olo, tulee kriisi.
    Saattoi menna kommentit vähän erippäin kuin oli tarkoitus mutta molemmille oli tarkoitus vastakommentoida.


   • Miten annetaan laittomaan toimintaan positiivista huomiota? Varsinkin siten, ettei se kuulosta valitukselta?
    Jatkuva huomio, mitä siis jotkut mopojonnet tuntuvat tarvitsevan, voi täyttää häirinnän merkit, eli käytännössä se huomio on soittaa hätänumeroon ja tehdä valitus, ellei sitten halua jonkun namusedän mainetta ja vihjailuja pedofiliasta, sekä poliiseja kyselemään kaikenlaista.
    Suurimmalla osalla ihmisillä ei ole mielenkiintoa "antaa huomiota" mopojonneille, vain valitusta ja vittuilua. Tai sitten ihan vaan ilmoittaa hätäkeskukseen riehuvasta mopojonnesta. Voi tietenkin kirjoitella tännekkin kun tympäsee.

    Ilmeisesti et viittaa negatiivisella tyhjiöllä mihinkää fysiikan ilmiöön, ihan vaan henkimaailman juttuihin.
    Negatiivinen tyhjiö viittaa tyhjiön vastakohtaan, eli tilaan jossa on jotain, eli ei tyhjiö vaan "täysiö". (Enpäs äkkiä keksinyt mikä on tyhjiö-sanan vastakohta.)
    Täysi tila vs. tyhjä tila, eli tyhjiö.
    Mutta tyhjiökään ei ole ns. absoluuttisen tyhjä, vaikkei siellä mitään olisikaan, on siellä kuitenkin tilaa jonne jotain voi tunkea.


   • Tuo oli hyvä tuo hoksaaminen, että tyhjiössä on jotain: Tilaa.
    No henkimailman juttujahan ne suurimmaksi osaksi ovat.
    Psykologia myöskään ei ole lähella fysiikkaa tai jos ajatellaan sen olevan kuitenkin lähellä kemiaa, niin kohta ollaan kuitenkin lähellä fysiikkaakin.
    Huomiota on turha hakea normaalilla käytöksellä, harvoin sitä sillä saa. Huomion ja oman paikkansa haku myös omassa sosiaalisessa lokerossa on keskeistä myös nuorilla, toisaalta jännityksen haku ja ajanviete .
    Pitäis kiittää niitä nuoria, jotka jaksavat olla kunnolla, kiitos. Olisin voinut kirjoittaa edellisen tekstinpätkän myös negatiivisessa muodossa ja se olisi kuulunut seuraavasti: Pitäis kiittää niitä nuoria, jotka jaksavat olla ärsyttämättä.
    Poliisillakin on tärkeä rooli tässä asiassa ja kyllä he mielestäni parhaansa tekevät.
    Vanhempien ihmisten kunnioittaminen saattaa olla vähän hukassa, mutta onko se kumma nykyajan arvopohjan mädätyksen takia.
    Toista se on Japanissa .


   • Japanissa on kuri ja järjestys sitä luokkaa, ettei sitä suomessa edes todennäköisesti sallittaisi, tai ainakaan hyväksyttäisi. Kuri on jopa sitä luokkaa, että silloin tällöin jollakulla napsahtaa päässä ja tulee ruumiita. Suomessa tämän asian ajaa yleensä yksinäisyys ja alkoholi sekä huumeet. Rumaa jälkeä saattaa tulla silti yhtälailla.
    Myös vaatimustasot ovat japanissa aivan jotain muuta kun suomessa, täällä riittäisi pitkälle jo se ettei häiriköi, muttei sekään onnistu kaikilta.

    Huomiohakuinen käytös joka ei ole ns. normaalia käytöstä, ei automaattisesti tarkoita riehumista tai muuta agressiivista käytöstä eikä negatiivista käytöstä yleensäkkään, on se sitten mopolla kaahaamista tai jotain muuta. Monelle se kuitenkin tuntuu olevan ainoa tapa hakea huomiota, tai jopa heidän normaalia käyttäytymistä. Silloin on kyllä jotain mennyt kasvatuksessa pieleen.
    Jännitystä ja ajanvietettäkin voi hakea ihan laillisesti, mutta tuntuu olevan liian helppoa hakea sitä laittomasti. Monella tämä sama malli jatkuu vielä mopoiän jälkeenkin, jatketaan autoilla ja moottoripyörillä samaa rataa.
    Jostain syytä suomessa ei riitä resurssit edes lasten kasvattamiseen, ei vahemmilla tai kenelläkään muullakaan. Poliisilla ei riitä resurssit valvomaan edes yleistä järjestystä. Jonkun pitää aina ilmoittaa häiriöstä, sitten pitää ilmoittaa samasta häiriöstä uudestaan ja uudestaan. Tämä sitten jatkuukin vuodesta toiseen ilman muutosta, valitetaan jostain, valitetaan siitä kun joku valittaa, sama piiri pyörii ja pyörii. Valittaja ja valituksen kohteena olevat vain vaihtuvat ajan myötä, mutta sama valitus kuuluu.


  • Sehän ei todellakaan ole koiran vika , jos se puree ihmistä.
   Sama pätee lapsiin ja nuoriin.
   Syytä katsoa vaikkapa näiden pilttien tekijöihin ja heidän motiiveihin sekä värinöihin.
   Niin, pahaan pitää vastata hyvällä. Annetaan moponuorille ED-tölkki, jokaisesta hyvästä tempusta ja halataan Breivik kiltiksi.
   Filosofiaa olisi pitänyt opettaa ajat sitten peruskoulussa , empatiaa ja huolenpitoa myös, mutta kun ei.
   Matikka, fysikkaa, enkku ja muita tärkeitä tuottava aineita, joilla pääsi yliopistoon ja sitä kautta nostamaan Suomea maailman kärkeen Pisa-vertailussa.
   Kokonaan toinen juttu on nämä tähtien asennot, Jupiterit, Venukset ja Anukset.
   Kunnon skeptikko on sitä mieltä, että ihmisellä on tarve uskoa johonkin muuhun kuin itseensä.
   ja siitähän tämä kaikki kumpuaa.
   Ihmisten huonosta itsetunnosta. Pitää olla jotain muuta kuin tavallinen nuori.
   Pitää näyttää kaikille kuinka keulin pyörällä tai mopolla.
   Katsokaa Minä olen olemassa.
   Joo, mutta älä vaan aja muitten päälle.
   Ja tuo Japani juttu on myös hieman kaksjakoinen.
   Japanissa nuoret jopa lapset tekevät suhteessa paljon itsemurhia, kun paineet ovat kovat menestymisessä. Vaikka ja kun, kuri on kova
   Sama pätee aikuisiin japanilaisiin.
   Menestys ja huomionhaku, sitähän maailma on nykyään.
   Ja tämä sosiaalinen media tukee sitä ihan täpöllä!
   Mutta lähdenkin ostamaan pojalleni mopoa ja ilmakivääriä.
   Pääsee harrastamaan ja mullekkin jää enempi aikaa nautiskella viiniä.

   • Niinhän se tahtoo mennä, kovempi kiire, suurempi paine tuottaa voittoa. Tolkuton kiire ja vimma viettää "laatuaikaa" aina kun siihen sattuu tilaisuus. Eihän sitä muuten jaksa töitä painaa.

    Monella tulee pieni paniikki kaiken päälle kaatuvan suhteen, koetetaan sitten jotenkin pärjätä ja saada tolkkua, ymmärrystä ja kontrollia elämään. Uskonnot, astrologiat sun muut jututhan ne poistaa kaiken mikä ymmärryksen ja sietokyvyn yli menee. Annetaan koko tuntematon jonkin muun huoleksi, kyllä se siitä. Ei muuta kuin nauttimaan elämästä. Ja jos ei mikään muu auta, niin alkoholi auttaa.

    Monesti unohdetaan lapset ja nuoret siinä rytäkässä, heidän pitäisi kuitenkin olla tärkeysjärjestyksessä siellä ihan huipulla. Liian moni lapsi ja nuori jää kotona huomiotta ja kasvatusta, on syy tähän sitten mikä tahansa, lopputulos on usein sama. Uusi häirikkö joka ei joko osaa, kykenen, ymmärrä, tai edes halua ottaa huomioon muita ihmisiä, vaan hakee jotain sisältöä ja jännitystä elämäänsä siten miten kykenee. Valitettavasti tästä kärsivät itse nuoren lisäksi myös sivulliset, jotka joutuvat kyseistä ihmistä sietämään.


   • You damn right!


  • älkää hyvät ihmiset valittako,nythän on iihin perustettu uus moottoripyörä/mopo kerho.siellä ne pojat vanhempien motoristien opastuksella oppivat keulimaan ja tekeen sutirinkuloita jalat tapeilla ja seisten.HYVÄ II !!!!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   244
   9338
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   304
   4916
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   116
   2281
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   138
   1836
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   20
   1231