Suomessa asuvia valaistuneita opettajia?

boddhicitta

Olen kiinnostunut löytämään buddhalaisen mestarin, joka voisi opastaa minua dharmaan liittyvissä kysymyksissä. Olen erityisesti kiinnostunut Vajrayana- ja Zen-traditioista. Löytyykö erityisesti Jyväskylän tai Helsingin läheisyydestä sanghaa, jossa mestari vierailee usein?

25

2507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123321_

      Jokainen ihminen on valaistunut ja jokainen ihminen on opettaja.

    • Ontolog.ja.episteem.ero

      Jokainen ihminen, eläin, kasvi, kivi, planeetta, tähti, galaksi, atomi ja kvarkki on yhtä alkulähteen kanssa ja pohjimmiltaan Se, mutta moniko siitä oman kokemuksen kautta tietää? Jos kaiken ykseyden ja oman perimmäisen olemuksen (Minä Olen SE) omakohtaista kokemusta kutsutaan valaistumiseksi, niin emme ole kaikki valaistuneita, vaan valaistuneet ovat vain hyvin harvassa. Ontologinen olemuksemme ei ole sama kuin episteeminen tilamme. Voimme olla Valo olematta siitä tietoisia, eli olematta Valaistuneita. Joka pyrkii Valaistumiseen, pyrkii oman kokemuksensa kautta tietämään olevansa Valo (tai mikä se ultimaattisesti todellinen olemus sitten onkaan).

    • ZenKivi

      Parhaiten löydät vastauksia liittymällä BuddhaDharmaFoorumille (Google, linkit tuntuvat menevän täällä poistoon). Sieltä löytyy aikamoinen liuta Suomen buddhalaisia yhteisöjä (Ryhmät esittäytyvät) ja mitä niissä tapahtuu (Ryhmät tiedottavat).

      Zenistä osaan sanoa sen verran, että lähin opettaja löytyy tällä hetkellä varmaan edelleen vasta Ruotsista. Tietoa tästä saat em. Helsingin Zen Centerin kautta.

      • Ja kannattaa muistaa C. Hitchensin vitsi asiakkaan kysyessä vaihtorahaa takaisin maksettuaan isolla setelillä: "change comes from within" sanoi valaistunut opettaja.

        Kannatta hankkia kirkasvalolamppu, tulee edullisemmaksi j on ihan oikeasti hyödyksi talviaikaan.


    • valaistumistonttu

      Valaistuminen on melkoisen epämääräinen käsite. Etsimällä meditaatio jyväskylä, tai zen jyväskylä googlesta löydät tietoa eri ryhmistä ja näiden kokoontumisista. Sieltä saat ainakin seuraa ja todennäköisesti opastusta alkuun. Ryhmillä voi olla myös erilaisia opettajavierailuja.

    • oiujkhygftd

      Eikös se mennyt siten, että opettaja ilmestyy, kun on valmis? :)

      • Kunaikaonkysta

        Juuri niin taphtuu.


      • beready

        Kun oppilas on valmis ja pystyy vastaanottamaan opetusta, välimatka ei ole este eikä hidaste.


    • Opasta_vailla

      Minä olen myös kiinnostunut, etenkin Jyväskylän seudulta. Ihan edennyt harrastajakin kelpaa oppaaksi, ei tarvitse olla Valaistunut Mestari :)

      Ja pyydän: Säästäkää vaivaa jos tulee mieleen kirjoittaa näitä aiheen ohittavia ”jokainen ihminen on ...kivikin kiiltää” ja ”mestari tulee, oletko valmis” - vastauksia.

    • Jiopw

      Siinä on totuuden siemen, sillä silloin kun ymmärrät että jokainen on valaistunut, olet myös itsekin. Egosi haluaa rajata todellisuuden "valaistunut" "ei-valaistunut", "hyvä", "paha". Astu dualismin yli.

    • Jiopw

      Jokainen ihminen on opettaja sillä jokainen tapahtuma peilaa sinua. Silloin elämä itse on opettaja.

    • Opasta_vailla

      Mikä kohta oli vaikea ymmärtää - ihan todella? Tuskin hengaisin täällä kyselemässä apuja ja opasta jos ilman _osaisin_ ”astua dualismin yli”. Egoko ajaa tuohon loputtomaan turhaan viistatelun tarpeeseen?

      Etsin siis yhä ja olen kiinnostunut. Huolimatta Elämästä Opettajana. En osaa _silti_.

      • Jiopw

        Todellinen oppaasi on sisimmässäsi, kun hiljennyt kuuntelemaan niin löydät kaikki vastaukset. "Opettajan" tehtävä on ohjata sinut kohti sisintäsi, ei kertoa "oikeaa" tai "väärää" elämäntapaa. Suosittelen että aloitat meditaatioharjoituksilla. Ohjeita ja opastusta meditaatioon on monta, kuuntele intuitiotasi niin löydät oikean paikan.


      • Ammavatipää

        Olen intuitiivinen parantaja ja voimakkaasti new agessa kanavoiden 12 säteen runsauden energiaa.


      • Totuus_on_harha

        Kiva homma. Jatkakaa.


    • Valaistunut1

      Suomessa ei ole kovin paljon valaistuneita opettajia. Minä itse liityin Tukholmassa vuonna 1981 Osho Rajneesh meditation centeriin johon liittyi myös veljeni ja kolme muuta suomalaista. Me kävimme läpi meditaatioita tuolla centerissä Tukholmasssa ja olimme mm. tuon mietiskelyseuran pääpaikassa Oregonissa 1983 jossa minäkin mietiskelin 4 kuukautta. Meitä oli viisi suomalaista Suomesta joista kolme meistä valaistui, ensimmäisenä valaistui veljeni kaveri 1987 ja minä valaistuin vuonna 1988. Viimeisimpänä mutta ei vähäisempänä valaistui veljeni 1989. Veljeni toimii yhä mietiskelyssä mukana mutta hän asuu Hollannissa. En tiedä noista kahdesta muusta suomalaisesta, ovatko he myöskin valaistuneet mutta ei tietojeni mukaan.

      • Hehkuvat-genitaalit

        Niin määkin.


      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa valaistuminen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa valaistuminen?

        Mielen muodostamien aaltojen läpi näkemistä ja itsensä muistamista... Tai ainakin se on sen lähisukulainen, ellei jopa velipoika.


    • Anonyymi

      Kim Katami on Suomen suurimpia mestareita. Tai sitten ota yhteyttä Aroteriin. Sanoi karvoton kivespussit

      • Anonyymi

        Ei ole. Kaukana siitä.

        T. Läheltä seurannut.


    • Anonyymi

      Ainoa mahdollisuus on käydä vierailevien opettajien opetuksissa. Siis, jotka tunnetusti ovat rinpocheja ja heillä on takana katkeamaton perimyslinja. Myös Intiassa ja Khamista saattaa löytyä opettajia. Kaikista parasta on tietenkin lukea paljon buddhalaisia kirjoja ja noudattaaa opetusta. Opettaja on ennenkaikkea esimerkki tai inspiraation lähde luonnollisen tilassa lepäämisestä. Huonot uutiset ovat, sinun on silti tehtävä kaikki itse mm harjoitettava meditaatiota ja lukea opetuksia. Vaikka löytäisit opettajan. Opettaja ei ehkä sano sanakaan, kommunikaatio voi olla eri tasolla. Paras opettaja on omasta mielestäni sellanen, joka ei sano mitään. Suomessa naapurin setä tuskin tietää buddhalaisuudesta mitään, yleensä ei edes pitkän linjan buddhalaisetkaan suomessa tiedä juuri mitään buddhalaisuudesta. Myös kaapuihin tms uskonnollisiin merkkeihin ei ole luottamista. Niitä yleensä kannetaan maineen ja taloudellisen edistyksen vuoksi. Myös maksulliset kurssit ovat huonoja, varsinkin internet live lähetykset. Koska face to face takaa, että todella näet henkilön energian yms.

      • Anonyymi

        Kusetusta on jos noista kursseista pitäisi maksaa. On kansainväliset buddhalaiset sivut netissä (yleensä keskukset sijaitsevat Yhdysvalloissa tai ihan Tiibetissä) siellä on paljon ilmaisia kursseja, mutta ei ole aina heti tarjolla, pitää tarkasti seurata milloin ovat seuraavat kurssit tarjolla ja rekisteröityä ajoissa.

        https://garchen.net/
        https://www.youtube.com/channel/UCm_XG1NSjPoPc8ruERVlG2Q
        Kuuntelen aina mielenkiinnolla Garchen Rinpochea, hän pitää live esityksiä youtube kanavalla sekä hänen sivulta voi hakea kursseja. Englannin kielellä ovat kaikki. On niitä muitakin sivuja paljon erilaisia, löydä itsellesi sopiva. Itse luotan enemmän ihan kansainvälisiin sivuihin. Tässä vielä yksi josta tykkään:
        https://fpmt.org/


    • Anonyymi

      > Olen kiinnostunut löytämään buddhalaisen mestarin...

      Miksi?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3628
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1746
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1347
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      148
      1234
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      56
      833
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe