Diapam vs. Rivatril

MrPanic

Moni jo varmaan on lukenutkin tarinoitani, mutta siis kerraten olen harkitsemassa Rivatrilin vaihtoa Diapamiin. Onko täällä ko. lääkkeen käyttäjiä ja mitä kokemuksia, miten hyvin vaikuttaa paniikkikohtauksiin ja sosiaaliseen fobiaan, aiheuttaako univaikeuksia? Kuinka paljon käytätte?
Jotenkin tuntuu että Rivatril on nähty, aiheuttaa isompina (määräyksen mukaisenakin annoksena eli 2mg/vrk) annoksina unettomuutta ja masennusta nykyään ja diatsepaami pitkävaikutteisempana voisi tuoda tasaisempaa oloa. Jos saisi sillä lääkemääriä ainakin pienennettyä, saati edes nukuttua paremmin. Voimat alkaa olla lopussa.

17

5653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MrPanic

      Ristiriitaista tietoa Wikipediassa (mikä nyt ei ole ihmekään). Siellä sanotaan yhdessä kohtaa puoliintumisajaksi 20-100 h, toisessa kohtaa 24-48h:

      "Diatsepaami on rasvaliukoinen ja metaboloituu maksassa. Eliminaation puoliintumisaika on 24–48 tuntia. Sedatiivinen eli rauhoittava vaikutus kestää enimmillään noin kahdeksan tuntia."

      Klonatsepaamilla puoliintumisajaksi väitetään 18-50h, jossa ei ole käytännön eroa ainakaan tuohon 24-48 tuntiin. Kokeilemallahan nämä selviäisi, ja vaikutukset yksilöllisiä. Kokemuksia kaipailen. Yhden diapamin olen muuten kerran ambulanssimiehiltä kohtaukseeni saanut, vahvuutta en tiedä, muttei tuntunut missään. Voihan olla ettei sovi vaivaani.

    • MrPanic

      Olen päättänyt kokeilla vaihtaa rivat diapameihin, viime yö oli ratkaiseva. Kolmas yö peräkkäin 4-5h unilla, jonka jälkeen viimeistään olen ollut niin väsynyt että olen väkisinkin nukkunut pidempään. Heräsin klo 2.30 nipin napin 4h unien jälkeen vaikka kaikki piti olla kohdallaan. Olin ottanut vain 1mg rivatrilia joka aiemmin on auttanut saamaan kunnon unet syvää unta, ja olin käynyt 10km aamulenkillä, nukahdin klo22 ok. Unet pois 2.30 ja lojuessa meni reilu tunti. Koitin juoda maitoa, ym, ym. Työt odotti aamutta uudessa paikassa mutta kun on lyhytkestoinen työ niin en osannut edes juuri hermoilla.
      Sitten kun viimein nousin varasin ajan parin viikon päähän tutulle psykiatrilleni. Jos diapam ei veisi uniani, kuten rivat näyttää vieneen tässä vaiheessa, ja saisi pikkuhiljaa ajettua määriä alemmas.

      Tänään töissä tuli välillä niin yksinäinen olo vaikka työkaveri oli vieressä. Kouluajan traumat, jopa facebookissa tulleet (mieshenkilöiltä) ihmeelliset kommentit ja totaalinen ignooraus satuttaa vähintäänkin alitajuisesti, samoin työelämän kokemukset. En pysty luottamaan keneenkään vaikka toistaiseksi lääkkeitten avulla en ole niin hermostunut ettenkö voisi jutella ja yrittää olla ystävällinen ja mahd iloinen, mutta sekin vie voimia. Vaikka olisi porukkaa kuinka ympärillä, olen yksinäinen susi. Naisten kanssa olen aina pärjännyt paremmin mutta nykyään pelkään että hekin huomaavat että olen oikeasti jotain muuta kuin yritän esittää.

      Jos en pysty nukkumaan, kuten pelkään sillä eikö kaikki tehokkaat unilääkkeet ole joko bentsoja tai vaikuttavat samoihin reseptoreihin (?) en kauan enää jaksa. Pitäisi jaksaa ensin kokeilla ne diapamit, ja niihinkin totutellessa käsittääkseni menee kuukausi ennenkuin pitoisuus elimistössä on kasvanut tarpeeksi suureksi.

      • MrPanic

        Tämä jälleen muuttunut työtilanteeni sai aikaan sen että nostin pikkuisen rivatrili annosmääriä kohti n. 1.5mg keskiarvoa ja olen huomannut että vieroittautumiksjaksoni teki jotain aivoilleni niin ettei ne enää siedä rivatriliaa, pelkäänpä että sama käy diatsepaamin kanssa. Toivotaan, että aineen pidempikestoisuus elimistössä auttaisi vieroittautumaan.


      • MrPanic

        Alkoholia en ole käyttänyt vuoteen ja 1 päivään. Pahempi tlanne tässä vielä puuttuisikin.

        Diapam kokemuksia, miksei myös rivatril mahdollisine unihäiriöineen kaipailen yhä.


    • MrPanic

      8,5h unet vaihteeksi, ties kuinka pitkät olisi olleetkaan jos kello ei olisi soinut.

    • k.talo

      Mihin Rivatril auttaa ?
      Ahdistukseen ?
      Väsyttääkö se ?
      Onko pitkä puoliintumisaika ?
      Voiko sitä ottaa "tarvittaessa", satunnaisesti ?
      Mikä on ero Opamoxiin ?

    • 881166

      tenox medipam hyvä unettomuuteen.. dormicumit pitää varmaan hakea virosta

      neuroleptit todellisessa hädässä

    • Anonyymi

      Jouduin lääkärin määräyksellä vaihtamaan pitkään syömäni Rivatrilin Diapamiin, koska nyt menossa Rivatrilin toimituskatkos Suomeen ja korvaavaakaan rinnakkaislääkettäkään ei ole vielä apteekkeihin saatu. Annokseni on ollu 2x0,5mg rivoja päivässä ja nyt 2x10mg pameja tilalle. En halua syödä näitä pameja yhtään pidempään kuin pakko! Kaikki vähätkin voimat menneet ja jatkuva väsymys, keho tuntuu raskaalta ja paniikkikohtaukset palautuneet (joita ei ole vuosiin ollut). Nyt odotan että apteekit saavat rivojen korvaavan klonatsepaamilääkkeen ja noudan ne heti. Rivatril antaa minulle energiaa ja vaikka annos on pieni ja pysynyt vuosia samana, niin vaikutus on todellakin aivan eri kuin Diapamilla. Tämä on minun mielipiteeni, enkä suosittele kenellekään rivoista pois vaihtoa. Olen kokeillut elämässäni niiiiin monet eri bentsot ja sanottakoon, että näin energiaa, skarppiutta ja ahdistuksen vähennystä kaipaavana suosittelen Rivatrilia tai Xanoreita!

      • Anonyymi

        Miten teit vaihdon?Itsellä sama homma menossa 1.5mg rivatrilia mennyt varmaa 10v ja hyvin olen pärjännyt nyt sain diapam reseptin 5mg 1-4 kpl päivässä ja olotila on kyllä ihan karmee iha n kuin noi diapamit ei vaikkutaisi ollenkaan.Olen ottanut kolmesti päivässä ton 5mg nyt ajattelin tuplata ton annoksen kokeeksi.


    • Anonyymi

      Minulle määrättiin opamoxia 2× 15 mg päivässä rivatrilin tilalle,resepti on clonazepamille,vaan ei sitä ole saanut,tuntuu ettei tuo clonazepam korvaa 1.5 mg rivatrilin,olo on aika hirveä

      • Anonyymi

        Tuli virhe tuohon tekstiilin kun ei aivot oikein jaksa toimia,piti siis olla ettei opamox korvaa rivatriliä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli virhe tuohon tekstiilin kun ei aivot oikein jaksa toimia,piti siis olla ettei opamox korvaa rivatriliä

        Täällä on vastaavuustaulukko. Toki eri näkemyksiä on mikä vastaa mitäkin. 0,5 mg klonatsepaamia vastaisi tämän mukaan 20 mg oksatsepaamia. Täten semmonen 60 mg Opamoxia vastaisi edellistä annostasi.

