Suomessa asuvia valaistuneita opettajia?

boddhicitta

Olen kiinnostunut löytämään buddhalaisen mestarin, joka voisi opastaa minua dharmaan liittyvissä kysymyksissä. Olen erityisesti kiinnostunut Vajrayana- ja Zen-traditioista. Löytyykö erityisesti Jyväskylän tai Helsingin läheisyydestä sanghaa, jossa mestari vierailee usein?

25

1748

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 123321_

   Jokainen ihminen on valaistunut ja jokainen ihminen on opettaja.

  • Ontolog.ja.episteem.ero

   Jokainen ihminen, eläin, kasvi, kivi, planeetta, tähti, galaksi, atomi ja kvarkki on yhtä alkulähteen kanssa ja pohjimmiltaan Se, mutta moniko siitä oman kokemuksen kautta tietää? Jos kaiken ykseyden ja oman perimmäisen olemuksen (Minä Olen SE) omakohtaista kokemusta kutsutaan valaistumiseksi, niin emme ole kaikki valaistuneita, vaan valaistuneet ovat vain hyvin harvassa. Ontologinen olemuksemme ei ole sama kuin episteeminen tilamme. Voimme olla Valo olematta siitä tietoisia, eli olematta Valaistuneita. Joka pyrkii Valaistumiseen, pyrkii oman kokemuksensa kautta tietämään olevansa Valo (tai mikä se ultimaattisesti todellinen olemus sitten onkaan).

  • ZenKivi

   Parhaiten löydät vastauksia liittymällä BuddhaDharmaFoorumille (Google, linkit tuntuvat menevän täällä poistoon). Sieltä löytyy aikamoinen liuta Suomen buddhalaisia yhteisöjä (Ryhmät esittäytyvät) ja mitä niissä tapahtuu (Ryhmät tiedottavat).

   Zenistä osaan sanoa sen verran, että lähin opettaja löytyy tällä hetkellä varmaan edelleen vasta Ruotsista. Tietoa tästä saat em. Helsingin Zen Centerin kautta.

   • Ja kannattaa muistaa C. Hitchensin vitsi asiakkaan kysyessä vaihtorahaa takaisin maksettuaan isolla setelillä: "change comes from within" sanoi valaistunut opettaja.

    Kannatta hankkia kirkasvalolamppu, tulee edullisemmaksi j on ihan oikeasti hyödyksi talviaikaan.


  • valaistumistonttu

   Valaistuminen on melkoisen epämääräinen käsite. Etsimällä meditaatio + jyväskylä, tai zen + jyväskylä googlesta löydät tietoa eri ryhmistä ja näiden kokoontumisista. Sieltä saat ainakin seuraa ja todennäköisesti opastusta alkuun. Ryhmillä voi olla myös erilaisia opettajavierailuja.

  • oiujkhygftd

   Eikös se mennyt siten, että opettaja ilmestyy, kun on valmis? :)

   • Kunaikaonkysta

    Juuri niin taphtuu.


   • beready

    Kun oppilas on valmis ja pystyy vastaanottamaan opetusta, välimatka ei ole este eikä hidaste.


  • Opasta_vailla

   Minä olen myös kiinnostunut, etenkin Jyväskylän seudulta. Ihan edennyt harrastajakin kelpaa oppaaksi, ei tarvitse olla Valaistunut Mestari :)

   Ja pyydän: Säästäkää vaivaa jos tulee mieleen kirjoittaa näitä aiheen ohittavia ”jokainen ihminen on ...kivikin kiiltää” ja ”mestari tulee, oletko valmis” - vastauksia.

  • Jiopw

   Siinä on totuuden siemen, sillä silloin kun ymmärrät että jokainen on valaistunut, olet myös itsekin. Egosi haluaa rajata todellisuuden "valaistunut" "ei-valaistunut", "hyvä", "paha". Astu dualismin yli.

  • Jiopw

   Jokainen ihminen on opettaja sillä jokainen tapahtuma peilaa sinua. Silloin elämä itse on opettaja.

  • Opasta_vailla

   Mikä kohta oli vaikea ymmärtää - ihan todella? Tuskin hengaisin täällä kyselemässä apuja ja opasta jos ilman _osaisin_ ”astua dualismin yli”. Egoko ajaa tuohon loputtomaan turhaan viistatelun tarpeeseen?

   Etsin siis yhä ja olen kiinnostunut. Huolimatta Elämästä Opettajana. En osaa _silti_.

   • Jiopw

    Todellinen oppaasi on sisimmässäsi, kun hiljennyt kuuntelemaan niin löydät kaikki vastaukset. "Opettajan" tehtävä on ohjata sinut kohti sisintäsi, ei kertoa "oikeaa" tai "väärää" elämäntapaa. Suosittelen että aloitat meditaatioharjoituksilla. Ohjeita ja opastusta meditaatioon on monta, kuuntele intuitiotasi niin löydät oikean paikan.


   • Ammavatipää

    Olen intuitiivinen parantaja ja voimakkaasti new agessa kanavoiden 12 säteen runsauden energiaa.


   • Totuus_on_harha

    Kiva homma. Jatkakaa.


  • Valaistunut1

   Suomessa ei ole kovin paljon valaistuneita opettajia. Minä itse liityin Tukholmassa vuonna 1981 Osho Rajneesh meditation centeriin johon liittyi myös veljeni ja kolme muuta suomalaista. Me kävimme läpi meditaatioita tuolla centerissä Tukholmasssa ja olimme mm. tuon mietiskelyseuran pääpaikassa Oregonissa 1983 jossa minäkin mietiskelin 4 kuukautta. Meitä oli viisi suomalaista Suomesta joista kolme meistä valaistui, ensimmäisenä valaistui veljeni kaveri 1987 ja minä valaistuin vuonna 1988. Viimeisimpänä mutta ei vähäisempänä valaistui veljeni 1989. Veljeni toimii yhä mietiskelyssä mukana mutta hän asuu Hollannissa. En tiedä noista kahdesta muusta suomalaisesta, ovatko he myöskin valaistuneet mutta ei tietojeni mukaan.

   • Hehkuvat-genitaalit

    Niin määkin.


   • Anonyymi

    Mitä tarkoittaa valaistuminen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä tarkoittaa valaistuminen?

    Mielen muodostamien aaltojen läpi näkemistä ja itsensä muistamista... Tai ainakin se on sen lähisukulainen, ellei jopa velipoika.


  • Anonyymi

   Kim Katami on Suomen suurimpia mestareita. Tai sitten ota yhteyttä Aroteriin. Sanoi karvoton kivespussit

   • Anonyymi

    Ei ole. Kaukana siitä.

    T. Läheltä seurannut.


  • JanneJohannes
  • Anonyymi

   Ainoa mahdollisuus on käydä vierailevien opettajien opetuksissa. Siis, jotka tunnetusti ovat rinpocheja ja heillä on takana katkeamaton perimyslinja. Myös Intiassa ja Khamista saattaa löytyä opettajia. Kaikista parasta on tietenkin lukea paljon buddhalaisia kirjoja ja noudattaaa opetusta. Opettaja on ennenkaikkea esimerkki tai inspiraation lähde luonnollisen tilassa lepäämisestä. Huonot uutiset ovat, sinun on silti tehtävä kaikki itse mm harjoitettava meditaatiota ja lukea opetuksia. Vaikka löytäisit opettajan. Opettaja ei ehkä sano sanakaan, kommunikaatio voi olla eri tasolla. Paras opettaja on omasta mielestäni sellanen, joka ei sano mitään. Suomessa naapurin setä tuskin tietää buddhalaisuudesta mitään, yleensä ei edes pitkän linjan buddhalaisetkaan suomessa tiedä juuri mitään buddhalaisuudesta. Myös kaapuihin tms uskonnollisiin merkkeihin ei ole luottamista. Niitä yleensä kannetaan maineen ja taloudellisen edistyksen vuoksi. Myös maksulliset kurssit ovat huonoja, varsinkin internet live lähetykset. Koska face to face takaa, että todella näet henkilön energian yms.

   • Anonyymi

    Kusetusta on jos noista kursseista pitäisi maksaa. On kansainväliset buddhalaiset sivut netissä (yleensä keskukset sijaitsevat Yhdysvalloissa tai ihan Tiibetissä) siellä on paljon ilmaisia kursseja, mutta ei ole aina heti tarjolla, pitää tarkasti seurata milloin ovat seuraavat kurssit tarjolla ja rekisteröityä ajoissa.

    https://garchen.net/
    https://www.youtube.com/channel/UCm_XG1NSjPoPc8ruERVlG2Q
    Kuuntelen aina mielenkiinnolla Garchen Rinpochea, hän pitää live esityksiä youtube kanavalla sekä hänen sivulta voi hakea kursseja. Englannin kielellä ovat kaikki. On niitä muitakin sivuja paljon erilaisia, löydä itsellesi sopiva. Itse luotan enemmän ihan kansainvälisiin sivuihin. Tässä vielä yksi josta tykkään:
    https://fpmt.org/


  • Anonyymi

   > Olen kiinnostunut löytämään buddhalaisen mestarin...

   Miksi?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   679
   5840
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   5668
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   304
   3733
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   342
   3333
  5. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   299
   2765
  6. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   351
   2444
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   235
   1909
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   207
   1609
  9. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   59
   1461
  Aihe