Finnairin rektykoulutus lentäjiksi

HetkenHaihatteluako

Finnair aloitti taas rekrykampanjan lentäjiksi 1.8.2017 ja haku kestää kuukauden.

Valmistuin vasta ammattikorkeakoulusta insinööriksi vähän vanhempana opiskelijana ja olen ollut kesän lomalla ja lähetellyt muutamia työhakemuksia.

Haluttaisi hakea koulutukseen. Voisin muuttaa koulutuksen perässä, mutta koulutuksen hinta ja työllistyminen epäilyttää. Iltalehden ja Aamulehden ilmoituksista sain käsityksen että työpaikka perämiehenä olisi taattu Finnairin toimesta. Mutta mitenkähän on?

En pelkää lainan ottoa, mutta olen tällä hetkellä aika rahaton, joten myönnetäänkö siihen jotakin kautta lainaa? Voisin ottaa lainaa vaikka useita kymmeniä tuhansia, jos työpaikka olisi varma.

4

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lentohärveli

      Löysin seuraavia vastauksia:

      Q: "Finnairin MPL maksaa 80 000 euroa. Minkälaisissa osissa koulutus maksetaan?"
      A: "MPL- koulutuksen aikana oppilaan maksettavaksi tulee noin 10000€ alv neljässä erässä ja 53000 € alv vakituisen työsuhteen alkaessa. Finnair järjestää mahdollisuuden nostaa kustannuksien maksamiseksi lainan, johon oppilas EI tarvitse takuita. Sopimukseen sisältyy suoja, jonka mukaan koulutuskustannukset hyvitetään irtisanomistilanteessa ensimmäisten työvuosien aikana. Oppilaalla on myös mahdollisuus lupakirjavakuutukseen, joka korvaa kustannukset siinä tilanteessa, että hän menettää lupakirjan lääketieteellisistä syistä. HOX! MPL-kurssista ei tule maksua mikäli oppilas ei läpäise kurssia ja/tai tule työllistetyksi Finnairille."

      Q: "Täytyykö tämä 80 000 euron kurssimaksu hakea lainaamalla pankista vai onko maksamiseen muita vaihtoehtoja? Jos on, niin minkälaisia?"
      A: "MPL-koulutus maksaa n. 80 000 euroa. MPL-kurssista ei tule maksua mikäli oppilas ei läpäise kurssia ja/tai tule työllistetyksi Finnairille. SIO-koulutus maksaa n. 15 000 euroa. Finnair veloittaa uusilta lentäjiltä yhtiökoulutuksen alkaessa noin 29 000 euron sidonnaisuusmaksun pois lukien MPL oppilaat, joilla yhtiökoulutus sisältyy MPL kurssiin."

      "-Kumpaankin koulutusväylään on mahdollista saada KELA:n opintotukea ja valtion takaamaa opintolainaa. MPL-koulutuksessa Finnair järjestää lisäksi oppilaalle mahdollisuuden nostaa lainaa koulutuskustannusten kattamiseksi. "

      -Jossakin mainittiin kuitenkin että lainaa siihen 80000€:hen myönnetään vain 30% ja loput pitää itse rahoittaa...?
      -Samoin mainittiin että lainaa annetaan siinä tapauksessa jos Pankki tulkitsee hakijan takaisinmaksukyvyn riittävän hyväksi.
      -Lisäksi KELA:n tukia voi hakea, mutta käsittääkseni nykyää opintolainoja myönnetään vain yhteen kokonaiseen koulutukseen. (Itselläni on opintolainaa aikaisemmasta koulusta).
      -Eli vähän jää silti epäselväksi.

    • MistäköhänAsiatSelviäisi

      Luuletko saavasi vastauksen tältä palstalta. Lentäjiltä vaaditaan myös älykkyyttä.

    • liimataisenTero

      täällä kannattaa tosiaan kysellä ja ihmetellä. noh. täällä ei työssäkäyvät tai töihin aikovat kysele kyllä yhtään mitään, kela- ja sossupummeja kaikki!

    • momomomomom

      Patrian kurssit maksaa mutta Finnairin kurssit alle 20 000. Parempi jos alla jo jokin tutkinto. Edellytetään hyvää englannin kieltä, pitkää matematiikkaa mielellään laudatur, sotilasarvo Vänrikki, ei oo edellytys mutta tottakai se painaa. Psyykkisesti tasapainoinen jne. Olikohan se kolmivaiheiset kokeet ja kyllä sinne valio yksilöt pääsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      937
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      58
      721
    Aihe