        Toki siinä on vielä semmonenkin juttu, että bentsot ei ole vaikutusajaltaan tai vaikutustavaltaan identtisiä ja vaihdossa voi tulla oireita.
        https://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä on vastaavuustaulukko. Toki eri näkemyksiä on mikä vastaa mitäkin. 0,5 mg klonatsepaamia vastaisi tämän mukaan 20 mg oksatsepaamia. Täten semmonen 60 mg Opamoxia vastaisi edellistä annostasi.

        Toki siinä on vielä semmonenkin juttu, että bentsot ei ole vaikutusajaltaan tai vaikutustavaltaan identtisiä ja vaihdossa voi tulla oireita.
        https://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm

        Esim. Ashton Manualissa jossa ideana on vieroittautua diapamilla pitkävaikutteisuutensa vuoksi muista bentsoista tehdään crossover-vaihe missä keho totutetaan asteittain uuteen pilleriin.


      • Anonyymi

        Toivottavasti löytyy joku korvaava lääke nopeasti.Mullakin on kokemusta muista Bentsoista ja tiesin jo etukäteen ettei ne toimi.Ihmeen vähän löytyy tietoa miten ihmiset on lääkkeen vaihdosta selvinnyt.Soittelin viron apteekkiin siellä rivatriliä löytyy..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti löytyy joku korvaava lääke nopeasti.Mullakin on kokemusta muista Bentsoista ja tiesin jo etukäteen ettei ne toimi.Ihmeen vähän löytyy tietoa miten ihmiset on lääkkeen vaihdosta selvinnyt.Soittelin viron apteekkiin siellä rivatriliä löytyy..

        Saatavuushäiriöiden vuoksi Fimea on jo myöntänyt määräaikaisen erityisluvan seuraaville kahdelle klonatsepaamivalmisteelle ajalle 12.10.2022–28.2.2023:

        Clonazepam Tablets, USP 0,5 mg 100 tablettia (lääketukkukauppa: Oriola Finland Oy, Tamro Oyj)
        Clonazepam Tablets, USP 2 mg 100 tablettia (lääketukkukauppa: Oriola Finland Oy, Tamro Oyj)

        En ymmärrä joitain lääkäreitä. Itse sain tuohon Clonazepamiin reseptin kun pyysin, ei kyllä tiennyt asiasta että on myönnetty, mutta kun sanoin, niin sain, kun katsoi tuon Fimean uutisen.

        Mulla mennyt n. 14v 2-4mg päivässä ja sen avulla en ole työkyvyttömyyseläkkeellä, pystyn käymään töissä ym.ta normaalia elämää. Kaikkia bentsoja mielialalääkkeitä kokeiltu ja mikään ei ole niinkuin Rivatril. Joskus Xanoria, auttoi kyllä, mutta pitkäaikaiskäytössä ei hyvä, koska niin lyhytvaikutteinen. Täytyi kokoajan popsia, Temesta ei tee mitään, Opamox lievästi ahdistusta poistava, Diapamia täytyy popsia 40mg niinkuin tuo 2mg vastaa, mutta ei niitä sillee voi verrata, muutenkin itselläni tulee Diapaista sekavainen olo

        2mg Rivatril vaikuttaa minulla aamusta iltaan.
        Määrätty yleistyneeseen ahdistuineisuuteen, unettomuuteen ym.t ja olen ihan normaali itseni ilman mitään häiriötekiöitä.
        Tietty kaikkien lääkkeiden vaikutukset ovat yksilöllisiä.

        Niitä tulee silloin tällöin pieniä määriä yliopiston apteekkiin ja sieltä sain itsekkin tilattua.

        Lääkehaun kautta ei näe yliopiston apteekkien varastoja, vaan Yliopiston aptkeekki: Etsi lääke ja katso saatavuus apteekeissa.


      • Anonyymi

        Puhut nyt samasta lääkkeestä.............Klonatsepamin kauppanimi on rivatril, eli samaa tavaraa ,


    • Anonyymi

      Miten saat pamia? Propralia vaan tulee

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe